Dimitris_Toshiba Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Kαλημερα και Καλη Χρονια σε ολους, Εχω ενα laptop κοντα 3,5 χρονια Toshiba Satellite P500 - 16F (Part No. PSPGSE - 00X00FGE) και γενικα μου εχει βγει σκυλι. Ειναι 18,4'' και πλεον νομιζω οτι δυσκολα θα βρεις ενα laptop με τετοια διασταση και Full HD και το προσεχω σαν τα ματια μου γιατι δεν θελω να το αλλαξω ακομα τουλαχιστον για ενα χρονο. Αρκετα με την εισαγωγη, ας μπω στο ψητο. Στο laptop μου εδω και 15-20 μερες περιπου αρχιζε να τρεμοπαιζει η οθονη για 5-10 δευτερα οταν το ανοιγα...δλδ ειτε οταν το ανοιγα κανονικα απο την αρχη ειτε μετα απο λειτουργια αναστολης ή αδρανοποιησης. Μετα απο αυτα τα 10 περιπου δευτερολεπτα ολα κομπλε και μια χαρα. Μεχρι σημερα που η οθονη εσβησε μετα απο 1 λεπτο που το ειχα ανοιχτο. Αλλα το εκλεισα κι το ξανανοιξα και μου εκλεισε περιπου μετα απο ενα λεπτο παλι η οθονη. Ομως δεν ειχε σβησει τελειως η οθονη. Τα εικονιδια στην επιφανεια εργασιας τα εβλεπα. Ηταν σαν να ειχε πεσει η φωτεινονητα στο 0 και πιο κατω μην σας πω. Με τη βοηθεια ενος φακου τα εβλεπα καπως καλυτερα. Ηταν σαν να ειχε καει το backlight απο πισω. Αλλα δεν εχει καει λογικα εφοσον καθε φορα που το ανοιγω το laptop λειτουργει κανονικα για 1-2 λεπτα και μετα γινεται αυτο που προανεφερα. Εχει καποιος καποια ιδεα για να με βοηθησει; Btw θα ηθελα να αναφερω οτι η μπαταρια τα εχει παιξει του laptop μου και μου γραφει οτι θα ηταν καλο να εξετασω το ενδεχομενο αντοκαταστασης και μου κραταει max 10 λεπτα. Νομιζω δεν πρεπει να εχει σχεση αυτο γιατι δοκιμασα με αλλα και χωρις τη μπαταρια να κανω επανεκκινηση. Ευχαριστω εκ των προτερων
nikos903 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα. Όταν λες οτι τρεμόπαιζε τι εννοείς; Αναβόσβηνε ο φωτισμός; Λογικά ινβέρτερ έχει κάψει διαφορετικά στην χειρότερη λάμπες (δύσκολο βέβαια)... Άμα έχεις πολύμετρο δες άμα φτάνει ρεύμα στον ινβέρτερ (DC~20V) στην είσοδο και άμα φτάνει εκεί δες και στην έξοδο(AC 1000V++, εκεί πρόσεχε γιατί έχει κάμποσα Volt και μπορεί να σε χτυπήσει άμα ακουμπήσεις με τα χέρια).
Dimitris_Toshiba Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα, ηταν σαν να αναβοσβηνε ο φωτισμος για καποια δευτερολεπτα αλλα μετα απο λιγο ολα κομπλε...δηλαδη ενα πολυ γρηγορα παιξιμο. Για να καταλαβεις ποσο γρηγορο μπορω να σου πω οτι επαιζε πανω απο 20 φορες σε 5 δευτερα αλλα μετα απο λιγο γινοταν σταθερο. Δεν εχω πολυμετρο. Παντως με ενα ψαξιμο που εκανα στο internet κατα 90% αυτο λενε ολοι οτι μαλλον να φταιει το FL Inverter. Eχεις ιδεα που μπορω να βρω ανταλλακτικο;
nikos903 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Ναι, το πιο πιθανό ινβέρτερ μετά λάμπες και μετά καλώδια και επαφές κτλπ κτλπ Μπορεί να βρεις ανταλλακτικό απο ebay (4-10€ ?) διαφορετικά απο την αντιπροσωπεία (πολλά €... Άστο), μετά δες στο skroutz με το PN του ινβέρτερ άμα τον βγάλεις και μπορεί να βρεις και εδώ στις αγγελίες. Για αρχή άμα μπορείς άνοιξε την οθόνη και πάτησε καλά τα καλώδια μην έχει βγει κανένα και μετά βγάλε τον ινβέρτερ να δούμε...
coolerman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 προσωπικά μιας και έχω περάσει την ίδια κατάσταση με το δικό σου θέμα,δυστηχώς ήταν η λάμπα εσωτερικά(ccfl backlight) την έκανα βίδες και την άλλαξα με προσοχή. αν δεν το κατέχεις(αν τελικά είναι αυτό) είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που δεν ξέρει να την ανοίξει και να την κάνει αλλαγή. δές inverter πρώτα όμως
Dimitris_Toshiba Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Μολις το ανοιξα το laptop και τσεκαρα το inverter. Θα κοιταξω πρωτα το inverter και ελπιζω να εντοπισω το προβλημα εκει. Μεχρι εκει μπορω να το αλλξω και μονος μου. Λοιπον το ανοιξα το laptop οπως ειπα και πανω στο inverter ειδα ενα barcode με εναν κωδικο απο κατω: SMDAS023175111A1J09G A1A. Ειναι το Part Number αυτο παιδες;;; Και αν ναι με αυτο θα κανω αναζητηση λογικα σε ebay κτλ;
nikos903 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μπα. Δεν πρέπει να είναι αυτό. Πες μοντέλο λάπτοπ και άμα μπορείς βγάλε μπρος πίσω φωτογραφία τον ινβέρτερ.
Dimitris_Toshiba Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Aαα το βρηκα μαλλον φιλε μου. Το γυρισα αναποδα και βρηκα τα στοιχεια του. Σου παραθετω τη φωτο. Επισης το μοντελο του laptop μου ειναι Toshiba Satellite P500 - 16F (Part No. PSPGSE - 00X00FGE).
Dimitris_Toshiba Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Nαι αυτο. Μολις το τσεκαρα.
nikos903 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Πίκρα... Πολύ ακριβός.. Δεν τον πουλάει και άλλος :/ Τι να κάνεις όμως... Άμα δεν βρεις και απο Ελλάδα μόνο εκεί βλέπω να έχουν....
Dimitris_Toshiba Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Ναι το ξερω...θα στειλω στην αντιπροσωπεια της toshiba να ρωτησω επακριβως και στο laptop-parts.gr να μου πουνε τιμες γιατι πχ αν το παω στο πλαισιο θα φυγω τουλαχιστον με 70 ευρω ζημια..τεσπα θα δω και ελπιζω να βρω κατι απο ελλαδα ..γιατι και στην τελικη και 5-10 ευρω παραπανω να το βρω καλα ειναι αν υπολογισουμε και τα μεταφορικα!
nikos903 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Είναι δύσκολο κομμάτι δυστυχώς Στην αντιπροσωπεία πάνω απο 50ρι σε βλέπω :/ Μετά laptop parts δύσκολα να έχει... Καλή τύχη όπως και να έχει. Διαφορετικά μένει μόνο το απο πάνω στα 50
Dimitris_Toshiba Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Σε ευχαριστω φιλε μου...ναι δυστυχως μονο το δικο μου και το Qosmio εχει αυτο το inverter για αυτο μαλλον το βαρανε. Ας ελπισω σε κατι καλο και συντομα. Σε ευχαριστω για τον χρονο σου και τη βοηθειαα σου
coolerman Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 ανέβασε και μια αγγελία *ζήτησης,δεν χάνεις κάτι! κανείς δεν ξέρει τι είναι 100% μόνο δοκιμή(αν υπάρχει κάποιος εκεί 'έξω' να σε βοηθήσει) για να το σιγουρέψεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα