Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορείς να μας προτείνεις μερικές εταιρείες που προσφέρουν email με προστασία?

Μπορείς να βρεις εδώ μερικές:

http://freedomhacker.net/list-of-secure-email-providers-that-take-privacy-serious/

Εγώ προσωπικά είχα/έχω λογαριασμούς στα: Hushmail, StartMail και Lavabit (RIP).

Alternative το οποίο να ζορίζει την παρακολούθηση θεωρώ παλιά κλασσικά κινητα, στα οποία βγαίνει η μπαταρία όταν δεν θέλω να μιλώ. Το android μου ειναι αναγκαίο λόγω δουλειας και εργαλείων που περιέχει. Ζω και επικοινωνώ οπότε είναι αναγκαία η πρόσβαση στην τεχνολογία. 

BlackBerry δοκίμασες τώρα τελευταία;

καλο και το duck αλλα σαν το google δεν υπαρχει αλλο

Ευτυχως δεν εχω κατι να κρυψω!!

/φασεπαλμ

Όπως και να το κάνουμε η Google ήταν είναι και θα είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης ακόμη και αν "ρουφιανεύει"

Αυτό είναι άλλωστε που την κάνει πολύ καλή το ότι βρίσκεις πάντα αυτό που ψάχνεις.

+ ότι μπορείς να χρησιμοποιείς σύνθετες αναζητήσεις πχ filetype:pdf , site:gr, etc.

Συμφωνό με το "ήταν". Το "είναι" άνετα αμφιλεγόμενο και το "θα είναι" ούτε καν.

Σύνθετες αναζητήσεις κάνουν σχεδόν όλες οι "μεγάλες" μηχανές πλέον και όχι δεν βρίσκει πάντα αυτό που ψάχνεις.. Εκτός άμα είναι κάτι σχετικά απλό το οποίο βρίσκεις και σε όλες τις άλλες..

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ προσωπικά είχα/έχω λογαριασμούς στα: Hushmail, StartMail και Lavabit (RIP).

FYI το hushmail ειναι απο τα χειροτερα του ειδους. ΔΕΝ ειναι οσο ασφαλες οπως υποσχεται και με την πρωτη ευκαρια μπορει να δωσει τα δεδομενα του χρηστη εαν κριθει απαραιτητο (aka ενταλμα). Το οποιο αυτοματα μεταφραζεται πως και το ιδιο το hushmail εχει προσβαση στα "κρυπτογραφημενα" δεδομενα του χρηστη. Απο το 2007.

Το Lavabit ηταν ΤΟ παραδειγμα προς μιμηση, οπως και ο δημιουργος του.

Δημοσ.

FYI το hushmail ειναι απο τα χειροτερα του ειδους. ΔΕΝ ειναι οσο ασφαλες οπως υποσχεται και με την πρωτη ευκαρια μπορει να δωσει τα δεδομενα του χρηστη εαν κριθει απαραιτητο (aka ενταλμα). Το οποιο αυτοματα μεταφραζεται πως και το ιδιο το hushmail εχει προσβαση στα "κρυπτογραφημενα" δεδομενα του χρηστη. Απο το 2007.

Το Lavabit ηταν ΤΟ παραδειγμα προς μιμηση, οπως και ο δημιουργος του.

Γενικά μετά από αυτό που έγινε με την Lavabit προσπαθώ να χρησιμοποιώ υπηρεσίες εκτός αμερικής. Το Hushmail το έχω κάτι σαν Outlook/gmail και δωρεάν account φυσικά. Ευχαριστώ όμως για το heads up!

Δημοσ.
Συμφωνό με το "ήταν". Το "είναι" άνετα αμφιλεγόμενο και το "θα είναι" ούτε καν.

Σύνθετες αναζητήσεις κάνουν σχεδόν όλες οι "μεγάλες" μηχανές πλέον και όχι δεν βρίσκει πάντα αυτό που ψάχνεις.. Εκτός άμα είναι κάτι σχετικά απλό το οποίο βρίσκεις και σε όλες τις άλλες..

Τα στατιστικά λένε άλλα B)

Κάνε αυτό στις άλλες μηχανές αναζήτησης + το google docs,maps,translator και πολλά άλλα. B)

Εγώ πάντως τη θεωρώ πολύ καλή μηχανή αναζήτησης. :-D

Δημοσ.

Τα στατιστικά λένε άλλα B)

Κάνε αυτό στις άλλες μηχανές αναζήτησης + το google docs,maps,translator και πολλά άλλα. B)

Εγώ πάντως τη θεωρώ πολύ καλή μηχανή αναζήτησης. :-D

Τα στατιστικά του StatCounter γιατί ακριβώς θεωρούνται reliable;

Τα άλλα προϊόντα που λες δεν έχουν καμία σχέση με την μηχανή αναζήτησης..

Maps -> http://www.openstreetmap.org

Docs -> Useless για εμένα δεν το έχω ψάξει ποτέ..

Translator -> http://babelxl.com

Etc :P

Όπως βολεύεται ο καθένας, απλώς δεν πιστεύω πως είναι "σωστό" να μην έχεις ανοιχτά τα αυτιά σου/μάτια σου για τυχόν άλλες καλές υπηρεσίες etc.

• Like 1
Δημοσ.

...το ίντερνετ σας μάρανε κρυψοπαρθένες. Για να χρειάζεται να κρύψεις, πρέπει να έχεις κάτι που θα ενδιαφέρει τον άλλο να το μάθει, πέρα από στατιστικό ενδιαφέρον.

Ο φίλος που λέει παραπάνω που προστατεύτεται από τα πάντα, έδωσε ψεύτικα στοιχεία στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας; Η μήπως αν κάποιος θέλει να τον βρει, δε μπορεί; Γενικά η ταυτότητα κάποιου κινείται αμφίδρομα. Αν κάποιος δε μπορεί να σε βρει ΑΠΟ το κινητό σου, μπορεί να βρει από σένα ΤΟ κινητό σου. Όπως επίσης από τους επιλεγμένους φίλους σου, κάποιος μπορεί να μην προστατεύεται τόσο καλά όσο εσύ, οπότε το pc του θα είναι χρυσορυχείο για κάποιον που ψάχνει να σε βρει. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ να ψάχνει ΕΣΕΝΑ συγκεκριμένα.

Τέλος... θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι έχουμε ψάξει τσόντες στο ίντερνετ, οπότε γιατί τόσος κόπος να το κρύψουμε; Είναι αυτονόητο. Όλοι έχουμε κατεβάσει ΚΑΤΙ παράνομο, είτε λογισμικό είτε μουσική, είτε ταινία.

Απλά νομίζω ότι οι ζωές μας είναι αδιάφορες για να τις πααρακολουθήσει κάποιος. Ακόμα κι αν ο καθένας από εμάς είχε πρόσβαση να παρακολουθεί κάποιον άλλο, ακόμα και την γειτόνισσα που είναι ερωτευμένος, θα βαριόταν από την πρώτη μέρα...

Άσε που καθημερινά διαπιστώνεις ότι είσαι φακελωμένος από παντού, κάρτες χρεωστικές, κάρτες σούπερ μάρκετ, εγγραφές σε διαγωνισμούς.. είναι αναπόφευκτο. Πέρα από μικροενοχλήσεις και κάτι random sms, δε γίνεται και τίποτα άλλο. Κι αυτό δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, κάτι για ΣΕΝΑ συγκεκριμένα...

Αυτός που θέλει να μείνει ανώνυμος πρέπει να είναι και ακοινώνητος.

• Like 2
Δημοσ.

Καλό είναι να υπάρχει ανταγωνισμός. Απο εκεί και πέρα ποτέ δεν είμαι logged in όταν ψάχνω στο google. Οπότε το μόνο που ξέρει για εμένα είναι η IP μου η οποία αλλάζει.

Τώρα αν κρατάει τις IP και τις συγκρίνει σε βάθος χρόνου με την πρόσβαση στο gmail ίσως κάτι να γίνει αλλά και πάλι δεν είναι σίγουρο αποτέλεσμα.

Είμαι και εγώ υπερ του privacy αλλά πολύ θα ήθελα να ξέρω όλοι όσοι λένε οτι τους ενδιαφέρει και δεν θέλουν να ξέρει πράγματα γι αυτούς η google κλπ κλπ αν έχουν οι ίδιοι φακελώσει ολόκληρη τη ζωή τους στο facebook.

Δημοσ.

...το ίντερνετ σας μάρανε κρυψοπαρθένες. Για να χρειάζεται να κρύψεις, πρέπει να έχεις κάτι που θα ενδιαφέρει τον άλλο να το μάθει, πέρα από στατιστικό ενδιαφέρον.

Ο φίλος που λέει παραπάνω που προστατεύτεται από τα πάντα, έδωσε ψεύτικα στοιχεία στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας; Η μήπως αν κάποιος θέλει να τον βρει, δε μπορεί; Γενικά η ταυτότητα κάποιου κινείται αμφίδρομα. Αν κάποιος δε μπορεί να σε βρει ΑΠΟ το κινητό σου, μπορεί να βρει από σένα ΤΟ κινητό σου. Όπως επίσης από τους επιλεγμένους φίλους σου, κάποιος μπορεί να μην προστατεύεται τόσο καλά όσο εσύ, οπότε το pc του θα είναι χρυσορυχείο για κάποιον που ψάχνει να σε βρει. Το θέμα είναι ΓΙΑΤΙ να ψάχνει ΕΣΕΝΑ συγκεκριμένα.

Τέλος... θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι έχουμε ψάξει τσόντες στο ίντερνετ, οπότε γιατί τόσος κόπος να το κρύψουμε; Είναι αυτονόητο. Όλοι έχουμε κατεβάσει ΚΑΤΙ παράνομο, είτε λογισμικό είτε μουσική, είτε ταινία.

Απλά νομίζω ότι οι ζωές μας είναι αδιάφορες για να τις πααρακολουθήσει κάποιος. Ακόμα κι αν ο καθένας από εμάς είχε πρόσβαση να παρακολουθεί κάποιον άλλο, ακόμα και την γειτόνισσα που είναι ερωτευμένος, θα βαριόταν από την πρώτη μέρα...

Άσε που καθημερινά διαπιστώνεις ότι είσαι φακελωμένος από παντού, κάρτες χρεωστικές, κάρτες σούπερ μάρκετ, εγγραφές σε διαγωνισμούς.. είναι αναπόφευκτο. Πέρα από μικροενοχλήσεις και κάτι random sms, δε γίνεται και τίποτα άλλο. Κι αυτό δεν είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, κάτι για ΣΕΝΑ συγκεκριμένα...

Αυτός που θέλει να μείνει ανώνυμος πρέπει να είναι και ακοινώνητος.

Μάλλον για κάποιους είναι ακόμα δύσκολο να καταλάβουν τι εστί δεδομένα και προσωπικά στοιχεία..

Keep sharing.

Επίσης καταντάει χαζό κάθε μα Κάθε φορά που προσπαθεί κάποιος να υπερασπιστεί το μοίρασμα των δεδομένων του να λέει τις κλασσικές πατάτες "Ας βγει offline", "ας κρυφτεί σε κανένα βουνό", "αφού όλοι τα ξέρουνε (κινητά, τράπεζα, etc)". Είπε κανείς ότι όλα σου τα στοιχεία είναι κρυφά; Υπάρχει κόσμος που δεν θέλει να δώσει και ΑΛΛΑ στοιχεία. Δύσκολο να το καταλάβει κάποιος αυτό;

Όλα αυτά μου θυμίζουν τις συγκρούσεις τον Win 8.

- Είναι άσχημα!

- Όχι είναι γρήγορα!

WTF?..

• Like 1
Δημοσ.

Βασικά αδίκως πιστεύω πέφτετε να με φάτε, αλλά ρε παιδιά εδώ μιλάμε για δορυφόρους με ικανότητα να σε διακρίνουν σε realtime καταστάσεις & μια nasa να μπορεί να παρακολουθεί υπολογιστείς offline μέσω ραδιοκυμάτων, άρα για τί privacy μιλάμε?

Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, αλλά σκέψου λίγο... Υπάρχουν οργανωμένα κυκλώματα ληστών, που αν βάλουν στο μάτι το σπίτι/αυτοκίνητο/κλπ δεν τη γλιτώνεις με ΤΙΠΟΤΑ! Γιατί όμως ΕΣΥ ακόμα κλειδώνεις το σπίτι/αυτοκίνητό σου;

Η απάντηση που θα δώσεις ισχύει και για την ερώτηση που έκανες.

Επίσης, ένας ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟΣ λόγος ύπαρξης αυτών των υπηρεσιών, είναι η ευαισθητοποίηση όλων των χρηστών που πρώτα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το Internet και μετά (ΙΣΩΣ) μάθουν να προστατεύονται από αυτό.

• Like 2
Δημοσ.

Μου φαίνεται αρκετά χαμηλό με 31,7 αναζητήσεις το δευτερόλεπτο.

Και επίσης μου είναι αρκετά δύσκολο να κατανοήσω την ανάγκη κάποιον από το να κρυφτούν από την google.

Link.png Site: stats της google

hmmmm πράγματι γιατί καποιος δεν θέλει να δείξει αυτά που ψάχνει στην google + cia + nsa + σε καμία άλλες 10 20 άλλες........ πράγματι ακούγετε παράλογο εντελώς 

• Like 2
Δημοσ.

Βρε παιδιά, εσείς που πιστεύετε ότι δεν υπάρχει πλέον ιδιωτικότητα ή ότι είναι περιττή ή κακή ή ύποπτη ή μάταιη η υπεράσπισή της, ή δεν συμφωνείτε με την αναγκαιότητά της, γιατί χρησιμοποιείτε εδώ ψευδώνυμο και όχι το ονοματεπώνυμό σας;;;;;

• Like 2
Δημοσ.

καλο και το duck αλλα σαν το google δεν υπαρχει αλλο

Ευτυχως δεν εχω κατι να κρυψω!!

δεν είναι μονο το θέμα αν εχει οποιοσδηποτε κάτι να κρυψει αλλα η δυναμη που αποκτα καποιος διαχειριζόμενος όλο αυτον τον ογκο της πληροφορίας και στη συνεχεια η επίτευξη χειραγώγησης συνηθειών μέσω αυτού. Ασφαλώς αφού οι υπηρεσιες είναι δωρεαν απο κάπου πρεπει να βγουν αυτα τα χρηματα. Δε λέω ότι κάνω κάτι διαφορετικό χρησιμοποιώ το google απλά να υποψιαζόμαστε για αρχή οτι δεν είναι θέμα αν έχεις να κρυψεις κάτι προσωπικό ή όχι

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα οταν θελει καποιος να βρει απερνωσμενα κατι που παει?Ουτε duck ουτε καν yahoo kai bing

η google εχει προυπολογισμο σχεδον οσο η Ελλαδα πλεον,ητε ειναι καλο αυτο ητε ειναι κακο επειδη στο ιντερνετ οτι αρεσει πουλαει....Ουτε σπρωξιμο απο μπαρμπα ουτε παραπληροφορηση

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα οταν θελει καποιος να βρει απερνωσμενα κατι που παει?Ουτε duck ουτε καν yahoo kai bing

η google εχει προυπολογισμο σχεδον οσο η Ελλαδα πλεον,ητε ειναι καλο αυτο ητε ειναι κακο επειδη στο ιντερνετ οτι αρεσει πουλαει....Ουτε σπρωξιμο απο μπαρμπα ουτε παραπληροφορηση

1. Define απεγνωσμένα (πάνω σε τι)

2. Προϋπολογισμός για την μηχανή αναζήτησης της;..

3. Δεν πουλάει ότι αρέσει αλλά ότι σου πλασάρουν καλύτερα. (βλέπε Chrome/Android)

4. Από παραπληροφόρηση η γοογλε άλλο τίποτα :) (Το ίδιο με MS κτλ μεγάλες εταιρείες βέβαια)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...