adams24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 καλησπέρα παιδιά το πρόβλημα μου έχει ως εξής πριν καμιά βδομάδα για κάποιο λόγο κάηκε το τροφοδοτικό επιδη δεν ήμουν σίγουρος αν άρπαξε τίποτα άλλο γιατί (έσκασε) πήγα το pc σε μάστορα τελικά ήταν μόνο το τροφοδοτικό το αλλάξαμε πήρα το pc πίσω το συνδέω και μου βγάζει μήνυμα ελέγξτε το καλώδιο και σκέφτομαι γιατί πάντα στην θήρα της onboard vga το είχα συνδεμένο τη έγινε τώρα το συνδέω στην έξοδο τις κάρτας γραφικών οκ δείχνει κανονικά με κάτι άθλια γραφικά κατεβάζω drivers σε γενικές γραμμές στρώνει αλλά τα γράμματα είναι λίγο θαμπά και είναι ενοχλητικόαπενεργοποιώ την έξτρα κάρτα γραφικών από τα bios συνδέω στην vga περνάω drivers για την μητρική είναι οκ αλλά στο άνοιγμα πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας αναβοσβήνει 1-2 φόρες δηλ μαυρίζει επανέρχεται μαυρίζει επανέρχεταικαι ρωτάω εγώ τι μπορεί να έγινε και να συμβαίνει αυτό? πριν πάω το pc στον μάστορα την οθόνη την συνέδεα στην πάνω πάνω θύρα που λογικά είναι τις onboard vga και όταν άνοιγα κάποιο πρόγραμμα σαν το cpuid μου έλεγε την κάρτα γραφικών που έχω περασμένη nvdia 8400gs και όλα δούλευαν άψογα πάντα περνούσα drivers από την nvidia χωρίς πρόβλημα motherboard:m68m-s2p cpu:amd sempron 140 ram 4G gpu:nvidia gforce 8400gs(τώρα το έχω συνδεμένο στην κάρτα γραφικών στην τέρμα κάτω θύρα γιαυτό λέει 8400gs αν στο συνδέσω τέρμα πάνω θα λέει Geforce7025/nforce630 ενώ πότε δεν το έλεγε αυτό)
Ziant Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Ποια μητρκή/cpu/κάρτα γραφικών έχεις ? Πως έκλεισες την κάρτα γραφικών από το bios ? Σε όλα τα παραπάνω που γράφεις συνήθως συμβαίνει το ανάποδο.
madtaz Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Κάνε κάτι απλό, σβήσε το pc τελείως από το κουμπί του τροφοδοτικού και ξεκούμπωσε και ξανακούμπωσε την κάρτα γραφικών, επίσης κοίτα αν έχει Xtra τροφοδοσία η κάρτα από το τροφοδοτικό να είναι καλά κουμπωμένη.
adams24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 ποιο πάνω γράφω τι έχω από τα bios δεν θυμάμαι ακριβώς πως τα γράφει λέει κάπου για vga και pci εκει επελεξα μονο onboard vga για να συνδέω το καλώδιο εκεί που το είχα πάντα ενώ αν το βάλω αν θυμάμαι καλά pnp η κάτι τέτοιο πρέπει να το συνδέσω στην κάρτα
Ziant Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Αφου δεν χρησιμοποιείς την καρτα γραφικών βγάλε την από το pc. Δεν πρέπει να έχεις επιλογή να κλείσεις την καρτα γραφικών από το bios, μόνο μερικα laptop έχουν την δυνατότητα. Βγάλε την καρτα γραφικών, κάνε ένα bios reset, και θα είσαι οκ… Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2014 από Ziant
adams24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 ξες τι δεν μπορώ να καταλάβω πως δούλευαν όλα κανονικά με ότι drivers περνούσα γιατί την κάρτα γραφικών ενώ το είχα συνδεμένο αλλού το καλώδιο και όπως λέω ποιο πάνω προγράμματα σαν το cpuid μου λέγαν την κάρτα γραφικών και όχι την onboard πως κάνω bios reset? Κάνε κάτι απλό, σβήσε το pc τελείως από το κουμπί του τροφοδοτικού και ξεκούμπωσε και ξανακούμπωσε την κάρτα γραφικών, επίσης κοίτα αν έχει Xtra τροφοδοσία η κάρτα από το τροφοδοτικό να είναι καλά κουμπωμένη. το έκανα αυτό που είπες αλλά τα ίδια πάλι
Ziant Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Σε ρώταω παραπάνω ποια cpu/μητρικη/καρτα γραφικών έχεις και δεν απαντάς, ούτε για ποιο λογο έχεις την κάρτα γραφικών επάνω στο pc, αφου δεν την δουλευεις. Ασχετα τι συνδεση είχες κάνει ή τι θυμάσε, πρέπει να δούμε ποια βγάζει καλυτερα γραφικα, η onboard ή η κάρτα γραφικών. ok έκανες edit...
adams24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Σε ρώταω παραπάνω ποια cpu/μητρικη/καρτα γραφικών έχεις και δεν απαντάς, ούτε για ποιο λογο έχεις την κάρτα γραφικών επάνω στο pc, αφου δεν την δουλευεις. Ασχετα τι συνδεση είχες κάνει ή τι θυμάσε, πρεπει να δουμε ποια βγαζει καλυτερα γραφικα, η onboard ή η κάρτα γραφικών. σου απάντησα ότι στο πρώτο ποστ γράφω τι έχω m68m-s2p amd sempron nvidia 8400 gs 4g ram
Ziant Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 motherboard:m68m-s2p cpu:amd sempron 140 ram 4G gpu:nvidia gforce 8400gs(τώρα το έχω συνδεμένο στην κάρτα γραφικών στην τέρμα κάτω θύρα γιαυτό λέει 8400gs αν στο συνδέσω τέρμα πάνω θα λέει Geforce7025/nforce630 ενώ πότε δεν το έλεγε αυτό) Αυτό γίνεται γιατί δουλεύει ταυτοχρονα η onboard και η κάρτα γραφικών. Θα συνδέσεις την οθόνη με την κάρτα γραφικων και απο το bios θα κλείσεις την onboard. Αρα πριν την ζημιά το καλώδιο ήταν στην καρτα γραφικών και οχι στην onboard, πριν βάλεις την καρτα γραφικών είχες το καλώδιο στην onboard (παλιά) Μισό να δω το manual να σου πω τι θα κλείσεις.
adams24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 το pc στήθηκε όλο μαζί δηλ από την πρώτη μέρα λειτουργίας είχε την κάρτα γραφικών δεν με νιαζει που θα συνδεθεί εγώ θέλω να είναι οκ στα γραφικά του Αυτό γίνεται γιατί δουλεύει ταυτοχρονα η onboard και η κάρτα γραφικών. παίζει αυτό που λες γιατί στον πινάκα ελενγχου τις nvidia μου βγάζει 2 αναλογικές οθόνες πες μου λίγο πως να κλείσω την onboard τι drivers να βάλω και σε ποια ανάλυση
Ziant Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Advanced Bios Features / Init Display First / επέλεξε "peg" Advanced Bios Features / Onboard Gpu / επέλεξε "Enable if no Peg" Κάνε save. Βάλε το καλώδιο στην καρτα γραφικών…
adams24 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Advanced Bios Features / Init Display First / επέλεξε "peg" Advanced Bios Features / Onboard Gpu / επέλεξε "Enable if no Peg" Κάνε save. Βάλε το καλώδιο στην καρτα γραφικών… ωραία πρέπει να αφαιρέσω drivers και να προσθέσω κάποια άλλα?
Ziant Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δεν ξέρω ποιον driver έβαλες... Από προσθαφαίρεση προγραμμάτων απεγκατέστησε τους drivers που έχεις βάλει για γραφικά, μπες στο site της nvidia, και κατέβασε τους τελευταίους drivers για το λειτουργικό σου. http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us Βάλε… Product Type = Geforce Product Series = Geforce 8 Series Product = Geforce 8400 GS Operating System = το λειτουργικό που έχεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα