Προς το περιεχόμενο

Προβλημα!! Win xp pro format

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια , εχω μπλεξει με εναν υπολογιστη που θελει ΚΑΨΙΜΟ!

Εν συντομια η ιστορια προσπαθω να κανω φορματ σε pc θειας για να της ξαναβαλω τα XP Professional γιατι ειχε τιγκαρει το δισκο της.

Ακολουθω τα βηματα απο αυτο το βιντεο

και οταν φτανω στο 2,26 αντι να εχω εκεινη την υπεροχη οθονη εχω αυτη:

http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/543/8dna.jpg

Επισης τωρα ξαφνικα δε μου αναγνωριζει καν το δισκο για να κανω participation.

Β Ο Η Θ Ε Ι Α

Δημοσ.

sata drivers ώστε να δει τον δισκο

Είπες 2:26 αρα εχει δει το δίσκο

Μήπως ο δισκος ειναι τεραστιος και δεν το βλέπει το bios;

Ο δίσκος ειναι σε καλή κατάσταση; Στο hard disk sentinel τι λεει το health;

Τι χαρακτηριστικά εχει o υπολογιστης;

Δημοσ.

Σου λέει ότι δεν βλέπει το μέσο εγκατάστασης,δηλαδή αν το έχεις σε κάνα usb3(γιατί scsi όπως λέει...πολύ παλιά) π.χ. τότε αυτό είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.

Λοιπον αρχικα ο δισκος ειναι ο εικονιζομενος.post-277098-0-38867600-1389647415_thumb.jpg

Για το δισκο αυτο δε μπορω να βρω με τιποτα το driver του.

Γενικα ο υπολογιστης ειναι παλιος με 512ram  , intel celeron 2.4Ghz .

Στο hard disk sentinel τι λεει το health;............αυτο ειναι οταν παταω tab στην αρχη για να δω τι γεινεται με τους δισκους μου? Παντως οταν το κανω αυτο μου εμφανιζει τη σελιδα που πρεπει αλλα δε δουλευει ουτε το F.. , ουτε τα βελακια , ουτε το εντερ παρα μονο το escape για να βγω δειχνοντας μου ομως οτι ο δισκος αναγνωριζεται.

Σου λέει ότι δεν βλέπει το μέσο εγκατάστασης,δηλαδή αν το έχεις σε κάνα usb3(γιατί scsi όπως λέει...πολύ παλιά) π.χ. τότε αυτό είναι το πρόβλημα.

Και usb executable me win xp εφτιαξα αλλα εκει ηταν που δεν εκανε τιποτα και ας ειχα αλλαξει το boot menu priority.

Δημοσ.

Την εικόνα στο 1:24 την βλέπεις;

Δηλαδή, μέσα απο την εγκατάσταση των windows βλέπεις το δίσκο;

Hard disk sentinel ειναι πρόγραμμα που τρέχει σε windows (και οχι μόνο) και δείχνει αν ο δίσκος εχει bad sectors.Βέβαια τον κόβο παλιό δισκο οποτε δεν ξέρω αν εχει S.m.a.r.t. features που είναι απαραίτητες στο hds.

Έχεις τρόπο να προσπαθήσεις να κάνει format (μορφοποίηση - ΟΧΙ εγκατάσταση των windows) δίσκου, πριν δοκιμάσεις την εγκατάσταση των windows; Έτσι θα δεις αν εχει bad sectors

Δημοσ.

Nαι την εικονα στο 1:24 την εβλεπα αλλα μετα συνανταγα την οθονη που εδειξα στο αρχικο ποστ και εκει η μονη επιλογη ηταν το εντερ για ριμπουτ του υπολογιστη.

Αν αγορασω απο κανα συμφουριτη κανα δισκο σατα  2 σαν κι αυτον με τα χπ μεσα θα δουλεψει ο υπολιστης και θα βαλει τελος πια στην ταλαιπωρια μου?????

Δημοσ.

Το πρώτο που πρεπει να αγοράσεις ειναι μνήμη γιατι 512 ειναι λιγα για σημερινα xp.

Το αν αγοράσεις ΚΑΙ δίσκο, εξαρτάται απο σένα. Εγω πάντως θα επιβεβαιωνα πρωτα οτι ο δίσκος ειναι λειτουργικός και αν οχι, θα αγοραζα δίσκο. 

Δημοσ.

Αν αγορασω απο κανα συμφουριτη κανα δισκο σατα  2 σαν κι αυτον με τα χπ μεσα θα δουλεψει ο υπολιστης και θα βαλει τελος πια στην ταλαιπωρια μου?????

Όχι,δεν θα δουλέψει,εκτός και αν είσαι απίστευτα τυχερός και έχει αρκετά παρόμοιο υλικό,αλλά ακόμα και εκεί μπορεί να έχει προβλήματα.

Γενικα ο υπολογιστης ειναι παλιος με 512ram  , intel celeron 2.4Ghz .

Cd-rom είχε δικό του;Εκεί έβαλες το δισκάκι;Το έγραψες ο ίδιος;;

Παλιό cdrom ίσως να ζορίζεται με μεγάλες ταχύτητες εγγραφής.

Δημοσ.

Cd-rom είχε δικό του;Εκεί έβαλες το δισκάκι;Το έγραψες ο ίδιος;;

Παλιό cdrom ίσως να ζορίζεται με μεγάλες ταχύτητες εγγραφής.

good point as well

Δημοσ.

Το πρώτο που πρεπει να αγοράσεις ειναι μνήμη γιατι 512 ειναι λιγα για σημερινα xp.

Το αν αγοράσεις ΚΑΙ δίσκο, εξαρτάται απο σένα. Εγω πάντως θα επιβεβαιωνα πρωτα οτι ο δίσκος ειναι λειτουργικός και αν οχι, θα αγοραζα δίσκο. 

Εχω μια 256ΡΑΜ απο εναν αλλο υπολογιστη που χα. Απλα την καρφωνω στην υποδοχη και τελος η πρεπει να κανω και καποιου ειδους εγκατασταση?

Το CD στο οποιο εγραψα τα windows xp  ηταν ενα CD-R maxell απλο των 700MB.  Το εγραψα στο pc μου που τρεχει win 7 και τα win XP ειναι επισημα αγορασμενα απο το λογαριασμο μου. Ο υπολογιστης της θειας μου εχει καποιο θεμα με τα CD αλλα μετα απο 10  φορες που εβγαλα το CD και το καθαριζα τελικα το διαβασε ολοκληρο.

Δημοσ.

Στην υπογραφή μου θα βρεις ένα λινκ με οδηγίες για εγκατάσταση των xp. Δες μήπως σε βοηθήσουν τα βήματα.

Δοκίμασε να διαγράψεις τελείως τον δίσκο και να ξαναδημιουργήσεις το Partition αν σε αφήνει.

Υπάρχει μια περίπτωση να τα έχει παίξει ο δίσκος.

Όταν ξεκινάει ο υπολογιστής, στην αρχή σου εμφανίζει την μνήμη και λίστα με τα drives; Εκεί φαίνεται ο δίσκος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...