Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά , έχω το εξής θέμα .

στο παρακάτω σύστημα 

fx6300

asus m5a97 r2

corsair vengeance 8 gb 

asus sata dvd-rw driver 

amd r9 270x

thermaltake berlin 630w 

wd 1tb black

βάζω τον δίσκο με τα windows , βάζω boot πρώτα από το dvd 

αλλά αυτό ξεκινάει να κάνει loading τα παλιά windows που έχει μέσα ο δίσκος.

(ο δίσκος ήταν σε άλλο σύστημα με windwows 7 32 bit )

Πατώντας f8 στην αρχή εμφανίζει το boot menu , επιλέγω και απο κει το dvd αλλά πάλι τπτ

Επίσης δοκίμασα να κάνω disable τον hdd από το boot list έτσι ώστε να υπάρχει μόνο το dvd σαν επιλογή αλλά μου έλεγε : βάλτε ένα bootable cd και πατήστε κάποιο πλήκτρο .

Καμιά πρόταση? Ξέρει κανεις τι παίζει? 

επίσης βρήκα κάτι στο internet να λένε για την επιλογή fast boot . Δοκίμασα και με enabled και με disabled αλλά τπτ 

Τώρα κάνω burn ακόμα ένα δισκάκι , με την μικρότερη δυνατή ταχύτητα ,  μήπως φταίει αυτό :/ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μπα πάλι τα ίδια και με το καινούριο dvd . Για την ακρίβεια το μήνυμα που παίρνω όταν έχω μόνο το dvd σαν boot device είναι : 

Reboot and select proper boot device

or instert boot media in selected boot device and press a key

update : έβαλα ένα παλιό cd από windows xp για να τεσταρω και το bootarei κανονικά . 

Επεξ/σία από Marchas
Δημοσ.

βγαλε την μπαταρια την μητρικης για λιγο,ξαναβαλτη και μπες στα μπιος και φτιαξε ημερομηνιες και ρυθμισε να μπουταρει απο το σιντι!αποθηκευεσαι τις ρυθμισεις μαλλον με f10 αν θυμαμαι καλα και ξαναπροσπαθησε!

Δημοσ.

Αφου λες οτι απο αλλο pc με το ίδιο δισκάκι κανει boot τοτε κατι παίζει με το dvd drive ισως , οποτε δοκιμασε αν μπορεις ενα αλλο δισκάκι που να ειναι σίγουρα bootable , οχι windows για να δουμε αν κανει boot , αλλιως μπορεις να δοκιμάσεις να κανεις εγκατάσταση απο usb.

Βασικά αν και ισως να μην εχει σχέση, δοκίμασε να βάλεις τον δίσκο να τον βλέπει σαν ide αν εχει ahci

Δημοσ.

Μου έτυχε πρόσφατα ένα dvd drive από laptop που διάβαζε cd αλλά όχι dvd (προφανώς πρόβλημα hardware της συσκευής). Ίσως αυτό συμβαίνει και με το δικό σου. Μπορείς να δοκιμάσεις με άλλο dvd drive;

Δημοσ.

Μου έτυχε πρόσφατα ένα dvd drive από laptop που διάβαζε cd αλλά όχι dvd (προφανώς πρόβλημα hardware της συσκευής). Ίσως αυτό συμβαίνει και με το δικό σου. Μπορείς να δοκιμάσεις με άλλο dvd drive;

Ή αυτό ή επειδή το σύστημα με τον 6300 είναι uefi ενδέχεται να μην έχει uefi το δισκάκι,αν και αφού ξεκίνησε το δισκάκι με τα xp μπορεί να είναι κλειστό το uefi μέσα από το bios και το δισκάκι με τα 7 να έχει uefi.

Με λίγα λόγια μπες στο bios βρες την επιλογή uefi legacy secure boot όπως και να την έχει και παίξε με αυτήν να δεις αν ξεκινήσει.

Δημοσ.

απλά το bios μου το βγάζει σε μορφή uefi δεν είναι το κλασσικό , στο οποίο δν βρίσκω επιλογή για να απενεργοποιήσω το secure boot . Υπάρχει και λέει ότι είναι enabled απλά δεν μπορώ να το κάνω edit . 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...