Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παίδες, μου έδωσε ένα φιλαράκι τον υπολογιστή του να τον δω γιατί δεν του ανοίγει.

Δηλαδή αυτό που κάνει είναι το εξής:

Πατάω το power button και δείχνει να ξεκινάει κανονικά το σύστημα, αλλά στην οθόνη δεν δείχνει τίποτα. Ο υπολογιστής αποτελείται από τα εξής:

Μητρική: msi g31m3 v2 

Τροφοδοτικό: rohs p4-450W 

Σκληρός Δίσκος:western digital sata 320GB

Μνήμη RAM: Kingston rmd2-800/1g 740617135435 x2

Να σας πω και τι δοκιμές έκανα εγώ:

Αρχικά, έβαλα την κάρτα γραφικών μου στον υπολογιστή του για να δω μήπως κάηκε η onboard (την onboard χρησιμοποιούσε) αλλά πάλι κάνει το ίδιο πράγμα. 

Μετά σκέφτηκα μήπως είναι ο σκληρός και τον έβαλα τώρα στο δικό μου σύστημα και τον αναγνωρίζει κανονικά.

Τι άλλο να κοιτάξω; Σκέφτομαι να δοκιμάσω να αλλάξω τη RAM με τη δική μου μήπως φταίει αυτή. 

Αν δεν είναι και αυτό τότε πολύ πιθανόν να κάηκε η μητρική;

Συγγνώμη για το τεράστιο post αλλά ήθελα να είμαι όσο πιο ακριβής γίνεται.. 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων. :-)

Δημοσ.

Με την κάρτα την δικιά σου ξεκινάει ή οχι δεν κατάλαβα ?

Αν δεν ανοίγει και ετσι κανε ενα reset στο bios της μητρικής και να γίνεται δοκίμασε και το δικο σου τροφοδοτικό στο pc του

Δημοσ.

Όχι, δεν ξεκινάει ούτε με την κάρτα γραφικών μου. 

Δοκιμάζω και το τροφοδοτικό και ξαναποστάρω όταν ολοκληρώσω τις δοκιμές.

Σε ευχαριστώ  :-)

Επεξεργασία: ολοκλήρωσα τις δοκιμές αλλά τίποτα..έβαλα το τροφοδοτικό μου, τη μνήμη μου μαζί με το τροφοδοτικό μου αλλά τίποτα.. Επιμένει στο να μην δείχνει τίποτα στην οθόνη..

Λέτε να μας κάηκε η μητρική; 

ΥΓ δεν κάνει ούτε εκείνο το beep όταν ξεκινάει το pc..

Φίλε spank μήπως έχεις καμιά ιδέα; 

(προς mods: πριν έκανα επεξεργασία το μνμ και ίσως δεν ήρθε ειδοποίηση, γι'αυτό γράφω άλλη απάντηση τώρα, αν είναι λάθος συγχωρέστε με)

Δημοσ.

Βασικα ολα τα εχεις δοκιμάσει οποτε δεν βλέπω οτι εχει μείνει κατι αλλο ....

Η μητρική φαίνεται να πέρνει ρεύμα ανάβει κανενα λαμπάκι ? , για δες και το διακοπτάκι στον πύργο μηπως εχει πάθει τιποτα γιατι καμια φορά απο το πιο απλό μπορει να σπας το κεφάλι σου

Δημοσ.

Βασικα ολα τα εχεις δοκιμάσει οποτε δεν βλέπω οτι εχει μείνει κατι αλλο ....

Η μητρική φαίνεται να πέρνει ρεύμα ανάβει κανενα λαμπάκι ? , για δες και το διακοπτάκι στον πύργο μηπως εχει πάθει τιποτα γιατι καμια φορά απο το πιο απλό μπορει να σπας το κεφάλι σου

χμμ θα δω και για το λαμπάκι. Επίσης, για ποιο διακοπτάκι μιλάς; Το power button;

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά και στης μνήμες

Δοκίμασα και με τη δική μου μόνο πάνω.. Οπότε δε νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα :/

Ναι

Τι πρόβλημα μπορεί να έχει; Τα καλώδια όλα είναι καλά κουμπωμένα και δίνει ρεύμα κανονικά για να ξεκινήσει ο υπολογιστής..

Δημοσ.

Μπορει να εχει καποιο πρόβλημα να το πατας και να μην δουλεύει αλλα μαλλον δεν ειναι αυτο.

Τελικα κατι να ανάβει που να δείχνει οτι παίρνει ρεύμα η μητρική ?

Δημοσ.

Σχεδόν το ίδιο θέμα είχα και εγώ με καινούριο pc 2 ημερών.

Σε μένα κατα 95% είναι μητρική και περιμένω τηλέφωνο να μου πουν και οι ίδιοι αν βρήκαν κάτι διαφορετικό.

Ότι έχεις συνδεδεμένο πάνω στην μητρική, λειτουργεί κανονικά με το άνοιγμα του pc ή υπολειτουργεί κάπως? π.χ.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά στους πυκνωτές της μητρικής αν έχει φουσκώσει κάποιος

39_capsbusuk2.jpg

Αυτοί και οι τρεις είναι χαλασμένοι, όχι μόνο οι δυο τελευταίοι που έχουν πετάξει και υγρά

dell-transistor-broken.jpg

Χαλασμένοι επίσης

• Like 1
Δημοσ.

Μπορει να εχει καποιο πρόβλημα να το πατας και να μην δουλεύει αλλα μαλλον δεν ειναι αυτο.

Τελικα κατι να ανάβει που να δείχνει οτι παίρνει ρεύμα η μητρική ?

δεν φαίνεται κανένα λαμπάκι, μήπως δεν έχει;

39_capsbusuk2.jpg

Αυτοί και οι τρεις είναι χαλασμένοι, όχι μόνο οι δυο τελευταίοι που έχουν πετάξει και υγρά

dell-transistor-broken.jpg

Χαλασμένοι επίσης

Θα το ξανακοιτάξω αλλά με μία πρώτη ματιά δεν φάνηκε κανένας φουσκωμένος..

Σχεδόν το ίδιο θέμα είχα και εγώ με καινούριο pc 2 ημερών.

Σε μένα κατα 95% είναι μητρική και περιμένω τηλέφωνο να μου πουν και οι ίδιοι αν βρήκαν κάτι διαφορετικό.

Ότι έχεις συνδεδεμένο πάνω στην μητρική, λειτουργεί κανονικά με το άνοιγμα του pc ή υπολειτουργεί κάπως? π.χ.

Τι εννοείς με το υπολειτουργεί; 

Εγώ ας πούμε με το που πατάω το power button όλα τα ανεμιστηράκια παίζουν, όπως επίσης φαίνεται να δουλεύει και ο σκληρός..

Edit: 

Όπως είχα δει και πιο πριν.. Όλοι φαίνονται μια χαρά..

Δημοσ.

Αφού τα έχεις κοιτάξει όλα, τότε μάλλον κανα ολοκληρωμένο της μητρικής κάηκε. Και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις έτσι απλά. Οπότε μάλλον για αλλαγή πάει

Δημοσ.

Αφού τα έχεις κοιτάξει όλα, τότε μάλλον κανα ολοκληρωμένο της μητρικής κάηκε. Και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις έτσι απλά. Οπότε μάλλον για αλλαγή πάει

Κατάλαβα.. Ευχαριστώ..

Με το κάψιμο της μητρικής μπορεί να κάηκε και ο επεξεργαστής έτσι; 

Πω, μεγάλοι μπελάδες μας βρήκαν :P

Α! και κάτι νέο που μόλις μου είπε ο φίλος μου.

Τον τελευταίο καιρό ο υπολογιστής του έκανε το εξής:

Για να ανοίξει τον υπολογιστή, μπορεί να χρειαζόταν να πατήσει το power button μέχρι και 20 φορές την μία μετά την άλλη (όχι συνεχόμενα. πρώτα έκλεινε τον υπολογιστή και μετά τον ξανανοιγε) μέχρι να ακούσει το beep και να ανοίξει ο υπολογιστής. Ώσπου έφτασε σε αυτό το σημείο ο υπολογιστής, να μην ανοίγει καν και να μην κάνει το beep..

