Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλημέρα σε όλους!

Θα  ήθελα  να  ρωτήσω εαν κανείς ξέρει  πώς να  γράψουμε  νότες στο MS-Word.Δηλαδή υπάρχει  εσωτερικά κάποιος  τρόπος,ή πρέπει να κατεβάσω κάποιο  επιπλέον πρόγραμμα-πακέτο;Ξέρω ότι υπάρχουν προγράμματα που κάνουν καθαρά κειμενογράφιση νοτών σε παρτιτούρες,αλλα δέν θέλω κάτι τέτοιο.Θέλω κάτι μικρότερο και κάτι ενσοματωμένο πάνω  στο MS-Word.

Ευχαριστώ προκαταβολικά! 

Δημοσ.

Δεν υπαρχει κατι τετοιο που ζητας (σαν πακετο), θα πρεπει να κατεβασεις font με τις νοτες και ειλικρινα δεν αξιζει τον κοπο γιατι ειναι τρομερα χρονοβορο και αμφιβολου αποτελεσματος.

Δεν καταλαβαινω τον λογο που δεν θελει να κατεβασεις καποιο απο τα προγραμματα που κανουν αυτη την δουλεια, ευκολα και γρηγορα. Θες να μας εξηγησεις μηπως μπορεσουμε να σε βοηθησουμε?

Δημοσ.

Θα διαφωνήσω με τον iniohos, ως προς τα σχόλια: "δεν αξιζει τον κοπο γιατι ειναι τρομερα χρονοβορο και αμφιβολου αποτελεσματος."

Χωρίς να έχω καμία εμπειρία σχετικά με τη χρήση μουσικών χαρακτήρων στο word δε χρειάστηκε πάνω από 5 λεπτά.

Έκανα τα εξής:

1. Έγραψα στην αναζήτηση του google το εξής:

music notes font

και πάτησα στο πρώτο link που με μετέφερε στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.fontspace.com/category/music,notes

3. Κατέβασα τη γραμματοσειρά MusicSync και αφού αποσυμπίεσα το MusiSync.ttf, έκανα δεξί κλικ επάνω του και επέλεξα το "Εγκατάσταση".

4. Άνοιξα το word 2010 και από την καρτέλα "Κεντρική" πήγα στο "Σύμβολο" και πάτησα στο "Περισσότερα σύμβολα". Από το παράθυρο που άνοιξε, επελεξα τη γραμματοσειρά Musicsync(που εγκατέστησα στο βήμα 3).

Μπόρεσα πολύ εύκολα να γράψω οποιοδήποτε από τα σύμβολα που περιέχει η γραμματοσειρά ΜusicSync, επιλέγοντάς το και πατώντας στο κουμπί εισαγωγή.

Τόσο απλά και γρήγορα.

Δημοσ.

Το να γραψεις με νοτες δεν ειναι δυσκολο, οπως ειπα, αλλα το να το μορφοποιησεις πανω σε πενταγραμμο και να βαλεις τις αξιες και τους χρονους, κατα την γνωμη μου ειναι χρονοβορο.

Το αν τον ts τον βολευει να κανει τα βηματα που περιεγραψες (σωστα και κατανοητα και μπραβο για τον χρονο σου :)  )και το αποτελεσμα ειναι αυτο που θελει, δεν το ξερω.

Δημοσ.

Αυτό που περιγράφεις όντως είναι πιο χρονοβόρο και είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθεί κάποιο εξειδικευμένο λογισμικό. Απ' ότι κατάλαβα όμως απ' το μήνυμά του δε φαίνεται να θέλει κάτι τέτοιο. Πιθανότατα θέλει να έχει τη δυνατότητα να εισάγει κάποια μουσικά σύμβολα στο κείμενό του.

Δημοσ.

Πιδιά  θέλω  πρώτα να  εισάγω σύμβολα.Και  μετά οτιδοίποτε άλλο.Για  να  βλαλω νότες αξία μέτρο  έχω άλλο  πρόγραμμα  που  μου  κάνει  αυτή την δουλεια.Κοιταω σε προτη  φαση  να  κάνω  κειμενογράφιση  με  σύμβολα!
Ευχαριστώ για την βοηθεια σας!

Δλεν θέλω  κάτι  χρονοβόρο,καθ'ότι  δεν έχω πολυτέλεια  χρόνου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...