Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια.. πως μπορω να κανω προγραμμα που θα παραγει τυχαιους αριθμου με την συναρτηση srand(); αλλα αυτοι οι τυχαιοι αριθμοι να παραγωντε απο μια μεταβλητη πχ την Α... ???

μπρω μετα αυτους τους τυχαιους αριθμους να τους αποθηκευσω σε πινακα ???

και πως μπορω να κανω τυχαιες πραξεις μεταξη αυτο τον αριθμων (προσθεση, αφαιρεση,διαιρεση, πολλαπλασιασμο) ??

Της απαντησεις σας σε προγραμμα της C .

ευχαριστω πολυ για την προσοχη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γράψε τα κομμάτια του κώδικα που σε μπερδεύουν για να λαβεις και καλή βοήθεια.

«αυτοι οι τυχαιοι αριθμοι να παραγωντε απο μια μεταβλητη πχ την Α... ???»

Πως απο μια μεταβλητη να παράγονται τυχαίοι αριθμοι; Κάτι αλλο θες να πεις αλλα δυσκολεύεσαι στη διατύπωση. Λεπτομέρειες τι θες να κάνεις.

μπρω μετα αυτους τους τυχαιους αριθμους να τους αποθηκευσω σε πινακα ???

Βεβαίως

και πως μπορω να κανω τυχαιες πραξεις μεταξη αυτο τον αριθμων (προσθεση, αφαιρεση,διαιρεση, πολλαπλασιασμο) ??

Με χρήση των αντίστοιχων "συμβόλων" (+,-,*,/). Για το «τυχαίες» μπορείς να τρέχεις μια srand rand όπου να βγάζει ένα νουμερο απο 1 εως 4 (π.χ. 2 αφαιρεση, 4 διαίρεση)

Επεξ/σία από arc
Δημοσ.

«αυτοι οι τυχαιοι αριθμοι να παραγωντε απο μια μεταβλητη πχ την Α... ???»

Πως απο μια μεταβλητη να παράγονται τυχαίοι αριθμοι; Κάτι αλλο θες να πεις αλλα δυσκολεύεσαι στη διατύπωση. Λεπτομέρειες τι θες να κάνεις.

Για την ενεργοποίηση της σειράς των τυχαίων γεγονότων θα τεθεί στο πηγαίο πρόγραμμα η δήλωση srand(A) όπου Α ο αριθμός που θα διαβαζει.. 

Με χρήση των αντίστοιχων "συμβόλων" (+,-,*,/). Για το «τυχαίες» μπορείς να τρέχεις μια srand rand όπου να βγάζει ένα νουμερο απο 1 εως 4 (π.χ. 2 αφαιρεση, 4 διαίρεση)

μπορεις αυτο να το γραψεις με κοδικα για τις τυχαιες πραξει ??
Δημοσ.

Ξεκίνα να παραθέτεις πληροφορίες

Την srand την αρχικοποιείς μια φορά στην αρχή της εκτελεσης του προγράμματος, π.χ. 

srand(time(NULL)); 

μετά όταν θες κάποιο τυχαίο αριθμό καλείς την rand. Π.χ. αν θέλω ένα int από το 1 εως το 100 γράφω

rand()%100+1;

Το αποτελεσμα μπορώ να το βάλω σε μια μεταβλητη. Π.χ.

int eisodos;
//.....
//.....
eisodos=rand()%100+1;

Με ίδιο τρόπο και με loop μπορώ να βάλω Χ τυχαίους αριθμους σε ένα πίνακα Χ θέσεων. Ομοίως και για πίνακα δυο διαστάσεων, ώστε να κάνω και τυχαίες πράξεις αργότερα.  

• Moderators
Δημοσ.

τον κοδικα για τις τυχαιες πραξεις?

Ξέρεις καθόλου C ή περιμένεις να σου κάνουν άλλοι την άσκηση; Ο arc σου είπε πώς μπορείς να κάνεις τυχαίες πράξεις με τους αριθμούς εδώ:

Για το «τυχαίες» μπορείς να τρέχεις μια rand όπου να βγάζει ένα νουμερο απο 1 εως 4 (π.χ. 2 αφαιρεση, 4 διαίρεση)

Δες αυτό για το πώς μπορείς να πάρεις μια τιμή από ένα συγκεκριμένο εύρος τιμών. Παίρνεις, λοιπόν, έναν αριθμό από 1 έως 4, και μετά με χρήση switch ή πολλαπλών if αποφασίζεις τι πράξη πρέπει να κάνει.

Δημοσ.

ενταξει φιλε kercyn μην βαρας... δεν ειπα να μου κανει την ασηση...ενταξει ξερω κ εγω κατι απο C... Ενταξει τωρα καταλαβα πως πρεπει να το κανω..

arc, on 14 Jan 2014 - 11:58 PM, said:snapback.png

Για το «τυχαίες» μπορείς να τρέχεις μια rand όπου να βγάζει ένα νουμερο απο 1 εως 4 (π.χ. 2 αφαιρεση, 4 διαίρεση)

Καταλαβα και αυτο που με ειπε ο φιλος arc :)

• Moderators
Δημοσ.

ενταξει φιλε kercyn μην βαρας... δεν ειπα να μου κανει την ασηση...ενταξει ξερω κ εγω κατι απο C... Ενταξει τωρα καταλαβα πως πρεπει να το κανω..

arc, on 14 Jan 2014 - 11:58 PM, said:snapback.png

Καταλαβα και αυτο που με ειπε ο φιλος arc :)

Ναι, συγγνώμη. Απλώς στο μικρό διάστημα που είμαι στο forum έχω δει πολλές φορές threads "κάντε μου την άσκηση" και νόμισα ότι είναι ένα απ' αυτά.

Δημοσ.

οχι οχι... απλα ηθελα να παρω ιδεα :) και ξερω πως θα το κανω τωρα

pr=rand();

pr=pr%4+1;

printf("%5d", pr);

και μετα με if θα κανω if (pr==1) κανε προσθεση πχ

Δημοσ.

Μ'αγαπας; <3

int A, i, r, sum = 0, N = 5;

puts("dwse seed:");
scanf("%d", &A);

srand(A);

i = N;  // N tuxaies prakseis
whille (i--)
{
  printf("%d. sunolo:%d\n", N - i, sum);
  r = rand() % 100 + 1;  // tuxaioi akeraioi ap0 1 ws 100
  switch(rand() % 4)
  {
  case 0:
    printf("prosthesi");
    sum += r;
  case 1:
    printf("poll/mos");
    sum *= r;
  case 2:
    printf("afairesi");
    sum -= r;
  case 3:
    printf("diairesi");
    sum /= r;
  default:
    printf("YOLO!");
  }
  printf(" me %d\n", r);
}

printf("Teliko apotelesma %d\n", sum);

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...