GiOrGoSk21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Το αμάξι είναι Corsa D (2008). Σήμερα δοκίμασα αυτό, βάζοντας πάνω ένα smartphone αλλά δε φόρτιζε. Δεν άναβε καν δηλαδή το led του αντάπτορα. Πιθανόν να θέλει αλλαγή η ασφάλεια. Στο manual του αμαξιού αναφέρεται η ακριβής θέση κάθε ασφάλειας, οπότε αλλάζει σχετικά εύκολα. Η απορία μου είναι η εξής: Τον αναπτήρα που ήταν πάνω του μέχρι τώρα δεν τον χρησιμοποιούσα ποτέ, αφού τα μεταλλικά πιαστράκια που είναι πάνω στη βάση (αυτά μέσα στο εσωτερικό του) δεν γαντζώνουν τον αναπτήρα όταν τον πατάω, ώστε να μείνει αυτός πατημένος και να πυρακτώσει (είχα βάλει πιο παλιά ένα GPS του οποίου ο αντάπτορας προφανώς ήταν πιο ογκώδης και γι' αυτό τώρα δεν πιάνουν τα πιαστράκια). Με τα πολλά, τελευταία φορά που είδα να λειτουργεί η υποδοχή ήταν πριν 1,5 χρόνο περίπου, όταν είχα κάνει service το αμάξι κι ο μάστορας συνέδεσε εκεί το μηχανηματάκι του για να ρυθμίσει κάτι ηλεκτρονικά που εμφανίζονται στο ταμπλώ μου. Αφού δεν το χρησιμοποιούσα καθόλου αυτό τον 1,5 χρόνο, πως μπορεί να κάηκε η ασφάλειά του; Μήπως έχει γενικό πρόβλημα η υποδοχή και θέλει όλη αλλαγή;
ilias8513 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 ασφαλεια αλλαξε και θα εισαι κομπλε. και μην ξαναβαλεις αυτον τον φορτιστη!
GiOrGoSk21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 και μην ξαναβαλεις αυτον τον φορτιστη! Γιατί; Μα όπως λέω πιο πάνω δεν το έπαθε σήμερα που δοκίμασα το φορτιστή (σήμερα τον πήρα εξάλλου). Η υποδοχή δε λειτουργεί εδώ και 1,5 χρόνο επαναλαμβάνω. edit: Α αν εννοείς τον παλιό ογκώδη του GPS τότε ok...
GiOrGoSk21 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Ασφάλεια ήταν τελικώς, όπως ήταν και το πιο πιθανό. Δούλεψε σήμερα μια χαρά και ο αναπτήρας (τον οποίο τον κρατούσα πατημένο, αφού όπως είπα δε γατζώνει) και ο φορτιστής. Προς ενημέρωση... Μου είπε ο μάστορας να τοποθετώ τους αντάπτορες-φορτιστές χαλαρά, ας πούμε λίγο απαλά κι όχι ξαφνικά και δυνατά γιατί έτσι καίγεται συνήθως η ασφάλεια.
madsc Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2014 Ασφάλεια ήταν τελικώς, όπως ήταν και το πιο πιθανό. Δούλεψε σήμερα μια χαρά και ο αναπτήρας (τον οποίο τον κρατούσα πατημένο, αφού όπως είπα δε γατζώνει) και ο φορτιστής. Προς ενημέρωση... Μου είπε ο μάστορας να τοποθετώ τους αντάπτορες-φορτιστές χαλαρά, ας πούμε λίγο απαλά κι όχι ξαφνικά και δυνατά γιατί έτσι καίγεται συνήθως η ασφάλεια. Γνώστης ο μάστορας σου Δεν έχει τέτοιες προτιμήσεις η ασφάλεια πες του. Απλά όταν βάλεις κάτι βίαια μπορεί να στραβώσουν τα πλαινά λαμάκια και να μην κάνει επαφή την επόμενη φορά η υποδοχή του αναπτήρα σου. /sc 3
GiOrGoSk21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Χαχα κι εμένα μου φάνηκε λίγο κουφό. Καλά σ' αυτόν πάω μόνο για καμιά αλλαγή λάμπας-ασφάλειας, άντε και μπαταρίας όταν τύχει. Για service κλπ αλλού. Τέσπα, λεπτομέρειες... Έγινε η δουλειά μας και τέλος.
veteranos123 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Να ρωτήσω κάτι χωρίς να γίνομαι αδιάκριτος και αν θες απαντάς φυσικά. Πόσο σου πήρε για να αλλάξει την ασφάλεια.
GiOrGoSk21 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Όχι ντακς δεν είναι κλέφτης ούτε γύφτος ο άνθρωπος. Δε μου πήρε τίποτα, μιας κι είναι και γνωστός μου. Όχι ότι αν δεν τον ήξερα θα έπρεπε να μου ζητήσει και τίποτα τρελό. Οι ασφάλειες κοστίζουν ψίχουλα και το μόνο που έκανε και δε θα μπορούσα να κάνω μόνος (λόγω του ότι δεν έχω εκείνη τη χαζομάρα με το λαμπάκι με το οποίο γίνεται ο έλεγχος) ήταν να τσεκάρει την υποδοχή και μετά τις ασφάλειες. Από 'κει και πέρα, ως γνωστόν το που αντιστοιχεί η κάθε ασφάλεια στις ασφαλειοθήκες των αμαξιών αναφέρεται αναλυτικά στα manual τους. Για την αλλαγή ασφάλειας δε χρειάζεται να πούμε κάτι, το κάνει κι ένα 3χρονο.
veteranos123 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δοκιμαστικό αυτοκινήτου λέγεται αυτό. Τα ξέρω γιατί σπουδάζω το επάγγελμα. Από απλή περιέργεια ρώτησα. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Sotiris Lightzone Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2018 Γειά σας παιδιά, εμένα δε δουλεύουν οι αναπτήρεσ, αλά οι φορτιστές δουλεύουν, τι να κάνω;
papoys1 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2018 Στις 19/1/2014 στις 9:23 ΜΜ, GiOrGoSk21 είπε Όχι ντακς δεν είναι κλέφτης ούτε γύφτος ο άνθρωπος. Δε μου πήρε τίποτα, μιας κι είναι και γνωστός μου. Όχι ότι αν δεν τον ήξερα θα έπρεπε να μου ζητήσει και τίποτα τρελό. Οι ασφάλειες κοστίζουν ψίχουλα και το μόνο που έκανε και δε θα μπορούσα να κάνω μόνος (λόγω του ότι δεν έχω εκείνη τη χαζομάρα με το λαμπάκι με το οποίο γίνεται ο έλεγχος) ήταν να τσεκάρει την υποδοχή και μετά τις ασφάλειες. Από 'κει και πέρα, ως γνωστόν το που αντιστοιχεί η κάθε ασφάλεια στις ασφαλειοθήκες των αμαξιών αναφέρεται αναλυτικά στα manual τους. Για την αλλαγή ασφάλειας δε χρειάζεται να πούμε κάτι, το κάνει κι ένα 3χρονο. Αν γκουγκλάρεις βρίσκεις το σχέδιο με τις ασφάλειες με μάνουαλ γιατί είναι η κάθε μία.opel vectra έχω. Και εγώ από λάθος μου βραχυκύκλωσα τον αναπτήρα κάηκε βρήκα το σχέδιο και την άλλαξα μόνος με 50 λεπτά που έδωσα για αγορά..Λίγο ψάξιμο θέλει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα