Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αυτον που θα βλεπει σαν πρωτευον δισκο. Οτι εχεις κουμπωσει στο sata 0 δλδ. Αυτο βεβαια το αλλαζεις αν θες απο το bios, δλδ πιο δισκο να μπουταρει πρωτο by default.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Με αυτον που θα βλεπει σαν πρωτευον δισκο. Οτι εχεις κουμπωσει στο sata 0 δλδ. Αυτο βεβαια το αλλαζεις αν θες απο το bios, δλδ πιο δισκο να μπουταρει πρωτο by default.

Οποτε οπως και να το κανω,δεν θα μου βγαζει καποια επιλογη κατα το bootαρισμα για να διαλεγω λειτουργικο,και η μονη λυση θα ειναι μεσω του bios,σωστα?

Δημοσ.

Στο bios θα δηλωσεις πρωτο δισκο, αυτον με το λειτουργικο που θα δουλευεις πιο πολυ, μετα για να αλλαζεις θα χρησιμοποιεις το boot order key που σου δινει το λαπτοπ σου. Συνηθως ειναι το f12 που το πατας αμεσως μετα το ποστ.

Δημοσ.

Στο bios θα δηλωσεις πρωτο δισκο, αυτον με το λειτουργικο που θα δουλευεις πιο πολυ, μετα για να αλλαζεις θα χρησιμοποιεις το boot order key που σου δινει το λαπτοπ σου. Συνηθως ειναι το f12 που το πατας αμεσως μετα το ποστ.

Ok ευχαριστω,εγω περιμενα να εχει κατι τετοιο,οπως αυτο που δειχνει 3 λεπτο στο παρακατω video.

Δημοσ.

Αν πρόσεξες καλά το βίντεο, ο τύπος στήνει τα 8άρια ΜΕΤΑ τα XP. Είναι στην ουσία αυτό που σου λέμε από την αρχή. Πρώτα μπαίνει το παλιό λειτουργικό και μετά το νέο.

Βέβαια οι αλλαγή δεν είναι και τόσο άμεση όπως την δείχνει στο βίντεο. Τα xp αργούν να ανοίξουν και να κλείσουν.

Το θέμα με το δικό σου στήσιμο είναι ότι έχεις ήδη τα 8άρια και θέλεις να βάλεις τα ΧΡ και αυτό θα καταστρέψει τον boot loader των 8.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν πρόσεξες καλά το βίντεο, ο τύπος στήνει τα 8άρια ΜΕΤΑ τα XP. Είναι στην ουσία αυτό που σου λέμε από την αρχή. Πρώτα μπαίνει το παλιό λειτουργικό και μετά το νέο.

Βέβαια οι αλλαγή δεν είναι και τόσο άμεση όπως την δείχνει στο βίντεο. Τα xp αργούν να ανοίξουν και να κλείσουν.

Το θέμα με το δικό σου στήσιμο είναι ότι έχεις ήδη τα 8άρια και θέλεις να βάλεις τα ΧΡ και αυτό θα καταστρέψει τον boot loader των 8.

Εαν περασω τα 7αρια στον αλλο σκληρο(αντι για τα xp)θα εχω το ιδιο θεμα με αυτο που λες?

Δημοσ.

Δεν ξέρω. Το σωστό είπαμε ότι είναι πρώτα το παλαιότερο και μετά το νεότερο. Τα 8άρια έχουν διαφορετικό τρόπο μπουταρίσματος από τα 8άρια, οπότε φαντάζομαι ότι πάλι δεν θα δουλέψει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν ξέρω. Το σωστό είπαμε ότι είναι πρώτα το παλαιότερο και μετά το νεότερο. Τα 8άρια έχουν διαφορετικό τρόπο μπουταρίσματος από τα 8άρια, οπότε φαντάζομαι ότι πάλι δεν θα δουλέψει.

Στο video ο τυπος περναει τα 8ρια και τα xp,στον ιδιο σκληρο δισκο,εγω θελω να τα περασω σε 2 διαφορετικους δισκους.

Οποτε αυτο παοζει καποιο ρολο σχετικα με το πιο λειτουργικο θα μπει πρωτα?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Οχι λεμε, μαλλον ο micos δε το εχει καταλαβει και εσυ ποσταρεις λαθος video

Το video το εβαλα μονο και μονο για την επιλογη που δινει στο 3 λεπτο.Κατι τετοιο περιμενα να εχω.Οποτε ειμαι οκ λογικα,θα περασω στον αλλο δισκο τα 7ρια τελικα και βλεπουμε εαν υπαρχει προβλημα.Θα βγαλω απο επανω τον δισκο με τα 8ρια και θα περασω τα 7αρια στον αλλο δισκο.Μετα θα τους κουμπωσω και τους 2 επαναω και θα δουμε τι θα γινει.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λοιπον περασα τα 7ρια στον αλλο σκληρο δισκο,μια χαρα τρεχουν,το μονο μειον στο ολα σεναριο ειναι οτι για να διαλεξω με ποιο λειτουργικο θα δουλεψω,γινεται επι του παροντως,μονο μεσω του bios κατα την εκκινηση του laptop.Δεν ξερω εαν υπαρχει καποια εφαρμογη-προγραμμα που να το κανει αυτο..........

Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι την επιλογή την κάνεις με το πάτημα του ανάλογου f πλήκτρου και όχι με το σύστημα del-bios-boot priority-save-exit-reboot. Όλα τα note/net book σου επιτρέπουν να επιλέξεις από που θα μπουτάρεις με κάποιο πλήκτρο. 

Μπορείς να δοκιμάσεις μια επιδιόρθωση στα 8άρια μήπως βρουν τα 7άρια και στήσουν boot manager.

Μα και έτσι πάλι θα πρέπει να επιλέξεις λειτουργικό κατά την εκκίνηση.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φαντάζομαι ότι την επιλογή την κάνεις με το πάτημα του ανάλογου f πλήκτρου και όχι με το σύστημα del-bios-boot priority-save-exit-reboot. Όλα τα note/net book σου επιτρέπουν να επιλέξεις από που θα μπουτάρεις με κάποιο πλήκτρο. 

Μπορείς να δοκιμάσεις μια επιδιόρθωση στα 8άρια μήπως βρουν τα 7άρια και στήσουν boot manager.

Μα και έτσι πάλι θα πρέπει να επιλέξεις λειτουργικό κατά την εκκίνηση.

Με το bios-boot priority-save-exit-reboot.που λες,με f2 μπαινω κατευθειαν στο bios και διαλεγω απο εκει τον σκληρο που θελω να bootαρη.

Εαν ειχα μια επιλογη,οπως αυτη πυ φαινεται στο video παραπανω,στο 3ο λεπτο,θα ημουν μια χαρα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με επανεκκινηση εχω μονο το f7 παιδια,οπως και να εχει μια χαρα κανω πλεον την δουλεια μου ακομα και ετσι.

Tnx boyzzzzz!!!!! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...