jkoukos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Έχεις κάνει έλεγχο για το καλύτερο κανάλι στην γειτονιά σας; Γιατί αυτό που βλέπω είναι αρχικά ο router να δουλεύει στο 5 όταν είχε πρόβλημα και όταν έφτιαξε πήγε στ 1. Βρείτε το καλύτερο κανάλι και χρησιμοποιειστε το στο router, αντί στο αυτόματο που εκτιμώ ότι είναι τώρα.
kogi4ever Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Με ποια κριτηρια θα βρω ποιο ειναι το καλυτερο καναλι; Τα δικτυα <<της γειτονιας>>.(Τo Access Point μου ειναι το Homenet και το router ειναι το ΟΤΕ456)
poulinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 δοκιμασε διαφορα .μια μερα βαλε το 1 μια μερα βαλε πχ το 3.καρφωτα θα ειναι το καναλι και στο ρουτερ του φιλου σου αλλα και στο Tp link σου και το δικο σου access point παλι θα ειναι σε ξεχωριστο καναλι και παλι καρφωτα στο ρουτερ Έχεις κάνει έλεγχο για το καλύτερο κανάλι στην γειτονιά σας;Γιατί αυτό που βλέπω είναι αρχικά ο router να δουλεύει στο 5 όταν είχε πρόβλημα και όταν έφτιαξε πήγε στ 1.Βρείτε το καλύτερο κανάλι και χρησιμοποιειστε το στο router, αντί στο αυτόματο που εκτιμώ ότι είναι τώρα. χωρις να δινω ορκο σε καποιο tp link ειχα δει και εγω να αρχιζει να παιρνει σβαρνα τα καναλιια το tp link και να τα βλεεπεις να αλλαζουν μεχρι να βρει αυτο που εκπεμπει και να το κλιδωσει.ισως για αυτο λεει πχ 5 και οταν παει στο 1 βλεπεις οτι σου βγαζει πλεΟν και το signal.
jkoukos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Με βάση την εικόνα θα επέλεγα για το router το κανάλι 11 και για το δικό σου ΑΡ το 1. Όσο πιο μικρό το νούμερο στη στήλη Signal, τόσο ασθενέστερη η ασύρματη εκπομπή αυτής της συσκευής προς εσάς. Καλύτερο είναι το κανάλι 13, αλλά χάριν συμβατότητας ας μείνουμε στο 11. @poylinos, δεν το έχω παρατηρήσει μα για να λέω και την αλήθεια δεν το ήξερα ότι ισχύει, ώστε να το παρακολουθήσω καλύτερα.
poulinos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2014 Με βάση την εικόνα θα επέλεγα για το router το κανάλι 11 και για το δικό σου ΑΡ το 1. Όσο πιο μικρό το νούμερο στη στήλη Signal, τόσο ασθενέστερη η ασύρματη εκπομπή αυτής της συσκευής προς εσάς. Καλύτερο είναι το κανάλι 13, αλλά χάριν συμβατότητας ας μείνουμε στο 11. @poylinos, δεν το έχω παρατηρήσει μα για να λέω και την αλήθεια δεν το ήξερα ότι ισχύει, ώστε να το παρακολουθήσω καλύτερα. το ειχα δει σε ενα repeater οτι σαν να μου κανε ενα search μεχρι να κλειδωσει.αυτο ομως που δεν μπορω να θυμηθω ειναι αμα ειχε ρυθμιση σε λειτουργεια repeat να του δωσω καρφωτο καναλι.νομιζω οτι απλα τα εψαχνε ολα μεχρι να βρει που ειναι η mac/ssid που ηθελε.και επισης με ενα ερωτηματικο σε καποιο μοντελο ειχα δει με το inssider να αναφερει 2 καναλια.σαν οτι επερνε με το καναλι 6 πχ αλλα εδινε με καναλι 11.το εχω δει αυτο σε access points που εχουν 2 radio και οχι σε repeater που εχει ενα.παραπανω info δυστυχως δεν εχω.για το δευτερο παραδειγμα δεν μπορω να θυμηθω κατι παραπανω.αλλα για το πρωτο ναι μου ειχε κανει εντυπωση
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Σε repeater σίγουρα έτσι δουλεύει καθώς αναγκαστικά ακολουθεί πάντα το AP με το οποίο έχει σύνδεση. Αν λοιπόν το ΑΡ είναι στο auto και αλλάξει κανάλι για οποιονδήποτε λόγο, τότε υποχρεωτικά και το repeater θα ακολουθήσει την αλλαγή αυτή. Υπάρχει και η περίπτωση να υπάρχουν στο ίδιο δίκτυο 2 (ή παραπάνω) ΑΡ με ίδιο SSID αλλά διαφορετικό κανάλι, οπότε στη περίπτωση αυτή βλέπεις το inSSider να αναφέρει ένα ΑΡ με 2 (ή παραπάνω) κανάλια.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Σε repeater σίγουρα έτσι δουλεύει καθώς αναγκαστικά ακολουθεί πάντα το AP με το οποίο έχει σύνδεση. Αν λοιπόν το ΑΡ είναι στο auto και αλλάξει κανάλι για οποιονδήποτε λόγο, τότε υποχρεωτικά και το repeater θα ακολουθήσει την αλλαγή αυτή. Υπάρχει και η περίπτωση να υπάρχουν στο ίδιο δίκτυο 2 (ή παραπάνω) ΑΡ με ίδιο SSID αλλά διαφορετικό κανάλι, οπότε στη περίπτωση αυτή βλέπεις το inSSider να αναφέρει ένα ΑΡ με 2 (ή παραπάνω) κανάλια. στο ρουτερ ηταν ενα Thomson το καναλι ηταν καρφωτα και οχι auto που ηταν απο default.το τσεκαρα και στo backup config.(εκτος αν αρχικα ηταν auto που ειδα αυτο με το search) αν το αφηνα στο auto ναι λογικα θα το ψαχνει αλλα δεν ξερω αν αυτο θα κανει μικρο διακοπες οταν και αν αλλαξει το καναλι το ρουτερ μεχρι να το ξαναβρει το repeater. το inssider ακομα και να εχεις και 10 access point Με ιδιο ssid και ιδιο καναλι θα στα βγαλει ξεχωριστα.σιγουρα αυτο.θα στα εμφανισει με βαση Mac address κτλ.με το χερι στην φωτια γιατι το εχω δοκιμασει σε hot spots που εχω στησει.ακομα και ιδιο καναλι να βαλεις(βαζω διαφορετικο) το inssider θα στο βγαλει κανονικα σαν ξεχωριστη συσκευη. ενω σε αυτο που λεω εκει που σου λεγε channel σου ελεγε 3+11.αν το ξαναπετυχω θα στο κανω ενα print screen ετσι για το τυπικο της ιστοριας.εκτος αν ηταν τιποτα πανω στο search που εκανε.δεν εχω παραπανω info.
kogi4ever Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Αν παρατηρησετε τι φωτογραφια που λεει channel 6 δεν λεει καν ποσο σημα πιανει... αρα κοβεται η συνδεση με το router τελειως...
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δεν θυμάμαι αν ήταν το inSSider ή το WiFi Analyzer (χρησιμοποιώ και τα 2), πάντως σίγουρα το έχω δει πολλές φορές όταν υπάρχουν πολλά ΑΡ στο ίδιο δίκτυο, με ίδιο SSID και διαφορετικό κανάλι (έτσι τα στήνω). Η εφαρμογή να σου βγάζει ένα μόνο SSID αναφέροντας μόνο τον αριθμό των διαφορετικών συσκευών και όταν κάνεις κλικ στο όνομα εκτείνεται εμφανίζοντας όλα τα ΑΡ με τις MAC του καθενός και το κανάλι που χρησιμοποιεί. Αν παρατηρησετε τι φωτογραφια που λεει channel 6 δεν λεει καν ποσο σημα πιανει... αρα κοβεται η συνδεση με το router τελειως... Είναι λογικό από τη στιγμή που δεν έχει επικοινωνία (δεν κάνει ping) να μην συνδέεται με τον router. Έχουμε επικεντρωθεί στον router και ψάχνουμε να βρούμε την αιτία.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Αν παρατηρησετε τι φωτογραφια που λεει channel 6 δεν λεει καν ποσο σημα πιανει... αρα κοβεται η συνδεση με το router τελειως... αν το κανε μετα το reboot ειναι λογικο γιατι δεν εχει ξανασυνδεθει ακομα.εκτος αν εννοεις οτι το εκανε οταν ειχες θεμα με το Ping. Δεν θυμάμαι αν ήταν το inSSider ή το WiFi Analyzer (χρησιμοποιώ και τα 2), πάντως σίγουρα το έχω δει πολλές φορές όταν υπάρχουν πολλά ΑΡ στο ίδιο δίκτυο, με ίδιο SSID και διαφορετικό κανάλι (έτσι τα στήνω). Η εφαρμογή να σου βγάζει ένα μόνο SSID αναφέροντας μόνο τον αριθμό των διαφορετικών συσκευών και όταν κάνεις κλικ στο όνομα εκτείνεται εμφανίζοντας όλα τα ΑΡ με τις MAC του καθενός και το κανάλι που χρησιμοποιεί. Είναι λογικό από τη στιγμή που δεν έχει επικοινωνία (δεν κάνει ping) να μην συνδέεται με τον router. Έχουμε επικεντρωθεί στον router και ψάχνουμε να βρούμε την αιτία. λογικα στα κανει group σαν ssid.το wifi analyzer δν το εχω δοκιμασει.το Net stumbler χρησιμοποιουσα καποτe.anyway.αν το πετυχω θα σε ενημερωσω και θα το ψαξω και περισσοτερο.εμενα φαινοταν σαν μια συσκευη αλλα διπλο channel.θα το δω 1
jkoukos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 λογικα στα κανει group σαν ssid.το wifi analyzer δν το εχω δοκιμασει.το Net stumbler χρησιμοποιουσα καποτe.anyway.αν το πετυχω θα σε ενημερωσω και θα το ψαξω και περισσοτερο.εμενα φαινοταν σαν μια συσκευη αλλα διπλο channel.θα το δω To δοκίμασα τώρα και το WiFi Analyzer κάνει αυτό που λέω. Στη λίστα εμφανίζεται πρώτο μόνο το SSID με κενά τα άλλα και πατώντας πάνω του ανοίγει η λίστα και σου δείχνει MAC και κανάλι του καθενός. Το inSSider κάνει αυτό που λες εσύ, δηλαδή ίδιο SSID αλλά ξεχωριστό κανάλι στην λίστα και μάλιστα επειδή στην δικιά μου περίπτωση το ένα έχει ασθενέστερο σήμα, το ένα ΑΡ εμφανίζεται 1ο και το άλλο 3ο.
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 To δοκίμασα τώρα και το WiFi Analyzer κάνει αυτό που λέω. Στη λίστα εμφανίζεται πρώτο μόνο το SSID με κενά τα άλλα και πατώντας πάνω του ανοίγει η λίστα και σου δείχνει MAC και κανάλι του καθενός. Το inSSider κάνει αυτό που λες εσύ, δηλαδή ίδιο SSID αλλά ξεχωριστό κανάλι στην λίστα και μάλιστα επειδή στην δικιά μου περίπτωση το ένα έχει ασθενέστερο σήμα, το ένα ΑΡ εμφανίζεται 1ο και το άλλο 3ο. και θα σου κανει και με bold κατα καποιο τροπο το ap που εισαι connected.θα δοκιμασω και το wifi analyzer.δεν πρεπει να το εχω δει ποτε.
kogi4ever Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 αν το κανε μετα το reboot ειναι λογικο γιατι δεν εχει ξανασυνδεθει ακομα.εκτος αν εννοεις οτι το εκανε οταν ειχες θεμα με το Ping. Μα ειχε περασει 1:30 λεπτο επρεπε να ειχε συνδεθει...... Δεν θυμάμαι αν ήταν το inSSider ή το WiFi Analyzer (χρησιμοποιώ και τα 2), πάντως σίγουρα το έχω δει πολλές φορές όταν υπάρχουν πολλά ΑΡ στο ίδιο δίκτυο, με ίδιο SSID και διαφορετικό κανάλι (έτσι τα στήνω). Η εφαρμογή να σου βγάζει ένα μόνο SSID αναφέροντας μόνο τον αριθμό των διαφορετικών συσκευών και όταν κάνεις κλικ στο όνομα εκτείνεται εμφανίζοντας όλα τα ΑΡ με τις MAC του καθενός και το κανάλι που χρησιμοποιεί. Ναι απλα το INSSIDER θέλει network interface κατι που το 5210 δεν είναι..
kogi4ever Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Τελικα να δοκιμασω να αλλαξω καναλι;
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μα ειχε περασει 1:30 λεπτο επρεπε να ειχε συνδεθει...... Ναι απλα το INSSIDER θέλει network interface κατι που το 5210 δεν είναι.. κανα 30 seconds θελει για να κανει boot σιγουρα.(ισως και παραπανω).οποτε το κοντα στο 1 λεπτο και μετα θα αρχιζει να συνδεεται.οποτε ισως το 1:30 λεπτο να ηταν φυσιολογικο.τωρα ποσο γρηγορα συνδεεται δεν ξερω.και δεν ξερω ποση ωρα ακριβως θελει το συγκεκριμενο για boot.επισης αν εκανες boot το δικο σου και ξεκολλησε τοτε φαινεται σαν να φταιει το δικο σου.αλλα οταν λες οτι ο φιλος σου δεν εμπαινε στο δικο του οταν δεν εμπαινες και εσυ ιντερνετ τοτε φταιει του αλλου... το 5210 ναι παιζει σαν client οποτε δεν ξερω αν το βλεπει.και δεν μπορω να θυμηθω οταν ειχα παει καπου που ενα Tp link επαιζε σαν client/wireless bridge αν φαινοταν με το inssider.αν ξαναπαω θα το δοκιμασω. Τελικα να δοκιμασω να αλλαξω καναλι; ναι αλλα καντο και στο ρουτερ του φιλου σου και στο δικο σου μετα.στο Tp link εννοω οχι στο access point.αν στο Tp link δεν οριζεις καναλι αλλα τα ψαχνει ολα τοτε εισαι οκ δεν πειραζεις κατι επισης αλλο adsl router δεν παιζει? επισης θα εβγαζα το Tp link τελειως το access point και θα εκανα δοκιμες με το καλωδιο απο τ5210 απευθειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα