Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιά τους φίλους που θέλουν να ξεκινήσουν στον προγραμματισμό παιχνιδιών (και από οτι βλέπω είναι αρκετοί) έχω ξεκινήσει στο blog μου μια σειρά μαθημάτων .

Η γλώσσα που χρησιμοποιώ είναι η actionScript 3.0 ( FLASH ) που είναι από τις ποιο πλούσιες σε υλικό και πηγές γνώσεων . Εκτός των άλλων είναι η κατ' εξοχήν γλώσσα προγραμματισμού για παιχνίδια.

Αν υπαρξει ενδιαφέρον θα δωθεί αρκετά μεγάλη υποστίριξη από την πλευρά μου . Ιδιαίτερα σε νέους επίδοξους indie developers που πιστευω οτι είναι αρκετοι.

Ολα θα είναι ΔΩΡΕΑΝ και δεν θα χρειαστεί να διαθέσει καποιος χρήματα παρά μόνο χρόνο και θέληση.

Στο πρώτο μέρος που είναι πολυ συντομο, μαθένουμε πως να κανουμε εγκατάσταση του flash develop (Δωρεάν IDE)  όπου είναι η βάση για να στίσουμε τις εφαρμογές μας.

Στο δευτερο μέρος φτιάχνουμε , κατανοούμε και παραμετροποιούμε οσο θέλουμε το παιχνίδι μας.

Ακολουθηστε τα παρακάτω Links και καλή αρχή !!!

εισαγωγή               Εγκατάσταση του Flash Develop

μέρος 1ο               Δημιουργήστε ένα παιχνίδι σε flash εύκολα και γρήγορα

Επεξ/σία από seedrr
  • Like 2
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Το Unity3D είναι αρκετά ενδιαφέρον εργαλείο αλλά προς το παρόν υπάρχουν δύο σημεία που κολλάω.

Το ενα είναι οτι δεν το έχω δουλέψει καθόλου (προς το παρόν)...

...και το δεύτερο και κυριότερο είναι οτι δεν είναι Δωρεάν.

Τα tutorial που θέλω να κάνω θα βασίζονται σε open source προγράμματα έτσι ωστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε που δεν εχει την οικονομική άνεση αλλά εχει την φιλοδοξία να μπορεί να δημιουργήσει.

Παρόλα αυτα το Unity τα σπάει πραγματικά και έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο των indie developers

Δημοσ.

Το Unity3D είναι αρκετά ενδιαφέρον εργαλείο αλλά προς το παρόν υπάρχουν δύο σημεία που κολλάω.

Τα tutorial που θέλω να κάνω θα βασίζονται σε open source προγράμματα έτσι ωστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε που δεν εχει την οικονομική άνεση αλλά εχει την φιλοδοξία να μπορεί να δημιουργήσει.

Παρόλα αυτα το Unity τα σπάει πραγματικά και έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο των indie developers

Δωρεαν ειναι το unity (http://unity3d.com/unity/download) απλώς η free version σου βάζει ένα logo στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και δεν έχει μερικά assets όπως νερό με reflection.

• Like 1
Δημοσ.

....

Λινουξας είσαι ρε ? μακριααα! (πλάκα)

Το Unity3D δίνει την απλή έκδοση δωρεάν, όσον αφορά τα Mobile Games έχω την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις παιχνίδια και να βγάζεις λεφτά από τις διαφημίσεις (όπως και να έχει οι Έλληνες δεν μπορούν αλλιώς στο Google Store).

Κάπου διάβασα ότι μπορείς να τα πουλήσεις κιόλας χωρίς να έχεις το License για Android αλλά δεν θυμάμαι τα limits, για ψάξτω... (ρώτα φορουμ).

Πλεον το Unity3D έβγαλε νεες δυνατότητες για την δημιουργία 2D παιχνιδιών, πιστεύω ότι είναι μακράν ότι καλύτερο. Έχει  ότι μπορείς να φανταστείς (Physics2D, Collisions2D κλπ κλπ {στο φλας για το collision ηθελες κωδικα σε as})

Προσωπικά το μονο που μου αρέσει στο Flash είναι ότι φτιάχνεις εύκολα γραφικά ενώ στο Unity3D θα πρέπει να τα βρεις απέξω.

Όσον αφορά τα Mobile Games είναι η καλύτερη επιλογή, οι άλλες μηχανές ούτε που το φτάνουν.

Απο εκεί και πέρα μπορεί μερικοί για να μην πληρώσουν να φτιάχνουν τα παιχνίδια τους σε Java OpenGL ή κάνα Corona και τέτοιες "παπαριές".

* Και στο CoronaSDK πληρώνεις αλλά είναι ελάχιστα τα λεφτά :P

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Όταν πατάω το Test project μου βγάζει το μήνυμα Compiler Configuration Required This project doesn't have a valid SDK defined. Please check the SDK tab in the Project Properties.Η έκδοση που έχω είναι η 4.7.1.

Δημοσ.

Φιλε θα συνεχισεις τα tutorial γτ γενικα ψαχνω να φτιαξω καποια games!!Να σας ρωτησω αξιζει να ασχοληθω με constructor classic

Δημοσ.

Άλλο open source ή free software και άλλο δωρεάν λογισμικό. Και το Avast είναι δωρεάν λογισμικό αλλά δεν είναι open, όπως και το Red HAt Enterprize edition είναι free αλλά δεν είναι δωρεάν.....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...