labgov Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 γεια σας.εχω τοποθετησει μια ασυρματη καμερα στην οποια εχω προσβαση μεσω κινητου και μεσω laptop το οποιο laptop ειναι στο ιδιο δικτυο(router) συνδεδεμενο με την καμερα.αν εγω θελω να παρω το laptop και να το παω αλλου τι πρεπει να κανω για να εχω και απο εκει προσβαση στην καμερα?σημειωση εχω στατικη ip γιατι καποιος μου ειπε οτι πρεπει να εχω,ωστε να εχω απομακρυσμενη προσβαση.επιπλεον οταν εβαλα την καμερα δεν ειχα στατικη ip.to ρουτερ ειναι το zte ZXV10 H108L και εχω hol.
labgov Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 να υποθεσω οτι πρεπει να κανω port forwarding στο router.ξερει καποιος τι πρεπει να βαλω που?στο name τι βαζω?στοwan host start ip address?στο wan host end ip address?στο wan start port?στο wan end port?στο lan host ip address? στο lan host start port?στο lan host end port?και αντε και ανοιγω μια θυρα μετα για να συνδεθω με την καμερα,ποια διευθυνση πρεπει να πληκτρολογησω?
poulinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 παμε απο την αρχη.ας υποθεσουμε οτι το ρουτερ σου εχει Ip (lan) 192.168.1.1 η καμερα θα πρεπει να εχει Ip πχ 192.168.1.254 subnet 255.255.255.0 default gateway 192.168.1.1 Που ειναι το ρουτερ. dns βαζεις της hol. στην καμερα επισης στο μενου μεσα θα πρεπει να υπαρχει και καποιο Port που παιζει για να την βλεπεις απο μακρυα. εσυ θα πρπει αυτο το Port να το κανεις port forward στον ρουτερ στην Ip 192.168.1.254 ας πουμε που ειναι η καμερα. στο wan host start ip address?τιποτα(αν εχει μηδενικα η οτι εχει το αφηνεις)στο wan host end ip address?τιποτα(αν εχει μηδενικα η οτι εχει το αφηνεις)στο wan start port?το port Που παιζει η καμερα πχ 3333στο wan end port?το ιδιο παλι 3333 αφου η καμερα θελει ενα portστο lan host ip address? την Ip της καμερας πχ 192.168.1.254στο lan host start port?3333στο lan host end port?3333 αν κανεις αυτα μετα απεξω θα πρεπει να βλεπεις την καμερα χτυπωντας την static ip που σου εχει δωσει η Hol πχ 193.92.44.232 και στο τελος ανω κατω τελεια και τον αριθμο του Port πχ 3333. δηλαδη 193.92.44.232:3333 και θα πρεπει να σε βαζει.αν δεν εχεις wan static απο την Hol παλι μπορεις να παιξεις αλλα εκει θες dyndns για να ξερεις ποια Ip εχεις παρει. απλα μην μπερδευεις την static lan που ειναι πχ 192.168.1.χ για το ρουτερ και καποια αλλη πχ 192.168.1.254 για την καμερα με την wan static που ειναι για οταν εισαι απεξω.στην καμερα ναι εννοειται θα βαλεις στατικη ip στο lan για να ξερεις και που θα γινει το Port forward και δεν θα την αφησεις σε dhcp(παιζει και με dhcp αλλα μην μπλεχτεις χωρις λογο).οπου κολλησεις εδω ειμαστε. αν η καμερα δεν εχει μεσα στo menu της να ορισεις Port για απομακρυσμενη διαχειριση τοτε ισως να παιζει στην 80 θυρα η να παιζει σε καποια που να την αναφερει σε κανα manual.η πες μας το μοντεελο να δουμε.οταν ανοιγεις την καμερα απο το applcation σου απο το κινητο λαπτοπ κτλ η απο την ip της σου λεει κανα port στο τελος? παντως εσυ αν καταλαβα δεν εχεις static wan αλλα απλα εννοουσες static lan Οτι εβαλες στην καμερα για αυτο και γραφεις αυτο επιπλεον οταν εβαλα την καμερα δεν ειχα στατικη ip εκει θα πρεπει να γινουν και αλλες ενεργειες.για αρχη κανε παντως τα Port forward κτλ και μετα λεμε και πως θα μπεις απο μακρυα.γιατι απο μακρυα δεν θα μπεις με την 192.168.1.χ αλλα θα μπεις με την ip του ρουτερ για δοκιμη.μετα θα πρεπει να φτιαχτει και dyndns account η No ip account για να γινεται αντιστοιχηση της wan ip με το dyndns που θα εχεις
ecep Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα κι εγώ μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούν περισσότερες από μια ασύρματες κάμερες να συνδεθούν σε ρούτερ, και να είναι προσβάσιμες από απομακρυσμένο υπολογιστή. Έχω δημιουργήσει στο DYNDNS ένα hostname, και βλέπω από απομακρυσμένο υπολογιστή μέσω DMZ ρύθμισης του ρούτερ: http://****.dyndns.info:8080 τη μια κάμερα. Τι ρύθμιση πρέπει να κάνω για να προσθέσω και δεύτερη? Ευχαριστώ πολύ.
manbook Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα κι εγώ μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούν περισσότερες από μια ασύρματες κάμερες να συνδεθούν σε ρούτερ, και να είναι προσβάσιμες από απομακρυσμένο υπολογιστή. Έχω δημιουργήσει στο DYNDNS ένα hostname, και βλέπω από απομακρυσμένο υπολογιστή μέσω DMZ ρύθμισης του ρούτερ: http://****.dyndns.info:8080 τη μια κάμερα. Τι ρύθμιση πρέπει να κάνω για να προσθέσω και δεύτερη? Ευχαριστώ πολύ. Δεν ξέρω αν στο τζάμπα πρόγραμμα μπορείς να δώσεις παραπάνω από μία κάμερα.
poulinos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα κι εγώ μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορούν περισσότερες από μια ασύρματες κάμερες να συνδεθούν σε ρούτερ, και να είναι προσβάσιμες από απομακρυσμένο υπολογιστή. Έχω δημιουργήσει στο DYNDNS ένα hostname, και βλέπω από απομακρυσμένο υπολογιστή μέσω DMZ ρύθμισης του ρούτερ: http://****.dyndns.info:8080 τη μια κάμερα. Τι ρύθμιση πρέπει να κάνω για να προσθέσω και δεύτερη? Ευχαριστώ πολύ. την δευτερη καμερα θα την βαλεις να παιζει σε καποιο αλλο port β.θα εχει διαφορετικη Ip απο την αλλη καμερα γ.δεν θα παιξεις με dmz αλλα με port forward.Πχ την 8080 στην 1η καμερα που εχει Ip 192.168.1.30 (για παραδειγμα) και ενα δευτερο Rule στο Port forward που την πορτα 8081 στην Ip 192.168.1.31. δεν γινεται με dmz γιατι στο dmz ανοιγεις ολα τα ports για μια ip ενω εσυ εχεις 2 καμερες αρα 2 Ip's.Και επισης η καθε μια καμερα θα πρεπει να εχει και διαφορετικο Port γιατι δεν μπορεις να κανεις Port forward την ιδια θυρα για 2 Ip. αν εχεις οτενετ καλο ειναι να κλεισεις και την αυξημενη ασφαλεια μην σου κοψει κανα port. Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις O OTE θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις. Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασηςκαι μετά επιλέγοντας ΑΛΛΑΓΗ στο Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας. Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας. Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας ΝΑΙ), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας. O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες: TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000 UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434. Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο τou OTE. Κάθε μετατροπή ενεργοποιείται μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.
ecep Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ φίλε!, Έχω "πάνω" ένα philips CGA5720 και θεωρώ ήρθε η ώρα να το αλλάξω με το TP-LINK W8151N που κάθεται και να προσπαθήσω να κάνω όοοοολα αυτά τα μαγικά (για μένα). Ο πάροχός μου είναι ο OTE. την δευτερη καμερα θα την βαλεις να παιζει σε καποιο αλλο port β.θα εχει διαφορετικη Ip απο την αλλη καμερα γ.δεν θα παιξεις με dmz αλλα με port forward.Πχ την 8080 στην 1η καμερα που εχει Ip 192.168.1.30 (για παραδειγμα) και ενα δευτερο Rule στο Port forward που την πορτα 8081 στην Ip 192.168.1.31. δεν γινεται με dmz γιατι στο dmz ανοιγεις ολα τα ports για μια ip ενω εσυ εχεις 2 καμερες αρα 2 Ip's.Και επισης η καθε μια καμερα θα πρεπει να εχει και διαφορετικο Port γιατι δεν μπορεις να κανεις Port forward την ιδια θυρα για 2 Ip. αν εχεις οτενετ καλο ειναι να κλεισεις και την αυξημενη ασφαλεια μην σου κοψει κανα port. Επιθυμία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσειςO OTE θέλοντας να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλους τους χρήστες της έχει ενεργοποιήσει την υπηρεσία αυξημένης προστασίας από κακόβουλες επιθέσεις.Έχετε δικαίωμα να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία αυτή, αλλάζοντας την κατάσταση σε ΝΑΙ / ΟΧΙ μέσω του http://my.otenet.gr επιλέγοντας Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασηςκαι μετά επιλέγοντας ΑΛΛΑΓΗ στο Πατήστε εδώ για να αλλάξετε τον βαθμό προστασίας σας.Η υπηρεσία λειτουργεί ως ένα φίλτρο προστασίας με προκαθορισμένες ρυθμίσεις και μπλοκάρει γνωστές θύρες επικοινωνίας.Όταν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη (επιλέγοντας ΝΑΙ), αυξάνεται σημαντικά ο βαθμός προστασίας σας, αλλά σίγουρα δεν εξαλείφεται κάθε κίνδυνος ή πρόβλημα ασφάλειας.O OTΕ αυτή τη στιγμή, έχει μπλοκάρει την εισερχόμενη επικοινωνία στις θύρες:TCP: 1 μέχρι και 1023, 1433, 3389 και 5000UDP:161, 135 μέχρι και 139, και 1434.Σας ενημερώνουμε ότι εάν η υπηρεσία είναι ενεργοποιημένη, υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες εφαρμογές που πιθανόν χρησιμοποιείτε όπως (Απομακρυσμένη Διαχείριση Υπολογιστή / router, VPN) κλπ να μην λειτουργούν. Σε μια τέτοια περίπτωση όποτε επιθυμείτε, μπορείτε να αλλάξετε την επιλογή σας, από ΝΑΙ σε ΟΧΙ.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε τροποποίηση της κατάστασης της αυξημένης προστασίας, θα πρέπει να συνοδεύεται και από αποσύνδεση-επανασύνδεση (logout-login) στο δίκτυο τou OTE. Κάθε μετατροπή ενεργοποιείται μόνο μετά από την επόμενη επανασύνδεση.
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα και σε ευχαριστώ πολύ φίλε!, Έχω "πάνω" ένα philips CGA5720 και θεωρώ ήρθε η ώρα να το αλλάξω με το TP-LINK W8151N που κάθεται και να προσπαθήσω να κάνω όοοοολα αυτά τα μαγικά (για μένα). Ο πάροχός μου είναι ο OTE. οποτε μην ξεχασεις να κλεισεις και την αυξημενη ασφαλεια προληπτικα.
ecep Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 οποτε μην ξεχασεις να κλεισεις και την αυξημενη ασφαλεια προληπτικα. Εχθές πειραματίστηκα λίγο με το philips κάνοντας τα εξής: -Ενεργοποίησα το virtual server στο ΝΑΤ και πρόσθεσα τις 2 ip με τις αντίστοιχες θύρες τους (192.168.2.22:8080 & 192.168.2.23:8081), απενεργοποιώντας αμέσως μετά το firewall και το DMZ, και ό του θαύματος βλέπω πώς έχω πρόσβαση από το κινητό μου και στις 2 κάμερες μέσω dyndns! Μετά από μισή ώρα λέω ας ενεργοποιήσω πάλι το firewall και να δω αν δουλεύει , και δυστυχώς έφαγα πόρτα!!! Δε μπόρεσα να ξαναδώ τις κάμερες, έστω και αν απενεργοποίησα εκ νέου το firewall...
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Εχθές πειραματίστηκα λίγο με το philips κάνοντας τα εξής: -Ενεργοποίησα το virtual server στο ΝΑΤ και πρόσθεσα τις 2 ip με τις αντίστοιχες θύρες τους (192.168.2.22:8080 & 192.168.2.23:8081), απενεργοποιώντας αμέσως μετά το firewall και το DMZ, και ό του θαύματος βλέπω πώς έχω πρόσβαση από το κινητό μου και στις 2 κάμερες μέσω dyndns! Μετά από μισή ώρα λέω ας ενεργοποιήσω πάλι το firewall και να δω αν δουλεύει , και δυστυχώς έφαγα πόρτα!!! Δε μπόρεσα να ξαναδώ τις κάμερες, έστω και αν απενεργοποίησα εκ νέου το firewall... κανε reboot το ρουτερ και βεβαιωσου οτι το dyndns εχει παρει την σωστη ip.ναι θα μπορουσες να πεταξεις και το philips και να παρεις κατι πιο σοβαρο
ecep Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 κανε reboot το ρουτερ και βεβαιωσου οτι το dyndns εχει παρει την σωστη ip.ναι θα μπορουσες να πεταξεις και το philips και να παρεις κατι πιο σοβαρο Σε ευχαριστώ και πάλι..., θα επανέλθω.
poulinos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2014 ε ναι κατι αλλο δεν αλλαξε οποτε δεν νομιζω να μην παιξει μετα.
ecep Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2014 Κούκλα η Μαρίτσα δλδ μια χαρά όλα... με απενεργοποιημένο το firewall. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις συμβουλές
poulinos Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2014 Κούκλα η Μαρίτσα δλδ μια χαρά όλα... με απενεργοποιημένο το firewall. Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για τις συμβουλές τελος καλα ολα καλα.μια χαρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα