Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο οι αναζητήσεις στην «ανώνυμη» μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo μέσα στο 2013. Mετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων από την NSA, η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης είδε τους χρήστες της να αυξάνονται σημαντικά.Μέχρι τον Νοέμβριο, το DuckDuckGo είχε πάνω από τέσσερα εκατ. χρήστες ημερησίως, και στις 7 Ιανουαρίου έκανε ρεκόρ, με 4.452.957 αναζητήσεις μέσα σε 24 ώρες.

Η εν λόγω μηχανή αναζήτησης αυτοπροβάλλεται ως ένα είδος «αντι-Google», καθώς δεν αποθηκεύει προσωπικά δεδομένα των χρηστών της, χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση για προστασία των δεδομένων από «τρίτους» κ.α.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η Gοogle άρχισε να κρυπτογραφεί όλες τις αναζητήσεις τον Σεπτέμβριο του 2013, ωστόσο ήταν αργά για να σταματήσει η άνοδος της δημοφιλίας του DuckDuckGo.

«Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ήταν μία εξαιρετική χρονιά για εμάς» αναφέρεται σε δημοσίευση του DuckDuckGo, όπου τονίζεται ότι η ανερχόμενη μηχανή αναζήτησης προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα το 2014: «έχουμε σχεδιάσει πολλά μεγάλα πράγματα για αυτό το έτος».

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, τόσο το DuckDuckGo όσο και άλλες μηχανές αναζήτησης οι οποίες επικεντρώνονται στην προστασία των στοιχείων και της ανωνυμίας των χρηστών τους (όπως το StartPage και το Ixquick) έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους πριν καταφέρουν να απειλήσουν σημαντικά τον «βασιλιά» του χώρου, με το ένα τρισεκατομμύριο αναζητήσεις ετησίως, σε 146 γλώσσες.

Link.png Site: SigmaLive

post-284095-0-02407900-1389705806_thumb.jpg

Επεξ/σία από kapios22
  • Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Νέα σίγουρα δεν είναι και χρησιμοποιώ το startpage πάνω απο 1 χρόνο με υπερ ικανοποιητικά αποτελέσματα. 

Στις 100 αναζητήσεις, οι 90 θα γίνουν με τη startpage, 8 με γοογλη και 2 με duck-duck

• Like 2
Δημοσ.

Αν κάποιος ψάχνει με το encrypted.google.com ίδιο πράγμα δεν είναι?!

Το UI από την StartPage με ξενίζει, με πάει αρκετά χρόνια πίσω αυτό το gradient... :P
Καλώς ή κακώς έχω συνηθίσει με την google και πολλές φορές ξεχνιέμαι να ξεκινήσω αναζήτηση με την DuckDuckGo, αφήστε που ακόμη δεν έχω συνηθίσει και τον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων... 

What can I say... I'm a creature of habit!

• Like 2
Δημοσ.

Έβαλα duckduckgo ως search engine στο browser,με ψήνει το ότι δεν κρατάει στοιχεία,αλλά ρε γμτ όπως και να το κάνουμε το ρημάδι το google είναι αναντικατάστατο. Δεν σου βγάζει τα ίδια αποτελέσματα άμα ψάξεις.

Δημοσ.

Είναι πανεύκολο να ψάξεις άμεσα στη google όμως, με το !bang syntax.

Γράφεις ένα !g δίπλα από το query και μπάμ. Έτοιμο το google search.

Δημοσ.

Μου φαίνεται αρκετά χαμηλό με 31,7 αναζητήσεις το δευτερόλεπτο.

Και επίσης μου είναι αρκετά δύσκολο να κατανοήσω την ανάγκη κάποιον από το να κρυφτούν από την google.

Link.png Site: stats της google

• Like 2
Δημοσ.

Λίγο πιο πιασαρικο όνομα δεν μπορούσαν να βρουν

Duck it! Καλό ακούγεται ;P

Έβαλα duckduckgo ως search engine στο browser,με ψήνει το ότι δεν κρατάει στοιχεία,αλλά ρε γμτ όπως και να το κάνουμε το ρημάδι το google είναι αναντικατάστατο. Δεν σου βγάζει τα ίδια αποτελέσματα άμα ψάξεις.

Βασικά τα αποτελέσματα της G00gl3 τα τελευταία χρόνια είναι άθλια.. Μπορεί σε μερικά να είναι ακόμα καλύτερη αλλά τίποτα wow.

Μου φαίνεται αρκετά χαμηλό με 31,7 αναζητήσεις το δευτερόλεπτο.

Και επίσης μου είναι αρκετά δύσκολο να κατανοήσω την ανάγκη κάποιον από το να κρυφτούν από την google.

Αρκετά δύσκολο να κατανοήσεις γιατί κάποιοι ενδιαφερόνται για privacy?! ο_Ο

Δημοσ.

Δεν την γνώριζα την duckduckgo, θα την δοκιμάσω γιατί όλο αυτό το πράγμα με την google / +google έχει καταντήσει ενοχλητικό .

Θα δοκιμάσω και το startpage που αναφέρεται πιο πάνω.

Κάποια στιγμμη είχα δοκιμάσει και της yahoo αλλά με ενοχλεί που δεν μου έβγαζε αποτέλεσματα από Ελλάδα.

• Like 1
Δημοσ.

Για να δούμε ποιοί θέλουν να κρυφτούν απο τη google, απο το gmail, και απο όλο το internet γενικά...

Αν είσαι πχ η Μέρκελ φαντάζομαι έχεις λόγο να θες να κρυφτείς...Κάθε μερα μιλάς για κρατικά μυστικά κτλ κτλ, νομίζω δε θέλει πολύ συζητηση...

Αν είσαι  πχ ο προπονητής μιας ομάδας μπάσκετ και βρεις τον καλό παίχτη σε καλή τιμή ή έχεις τα τάδε σχέδια για την ομάδα κτλ, φαντάζομαι δε θέλεις να το μάθει ο αντίπαλός σου...

Αν έχεις μαγαζί και πουλάς πράγματα πάλι δε θέλεις να μάθει ο ανταγωνιστής τα μυστικά σου, τις σκέψεις σου για το μέλλον κτλ...

Αν φτιάχνεις app για κινητά ή θες να φτιάξεις μια πατέντα, δε θέλεις τη στιγμή που αναζητάς αντίστοιχα project στο google, να σου κλέψει την ιδέα η google ή όποιος συνεργάζεται μαζί της..

Αν τέλος απατάς τη γυναίκα σου, σίγουρα δε θες να το μάθει (παράδειγμα υπάλληλοι της nsa που αποδείχθηκε οτι χρησιμοποιούσαν τα "εργαλεία" για να παρακολουθουν τις γυναίκες τους!)... Για του λόγου το αληθές http://edition.cnn.com/2013/09/27/politics/nsa-snooping/

Μπορεί να είναι λίγο χαζά τα παραδείγματα, αλλα βλέπουμε οτι οι παρακολουθήσεις που κάνουν αφορούν δυνητικά  τους πάντες...Και λέω δυνητικά γιατι δεν τους ενδιαφέρουμε οι περισσότεροι τι κάνουμε, αλλα αν ανήκεις σε κάποια κατηγορία που τους ενδιαφέρεις (και όπως είδατε στα παραδείγματα μπορεί να είναι πολλές αυτές οι κατηγορίες), σίγουρα μπορούν να σε παρακολουθήσουν και να σου δημιουργήσουν πρόβλημα...

Τέλος, ακόμα και αν δεν αφορούν εμάς προσωπικά οι παρακολουθήσεις, δε μπορούμε απλά να λέμε "και τι με νοιάζει εμένα", γιατι θα μπορούσαμε κάλιστα να είμαστε τη θέση αυτού που παρακολουθείται και μάλλον δε θα μας άρεσε καθόλου..........

• Like 2
Δημοσ.

@kavouras

Καλά τα λες στη θεωρία αλλά έχεις καταλάβει ότι αναφέρεσαι σε κόσμο που με την πρώτη ευκαιρία ανεβάζει φωτό στο fb, tweeter, google+, έχει συγχρονίσει όλες τις επαφές με το email, έχει skydrive, dropbox και online calendar. Αυτό μας πείραξε τώρα, η google που αποθηκεύει προσωπικά μας δεδομένα, όχι εμείς που τους τα δίνουμε με το παραμικρό.

Και έτσι απο περιέργεια, όλοι οι χρήστες android phones & tablets δηλαδή δεν έχουν gmail λογαριασμό για να μην καταγράφει η google σωστά? Σίγουρα.

Και φυσικά σε όλα αυτά τι θα μας σώσει? Μα φυσικά μια νέα search engine! No comment...

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...