apostolisR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Τι εννοείς με το υπολειτουργεί; Εγώ ας πούμε με το που πατάω το power button όλα τα ανεμιστηράκια παίζουν, όπως επίσης φαίνεται να δουλεύει και ο σκληρός.. π.χ. Αμα είδες στο βίντεο, σε μένα ότι ήταν συνδεδεμένο πάνω στην μητρική, αναβόσβηνε συνεχώς. Και το ανεμιστηράκι, και ο ανεμιστήρας της ψύκτρας και μάλλον το ίδιο και ο σκληρός.
nikosgkil Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 χμμ...Δύσκολα τα πράγματα......συνήθως οταν δεν ακούγετε κανένα Beep εχουμε να κάνουμε με μνήμη ή VGA ή τροφοδοσίας...που μπορει να είναι και κάποιο βραχυκύκλωμα στην μητρική.... καμία φορά παίζει να μην εχουν συνδεθεί και τα εσωτερικά ηχεία ας τα πάρουμε απο την αρχη..... 1) καταρχην εγω θα εβγαζα την μητρικη απο το κουτι και θα αποσύνδεα απο πανω τα πάντα. θα 'αφηνα μονο psu cpu vga και μνημη, να κανω τεστ με την μητρικη έξω, πόλλες φορές η σκόνη η κάποιες βρωμιες δημιουργουν στατικό ή μαγνητισμο λόγο θερμοκρασίας με αποτελεσμα η μητρικη να "συμπεριφερετε" παραξένα ή καποιο καλώδιο ελαφρά τσακισμενο η φθαρμένο ή ακομα και καποια πεσμενη βιδα να κανει το προβλημα. 2) με αυτο το τροπο ξεκίνα να Βοοταρεις και χώρις μνήμες καθόλου να δεις αν αλλαζει συμπεριφορά;( το default beep code για μνήμες ειναι 3 διαδοχικα) αν κανει beep code είσαι σε καλο δρομο και μας το λες. δοκίμασε με μια μνημη δοκιμάσε την σε όλα τα slots, καμια φορα εχει προβλημα το slot 3) reset to cmos / Βιos/ battery 4) check το τροφοδοτικο...( το οτι παίρνει ρευμα δεν σημαινει οτι δουλευει σωστα, τσεκ κανουμε με τεστερ η πολυμετρό ) δεν γνωριζω τις γνωσεις σου στο αντικείμενο....αλλα με τα ΡΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ οποτε αν δεν είσαι σχετικος...με το αντικειμενο πηγαινε το σε καποιο τεχνικο......) και οι τεχνικοι τι θα κάνουν θα πεθάνουνε; 5) αν είμαστε οκ ως εδω.....test την vga, to θεμα όμως είναι το εξης: είπες οτι η Μ/Β εχει on board vga, οπότε οταν βάζεις πάνω στην pci την δικία σου το m/b είναι συνχρονο να ρυθμίζει το vga output η έχει κάποιο jumper setting (δες το απο το κατασκευαστη,,,αλλα για να είναι κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι παμπάλαια) 6) αν ως εδω δεν εχεις δει καμία διαφορά τα πραγμάτα σκουραίνουν,,,,ας υποθέσουμε corrupted Bios, κοιτας κατασκευαστη και φτιαχνεις forced flash bios stick.....και το φλασαρεις. 7) αν παλι τπτ ........τα πραγματα είναι μαύρα.....πας σε ηλεκτρονικο καταστημα και παίρνεις ειδικό σπρευ για ηλεκτρονικες πλακετες και κολησεις "αδειαζεις" το Μ/Β ψεκαζεις τριβεις-καθαριζεις προσεκτικα με antistatic brush ξανα ψεκαζεις και το αφηνεις 8) αν την αλλη μερα δεν δουλευει πάλι.....ΤΟ ΠΕΤΑΣ παίρνεις ενα Μ/Β 40-60 ευρω και καθαρίζεις (αν δεν εχει κάψει και cpu....σπανιο αλλά παίζει) εννοείτε οτι εχεις τσεκαρει αν καποιο button η adaptor η καλωδιο δουλευει πχ μου εχει τυχει ελατωματικος adaptor απο dvi σε VGA να μου βγάζει black screen. η οπως είπε κάποιος πιο πάνω κολημενο κουμπι στο tower. η να μην παταει καλα η ψυχτρα στην cpu..... και με αποκορύφομα να μην είναι συνδεδένο καλα το 4τραπλο φισ του τροφοδοτικου στην μητρικη πάνω αριστερα. :) αυτα και σου εύχομαι καλή τύχη. Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τα βήματα! Θα τα δοκιμάσω ένα ένα και θα ενημερώσω αύριο που θα βρω χρόνο. π.χ. Αμα είδες στο βίντεο, σε μένα ότι ήταν συνδεδεμένο πάνω στην μητρική, αναβόσβηνε συνεχώς. Και το ανεμιστηράκι, και ο ανεμιστήρας της ψύκτρας και μάλλον το ίδιο και ο σκληρός. Κατάλαβα.. Μπα όλα φαίνονται να δουλεύουν χωρίς να αναβοσβήνουν.. Τελικά με το eshop τι έγινε; σου απάντησαν;
apostolisR Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Τελικά με το eshop τι έγινε; σου απάντησαν; Μπα ακόμα τίποτα. Πήρα την τετάρτη τηλέφωνο και μου είπανε μόνο ότι έφτασε στο Μενίδι. Μόλις το ελέγξουν θα με ενημερώσουν σε 1-2 μέρες. άντε να δούμε..
nikosgkil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Λοιπόν επειδή δεν είχα πολύ χρόνο για να κάνω πολλές δοκιμές, έκανα το εξής. Έβγαλα τελείως τη μητρική + τον επεξεργαστή, και έβαλα μία άλλη με επεξεργαστή και ψύκτρα και όλα δουλεύουν ρολόι. Πάντως, η μητρική του φίλου μου είναι ΓΕΜΑΤΗ σκόνη, όπως και η ψύκτρα του επεξεργαστή την οποία την έβγαλα, και η σκόνη έχει εισχωρήσει και έχει κολλήσει ακόμη και πάνω στον επεξεργαστή! Λέω να της κάνω ένα καθάρισμα από σκόνη και να την ξαναδοκιμάσω. Λέτε να βγει τίποτα;
Rude_R Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 δεν καταλαβα τι δοκιμη έκανες αλλαξες και την μητρικη και τον επεξεργαστη; η στην μητρικη του φιλου σου δοκιμασες αλλο επεξεργαστη; ναι το να το καθαρισεις και να το δοκιμασεις ειναι το βήμα 1 απλα προσεξε πως θα το καθαρισεις μην κανεις κανενα στατικο.
nikosgkil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 δεν καταλαβα τι δοκιμη έκανες αλλαξες και την μητρικη και τον επεξεργαστη; η στην μητρικη του φιλου σου δοκιμασες αλλο επεξεργαστη; ναι το να το καθαρισεις και να το δοκιμασεις ειναι το βήμα 1 απλα προσεξε πως θα το καθαρισεις μην κανεις κανενα στατικο. άλλαξα και την μητρική και τον επεξεργαστή. το μόνο που σκέφτομαι να κάνω για καθάρισμα είναι να το φυσήξω λίγο με το κοφλερ του φάδερ για να φύγει η σκόνη, μετά να βάλω καινούργια πάστα στον επεξεργαστή και στην ψύκτρα και να τον ξανασυνδέσω.. Αν είναι από σκόνη, αυτό θα διορθώσει το πρόβλημα φαντάζομαι..
Rude_R Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 άλλαξα και την μητρική και τον επεξεργαστή. Δεν παίζεσαι....... :) δεν ξερω τι ειναι το κοφλερ...... απλα ο αερας να ειναι απο αποσταση και με γωνια κλισης στην μητρικη, αν ειναι πιστολι αερα οπως σε βενζιναδικο προσεχε γιατι ορισμενα βγαζουν υγρασια (νερο) σταγονιδια και θα εχεις θεμα. δοκιμασε και τον παλιο επεξεργαστη στην νεα μητρικη. ετσι ωστε να εισαι σιγουρος οτι απο το παλιο παιζουν 1) μνημες 2) σκληρος 3)επεξεργαστης 4) τροφοδοτικο (αν και το τροφοδοτικο θα σου λεγα να το μετρησεις) ετσι ωστε να δουμε αν φταει η μητρικη. η οχι.
nikosgkil Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2014 Δεν παίζεσαι....... :) δεν ξερω τι ειναι το κοφλερ...... απλα ο αερας να ειναι απο αποσταση και με γωνια κλισης στην μητρικη, αν ειναι πιστολι αερα οπως σε βενζιναδικο προσεχε γιατι ορισμενα βγαζουν υγρασια (νερο) σταγονιδια και θα εχεις θεμα. δοκιμασε και τον παλιο επεξεργαστη στην νεα μητρικη. ετσι ωστε να εισαι σιγουρος οτι απο το παλιο παιζουν 1) μνημες 2) σκληρος 3)επεξεργαστης 4) τροφοδοτικο (αν και το τροφοδοτικο θα σου λεγα να το μετρησεις) ετσι ωστε να δουμε αν φταει η μητρικη. η οχι. Χαχα! Το κοφλερ είναι αυτό που βγάζει αέρα ναι, θα το κάνω από μακριά και με κλίση. Δε νομίζω να βγάζει υγρασία το συγκεκριμένο πάντως, θα ρωτήσω βέβαια πρώτα. Ευχαριστώ για την επισήμανση, δε το ήξερα Αυτό που λες να δοκιμάσω τον επεξεργαστή στην νέα μητρική το είχα σκεφτεί κι εγώ, αλλά μετά θυμήθηκα πως το socket είναι διαφορετικό, άρα και οι επεξεργαστές.. Η παλιά μητρική έχει socket 775 ενώ αυτή που έβαλα τώρα έχει AM3. Αφού κάνω τον καθαρισμό της μητρικής, θα την ξανακουμπώσω πάνω, και θα δοκιμάσω αρχικά αν ανοίγει με αυτήν. Μετά θα ακολουθήσω τα βήματα και βλέπουμε
kiiraklis94 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2014 Είμαι αργά στο πάρτυ αλλά ας σου πω κι εγώ από προσωπική εμπειρία. Μου έχουν τύχει τελευταία 3-4 διαφορετικά PC συγγενών και φίλων με το ίδιο πρόβλημα. Σε όλες τις περιπτώσεις μόνο με έναν τρόπο κατάφερα να τα κάνω να δουλέψουν. Reset στο bios. Αν δεν έχει κουμπάκι γι'αυτό η μητρική σου (μάλλον όχι), άκου τι θα κάνεις: Πάνω η μητρική έχει μία ασημένια πλατιά μπαταριούλα. Βγάλτην (με κλειστό το PC και εκτός ρεύματος φυσικά) και μετά απο λίγο ξαναβάλτην. Δούλεψε για μένα και ελπίζω να δουλέψει και για σένα.
apostatis Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2015 κι εγω το ιδιο προβλημα δοκιμασα οσα ειπατε αλλα τιποτα μητρικη asus p5q deluxe αναβουν κανονικα τα λαμπακια της ξεκιναει ο υπολογιστης αλλα τιποτα στην οθονη δοκιμασα αλλο τροφοδοτικο αλλες καρτες γραφικων αλλα τιποτα καμια ιδεα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα