Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βudget : 600€

Χρήση : Office, σχεδιο αλλά οχι 3d, downloading, ταινίες μεσω tv ;όμως, ιντερνετ, απλά games

Προτάθηκαν :

Dell Inspiron 15 3537 (i5-4200U/4GB/500GB/W8)

HP Pavilion 15-e005 sv (i5-3230M/4GB/500GB)

Lenovo IdeaPad G500 (i5-3230M/4GB/500GB)

Toshiba Satellite C55-A-196 (i3-3110M/4GB/750GB)

Toshiba Satellite C55-A-1NN (i5-4200M/4GB/750GB)

κατεληξα στον HP λογω χαρακτηριστικών - χρηματων - εξωτερικης εμφανισης...

Απλά προσπαθώ να καταλαβω, μη τσαντίζεσαι.... :-)

Καταρχάς  όσα έστειλες τα απορρίπτω για RAM και μόνο,ειδικά για τη χρήση που το θες...

Εαν έχεις σκοπό να το πάρεις και να το αρχίσεις αναβαθμίσεις μετά το budget ειναι πανω απο 600, ΟΧΙ 600..

4 ειναι ΟΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΠΛΕΟΝ...

Γίνε πιο σαφής στο σχέδιο και στα games..Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου..?

Οκ. Πάρε το hp. 

Προσπαθώ να εξηγήσω 2 πράγματα. !  Το κατάλαβα ότι έκλεισε σε hp αλλά αφού απαντήσαμε μία φορά τώρα πρέπει να εξηγούμε ! 

• Like 1
  • Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καταρχάς  όσα έστειλες τα απορρίπτω για RAM και μόνο...

Εαν έχεις σκοπό να το πάρεις και να το αρχίσεις αναβαθμίσεις μετά το budget ειναι πανω απο 600, ΟΧΙ 600..

4 ειναι ΟΡΙΑΚΗ ΕΩΣ ΑΝΕΠΑΡΚΗΣ ΠΛΕΟΝ...

Γίνε πιο σαφής στο σχέδιο και στα games..Τι ακριβώς έχεις στο μυαλό σου..?

Προσπαθώ να εξηγήσω 2 πράγματα. !  Το κατάλαβα ότι έκλεισε σε hp αλλά αφού απαντήσαμε μία φορά τώρα πρέπει να εξηγούμε ! 

Και το σέβομαι αυτό...

Σχεδιο μιλάω για autocad 2d, games καθόλου κάτι flash το πολύ, Σημαντικό να τρέχουν πολλά μαζί γιατί στο παλιό (DELL) αυτό ήταν πρόβλημα...

• Like 1
Δημοσ.

4GB ΡΑΜ είναι μια χαρά φίλε μου πίστεψέ με. Μια ακόμα ράμ 4 gb κοςτίζει 30€, αν και πιστεύω δε θα τη χρειαστείς εκτός και αν δουλεύεις ειδικά προγράμματα που απαιτούν πολύ ράμ. Τώρα όσον αφορά τα HP να πω τη δική μου γνώμη. Παλαιότερα για όσους θυμούνται υπήρχαν τα DV HP με τις γνωστές κάρτες της nVidia σειράς 8000 και 9000 που καίγονταν, και πάνω τους τηγάνιζες αυγά. Πλέον υπάρχουν τα υπέροχα g6-g7 τα οποία είναι πολύ καλά, ίσως όχι από ποιότητα υλικών κατασκευής (πλαστικά) αλλά πολύ ανθεκτικά, όμορφα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά των άλλων εταιριών. Το λάπτοπ της υπογραφής είναι 2 χρόνων και 6 μηνών, έχει ζοριστεί με αφάνταστο gaming, εννοείται σε low γραφικά, όμως δε με απογοήτευσαν ποτέ. Ο επεξεργαστής του δεν κολλάει πουθενά, δεν τον εχει γονατήσει τίποτα ως τώρα. Η κάρτα φυσικά δεν είναι για gaming όμως τα παίζει όλα έστω και στα low. Σε θερμοκρασίες full load και σε occt και prime δενέρασε τους 87 επεξεργαστή και 72 κάρτα γραφικών, το θεωρώ την καλύτερη αγορά μου ως τώρα. Η πρόσβαση σε ράμ και σκληρό είναι πανεύκολη, τώρα για το καθάρισμα πρέπει να βγει πληκτρολόγιο και το μπροστινό πλαστικό, όμως ακόμα και για μένα με μηδενική εμπειρία σε λάπτοπ, δεν ήταν δύσκολο να φτάσω στο ανεμηστηράκι. Με ένα βίντεο από YouTube και όχι βιαστικά βήματα τα κατάφερα. Αυτά από μένα, ελπίζω να σε κάλυψα σε ότι αφορά την HP. Μειονέκτημα η 1 χρόνου εγγύηση που παρέχει. Όσον αφορά στις σειρές pro book και elite book από ποιότητα είναι φοβερές! Κάτι ακόμα, δεν έχω βρει σε κανένα φόρουμ πρόβλημα με καψήματα HP, εκτός αν μιλάμε για τα παλιά DV που είχαν το κακό αυτό πρόβλημα.

Δημοσ.

Και το σέβομαι αυτό...

Σχεδιο μιλάω για autocad 2d, games καθόλου κάτι flash το πολύ, Σημαντικό να τρέχουν πολλά μαζί γιατί στο παλιό (DELL) αυτό ήταν πρόβλημα...

Είπες τη φραση κλειδι και αυτο βοηθαει κ εμας και εσενα να βρουμε αυτο που πραγματικα θες.. Και μόνο που θες να τρεχουν πολλά μαζί θεσ ΠΕΡΡΙΣΟΤΕΡΗ ΡΑΜ..καλά έκανα λοιπόν και εστίασα στη ραμ..ψαχνεις για 8GB RAM minimun λοιπόν..ψάξε και στείλε μου τις προτάσεις..

(εφόσον για παιχνίδια εχεις στο μυαλό σου flash δεν χρειαζεσαι και κατι τραγικό σε κάρτα γραφικών και αυτό σε βοηθάει στο θέμα τιμής).

Δημοσ.

Δε χρείαζεται επαναλαμβάνω να βρει λάπτοπ με 8gb ράμ, την βάζει μετά με ένα 30ρικο, πιστεύω δεν είναι και πολύ!

Δημοσ.

4GB ΡΑΜ είναι μια χαρά φίλε μου πίστεψέ με. Μια ακόμα ράμ 4 gb κοςτίζει 30€, αν και πιστεύω δε θα τη χρειαστείς εκτός και αν δουλεύεις ειδικά προγράμματα που απαιτούν πολύ ράμ. Τώρα όσον αφορά τα HP να πω τη δική μου γνώμη. Παλαιότερα για όσους θυμούνται υπήρχαν τα DV HP με τις γνωστές κάρτες της nVidia σειράς 8000 και 9000 που καίγονταν, και πάνω τους τηγάνιζες αυγά. Πλέον υπάρχουν τα υπέροχα g6-g7 τα οποία είναι πολύ καλά, ίσως όχι από ποιότητα υλικών κατασκευής (πλαστικά) αλλά πολύ ανθεκτικά, όμορφα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αυτά των άλλων εταιριών. Το λάπτοπ της υπογραφής είναι 2 χρόνων και 6 μηνών, έχει ζοριστεί με αφάνταστο gaming, εννοείται σε low γραφικά, όμως δε με απογοήτευσαν ποτέ. Ο επεξεργαστής του δεν κολλάει πουθενά, δεν τον εχει γονατήσει τίποτα ως τώρα. Η κάρτα φυσικά δεν είναι για gaming όμως τα παίζει όλα έστω και στα low. Σε θερμοκρασίες full load και σε occt και prime δενέρασε τους 87 επεξεργαστή και 72 κάρτα γραφικών, το θεωρώ την καλύτερη αγορά μου ως τώρα. Η πρόσβαση σε ράμ και σκληρό είναι πανεύκολη, τώρα για το καθάρισμα πρέπει να βγει πληκτρολόγιο και το μπροστινό πλαστικό, όμως ακόμα και για μένα με μηδενική εμπειρία σε λάπτοπ, δεν ήταν δύσκολο να φτάσω στο ανεμηστηράκι. Με ένα βίντεο από YouTube και όχι βιαστικά βήματα τα κατάφερα. Αυτά από μένα, ελπίζω να σε κάλυψα σε ότι αφορά την HP. Μειονέκτημα η 1 χρόνου εγγύηση που παρέχει. Όσον αφορά στις σειρές pro book και elite book από ποιότητα είναι φοβερές! Κάτι ακόμα, δεν έχω βρει σε κανένα φόρουμ πρόβλημα με καψήματα HP, εκτός αν μιλάμε για τα παλιά DV που είχαν το κακό αυτό πρόβλημα.

Aυτό του το είπα και εγώ πολύ πιο πριν..μόνο θερμοκρασιακό πρόβλημα δεν είχα μεγάλο..αλλά τα προβλήματα δεν λείπουν από τα hp..

4GB δεν του φτάνει,και επίσης το λαπτοπ μεσα εχει 2 ram των 2 gb . αρα δεν μπορει να βαλει αλλη μια 4αρα..2 slots εχουν τα λαπτοπ..

επίσης θελει να τρεχει ΠΟΛΛΑ  προγραμματα ΜΑΖΙ,αρα 4 είναι ανεπαρκης...windows έχει..δεν εχει macos mavericks που διπλασιαζουν την 4αρα και μπορουν να δουλεψουν με 4...

Και μιας και το ανέφερες,είμουν από τους άτυχους τότε με hp dv9000,με την καρτα γραφικων-εστια κουζινας...επίσης βγαζοντας το πληκτρολογιο δεν καθαριζεις κανενα λαπτοπ απο σκονη...μονο την φτερωτη απο το ανεμηστηρακι...σκοπος ειναι καθαριζεις το ακροφυσιο της ψυκτρας οπου μαζευεται ολη η σκονη και βουλωνει..και αν το λαπτοπ δεν ανοιγει ευκολα τελειωσες...πρεπει να αποσυναρμολογειται ευκολα γενικα..οχι μονο για το ανεμηστηρακι..για οποιαδηποτε επισκευη..

Δημοσ.

, από τι στιγμή που βγάλεις πληκτρολόγιο και πάνω πλαστικό, η μητρική είναι μπροστά σου, τη βγάζεις και καθαρίζεις, που το πρόβλημα; Αυτό για τα sticks που λες δεν αληθεύει, συνήθως έχουν 1 των 4gb, όμως όταν καταλήξει, θα πάρει τηλέφωνο και θα μάθει. Δε συμφέρει να αποκλείσει όλα όσα έχουν 4σάρα ραμ

Δημοσ.

, από τι στιγμή που βγάλεις πληκτρολόγιο και πάνω πλαστικό, η μητρική είναι μπροστά σου, τη βγάζεις και καθαρίζεις, που το πρόβλημα; Αυτό για τα sticks που λες δεν αληθεύει, συνήθως έχουν 1 των 4gb, όμως όταν καταλήξει, θα πάρει τηλέφωνο και θα μάθει. Δε συμφέρει να αποκλείσει όλα όσα έχουν 4σάρα ραμ

Και ξαναλεω,ακόμα και το πληκτρολόγιο να βγαλεις π.χ στα hp η ψύκτρα είναι κάτω από τη μητρική,το ακροφυσιο της ψυκτρας καθαριζουμε,οχι τη φτερωτη του φαν.. . χώρια που εχεις να βγαλεις όλα τα περιφερειακά,ribbons,και καθε αλλη μικροβλακια,για να φτασεις εκει που θελεις..και αυτο δεν θεωρειται ευκολη επισκευη..ειναι στρατιωτικο καψονι ! απο κει και περα σχεδον κανενα λαπτοπ ΔΕΝ εχει μια 4αρα.. 2 των 2 βαζουν...ακόμα και μια 4αρα να εχει,δεν θα εχει 2ο slot,γιατί πλεον το βγαζουν για μειωση παχους,αλλα και να ειχε 2η θεση για 2η ραμ, αυξάνεται το budget και ειναι γελοιο για μενα,να αναβαθμίζει κατι μολις το αγορασε..υποτιθεται το αγοραζεις για να σε καλυπτει πληρως..αναβαθμιζεις εν καιρω που αυξανονται οι απαιτησεις..αν δεν ανταποκρινεται απο τωρα στις απαιτησεις του δεν εκανε σωστη αγορα..επίσης τη ραμ δεν την διαλεγεις οριακα αν σου φτανει η οχι..μια μεγαλυτερη ραμ δεν ειναι κακο να υπαρχει..οι απαιτησεις αυξανονται τα δεδομενα αλλαζουν...στη ραμ ισχυει ο κανονας THE MORE THE BETTER...

Δημοσ.

Κοίτα που λέμε το ίδιο πράμα...... Εννοείται πώς θα βγάλεις τη μητρική, όμως αν δεν κάνεις βιάστηκε

Ε κινήσεις είναι πολύ εύκολο, εγώ δεν είχα ανοίξει ποτέ λάπτοπ, και το έκανα πρώτη φορά τώρα πάρα πολύ εύκολα. Φυσικά και δεν είναι ότι καλύτερο, είναι ένα μειονέκτημα όμως τι να κάνουμε.... Τώρα στο θέμα της ram έχεις άδικο σε αυτο με τα sticks, στα περισσότερα 15ρια πάντα βάζουν 2 slots και 1 stick των 4ρων, γιατί είναι φθηνότερο από δύο των 2gb, τωρα υπάρχει περίπτωση να πέσει στην εξαίρεση οπότε και θα το δει από τη σελίδα του πωλητή και θα πάρει και ένα τηλέφωνο αν θελει. Να σου πω γιατί δε συμφέρει να αποκλήσει αυτά με 4 gb; Γιατί πολύ απλά στα φθηνότερα λάπτοπ δε βάζουν συνήθως πάνω απο 6gb ράμ. Επίσης δεν είναι προς συμφέρον του πιστεύω να πάρει ένα λάπτοπ χ επιδόσεων με 8 gb ράμ 100€ παραπάνω απο ότι ενα λάπτοπ χ ίδιων επιδόσεων 100€ φθηνότερα και να του κανει την αναβάθμιση σε ράμ (100-30=70€ κέρδος)

Δημοσ.

Κοίτα που λέμε το ίδιο πράμα...... Εννοείται πώς θα βγάλεις τη μητρική, όμως αν δεν κάνεις βιάστηκε

Ε κινήσεις είναι πολύ εύκολο, εγώ δεν είχα ανοίξει ποτέ λάπτοπ, και το έκανα πρώτη φορά τώρα πάρα πολύ εύκολα. Φυσικά και δεν είναι ότι καλύτερο, είναι ένα μειονέκτημα όμως τι να κάνουμε.... Τώρα στο θέμα της ram έχεις άδικο σε αυτο με τα sticks, στα περισσότερα 15ρια πάντα βάζουν 2 slots και 1 stick των 4ρων, γιατί είναι φθηνότερο από δύο των 2gb, τωρα υπάρχει περίπτωση να πέσει στην εξαίρεση οπότε και θα το δει από τη σελίδα του πωλητή και θα πάρει και ένα τηλέφωνο αν θελει. Να σου πω γιατί δε συμφέρει να αποκλήσει αυτά με 4 gb; Γιατί πολύ απλά στα φθηνότερα λάπτοπ δε βάζουν συνήθως πάνω απο 6gb ράμ. Επίσης δεν είναι προς συμφέρον του πιστεύω να πάρει ένα λάπτοπ χ επιδόσεων με 8 gb ράμ 100€ παραπάνω απο ότι ενα λάπτοπ χ ίδιων επιδόσεων 100€ φθηνότερα και να του κανει την αναβάθμιση σε ράμ (100-30=70€ κέρδος)

Στο λέω απλά εμπειρικά γιατί έχω ανοίξει πολλά και κοιτάω ποιο με δυσκολευει περισσότερο ! Σε vaio ας πουμε μολις βγαλεις το καλυμα απο κατω εχεις μπροστα σου την ψυκτρα βγαζοντας 4-6 βιδες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗ ΜΗΤΡΙΚΗ. ουτε πειραζεις τίποτα αλλο απο ribbons που χαλάνε όσο εύκολα σχίζεται το αλουμινοχαρτο..και μονο που βγαζεις μητρικη για να φτασεις εκει που θες,ειναι δυσκολα επισκευασιμο..μπορει να το ανοιξες πρωτη φορα,απλα μετραει και το ποσο πιανουν τα χερια σου ! να ξερεις παντως πως στο 70% βαζουν 2 των 2...διαπιστωμενο...τωρα αν αλλαξαν τακτικη μερικες εταιριεσ τι να σου πω.. 2 των 2 πιο φθηνα τους βγαινει,παρα μια 4αρα,για τον απλο λογο οτι για να χωρεσεις 2πλασια μνημη στην ιδια πλακετα-ιδιο χώρο,αυτό αυξανει την τιμη..

Στο οτι η εμπορικη τιμη των 8gb ειναι μεγαλυτερη δεν διαφωνω...απλα αν δωσει παραπανω λεφτα δεν θα παρει μονο περισσοτερη ραμ...πρωτα θα κοιταξει ραμ και μετα θα εξετασουμε ποιο δινει τα περισσοτερα στην ιδια τιμη..

Δημοσ.

Δε διαφωνώ όμως για δες: https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342316/8GB.html?price_min=&price_max=600%E2%82%AC Δεν υπάρχουν λάπτοπ με 8gb ραμ παρά 2 πολύ αδύναμα και σύμφορα

Τo HP ωραία ποιότητα και τιμή, όμως χαμηλότερης κλάσης επεξεργαστής

Το λένοβο έχει πολύ αδύναμο επεξεργαστή, είναι ένα 10-15% πίσω από του HP να φανταστείς

Δημοσ.

Δε διαφωνώ όμως για δες: https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/342316/8GB.html?price_min=&price_max=600%E2%82%AC Δεν υπάρχουν λάπτοπ με 8gb ραμ παρά 2 πολύ αδύναμα και σύμφορα

Τo HP ωραία ποιότητα και τιμή, όμως χαμηλότερης κλάσης επεξεργαστής

Το λένοβο έχει πολύ αδύναμο επεξεργαστή, είναι ένα 10-15% πίσω από του HP να φανταστείς

Xaxa κοίτα να δεις που θα συμφωνούμε σε όλα..Το ξέρω πως δεν υπάρχουν πολλά με 8αρα ραμ..Δυστυχώς στην ελλάδα έχουμε καταντήσει αγορά των στοκ,ξεστοκάρουμε και αγοράζουμε ό,τι δεν πωλείται στην ευρώπη..Μερικά λάπτοπ ειδικά μην αναφερθώ συγκεκριμένα είναι άθλια,και είναι άξιο απορίας γιατί κυκλοφορούν ακόμα,ποιος άτυχος που δεν ξέρει θα τα πάρει..Μετά βλέπουμε προσφορές και γυρνάμε να δούμε..Προσφορά καλή σε καλό προιον σπάνια έως ποτέ βλεπεις σε καλη τιμή..

Επομένως πρέπει να έχει κατα νού ότι θα κάνει αναβαθμιση ραμ αργότερα,γιατί θέλει να τρέχει πολλά μαζί..

lenovo μην τα αναφερεις δεν  μου γεμιζουν το ματι..ουτε dell acer..toshiba που ειχα σκυλιά,επιδόσεις καλές,αλλά ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ...

μέχρι τα 600 που διαθέτει μπορεί να βρει κάτι καλύτερο όμως από hp...ακόμα και vaio..που ειναι και ευκολα επισκευασιμα,δεν ζεστενονται τραγικα,εχουν καλά specs..έχω καιρό να δω τι κυκλοφορεί σε sony...πετάγομαι να ριξω μια ματια..

• Like 1
Δημοσ.

Xaxa κοίτα να δεις που θα συμφωνούμε σε όλα..Το ξέρω πως δεν υπάρχουν πολλά με 8αρα ραμ..Δυστυχώς στην ελλάδα έχουμε καταντήσει αγορά των στοκ,ξεστοκάρουμε και αγοράζουμε ό,τι δεν πωλείται στην ευρώπη..Μερικά λάπτοπ ειδικά μην αναφερθώ συγκεκριμένα είναι άθλια,και είναι άξιο απορίας γιατί κυκλοφορούν ακόμα,ποιος άτυχος που δεν ξέρει θα τα πάρει..Μετά βλέπουμε προσφορές και γυρνάμε να δούμε..Προσφορά καλή σε καλό προιον σπάνια έως ποτέ βλεπεις σε καλη τιμή..

Επομένως πρέπει να έχει κατα νού ότι θα κάνει αναβαθμιση ραμ αργότερα,γιατί θέλει να τρέχει πολλά μαζί..

lenovo μην τα αναφερεις δεν  μου γεμιζουν το ματι..ουτε dell acer..toshiba που ειχα σκυλιά,επιδόσεις καλές,αλλά ΑΕΡΟΘΕΡΜΑ...

μέχρι τα 600 που διαθέτει μπορεί να βρει κάτι καλύτερο όμως από hp...ακόμα και vaio..που ειναι και ευκολα επισκευασιμα,δεν ζεστενονται τραγικα,εχουν καλά specs..έχω καιρό να δω τι κυκλοφορεί σε sony...πετάγομαι να ριξω μια ματια..

Μόνο μια διαφωνία έχουμε  :-)  τα dell για μένα έχουν το καλύτερο service, onsite 2-3 χρόνια. Τα lenovo ούτε εμένα μου γέμιζαν το μάτι, ώσπου τα κορυφαία μέλη του site μου είπαν πώς είναι ibm και είναι πολύ αξιόπιστα μηχανήματα. 

Εδώ ένα με 8gb ram όμως με εγγύηση e shop

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.910154

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο μια διαφωνία έχουμε  :-)  τα dell για μένα έχουν το καλύτερο service, onsite 2-3 χρόνια. Τα lenovo ούτε εμένα μου γέμιζαν το μάτι, ώσπου τα κορυφαία μέλη του site μου είπαν πώς είναι ibm και είναι πολύ αξιόπιστα μηχανήματα. 

σοβαρά είναι της ibm ? προφανως θα αγόρασε η μία την αλλη και συγχωνευτηκαν..αυτό είναι θετικό μπορώ να πω,και ένας πολύ καλός λόγος να εμπιστευτεί κανείς  lenovo τώρα που το μαθαίνω..ibm σκυλιά ! τι μας θύμισες τώρα ! άλλες εποχές...θα αρχίσουμε να αναπολούμε και τα windows xp !!!  

dell δεν είχα,να λέμε την αλήθεια,ούτε όμως είπα τίποτα για σερβις της...δεν ξερω αν φανηκε κατι τετοιο.. αλλα τα κατατασω σε μια κατηγορια με τα toshiba acer hp.αυτό μόνο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...