johnyb98 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα.laptop με Windows XPwireless network A (WPA locked) σε οίκημα Αwireless network B (WPA locked) σε οίκημα Βlaptop στο οίκημα Α, ασύρματη σύνδεση στο δίκτυο A, και δίνοντας το WPA:Connection successfulμεταφορά του laptop σε οίκημα Βlaptop στο οίκημα Β, ασύρματη σύνδεση στο δίκτυο B, και δίνοντας το WPA:Connection successfulΤο πρόβλημα είναι ότι, αν ξαναγυρίσω το laptop στο οίκημα Α (ή σε κάποιο άλλο άσχετο οίκημα π.χ. Γ, Δ, Ε, ...), και κάνω επιτυχή ασύρματη σύνδεση, αυτομάτως το κάθε δίκτυο που συνδέεται το laptop, πηγαίνει και προστίθεται στη λίστα Preferred networks (βλέπε εικόνα παρακάτω)...Οπότε, εκεί, λόγω αυτής της λίστας, απ' ό,τι έχω παρατηρήσει, δημιουργείται κάποιο conflict, που αποτρέπει επιτυχή σύνδεση με κάποιο απ' αυτά που θέλεις να συνδεθείς. Το αποτέλεσμα είναι ότι να πρέπει να μπεις και να κάνεις remove τα preferred δίκτυα (καλύτερα όλα) για να μπορέσεις να συνδεθείς επιτυχώς σ' αυτό που θέλεις.Το πρόβλημα είναι ότι η λίστα preferred networks δημιουγείται ξανά, και ξανά, και ξανά,... Κύκλος να γίνεται.Ναι, αλλά, δε γίνεται κάθε φορά να κάνεις αυτή τη δουλειά:Wireless netwok properties-->tcp/ip properties-->wireless networks-->preferred networks remove και το αυτό.Έχετε να μου προτείνετε κάποια λύση στο πρόβλημα;Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!
poulinos Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 προσωπικα εχω 8 δικτυα στα Preferred και οπου πηγανω συνδεεται χωρις κανενα προβλημα χωρις να σβησω τιποτα.η μονη περιπτωση που μπορω να σκεφτω να μην συνδεεται ειναι αμα δεν χανεις τελειως το σημα απο το δικτυο α οποτε πας στο β αλλα αυτο ακομα ειναι στο α συνδεδεμενο.μια λυση θα ηταν να χρησιμοποιησεις το προγραμμα της ασυρματης καρτας αν εχει και να δεις αν στο κανει αυτο.εμενα παντως δεν το κανει
johnyb98 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Γιά να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, το δίκτυο Α είναι Αθήνα και το Β Επίδαυρο. Οπότε, την πιθανότητα τού να μην έχει αποσυνδεθεί από το Α την αποκλείουμε.
jkoukos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Σε laptop, tablet και smartphone έχω πολλά δίκτυα αποθηκευμένα (από 4 έως 12) από πολλά μέρη που είχα στο παρελθόν συνδεθεί. Ουδέποτε είχα πρόβλημα και είναι καλή η ευκολία που προσφέρει. Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως είναι πρόβλημα των WinXP συγκεκριμένα ή κάτι άλλο σχετικό με αυτά.
poulinos Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Γιά να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, το δίκτυο Α είναι Αθήνα και το Β Επίδαυρο. Οπότε, την πιθανότητα τού να μην έχει αποσυνδεθεί από το Α την αποκλείουμε. οκ τοτε κανονικα δεν θα πρεπε να στο κανει.οποτε θα κοιταγα α.service pack για τα windows. b.δοκιμη με αλλους drivers για την ασυρματη καρτα. γ.ολα τα updates στα windows εκτος του service pack. δ.κλεισιμο προληπτικα firewall. ε.αυτοματες Ip,dns που λογικα ετσι το εχεις. ζ.formatttttttt στην τελικη. πριν το format θα περναγα την καρτα με το δικο της προγραμμα μηπως ετσι θα επαιζε πιο σωστα.δηλαδη αντι να χρησιμοποιεις το προγραμμα των windows να χρησιμοποιεις το προγραμμα της καρτας που και αυτη μπορει να αποθηκευει δικτυα κτλ. θα μπορουσες να παιξεις και με αυτην την ρυθμιση αυτην μηπως αλλαξει κατι
johnyb98 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Στο συγκεκριμένο laptop τα windows πρέπει να έχουν γίνει λίγο (έως πολύ) αχταρμάς. Γιά διάφορους λόγους. Πιθανότατα χαμός ιών, κακός χειρισμός, υπερβολική εγκατάσταση προγραμμάτων, κ.λπ. , κ.λπ. , και τα έχουν κάνει μία ωραιότατη σαλάτα. Όσο για το ε. οι IPs αποδίδονται αυτόματα. Όταν έχω το lapτοp στα χέρια μου θα δοκιμάσω το util της wireless κάρτας να δω μήπως έτσι γίνει κάτι. Πάντως συμφωνώ με τον s.mod. ότι το πιό πιθανό είναι το ζ. Μάλλον πρέπει να πάμε γιά format!!! Eυχαριστώ για το χρόνο σας και τη βοήθεια!!
poulinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Στο συγκεκριμένο laptop τα windows πρέπει να έχουν γίνει λίγο (έως πολύ) αχταρμάς. Γιά διάφορους λόγους. Πιθανότατα χαμός ιών, κακός χειρισμός, υπερβολική εγκατάσταση προγραμμάτων, κ.λπ. , κ.λπ. , και τα έχουν κάνει μία ωραιότατη σαλάτα. Όσο για το ε. οι IPs αποδίδονται αυτόματα. Όταν έχω το lapτοp στα χέρια μου θα δοκιμάσω το util της wireless κάρτας να δω μήπως έτσι γίνει κάτι. Πάντως συμφωνώ με τον s.mod. ότι το πιό πιθανό είναι το ζ. Μάλλον πρέπει να πάμε γιά format!!! Eυχαριστώ για το χρόνο σας και τη βοήθεια!! Μπορει και να μην υπαρχει καν utility και να πρεπει να το περασεις εσυ.θα το δινει ο κατασκευαστης στο site(ΑΝ ΔΙΝΕΙ). αν το laptop εχεi recovery τοτε ειναι οτι καλυτερο να του κανεις ενα recover(format στην ουσια και clean εγκατασταση με τα εργοστασιακα).αν παιρνει παντως windows 7 πανω θα ηταν καλο να του τα βαζες απο τα xp.αλλιως το να ψαχνεις να βρεις τι γινεται ισως ειναι πιο χρονοβορο απο το να γινει format.μην ξεχασεις service packs και Updates.αν θες δες αν τα εχει ηδη περασμενα πριν το κανεις format.μην ειναι με κανα service pack 1 πανω.
poulinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 τιποτα.οτι ειναι εδω ειμαστε και ενημερωσε μας αν μπορεις τι εκανες τελικα.
johnyb98 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Όταν πάρω το laptop θα το παλέψω, και θα ανεβάσω την απάντηση.
poulinos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2014 Όταν πάρω το laptop θα το παλέψω, και θα ανεβάσω την απάντηση. thanxs καλοειναι να υπαρχει η απαντηση οποια και αν ειναι αυτη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα