Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Όπως γράφει και ο τίτλος έχω αυτή τη στιγμή 2 windows (XP και τα δύο) σε δύο δίσκους αλλα τώρα θέλω να σβήσω το ένα απο τα δύο και να περάσω τα windows 8 64bit, είναι αυτό εφικτό; Πειράζει που έχω μια παλαιότερη έκδοση στο ίδιο σύστημα;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Όχι, δεν υπάρχει περιορισμός.

Και από τη στιγμή που το νεότερο λειτουργικό θα μπει τελευταίο θα έχεις και το dual boot, το οποίο δεν θα δούλευε αν έβαζες πρώτα τα 8 και μετά τα ΧΡ.

• Like 1
Δημοσ.

Τα αρχεία των παλιών Windows XP, που όπως λες θες να αντικατασταθούν με τα Windows 8, γιατί έχεις δύο εγκαταστάσεις του Windows XP, θα υπάρχουν μετά την εγκατάσταση στο Φάκελο με όνομα "Windows.old". Συνήθως, από τα Vista-8 μπορείς να διαγράψεις αυτό τον φάκελο, χωρίς πρόβλημα και χωρίς περαιτέρω προγράμματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, κυρίως από Windows Vista και μετά, τα αρχεία των εγκαταστάσεων τους (που βρίσκονται σ'αυτό τον φάκελο) είναι κωδικοποιημένα/προστατευμένα και έτσι κάποια από όλα τα αρχεία δεν μπορούν να διαγραφτούν. Αν τυχόν συμβεί κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια διαγραφής του φακέλου 'Windows.old" μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CCleaner που είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος διαγράφης των συγκεκριμένων αρχείων. Αυτό το κάνεις για εξοικονόμηση χώρου, εκτός και αν δεν σε ενοχλούν κάποια άχρηστα αρχεία ;). (Όπως, φαντάζομαι, ήδη έχεις καταλάβει, μιλάμε για μετά την εγκατάσταση των Windows 8)

Δημοσ.

Τα αρχεία των παλιών Windows XP, που όπως λες θες να αντικατασταθούν με τα Windows 8, γιατί έχεις δύο εγκαταστάσεις του Windows XP, θα υπάρχουν μετά την εγκατάσταση στο Φάκελο με όνομα "Windows.old". Συνήθως, από τα Vista-8 μπορείς να διαγράψεις αυτό τον φάκελο, χωρίς πρόβλημα και χωρίς περαιτέρω προγράμματα. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, κυρίως από Windows Vista και μετά, τα αρχεία των εγκαταστάσεων τους (που βρίσκονται σ'αυτό τον φάκελο) είναι κωδικοποιημένα/προστατευμένα και έτσι κάποια από όλα τα αρχεία δεν μπορούν να διαγραφτούν. Αν τυχόν συμβεί κάποιο πρόβλημα κατά την διάρκεια διαγραφής του φακέλου 'Windows.old" μπορείς να χρησιμοποιήσεις το CCleaner που είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος διαγράφης των συγκεκριμένων αρχείων. Αυτό το κάνεις για εξοικονόμηση χώρου, εκτός και αν δεν σε ενοχλούν κάποια άχρηστα αρχεία ;). (Όπως, φαντάζομαι, ήδη έχεις καταλάβει, μιλάμε για μετά την εγκατάσταση των Windows 8)

Σωστά τα λες, απλά από τη στιγμή που έχει το κάθε λειτουργικό σε ξεχωριστό δίσκο/partition, μπορεί απλά να προχωρήσει σε format αυτού και εγκατάσταση των 8 εκεί, χωρίς να ανησυχεί για άλλες λεπτομέρειες. 

To backup επιβάλλεται φυσικά, όποια διαδικασία και αν ακολουθήσει.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Δηλαδη  παιδια εγω που εχω τωρα στο laptop επανω τα 8.1 pro και θελω να περασω τα Xp sp3,(αρα πρωτα ειναι περασμενα τα 8.1 pro)κατα την εκκινηση του laptop,δεν θα μου βγαζει επιλογη με πιο απο τα 2 λειτοτργικα θελω να bootαρη?

Και εαν οχι πως μπορω να το φτιαξω εγω ωστε κατα την εκκινηση να εχω επιλογη bootρισματος?

Εννοειται οτι στο laptop εχω 2 σκληρους δισκους,εναν ssd (εδω ειναι περασμενα τα ηδη 8.1 pro) και εναν hdd(σε αυτον θελω να περασω τα Xp sp3) .

Δημοσ.

Αν βάλεις τα xp θα χάσεις το dual boot και θα πρέπει να το ξαναδημιουργήσεις. Όμως δεν ξέρω αν οι boot managers αναγνωρίζουν τα 8άρια. Πριν προχωρήσεις σε τέτοια κατάφωρη υποβάθμιση έλεγξα πρώτα αν υπάρχουν drivers για τα xp για το laptop σου γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων.

Δημοσ.

Αν βάλεις τα xp θα χάσεις το dual boot και θα πρέπει να το ξαναδημιουργήσεις. Όμως δεν ξέρω αν οι boot managers αναγνωρίζουν τα 8άρια. Πριν προχωρήσεις σε τέτοια κατάφωρη υποβάθμιση έλεγξα πρώτα αν υπάρχουν drivers για τα xp για το laptop σου γιατί μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεων.

Μαλλον δεν το εθεσα σωστα,δεν θελω να καταργησω τα 8ρια,απλα στον ενα σκληρο τα 8ρια,στον αλλο σκληρο τα xp,και οποτε θελω να επιλεγω πιο θα τρεξει κατα τ bootαρισμα.

Δημοσ.

Σωστά το έθεσες και κατάλαβα τι εννοείς. Ο boot manager μπαίνει κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού και αν αναγνωρίσει άλλο λειτουργικό σου βγάζει επιλογή για το ποιο λειτουργικό θέλεις να ξεκινήσει.

Στην περίπτωση των xp υπάρχει πρόβλημα γιατί ο bm των xp δεν αναγνωρίζει νεότερα λειτουργικά όπως vista, 7, 8, linux κτλ και θεωρεί ότι είναι το μοναδικό λειτουργικό στο σύστημα οπότε δεν στήνει επιλογή για λειτουργικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις ή κάνεις επιδιόρθωση με το νεότερο λειτουργικό (8) ή βάζεις third party boot manager.

Δες και εδώ (http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_install/installing-xp-after-windows-8/4a58622a-a97e-4a99-b448-8bb60708a623).

Επιμένω όμως να ελέγξεις στο site του λάπτοπ να δεις αν υπάρχουν drivers για xp. Μπορεί να μην τα υποστηρίζει.

Δημοσ.

Σωστά το έθεσες και κατάλαβα τι εννοείς. Ο boot manager μπαίνει κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού και αν αναγνωρίσει άλλο λειτουργικό σου βγάζει επιλογή για το ποιο λειτουργικό θέλεις να ξεκινήσει.

Στην περίπτωση των xp υπάρχει πρόβλημα γιατί ο bm των xp δεν αναγνωρίζει νεότερα λειτουργικά όπως vista, 7, 8, linux κτλ και θεωρεί ότι είναι το μοναδικό λειτουργικό στο σύστημα οπότε δεν στήνει επιλογή για λειτουργικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις ή κάνεις επιδιόρθωση με το νεότερο λειτουργικό (8) ή βάζεις third party boot manager.

Δες και εδώ (http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_install/installing-xp-after-windows-8/4a58622a-a97e-4a99-b448-8bb60708a623).

Επιμένω όμως να ελέγξεις στο site του λάπτοπ να δεις αν υπάρχουν drivers για xp. Μπορεί να μην τα υποστηρίζει.

Oποτε η περναω πρωτα τα xp στον ενα δισκο(hdd),και με τα τα 8ρια στον αλλο δισκο(ssd) και ειμαι οκ.

Μια αλλη ερωτηση τωρα,εαν οπως ειμαι τωρα με τα τα 8ρια στον δισκο(ssd).και περασω τα 7ρια στον αλλο δισκο(hdd),θα εχω το ιδιο προβλημα,σε οτι αφορα το bootαρισμα,η εκει θα εχω επιλογη για ποιο απο τα 2 λειτουργικα θελω να τρεξω?

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που μιλας για 2 δισκους, δε θα εχεις κανενα προβλημα οτι λειτουργικα και να βαλεις, απλα με το f10 ή οποιο αλλο σου δινει το bios θα επιλεγεις το δισκο που θες να ξεκινησεις (boot order).

