Προς το περιεχόμενο

Pedes pos ginetai format telos padon otan exeis WinXp?

SiKaT

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
sorry alla o tipos leei oti afto pou prospathei na formarei eiani ntfs.ara i desketa ekiniseis ton 98 den tha eprepe na tou faneronei katolou afto to partition...Ara to format pou kanei svinei malon ta pragmatakia pou perna i disketa

dark_son etsi einai. to ksanatsekara.xrisimopoiisa tin start up disk ton 98 ksana kai ekana c:\dir

alla den to diavazei logo ntfs. kai egrapsa meta format c:

edeixne oti kanei format allo otan teliose mpika sta windows kanonika,dld den eixe diagrafei tipotes.

entometaxi gia kapoio logo den mporo na kano boot apo to cd ton winxp kai to dokiamasa kai se dio drives pou exo . mou vgazei "Boot System Failure,insert another system disk".

dimiourgisa 6 floppy boot disks gia winxp me ena programma tis microsoft

alla mou vgazei kai kei ena error gamo tin atixia mou typou:

STOP:C0000221 unknown hard error

\systemroot\system32\ntdll.dll

Opote adinato na kano format sto c: . kamia exigisei kai lisi se ola auta pou sas egrapsa?

Δημοσ.

Από αυτά που λες, το πρόβλημα είναι το εξής,

Δε σου διαγράφει τα partititions (και επομένως να προχωρήσει σε αυτό που ονομάζεται format μέσω των xp) για τον απλό λόγο οτι υπάρχουν αρχεία εγκατάστασης των xp αντιγραμμένα στο σκληρό.

Αυτά συνήθως, αν και το αρνείσαι, αντιγράφονται όταν ξεκινάς μία διαδικασία εγκατάστασης και στο τέλος της διαδικασίας διαγράφονται αυτόματα. Μάλλον εσύ κάποια στιγμή διέκοψες κάποια εγκατάσταση, αφού είχαν αντιγραφεί αυτά τα αρχεία στον σκληρό σου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ίδιο το σύστημα να προστατεύεται και να μην επιτρέπει μία νέα εγκατάσταση των xp.

Για να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα υπάρχουν δύο τινά ή βρίσκεις ενα φάκελοτης μορφής c:\kati_akatalabistika και το διαγράφεις πριν αρχίσεις τη διαδικασία μέσω του cd των xp ή συνεχίζεις μία εγκατάσταση (repair πιθανόν) και αφού ολοκληρωθεί κάνεις ότι δοκιμάζεις και δε δουλεύει...

Κατάλαβες τώρα;

Υ.Γ. Παιδιά μην κάνετε αβέρτα format, εδώ μέσα κατά καιρούς έχω δει posts έκανα format γιατί δεν έπαιζε το winamp, μη γ^&$#τε το σύστημα σας για ψίλου πήδημα και γενικά να ξέρετε πως πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με το θέμα!!!

Δημοσ.

Μη σε πάρω και στο λαιμό μου, αυτό νομίζω πως είναι.

Ότι συμβουλές δίνω δε σημαίνει πως δουλεύουν πάντα.

Το Υ.Γ. ήταν γενικό και όχι μόνο για σένα, αλλά ξέρω κάτι τύπους που τους βλέπεις δύο μέρες μετά, με μάτια πρισμένα απο το ξενύχτι να σου λένε εκστασιασμένοι, έκανα ένα format και μου κόλλησε στο τάδε σημείο, ποιο λες ότι το πρόβλημα;;; Και σου αρχίζουν μία ιστορία λες και μιλάνε για την Tyra Banks, έλεος!

Δημοσ.

Πριν κάνεις Format από την δισκέτα των Win98, Fdisk έκανες; Αν όχι κάνε Fdisk. Οδηγίες για το Fdisk εδώ.

Από το CD των XP (αυτά που γράφω είναι μετά από boot από το CD των WinXP, αλλά δεν νομίζω να διαφέρουν και πολύ από setup μέσα από windows), διαλέγεις repair with recovery console και θα βρει την προηγούμενη εγκατάσταση πάτα το 1 (θα σου ζητήσει το password του administrator που έβαλες στην αρχή, όταν είχες κάνει τελευταία φορά εγκατάσταση τα XP).

Όταν μπεις στην κονσόλα γράψε diskpart εκεί θα σου βγάλει τους δίσκους με τα partition τους, διαλέγεις αυτό που θέλεις να διαγράψεις και πατάς, νομίζω D και κάποιο άλλο γράμμα.

Αφού τον διαγράψει πηγαίνεις να τον δημιουργήσεις εκ νέου, διαλέγεις αυτόν που θέλεις και πατάς C.

Βγαίνεις από το diskpart και στην κονσόλα γράφεις format c: /fs:ntfs /q αν θέλεις NTFS ή format c: /fs:fat32 /q αν θέλεις FAT32.

Τέλος γράψε exit από την κονσόλα και κάνε boot από το CD των XP ή από τις δισκέτες και ξεκίνα την εγκατάσταση.

Τα λέμε.

Ανδρέας.

Δημοσ.
Πριν κάνεις Format από την δισκέτα των Win98' date=' Fdisk έκανες; Αν όχι κάνε Fdisk. Οδηγίες για το Fdisk εδώ.

Από το CD των XP (αυτά που γράφω είναι μετά από boot από το CD των WinXP, αλλά δεν νομίζω να διαφέρουν και πολύ από setup μέσα από windows), διαλέγεις repair with recovery console και θα βρει την προηγούμενη εγκατάσταση πάτα το 1 (θα σου ζητήσει το password του administrator που έβαλες στην αρχή, όταν είχες κάνει τελευταία φορά εγκατάσταση τα XP).

Όταν μπεις στην κονσόλα γράψε diskpart εκεί θα σου βγάλει τους δίσκους με τα partition τους, διαλέγεις αυτό που θέλεις να διαγράψεις και πατάς, νομίζω D και κάποιο άλλο γράμμα.

Αφού τον διαγράψει πηγαίνεις να τον δημιουργήσεις εκ νέου, διαλέγεις αυτόν που θέλεις και πατάς C.

Βγαίνεις από το diskpart και στην κονσόλα γράφεις format c: /fs:ntfs /q αν θέλεις NTFS ή format c: /fs:fat32 /q αν θέλεις FAT32.

Τέλος γράψε exit από την κονσόλα και κάνε boot από το CD των XP ή από τις δισκέτες και ξεκίνα την εγκατάσταση.

Τα λέμε.

Ανδρέας.

File Antrea se eufaristo gia tin oli sou epexigisei alla prolava kai vrika lisei sto provlima mou. Gia kapoio logo to cd ton wins pou exo den einai bootable kai ksanadimiourgisa ena kainourgio bootable cd ton xp me perasmeno kai to sp1 , kai meta ola doulepsan roloi. Sorry gia tin taleporia pedes kai euxaristo gia ta posts sas....

Δημοσ.

Γενική πρόταση

Επειδή το θέμα του format θα το ξαναρωτήσει κάποιος μετά πό μία εβδομάδα, μπορείτε να το κάνετε sticky το συγκεκριμένο topic, διότι είναι πλήρες και περιέχει διάφορες κατηγορίες κολλημάτων και καταστάσεων με τις λύσεις τους, που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του format

Δημοσ.
Γενική πρόταση

Επειδή το θέμα του format θα το ξαναρωτήσει κάποιος μετά πό μία εβδομάδα' date=' μπορείτε να το κάνετε sticky το συγκεκριμένο topic, διότι είναι πλήρες και περιέχει διάφορες κατηγορίες κολλημάτων και καταστάσεων με τις λύσεις τους, που μπορεί κάποιος να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια του format[/quote']

Se briskw apoluta swsto.Pisteuw oti bgalame petaksame ta matia tou format opws mas ta petaei kai auto otan kanoume format :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...