poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Τελικά πήρα το tp link 701nd v2. Χωρίς πολλά πολλά,δούλεψε, αλλά δεν πολυπιάνει καλό σήμα. Θέλω να μεταφέρω σήμα 2 ορόφους κάτω,δε θα έπρεπε να μπορεί να το κάνει? Αν το βάλω στον κάτω όροφο και πάω να πιάσω από τον πάνω,ίσα που πιάνει (περίπου 10db), οπότε σέρνεται μετά το πισί.. fw update δε του κανα,το φοβήθηκα..Αν του κάνω παίζει να παίξει καλύτερα? α.καντου firmware update με καλωδιο και δες πως παιζει μετα.β.δεν υπαρχει κατι σιγουρο οτι θα παιξει 2 οροφους κατω.δεν ειναι ενας οροφος οποτε ολα οκ αλλα ειναι δυο οροφοι.ειδικα αν ειναι μαρμαρα και γενικα πολυ τσιμεντο και καλη κατασκευη οχι δεν θα παιξει.για αυτο λεμε οτι καλωδιο οπου γινεται.παιζει και Repeater στο repeater αλλα χανεις πολυ σε ταχυτητα.μετα τα πιο δυνατα repeater που εκπεμπουν πιο δυνατα απο το κανονικο περα οτι ειναι παραπανω ακτινοβολια ειναι και πιο ακριβα.αν ηταν ενας οροφος θα ηταν ευκολο αλλα 2 οροφοι ειναι πιο δυσκολο,παιξε λιγο με τις θεσεις των ρουτερ και repeater>κατι αλλο δεν μπορει να γινει . αν ηταν ιδιος πινακας με ρευμα εστω και αλλη φαση εκει πηγαινες powerline και εβαζες μετα το tp link σαν access point
s2117 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Σε ξανα-θερμο-ευχαριστώ, όποτε έχω χρόνο θα το δοκιμάσω και ίσως επανέλθω!
poulinos Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2014 Σε ξανα-θερμο-ευχαριστώ, όποτε έχω χρόνο θα το δοκιμάσω και ίσως επανέλθω! τιποτα.κανε οτι δοκιμες μπορεις απλα δυο οροφους κατω ειδικα σε σπιτια με πολυ τσιμεντο κτλ ειναι λιγο δυσκολο.επισης repeater στo repeater γινεται αλλα η ταχυτητα θα πεσει αρκετα.εκει βολευει καλωδιο αν μπορει να ριξει καποιος και να παιξει με access points η Powerlines αν μιλαμε για ιδιο πινακα και οχι για ξεχωριστα διαμερισματα. σε μερικα που βγαινουν οι κεραιες μπορει καποιος να βαλει και panel οποτε το ρουτερ να σημαδευει το repeater αλλα μετα μπλεκεις πολυ οποτε δεν λεει.
ntinakos24 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Καλημερα και απο μενα, Εγω θα ηθελα μια βοηθεια να κανω το oxygen που εχω απο την telas acces point, να του βαλω internet σε μια ethernet πισω και να εχω ασυρματο . Οσο και να προσπαθησα, τζιφος η υποθεση. Μπορει καποιος να βοηθησει? Ευχαριστω.