Θα εχεις παντα τον εναν δισκο κουμπωμενο στο μηχανημα σου για να κανεις σεταπ το λειτουργικο που θες και μολις τελειωσεις, κουμπωσε και τον δευτερο στο πισι σου.

Δημοσ.

Απο τη στιγμη που μιλας για 2 δισκους, δε θα εχεις κανενα προβλημα οτι λειτουργικα και να βαλεις, απλα με το f10 ή οποιο αλλο σου δινει το bios θα επιλεγεις το δισκο που θες να ξεκινησεις (boot order).

Θα εχεις παντα τον εναν δισκο κουμπωμενο στο μηχανημα σου για να κανεις σεταπ το λειτουργικο που θες και μολις τελειωσεις, κουμπωσε και τον δευτερο στο πισι σου.

Το θεμα ειναι οτι μιλαω για laptop,οποτε και εαν καταλαβα καλα,θα ειναι δυσκολο νε βαζω βγαζω δισκους,καταλαβα καλα??Η θα το κανω μονο μια φορα (δλδ να περασω τα 8ρια στον ssd,και μετα να περασω το xp  η τα 7αρια στον hdd και να τον κουμπωσω)και μετα με το που θα το ξεκιναω θα μου δινει επιλογη πιο απο τα 2 θελω να bootαρη?

Δημοσ.

Σε εχω χασει μεγαλε. Μιλας για 2 δισκους ssd και hdd και ενα λαπτοπ. πες πως θες να τα δουλεψεις και θα σου πουμε. Τα 8 θελουν και GPT partitions να ξερεις.

Δημοσ.

Σε εχω χασει μεγαλε. Μιλας για 2 δισκους ssd και hdd και ενα λαπτοπ. πες πως θες να τα δουλεψεις και θα σου πουμε. Τα 8 θελουν και GPT partitions να ξερ

Λοιπον παμε απο την αρχη.

Εχω ενα laptop με 2 διαφορετικους σκληρους επανω,(εχει 2 θεσεις το laptop και παιρνει 2 δισκους) εναν ssd και εναν hdd,αυτην την στιγμη στον ssd ειναι περασμενα τα win 8.1 pro και με αυτα δουλευω..Στον hdd εχω απλα αρχεια τπτ ιδιαιτερο.

Θελω λοιπον στο αλλο δισκο τον hdd να περασω τα win xp η τα win7.

Και ρωταω τωρα,εαν τα περασω και τα 2 λειτουργικα,(το καθε ενα και σε διαφορετικο δισκο παντα),κατα την εκκινηση του laptop,θα εχω επιλογη με ποιο απο τα 2 λειτουργικα θα δουλεψω?

Δημοσ.

Οχι, θα πατας το boot order f του λαπτοπ σου και θα ξεκινας με τον αναλογο δισκο (αρα και λειτουργικο). Πριν φορτωσεις λειτουργικο στον αλλο δισκο, βγαλε απο πανω αυτον που ηδη εχει τα 8.1 για καλο και κακο και μολις τελειωσεις, βαλτον παλι και δε θα εχεις προβλημα. Ετσι ειμαι εγω σε desktop με 7 και 8.

Δημοσ.

Οχι, θα πατας το boot order f του λαπτοπ σου και θα ξεκινας με τον αναλογο δισκο (αρα και λειτουργικο). Πριν φορτωσεις λειτουργικο στον αλλο δισκο, βγαλε απο πανω αυτον που ηδη εχει τα 8.1 για καλο και κακο και μολις τελειωσεις, βαλτον παλι και δε θα εχεις προβλημα. Ετσι ειμαι εγω σε desktop με 7 και 8.

Οκ πες οτι βαζω τον ssd επανω και περναω πρωτα τα 8.1,μετα βγαζω απο επανω τον δισκο ssd με τα 8.1 και βαζω τον αλλο δισκο τον hdd και εκει περναω τα 7ρια.Oλα καλα μεχρι εδω.Στην συνεχεια βαζω και τους 2 δισκους επανω,εαν δεν κανω αυτο που αναφαιρεις παραπανω,μονο του το laptop θα εκκινηση,και εαν ναι με πιο λειτουργικο απο ατα 2?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...