arc Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) @spyroskonst ξέρω οτι είμαι η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά πέρασε καιρός και αλλαγή συνηθειών για να βγώ απο τον κανόνα. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια αργαλεία που βοηθούν να βγεις από τον κανόνα. Άρα όταν βλέπω να αναρτώνται τετοια εργαλεία, χαίρομαι γιατί ξέρω από απο τους 100 που θα το διαβάσουν, οι 30 θα το δουν και οι 10 θα ψαχτουν παραπάνω. Για τους 70 που μένουν δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν υπάρχει γιατρεια. Λοιπόν: Tweet Twitter, g+ δεν εχω Fb εχω προσεκτικά επιλεγμένους φίλους και δεν υπάρχει καμία φωτογραφία μου. Τα στοιχεία είναι ελλειπή (και πολλά ψευδή) skydrive/dropbox,κλπ χρησιμοποιώ για να ανεβάζω κρυπτογραφημένο (truecrypt) υλικό ή σαβουρα Χρησιμοποιώ διάφορα emails από διάφορους άγνωστους παρόχους και ειδικά αυτους που παρέχουν κάποιου ειδους ανωνυμία.Υπάρχει ΕΝΑ email το οποίο χρησιμοποιώ για συναλλαγές, το οποίο ανήκει σε δικό μου domain, το οποίο domain φιλοξενείται σε server με ακριβό hosting και προστασία. Έχω android στο οποίο το google play account είναι φτιαγμένο μόνο για αυτό. Καμία σχέση με το email μου. Επισης αλλάζω τακτικότατα το unique διαφημιστικό id. Αν θες το επεκτείνω και με αλλες λεπτομέρειες Ξέρω οτι όλα αυτά είναι εις βάρος της ευχρηστίας που οι περισσότεροι βαριούνται ή δεν θέλουν να χάσουν. Σίγουρα δεν ειμαι εξαφανισμένος, αλλά σίγουρα δεν είμαι ευκολος ή εύχρηστος στόχος. Δεν κάνω τίποτα παράνομο αλλά την ιδιωτικότητα μου την απαιτώ πρώτα απο μένα και μετά απο τους άλλους. Ναι τα startpage και duck duck είναι ενα πολύ καλα εργαλεία προς αυτή τη κατεύθυνση, ΑΛΛΑ απαιτούν ενεργή προσπάθεια. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2014 από arc 2
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 @kavouras Καλά τα λες στη θεωρία αλλά έχεις καταλάβει ότι αναφέρεσαι σε κόσμο που με την πρώτη ευκαιρία ανεβάζει φωτό στο fb, tweeter, google+, έχει συγχρονίσει όλες τις επαφές με το email, έχει skydrive, dropbox και online calendar. Αυτό μας πείραξε τώρα, η google που αποθηκεύει προσωπικά μας δεδομένα, όχι εμείς που τους τα δίνουμε με το παραμικρό. Και έτσι απο περιέργεια, όλοι οι χρήστες android phones & tablets δηλαδή δεν έχουν gmail λογαριασμό για να μην καταγράφει η google σωστά? Σίγουρα. Και φυσικά σε όλα αυτά τι θα μας σώσει? Μα φυσικά μια νέα search engine! No comment... Γιατί δηλαδή μας βάζεις όλους στο ίδιο καλάθι; Μας ξέρεις όλους έναν-έναν ή σου αρέσουν οι γενικεύσεις; Δεν έχουμε όλοι gmail (privacy..), δεν έχουμε όλοι chrome (spyware..), δεν χρησιμοποιούμε όλοι dropbox, ΔΕΝ τα συνδέουμε όλα μαζί και δόξα το θεό δεν έχουμε όλοι android κινητά/tablet. Άρα ναι μια νέα search engine είναι μια ευχάριστη αλλαγή. PS: Twitter* @spyroskonst ξέρω οτι είμαι η εξαίρεση στον κανόνα, αλλά πέρασε καιρός και αλλαγή συνηθειών για να βγώ απο τον κανόνα. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια αργαλεία που βοηθούν να βγεις από τον κανόνα. Άρα όταν βλέπω να αναρτώνται τετοια εργαλεία, χαίρομαι γιατί ξέρω από απο τους 100 που θα το διαβάσουν, οι 30 θα το δουν και οι 10 θα ψαχτουν παραπάνω. Για τους 70 που μένουν δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν υπάρχει γιατρεια. Λοιπόν: Tweet,g+ δεν εχω Fb εχω προσεκτικά επιλεγμένους φίλους και δεν υπάρχει καμία φωτογραφία μου. Τα στοιχεία είναι ελλειπή (και πολλά ψευδή) skydrive/dropbox,κλπ χρησιμοποιώ για να ανεβάζω κρυπτογραφημένο (truecrypt) υλικό ή σαβουρα Χρησιμοποιώ διάφορα emails από διάφορους άγνωστους παρόχους και ειδικά αυτους που παρέχουν κάποιου ειδους ανωνυμία.Υπάρχει ΕΝΑ email το οποίο χρησιμοποιώ για συναλλαγές, το οποίο ανήκει σε δικό μου domain, το οποίο domain φιλοξενείται σε server με ακριβό hosting και προστασία. Έχω android στο οποίο το google play account είναι φτιαγμένο μόνο για αυτό. Καμία σχέση με το email μου. Επισης αλλάζω τακτικότατα το unique διαφημιστικό id. Αν θες το επεκτείνω και με αλλες λεπτομέρειες Ξέρω οτι όλα αυτά είναι εις βάρος της ευχρηστίας που οι περισσότεροι βαριούνται ή δεν θέλουν να χάσουν. Σίγουρα δεν ειμαι εξαφανισμένος, αλλά σίγουρα δεν είμαι ευκολος ή εύχρηστος στόχος. Δεν κάνω τίποτα παράνομο αλλά την ιδιωτικότητα μου την απαιτώ πρώτα απο μένα και μετά απο τους άλλους. Ναι τα startpage και duck duck είναι ενα πολύ καλα εργαλεία προς αυτή τη κατεύθυνση, ΑΛΛΑ απαιτούν ενεργή προσπάθεια. Btw γιατί android και όχι κάποιο alternative; Εννοώ λόγο τιμής/ευκολίας/κάποιας εφαρμογής;
spyroskonst Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Βασικά αδίκως πιστεύω πέφτετε να με φάτε, αλλά ρε παιδιά εδώ μιλάμε για δορυφόρους με ικανότητα να σε διακρίνουν σε realtime καταστάσεις & μια nasa να μπορεί να παρακολουθεί υπολογιστείς offline μέσω ραδιοκυμάτων, άρα για τί privacy μιλάμε?
jmirko15 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Βασικά αδίκως πιστεύω πέφτετε να με φάτε, αλλά ρε παιδιά εδώ μιλάμε για δορυφόρους με ικανότητα να σε διακρίνουν σε realtime καταστάσεις & μια nasa να μπορεί να παρακολουθεί υπολογιστείς offline μέσω ραδιοκυμάτων, άρα για τί privacy μιλάμε? Βασικά σε αυτό δεν διαφωνώ αλλά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο να δίνω και σε κάποιες ΑΕ τέτοια δύναμη Αυτό..
mobile_32 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Χρησιμοποιώ διάφορα emails από διάφορους άγνωστους παρόχους και ειδικά αυτους που παρέχουν κάποιου ειδους ανωνυμία.Υπάρχει ΕΝΑ email το οποίο χρησιμοποιώ για συναλλαγές, το οποίο ανήκει σε δικό μου domain, το οποίο domain φιλοξενείται σε server με ακριβό hosting και προστασία. μπορείς να μας προτείνεις μερικές εταιρείες που προσφέρουν email με προστασία?
Alithinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μου φαίνεται αρκετά χαμηλό με 31,7 αναζητήσεις το δευτερόλεπτο. Και επίσης μου είναι αρκετά δύσκολο να κατανοήσω την ανάγκη κάποιον από το να κρυφτούν από την google. Site: stats της google Πρόσφατα η Google αγόρασε μια εταιρία ρομποτικής και μια εταιρία οπλικών συστημάτων. Τα δισεκατομμύρια που έχει τα βγάζει πουλώντας τα προσωπικά σου στοιχεία. Αυτός είναι και ο λόγος που άμα δεν χρησιμοποιείς adblock και τύχει και μια φορά πατήσεις στο Google κάτι,μετά θε κυνηγάν οι ίδιες διαφημίσεις ξανά και ξανά και σε όποιο site πας,και θα σε στοιχειώσουν καθώς θα εμφανίζονται συνέχεια όσο έχεις ανοιχτό το web browser... Εγώ είχα πατήσει στο άσχετο πριν κάτι μέρες "Game of Thrones season 4 leak" να δω μπας και leakαρε το νέο τρέηλερ πριν την επίσημη κυκλοφορία του,και αν και δε βρήκα τρέηλερ πάτησα σε μια από τις σελίδες των αποτελεσμάτων,και ήταν ένα thread στο forum του bodybuilding.com. Από εκείνη τη μέρα σε όσες σελίδες επισκεπτόμουν με κυνήγαγαν παντού διαφημίσεις αναβολικών,στεροιδών,πρωτεινών και δε συμμαζεύεται. Τελικά έβαλα adblock και ησύχασα. Το θέμα είναι ότι δεν φτάνει που μου σπαν τα νεύρα και νιώθω ότι με παρακολουθούν με αυτού του είδους τις "στοχευμένες" διαφημίσεις,αλλά πως ΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ από πάνω,δηλαδή τους τροφοδοτώ με στοιχεία και τους δίνω την άδεια να μου σπαν τα νεύρα και να πληρώνονται για να κάνουν αυτό ακριβώς το πράμα. 2
arc Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Βασικά αδίκως πιστεύω πέφτετε να με φάτε, αλλά ρε παιδιά εδώ μιλάμε για δορυφόρους με ικανότητα να σε διακρίνουν σε realtime καταστάσεις & μια nasa να μπορεί να παρακολουθεί υπολογιστείς offline μέσω ραδιοκυμάτων, άρα για τί privacy μιλάμε? Κανείς δεν θέλει να σε φάει. Διαφωνω με τη λογική της παράδοσης χωρίς αντίδραση. Όλες οι τεχνολογίες που αναφέρεις (και πολλές αλλες που υπάρχουν και δεν ξέρουμε) λειτουργούν αποτελεσματικά υπο προϋποθέσεις. Περισσότερο λειτουργεί με το φόβο του εκφοβισμου, παρά με το αποτέλεσμα. Αν ήταν τόσο αποτελεσματικές οι μεθόδοι τοτε θα είχαν ήδη τσακώσει τους δημιουργούς του cryptlocker, έτσι δεν είναι; Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο πιθανό ο big brother να έχει κλειδί πρόσβασης σε windows/ubuntu, παρά να με παρακολουθεί αποτελεσματικά μεσω δορυφόρου και ραδιοκυμάτων. Η μόνη αποτελεσματική προστασία είναι να ζεις απομονωμένος σε μια σπηλιά στον Ψηλορείτη, χωρίς internet, κινητό, κλπ αλλά έτσι "δεν ζεις". Btw γιατί android και όχι κάποιο alternative; Εννοώ λόγο τιμής/ευκολίας/κάποιας εφαρμογής; Alternative το οποίο να ζορίζει την παρακολούθηση θεωρώ παλιά κλασσικά κινητα, στα οποία βγαίνει η μπαταρία όταν δεν θέλω να μιλώ. Το android μου ειναι αναγκαίο λόγω δουλειας και εργαλείων που περιέχει. Ζω και επικοινωνώ οπότε είναι αναγκαία η πρόσβαση στην τεχνολογία.
auron123 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Το χρησιμοποιω αρκετα συχνα τα τελευταια 2 χρονια και μπορω να πω πως βγαζει πολλα περισσοτερα αποτελεσματα απο την google ειδικα σε οτι αφορα downloadable υλικο (γκουχου γκουχου). 2
antonl Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 [...] μια nasa να μπορεί να παρακολουθεί υπολογιστείς offline μέσω ραδιοκυμάτων [...] Τούτο πώς γίνεται πρακτικά; Κανα link;
kavouras Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 @kavouras Καλά τα λες στη θεωρία αλλά έχεις καταλάβει ότι αναφέρεσαι σε κόσμο που με την πρώτη ευκαιρία ανεβάζει φωτό στο fb, tweeter, google+, έχει συγχρονίσει όλες τις επαφές με το email, έχει skydrive, dropbox και online calendar. Αυτό μας πείραξε τώρα, η google που αποθηκεύει προσωπικά μας δεδομένα, όχι εμείς που τους τα δίνουμε με το παραμικρό. Και έτσι απο περιέργεια, όλοι οι χρήστες android phones & tablets δηλαδή δεν έχουν gmail λογαριασμό για να μην καταγράφει η google σωστά? Σίγουρα. Και φυσικά σε όλα αυτά τι θα μας σώσει? Μα φυσικά μια νέα search engine! No comment... Φίλε μου το καταλαβαίνω αυτό που λες.... Τα παραδείγματα που ανέφερα δεν αφορούν μόνο τη google ή το gmail..Αφορούν τις περισσότερες εταιρίες του χώρου και πιο πολύ φυσικά τις μεγάλες(microsoft,apple,google κτλ κτλ κτλ)... Τώρα αν κάποιος δίνει απο μόνος του στοιχεία στο internet, εννοείται πως δε μπορεί να παραπονεθεί μετά για τα συγκεκριμένα στοιχεία... Μπορεί όμως να παραπονεθεί γιαυτά που δεν έδωσε με τη θέλησή του, αλλα τα πήραν με πονηρές μεθόδους οι εταιρίες(σπάσιμο κωδικών email, παρακολούθηση skype, trojans στο bios υπολογιστών ή κινητών τα οποία και με format δε σβήνουν κτλ κτλ....).... Επίσης να προσθέσω και κάτι σε αυτό. Αν εμένα μου αρέσει να βγάζω ημίγυμνες φωτογραφίες μου, ή το ποια γκόμενα έχω τώρα ή οτιδήποτε άλλο, δε σημαίνει αυτομάτως οτι μου αρέσει να έρθει η κάθε google και να μάθει όλα τα υπόλοιπα μυστικά που δεν έχω βγάλει στη φόρα...Ούτε της δίνει κανείς το δικαίωμα επειδή έβγαλα μερικά με τη θέλησή μου, να το δεί όλα...Τί είναι? Ο τιμωρός ή ο Θεός που να μπαίνει μέσα στο σπίτι μου (skype,κάμερες κτλ) χωρίς να με ρωτήσει? Πολύ απλά ολοι αυτοί έχουν κάνει κατάχρηση ενος μέσου που δεν τους ανήκει και λέγεται internet...Και αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα με αυτό, τότε θα χαρώ πολύ σε λίγα χρόνια να βγάλει η κάθε google δικούς της ταχυδρόμους, οι οποίο βέβαια θα μπορούν να μπαίνουν μέσα στο σπίτι σου, να σε κοιτάνε απο το παράθυρο, να βάζουν κάμερες στο μπάνιο σου- στους οποίους βέβαια δεν θα έχεις δώσει ποτέ την άδεια να το κάνουν, αλλα αυτοί θα το κάνουν(και συνήθως δεν θα το παίρνεις χαμπάρι εσύ)...Να δω τότε(στο χαζό παράδειγμα που έδωσα) ποιοι δεν θα έχουν πρόβλημα.... Πρέπει να ξεφύγουμε απο τη λογική του "ό,τι δεν αφορά εμένα, δε με νοιάζει", γιατι πολύ απλά μπορεί κάποια στιγμή να αρχίσει να αφορά και εμάς..... 3
21century Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Τελικά ανακαλύπτουμε εδώ και καιρό ότι υπάρχει αντίπαλο δέος αλλά ποτέ δεν το κατανοήσαμε...
maria82gr Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 καλο και το duck αλλα σαν το google δεν υπαρχει αλλο Ευτυχως δεν εχω κατι να κρυψω!!
Nix Pixel Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 καλο και το duck αλλα σαν το google δεν υπαρχει αλλο Ευτυχως δεν εχω κατι να κρυψω!! Όλα στη φόρα τα έχει βγάλει το Μαράκι! Εύγε Μαράκι. 4
rasputin _ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 καλο και το duck αλλα σαν το google δεν υπαρχει αλλο Ευτυχως δεν εχω κατι να κρυψω!! ΣΑΝ ΤΟ PRETTY BRA ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ αυτο μου θύμισες Μαρακι λολ 3
Χάρης Μυλωνίδης Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Όπως και να το κάνουμε η Google ήταν είναι και θα είναι η καλύτερη μηχανή αναζήτησης ακόμη και αν "ρουφιανεύει" Αυτό είναι άλλωστε που την κάνει πολύ καλή το ότι βρίσκεις πάντα αυτό που ψάχνεις. + ότι μπορείς να χρησιμοποιείς σύνθετες αναζητήσεις πχ filetype:pdf , site:gr, etc.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα