sofozoglo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 καλημερα και καλος σας βρηκα. Μια απορια εχω για την οποια οποιος γνωριζει θα ηθελα να με βοηθισει. Περυσι δημιουργησα ενα blog στο blogspot της google. Επειδη μου αρεσε η ιδεα αγορασα μεσα απο την google το domain name και ετσι απεκτησα ενα site με καταληξη com. Προσπαθησα διαβαζοντας να κανω το site να φτιαξω το site μου μεσα απο το blogger της google αλλα μην εχοντας γνωσεις προγραμματισμου δεν μπορεσα να βγω εξω απο τα πλαισια της πλατφορμας της google. Βεβαια ψαχνοντας λιγο βρηκα ιστοσελιδες που εχουν sitebuilder αρκετα ευκολα. Μετα την εισαγωγη στο θεμα μας: Υπαρχει τροπος με την κατοχυρωση του domain name απο την google να παω σε αλλο site και να δημιουργισω την ιστοσελιδα μου, η ακομα και με wordpress ή joomla (με βοηθεια απο γνωστο) και να την ανεβασω καπου? Οποιος μπορει ας βοηθισει!!! Ευχαριστω εαν υπαρχει ξανα το συγκεκριμενο θεμα, δωστε μου την παραπομπη για να ενημερωθω
genius_13 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα Αγοράζεις Server ,περνάς τους NameServers στο domain και μετά από εκεί και πέρα είσαι ελεύθερος να φτιάξεις ότι θες με ότι θες. +1 για Wordpress , είναι user friendly.
jozef Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Θα τον μπερδέψεις όπως του τα λες. Κάθε σελίδα στο internet αποτελείται από 2 διαφορετικά κομμάτια. To ένα είναι το όνομα της σελίδας (το domain name) και το δεύτερο είναι ο χώρος φιλοξενίας του site (hosting). Δουλειά του domain είναι να κατευθύνει το χρήστη στο χώρο που φιλοξενείται η σελίδα, ενώ του hosting είναι να κρατά τα αρχεία και τη βάση δεδομένων της σελίδας σου. Το καθένα μπορεί να έχει αγοραστεί από διαφορετικές εταιρίες και να έχει διαφορετικό περιβάλλον διαχείρισης. Εσύ αυτή τη στιγμή έχεις αγοράσει ένα domain name από κάποιον καταχωρητή (εταιρία). Αυτό σημαίνει ότι έχεις ένα control panel όπου μπορείς να ρυθμίσεις τους nameservers του domain. Nameservers είναι η διευθυνση του server που φιλοξενεί το site σου. Αν εσυ λοιπόν πας τώρα στην εταιρία www.jozef.gr (δεν υπάρχει)η οποία πουλάει πακέτα hosting, θα σου δώσει μια διεύθυνση για ένα control panel, κωδικούς για το panel και τους nameservers (οι οποίοι θα ειναι της μορφής ns1.jozef.gr & ns2.jozef.gr). Εσύ λοιπόν πας αρχικά στο διαχειριστικό του domain name και βάζεις τους παραπάνω nameservers στο domain name που θες. Αυτοί ενημερώνονται και σε 4-48 ώρες το site σου δείχνει στο καινούριο hosting που έχεις αγοράσει. Εκεί εσύ πρέπει να στήσεις το site σου. Τα περισσότερα πακέτα hosting έχουν και μια εφαρμογή πoυ σου εγκαθιστά κάποια δημοφιλή cms μέσα από wizard (99% θα είναι ένα εκ των Softaculous, Installtron, Fantastico ή SimpleScripts). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή την εφαρμογή για να σου στήσει ένα έτοιμο wordpress site το οποίο εσύ θα ξεκινήσεις να παραμετροποιείς όπως θες.
geomagas Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Ό,τι είπε ο genius_13 plus: Κι εγώ ψηφίζω WordPress. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Θεωρητικά, έχει και importer από blogger, αν και δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στην πράξη.
sofozoglo Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα