Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα μια μικρή βοήθεια, αν γίνεται. Έχω δημιουργήσει στη βάση δεδομένων μου  τους εξής 2 πίνακες:

Images

img_id
category_id
image
caption
order

--------------------------
Categories

category_id
category

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να δημιουργήσω μία shortable gallery όπως αυτό Link.png Site: εδώ το παράδειγμα (επιλογή columns with filter > 3 collumns).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θα έχω ένα "σταθερό" query που θα μου τραβάει τα δεδομέναμε JOIN, δηλαδή:

SELECT `images`.* , `categories`.`category_name` FROM `images` LEFT JOIN `categories` ON `images`.`category_id` = `categories`.`category_id`

και μετά απλά με το jquery θα εμφανίζονται μόνο οι εικόνες που ανήκουν σε μία συγκεκριμήνη κατηγορία που επιλέγω.

Δημοσ.

Στο query που έχεις, θα υπάρχει και ένα WHERE clause όπου θα επιλέγεις την κατηγορία εικόνων που θες. Σε τι γλώσσα είναι το server side κομμάτι?

Δημοσ.

Στο query που έχεις, θα υπάρχει και ένα WHERE clause όπου θα επιλέγεις την κατηγορία εικόνων που θες. Σε τι γλώσσα είναι το server side κομμάτι?

Ξέχασα να το αναφέρω, σε php. Δεν έχω να δείξω κάτι ακόμα από κώδικά γιατί δεν το έχω ξεκινήσει ακόμα, είμαι στο στάδιο του σχεδιασμού.

Άρα να υποθέσω πως αυτό γίνεται με Ajax??

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν θα έχω ένα "σταθερό" query που θα μου τραβάει τα δεδομέναμε JOIN, δηλαδή:

SELECT `images`.* , `categories`.`category_name` FROM `images` LEFT JOIN `categories` ON `images`.`category_id` = `categories`.`category_id`

και μετά απλά με το jquery θα εμφανίζονται μόνο οι εικόνες που ανήκουν σε μία συγκεκριμήνη κατηγορία που επιλέγω.

Αν θέλεις να το κάνεις όπως στο link που παραθέτεις, τότε μάλλον πρέπει να τις επιλέξεις όλες.

Μιλάω για το κάτω μέρος που επιλέγεις κατηγορία. Αφού γίνει η επιλογή, τότε θα πρέπει να φιλτράρεις, για το grid της κατηγορίας.

Δημοσ.

Αν θέλεις να το κάνεις όπως στο link που παραθέτεις, τότε μάλλον πρέπει να τις επιλέξεις όλες.

Μιλάω για το κάτω μέρος που επιλέγεις κατηγορία. Αφού γίνει η επιλογή, τότε θα πρέπει να φιλτράρεις, για το grid της κατηγορίας.

Να υποθέσω ότι λες αυτό που εμφανίζεται κατευθύαν στην αρχική σελίδα όταν μπαίνεις στο link. Όχι δεν αναφέρομαι σε αυτό. Αν πας στο menu > Portfolio > Portfolio with filter > 3 collumns with filter θα δεις ακριβώς τι είναι αυτό που θέλω να κάνω. (Το link που έδωσα δεν σε πάει σε αυτή την σελίδα, αλλά στην αρχική που λες εσύ)

Δημοσ.

Το είδα. Κι αυτό παρόμοιο μου φαίνεται.

Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να κατεβάσεις όλες τις εικόνες (έστω σε thumbnail) ώστε να εναλλάσσονται στα κουτάκια.

Όταν ο χρήστης επιλέξει κατηγορία, θα κατεβάζεις μόνο αυτές που αφορούν τη συγκεκριμένη.

Δημοσ.

*cough* Τα js αρχεία δεν είναι minified.Ίσως να θες να ρίξεις μια ματιά στο jquery.filterable.js

Από ότι κατάλαβα σε ξεκινάει από το all και μετά ανάλογα με την επιλογή κάνει apply css για show/hide των boxes ανάλογα με την εικόνα.

Για το σε ποια filter ανήκει δες ένα απλό element και το class του

πχ για την πρώτη εικόνα

class="one-third column all prints  portfolio-item masonry-brick" 

Την δείχνει στο all και στο prints filter.

Για το γενικό layout

http://masonry.desandro.com/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...