Βοηθάει σε κάτι αυτό;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

χμμ...Δύσκολα τα πράγματα......συνήθως οταν δεν ακούγετε κανένα Beep εχουμε να κάνουμε με μνήμη ή VGA ή τροφοδοσίας...που μπορει να είναι και κάποιο βραχυκύκλωμα στην μητρική.... καμία φορά παίζει να μην εχουν συνδεθεί και τα εσωτερικά ηχεία :)

ας τα πάρουμε απο την αρχη.....

1) καταρχην εγω θα εβγαζα την μητρικη απο το κουτι και θα  αποσύνδεα απο πανω τα πάντα.

θα 'αφηνα μονο psu cpu vga και μνημη, να κανω τεστ με την μητρικη έξω, πόλλες φορές η σκόνη η κάποιες βρωμιες δημιουργουν στατικό ή μαγνητισμο λόγο θερμοκρασίας με αποτελεσμα η μητρικη να "συμπεριφερετε" παραξένα ή καποιο καλώδιο ελαφρά τσακισμενο η φθαρμένο ή ακομα και καποια πεσμενη βιδα να κανει το προβλημα.

2) με αυτο το τροπο ξεκίνα να Βοοταρεις και χώρις μνήμες καθόλου να δεις αν αλλαζει συμπεριφορά;( το default beep code για μνήμες ειναι 3 διαδοχικα) αν κανει beep code είσαι σε καλο δρομο και μας το λες.

δοκίμασε με μια μνημη δοκιμάσε την σε όλα τα slots, καμια φορα εχει προβλημα το slot

3) reset to cmos / Βιos/ battery

4) check το τροφοδοτικο...( το οτι παίρνει ρευμα δεν σημαινει οτι δουλευει σωστα, τσεκ κανουμε με τεστερ η πολυμετρό )

δεν γνωριζω τις γνωσεις σου στο αντικείμενο....αλλα με τα ΡΕΥΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ οποτε αν δεν είσαι σχετικος...με το αντικειμενο

πηγαινε το σε καποιο τεχνικο......) και οι τεχνικοι τι θα κάνουν θα πεθάνουνε;

5) αν είμαστε οκ ως εδω.....test την vga, to θεμα όμως είναι το εξης: είπες οτι η Μ/Β εχει on board vga, οπότε οταν βάζεις πάνω στην pci την δικία σου το m/b είναι συνχρονο να ρυθμίζει το vga output η έχει κάποιο jumper setting (δες το απο το κατασκευαστη,,,αλλα για να είναι κάτι τέτοιο θα πρέπει να είναι παμπάλαια)

6) αν ως εδω δεν εχεις δει καμία διαφορά τα πραγμάτα σκουραίνουν,,,,ας υποθέσουμε corrupted Bios, κοιτας κατασκευαστη και φτιαχνεις forced flash bios stick.....και το φλασαρεις.

7) αν παλι τπτ ........τα πραγματα είναι μαύρα.....πας σε ηλεκτρονικο καταστημα και παίρνεις ειδικό σπρευ για ηλεκτρονικες πλακετες και κολησεις "αδειαζεις" το Μ/Β ψεκαζεις τριβεις-καθαριζεις προσεκτικα με antistatic brush ξανα ψεκαζεις και το αφηνεις

8) αν την αλλη μερα δεν δουλευει πάλι.....ΤΟ ΠΕΤΑΣ παίρνεις ενα Μ/Β 40-60 ευρω και καθαρίζεις (αν δεν εχει κάψει και cpu....σπανιο αλλά παίζει)

εννοείτε οτι εχεις τσεκαρει αν καποιο button η adaptor η καλωδιο δουλευει πχ μου εχει τυχει ελατωματικος adaptor απο dvi σε VGA να μου βγάζει black screen.

η οπως είπε κάποιος πιο πάνω κολημενο κουμπι στο tower.

η να μην παταει καλα η ψυχτρα στην cpu.....

και με αποκορύφομα να μην είναι συνδεδένο καλα το 4τραπλο φισ του τροφοδοτικου στην μητρικη πάνω αριστερα. :) :)

αυτα και σου εύχομαι καλή τύχη.

Επεξ/σία από Rude_R
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...