Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω μόνο διαφωνώ.

Στην ποιότητα κατασκευής , τα consumer μοντέλα της sony έχουν υποστεί μαζί με τα Dell και Toshiba την μεγαλύτερη έκπτωση.

Ειδικά οι οθόνες των Dell και Sony σε αυτήν την κατηγορία τιμής, πρέπει να είναι οι χειρότερες που κυκλοφορούν με ξεπλυμένα χρώματα , μικρή αντίθεση , φωτεινό μαύρο και μικρές γωνίες θέασης.

Επίσης το όνομα γιατί το αναφέρεις? Ποιόν τον νοιάζει?

Τέλος τα χαρακτηριστικά του είναι καλά αλλά τα συνήθη για την κατηγορία.

Για να καταλήξω σε ένα συμπέρασμα : προτρέπω τον ts να πάει μια βόλτα στα μαγαζιά (το mall/mediamarkt είναι ιδανικα) και να δει/νιώσει από κοντά τα μοντελα που τον ενδιαφέρουν.

Κοιτα τις προτασεις τις κανει ο καθενας αναλογα με την εμπειρια του...για να λεμε την αληθεια,αυτη τη στιγμη δεν εχω sony...το τελευταιο vaio που είχα ήταν σειράς του 2011,και εμεινα απολυτα ευχαριστημενος..θηρίο σε κάρτες επεξεργαστές,με τον i3 που είχε μέσα σήκωνε άνετα πολύ βαριά δουλειά αλλα kai gaming...το χάλασα εγώ τραβώντας ενα μικρό ribbon και όταν το αλλαξω (10-20 ευρώ δουλειά) θα είναι οκ...έφυγα ως ευχαριστημενος πελατης και οχι ως δυσαρεστημενος για να περάσω σε κάτι ανώτερο πια..αυτο με τις γωνιες θεασης ισχυει...νιωθεις ενα πραγμα σαν ομιχλη...από το 2011 μεχρι σημερα δεν ξερω τι μπορει να αλλαξε,δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με sony αλλά εκ πρωτης οψεως εξωτερικα δεν ειναι και αθλια..καλή εμφάνιση καλά χαρακτηριστικά,μέτριες τιμές...ποιοτικά τα vaio δεν ήταν ποτέ κατώτερα απο το 2012 και πίσω..ειδικά σε συγκριση με hp acer κ.τ.λ

εν πασει περιπτωσει μια προταση εκανα παραθεση,μην τρελαθουμε,η επιλογη ειναι δικη του..δεν με αφορά αν θα παρει sony dell αcer..καθένας με τις εμπειρίες που εχει απο καθε εταιρια..

το μόνο που εχω να σχολιασω στα sony ειναι οτι αφεθηκαν πολυ στο φλου ως προς το design..καποτε εδιναν πολυ μεγαλη βαση σε αυτο,εβγαζαν πολυ designατα λαπτοπ,ακριβα μεν αλλα αξιζαν τα λεφτα τους..τωρα το design τους εγινε ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΟ και επεσε ποιοτικά στο επιπεδο sony dell acer toshiba hp...

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι δεν αξίζουν .

Πάντως υπάρχει κ η άλλη λύση αν σε βολεύει .

Με 800€ φτιάχνεις τουμπανακι σταθερό και με τα ψιλά ένα ταμπλετακι κινεζιά για φορητοτητα.

Sent from my iPod touch using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Μου προσφέρει ένας φίλος ένα Alienware 14x R2 sta 1000, 3 μηνών στο κουτί του.

Τι λέτε να το χτυπήσω?

Δημοσ.

I7 3720QM 2.6
8GB DDR3
HDD1: 750GB 7200

HDD2: 32GB MSATA (Εδώ φαντάζομαι μπορώ να βάλω έναν SSD ε? Το θέμα είναι το λειτουργικό του ΠΟΥ είναι περασμένο. Στον msata ή στον HDD? και τον msata γιατί τον έχει?)
GPU: NVIDIA 650Μ, 2GB DDR5
GPU: INTEL HD 4000.

Καλό μου φαίνεται ε?

Δημοσ.

Γιατί όχι? Καλά λόγια λέει στα test.

Αλλά βλέπω ότι ο συγκεκριμένος έχει κάρτα γραφικών 1gb και όχι 2.

Δημοσ.

Κοίτα , σαν σασί , σχεδίαση και οθόνη είναι καταπληκτκό.

Ο επεξεργστής του είναι ισάξιος με τον 4700MQ δλδ πολύ καλός.

Η κάρτα όμως είναι σαν την 750m δλδ αρκετά καλή αλλά σε αυτά τα λεφτά υπάχει η 765m που είναι ένα ολόκληρο 40% πάνω.

Το τελευταίο + το μικρό μέγεθος που έχει ως αποτέλεσμα τον θόρυβο/υψηλές θερμοκρασίες και την επιτακτική χρήση εξωτερικής οθόνης , με κάνει να μην στον συνιστώ.

Τα συν και τα κατά σκέψου τα , ρίξε και μια βόλτα στα μαγαζιά και αποφάσισε.

Δημοσ.

Θα πάω να τον δω γιατί δεν έχω ξαναδουλέψει σε 14" και θα το σκεφτώ. Η κάρτα γραφικών δεν αλλάζει μελλοντικά?

Για τις θερμοκρασίες δεν λέει κάτι άσχημο πάντως.. εκτός αν δεν το είδα καλά.

HDD2: 32GB MSATA (Εδώ φαντάζομαι μπορώ να βάλω έναν SSD ε? Το θέμα είναι το λειτουργικό του ΠΟΥ είναι περασμένο. Στον msata ή στον HDD? και τον msata γιατί τον έχει?)

Για τους σκληρούς όμως μήπως ξέρεις να μου απαντήσεις?

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών δεν αλλάζει μελλοντικά?

Όχι

http://en.community.dell.com/owners-club/alienware/f/3746/t/19534366.aspx

Για τις θερμοκρασίες δεν λέει κάτι άσχημο πάντως.. εκτός αν δεν το είδα καλά.

The GPU started to throttle at less than 160 F, a completely uncritical temperature. Since this did not happen in applications or games, customers likely need not worry about this oddity.

και

Well... the major problem that is bugging is GPU throttling at 67c.... it is happening in more than 80% m14xr2s.... due to CPU heating and downlclocking GPU.. use afterburner and see for urself..... the forusm of alienware and dell are full of it... moreover a pertition is being signed for a GPU throttling fix.... After 10 mins of gaming the FPS gp down.. and games struggle... Please people...this review doesn't actually show the real irritating probs...

Κοινώς GPU throttling.

Δεν ξέρω αν έχει βγει κάποιο bios update που το λύνει αυτό αλλά αν ακόμα ισχύει είναι τραγικό. 

Δημοσ.

Λοιπόν λέει ο τυπάς:

ZaiteN,

Just to add to what ejn63 said, we did offer two motherboards on the M14x-R2. But both of them only supported the Nvidia GeForce GTX650m.

Y7YHC (Motherboard RH50G, Thermal Pad F1RJC, 2GB Nvidia GeForce GTX650m)
693T7 (Motherboard VG4D4, Thermal Pad F1RJC, 1GB Nvidia GeForce GTX650m)

Άρα η κάρτα γραφικών του τεστ ηταν η 693T7 (Motherboard VG4D4, Thermal Pad F1RJC, 1GB Nvidia GeForce GTX650m) και όχι η Y7YHC (Motherboard RH50G, Thermal Pad F1RJC, 2GB Nvidia GeForce GTX650m.
Μπορεί λοιπόν η Y7YHC (Motherboard RH50G, Thermal Pad F1RJC, 2GB Nvidia GeForce GTX650m

να έχει εντελώς διαφορετική συμπεριφορά από την άλλη. Η' να έφταιγε κάτι στη μητρική το οποίο να φαινόταν στην κάρτα γραφικών (κάποια διαχείρηση resources ίσως ή ελαττωματικό υλικό) γιατί δεν αναφέρουν κάποια άλλα forum για τέτοιο πρόβλημα.

Τέλος πάντων θα το ψάξω.
Για τους σκληρούς όμως δεν μου απάντησες :P

Δημοσ.

Τα Alienware σε μεγέθη από 14" και κάτω έχουν σοβαρά θέματα ψύξης, θορύβου και αστάθειας όπως αναφέρθηκε ήδη.Το ένα είναι επακόλουθο του άλλου.

Συν ότι αν είναι να κάνει κανείς gaming με 14" οθόνη, μάλλον θα φορέσει πυρέξ στο 3μηνο.

Δημοσ.

Αν πάμε λίγο πιο ψηλά έχουμε αυτές τις επιλογες:
http://www.skroutz.gr/s/4167191/HP-Envy-17-j110-ea-Leap-Motion-SE-i7-4702MQ-8GB-2x750GB.html

και

http://www.skroutz.gr/s/3753784/Lenovo-IdeaPad-Y510p-i7-4700MQ-8GB-1TB-2xGT-755M-SLI.html

Για πήγαινα για το Lenovo έαν παίρνει 2ο σκληρό. Θέλω να του βάλω SSD. Ξέρετε εάν παίρνει?

Και αυτό στα 1250 ευρώ ME 5 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ με το μόνο κακό που βλέπω ότι έχει 15,6 οθόνη.
http://www.computer4all.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=45894

Τι λέτε?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...