Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

Εχω τον παραπανω σκληρο και γενικα το συστημα μου φαινεται στην υπογραφη μου.

Το pc μου απο την ωρα που θα πατηθει το κουμπι κανει κοντα στα 35-40 δευτερολεπτα να ανοιξει.

Κανει κοντα 20 μεχρι να ακουστει το μπιπ και αλλα τοσα μεχρι να μπει στην επιφανεια.

Εχω διαβασει απο αλλους(οχι με το ιδιο συστημα) που γραφουν οτι ανοιγει σε 15 δευτερολεπτα απο τη στιγμη που θα πατηθει το κουμπι μεχρι και 8 sec εχω δει να γραφει ο αλλος...

Εχω καποιο θεματακι ή ειναι φυσιολογικος ο χρονος μου??

Εχω διαβασει τα tips και τα σχετικα και τα εχω κανει..

Και μια φωτο απο το crystaldiskmark..

post-270171-0-33451600-1389777411_thumb.png

Δημοσ.

Εχεις τον ιδιο σκληρο?

Το συστημα μου φαινεται στην υπογραφη. Κ απ'οτι εχω καταλαβει μονο sata 3 εχει η μητρικη μου..

Και τα read writes φαινονται και στη φωτο που ανεβασα..

Δημοσ.

Βασικα το οτι αργεί να μπει στα windows μπορει να ειναι εχει να κανει με διάφορους παράγοντες.

Για αρχή πες λιγο αν ειναι φορτωμένος πολυ ο δίσκος και ανέβασε και μια φωτογραφία απο το hdesentinel να δουμε την υγεία του.

Στο bios τον εχεις σαν ide να φορτώνει η σαν ahci , δοκιμασε και με τους 2 τρόπους και δες αν αλλάζει κατι.

Στο έκανε παντα η τωρα το παρουσίασε ?

Δημοσ.

Τι μπορει να εχω κανει λαθος δλδ..??τα read writes καλα δεν ειναι? γτ αργει να ακουστει και το μπιπ?μηπως ειναι καποιο θεμα της μητρικης κ οχι του σκληρου?

Δημοσ.

Ο δισκος δεν ειναι καθολου φορτωμενος..εχει 87gb ελευθερα.

Το συστημα στηθηκε προσφατα και απο την αρχη ετσι δουλευε..Απλα τωρα που κιταξα εδω κ εκει ειδα για τετοιους χρονους που δεν τους φτανω με τπτ...

Το ειχα σαν AHCI και τωρα το δοκιμασα και σαν IDE και κανει τον ιδιο ακριβως χρονο..Δεν αλλαζει κατι..Μονο σαν ide εγκατεστησε μολις ανοιξε αυτοματα drivers λογικα..

Δεν ξερω αν πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο απο το bios.Μονο μια επιλογη βρηκα που να αλλαζει σε ahci,native ide και raid και αυτο αλλαξα..

Και μια φωτο με την υγεια του..

post-270171-0-63860300-1389794520_thumb.png

Δημοσ.

Πιστεύω - και χωρίς να θέλω να επεκταθώ, λόγω απειρίας - πως ο δίσκος εμπλέκεται απ την στιγμή που θα αρχίσει να φορτώνει τα windows,(όταν εμφανίζεται η σημαία δλδ) και μετά.

Δημοσ.

Και η δικη μου λογικη χωρις να ξερω πολλα αυτο μου λεει... Εμενα αργει να ακουστει και το μπιπ πολυ...

Δημοσ.

Αλλαξα πολλες επιλογες στην καρτελα με τα peripherals αλλα τπτ δεν αλλαξε..

Μετα τις αλλαγες που εκανα και τις επανεκκινησεις αρχισε να κολλαει ο εξωτερικος σκληρος...

Ετσι τον εβγαλα κ και και δοκιμασα χωρις αυτον και καπως βελτιωθηκε ο χρονος.

Κανει 9 μεχρι να ακουστει το μπιπ και 27 να ανοιξει τελειως απο οταν παταω το κουμπι..Αλλα και παλι δεν ειναι 10 δευτερα που γραφουν αλλοι... Τι αλλο μπορει να φταιει?

Ολες τις επιλογες τις εχω βαλει οπως ηταν πριν γτ δεν αλλαξε κατι με τις αλλαγες στο bios παρα μονο οταν εβγαλα τον σκληρο.

Μετα τις αλλαγες στο bios εχω προβλημα με τον εξωτερικο μου τωρα βεβαια..Καταρχην οταν τον βαζω στις usb3 θυρες( της mobo παντα) κολλαει το συμπαν και οταν το βαζω σε απλη θυρα τον διαβαζει κανονικα αλλα μου πεταει στην αρχη μηνυμα να κανω σαρωση. Οταν τον εχω συνδεδεμενο και παταω να ανοιξει κανει 45+ δευτερα..

Τωρα οι επιλογες στα bios με αυτον τον σκληρο που κολλησαν...??

Δημοσ.

Το πόσο γρήγορα θα πάει στην οθόνη που αρχίζουν να φορτώνουν τα Windows είναι και θέμα μητρικής. Δεν έχουν τους ίδιους χρόνους όλες οι μητρικές. Επίσης παίζει ρόλο και τι συσκευές, πόσοι δίσκοι, κλπ. είναι συνδεδεμένοι πάνω της.

Επίσης οι χρόνοι που ακούς για 8-10 δευτερόλεπτα μάλλον αναφέρονται σε Windows 8 που ανοίγουν πιο γρήγορα από τα 7.

Δημοσ.

Χωρις τον εξωτερικο σκληρο νομιζω εχει εμφανη διαφορα..

Δεν θελω να πιασω και 8 δευτερα απλα επειδη ειδα οτι αργει ειπα μηπως πρεπει να πειραξω καποια ρυθμιση ή μηπως δεν εκανα κατι καλα και υπαρχει και αλλου προβλημα και δεν το βλεπω...

Τωρα με τις usb3 και τον σκληρο δεν μπορω να καταλαβω τι παιχτηκε...

Δημοσ.

Πιστεύω ότι οι χρόνοι που αναφέρονται είναι καθαρά λόγω windows 8. Εγώ με το σύστημα της υπογραφής μου που δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο από δυνατότητες μέτρησα 12 δεύτερα σε άνοιγμα και τέσσερα σε κλείσιμο. Αν δεν σου κάνει κόπο δοκίμασε να βάλεις τα windows 8 και νομίζω ότι θα κινηθείς στους χρόνους τους δικούς μας... :P

Δημοσ.

Δεν θελω να βαζω τωρα τα 8ρια...

Δεν με καινε οι χρονοι να μην εχω αλλου θεματα δε θελω..

Τωρα ο σκληρος που κολλαει και εβγαλε προβλημα μετα την αλλαγη των ρυθμισεων..?

Τις εβαλα οπως πρωτα και οι usb3 οταν συνδεω το σκληρο κολλανε ολα και οταν τον βαζω αλλου με λεει να κανω σαρωση..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...