poulinos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 α.πετατο. β.πετατο. γ.πετατο. αν αποφασισεις να το χρησιμοποιησεις τοτε. α.firmware update Προληπτικα. β.hard reset. γ.θα του βαλεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl/vdsl router σου.αν το adsl/vdsl router σου ειναι 192.168.1.254 τοτε βαλε το oxygen 192.168.1.253.αν το adsl/vdsl router σου ειναι 192.168.1.1 τοτε ασε/βαλε το oxygen 192.168.1.254. Μετα του κλεινεις τον Dhcp.μετα του φτιαχνεις το wireless.ιδιο ssid ιδιο κωδικο ιδιο κλειδωμα με το adsl/vdsl router αλλα 5 καναλια διαφορα.οχι καναλι 12 οχι 13 οχι auto.επισης αν θες το ονομαζεις με αλλο ονομα το wireless και με αλλο κωδικο.οτι θες εσυ Καλημερα και απο μενα, Εγω θα ηθελα μια βοηθεια να κανω το oxygen που εχω απο την telas acces point, να του βαλω internet σε μια ethernet πισω και να εχω ασυρματο . Οσο και να προσπαθησα, τζιφος η υποθεση. Μπορει καποιος να βοηθησει? Ευχαριστω. 2
ntinakos24 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2016 α.πετατο. β.πετατο. γ.πετατο. αν αποφασισεις να το χρησιμοποιησεις τοτε. α.firmware update Προληπτικα. β.hard reset. γ.θα του βαλεις μια Ip στο ιδιο δικτυο με το adsl/vdsl router σου.αν το adsl/vdsl router σου ειναι 192.168.1.254 τοτε βαλε το oxygen 192.168.1.253.αν το adsl/vdsl router σου ειναι 192.168.1.1 τοτε ασε/βαλε το oxygen 192.168.1.254. Μετα του κλεινεις τον Dhcp.μετα του φτιαχνεις το wireless.ιδιο ssid ιδιο κωδικο ιδιο κλειδωμα με το adsl/vdsl router αλλα 5 καναλια διαφορα.οχι καναλι 12 οχι 13 οχι auto.επισης αν θες το ονομαζεις με αλλο ονομα το wireless και με αλλο κωδικο.οτι θες εσυ Ευχαριστω για τον χρονο σου, Οντως ειναι για πεταμα απο οτι βλεπω, Τελικα δουλεψε με αυτα που μου ειπες αλλα τωρα δεν με μπορω να μπω στην 192,168,1,253 στο oxygen. Εχω κλεισει το DHCP. Τι λες να φταει?
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 το adsl router σου ειναι 192.168.1.254?αν ναι τοτε αν εχεις βαλει 192.168.1.253 το oxygen και του εχεις κλεισει τον dhcp θα πρεπει να εισαι οκ και να μπαινεις στο ρουτερ. πιο πριν ειδα που εγραψες ----------------------------------------------------------------------------- Απο το router εχει 192.168.1.254 και το λαμβανω με ενα tp-link στο οποιο εβαλα την 192.168.3.254 και εχω ethernet internet.Στο oxygen εβαλα 192.168.1.253 αλλα τιποτα ,στο ασυρματο δεν εχει ιντερνετ, εχει μονο στις θυρες ethernet x4 που εχει πισω.Δεν εκανα firmware update,Εκανα hard reset. ---------------------------------------------------------------------------- α.ελπιζω να μην πειραξες καμια Lan του Oxygen και να την εκανες Wan. β.το tp link τι ειναι?γενικως τι εχεις τι Ip εχουν και πως τα εχεις συνδεσει.αν το tp link ειναι ρουτερ και εχει 192.168.3.254 και το oxygen θες να το βαλεις πανω σε αυτο τοτε θα βαλεις στο Oxygen 192.168.3.253 .λογικα αυτο πρεπει να ειναι το λαθος σου για να μην το βλεπεις.αν παιρνεις επισης Ip 192.168.3.x απο τον dhcp τοτε σε αυτο το δικτυο πρεπει να μπει και το Oxygen. μπορεις να δεις απο Command prompt και Ipconfig τι Ip παιρνεις.
ntinakos24 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2016 (επεξεργασμένο) το adsl router σου ειναι 192.168.1.254?αν ναι τοτε αν εχεις βαλει 192.168.1.253 το oxygen και του εχεις κλεισει τον dhcp θα πρεπει να εισαι οκ και να μπαινεις στο ρουτερ. πιο πριν ειδα που εγραψες ----------------------------------------------------------------------------- ---------------------------------------------------------------------------- α.ελπιζω να μην πειραξες καμια Lan του Oxygen και να την εκανες Wan. β.το tp link τι ειναι?γενικως τι εχεις τι Ip εχουν και πως τα εχεις συνδεσει.αν το tp link ειναι ρουτερ και εχει 192.168.3.254 και το oxygen θες να το βαλεις πανω σε αυτο τοτε θα βαλεις στο Oxygen 192.168.3.253 .λογικα αυτο πρεπει να ειναι το λαθος σου για να μην το βλεπεις.αν παιρνεις επισης Ip 192.168.3.x απο τον dhcp τοτε σε αυτο το δικτυο πρεπει να μπει και το Oxygen. μπορεις να δεις απο Command prompt και Ipconfig τι Ip παιρνεις. Ναι σωστα, Απο το router εχει 192.168.1.254 και το λαμβανω με ενα tp-link 5210 σε client mode στο οποιο εβαλα την 192.168.3.254 και εχω ethernet internet. Τελικα ειναι μια χαρα ,τωρα μπαινω και στο oxygen με 192.168.3.253, ειναι οκ, εχω ιντερνετ και στο wifi. Γιατι ομως να του βαλω την 192,168,3,''253''? για να μπορουν να μπουν ταυτοχρονα εως την ''252'' και αλλες συσκευες ? Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αν ειναι ευκολο ? Σε ευχαριστω παρα πολυ και παλι. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2016 από ntinakos24
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2016 Ναι σωστα, Απο το router εχει 192.168.1.254 και το λαμβανω με ενα tp-link 5210 σε client mode στο οποιο εβαλα την 192.168.3.254 και εχω ethernet internet. Τελικα ειναι μια χαρα ,τωρα μπαινω και στο oxygen με 192.168.3.253, ειναι οκ, εχω ιντερνετ και στο wifi. Γιατι ομως να του βαλω την 192,168,3,''253''? για να μπορουν να μπουν ταυτοχρονα εως την ''252'' και αλλες συσκευες ? Μπορεις να μου το εξηγησεις λιγο αν ειναι ευκολο ? Σε ευχαριστω παρα πολυ και παλι. Εχεις το adsl router με Ip 192.168.1.254 για παραδειγμα. Πισω απο αυτο εχεις το 5210 το οποιο εχει 192.168.3.254.Εδω υπαρχουν γενικα το λεω, οχι μονο για σενα δυο τροποι να παιξεις. Ο ενας τροπος ειναι το 5210 ή οποιαδηποτε αλλη συσκευη να κανει Nat με την wan του οποτε εφοσον το tp link/αλλη συσκευη εχει 192.168.3.253 ο dhcp του μοιραζει σε αυτο το δικτυο ,αρα οποια συσκευη βαλεις πανω θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο 192.168.3.χ για να την βλεπεις.απλα ετσι εχεις 2 Nat αρα και διπλα Port forward.γενικως μπελας χωρις λογο αν η συσκευη μπορει να παιξει χωρις wan/nat. πχ σκετο client. αν ομως η συσκευη απο πισω παιζει σκετο Client χωρις να κανει nat τοτε την συσκευη την βαζεις στο ιδιο δικτυο με το ρουτερ δηλαδη στο 192.168.1.χ οποτε και το access point μπαινει στο 192.168.1.χ οποτε βλεπεις τα παντα .Ενω αν παιζεις με διπλο nat δεν θα βλεπεις και το adsl router ετσι απλα αλλα ισως να χρειαστει να μπει static route. Οπως ειδα στο manual του 5210 εχει επιλογη ap client router που στην ουσια κανει nat γιατι την lan την γυρναει σε wan οποτε ναι οτι μπει μετα το 5210 θα παρει ip 192.168.3.x.Eπισης ο λογος που σου ειπα οτι βαλε το ρουτερ 192.168.1.253 ειναι ο εξης.Aν το ρουτερ εχει πχ 192.168.1.1 τοτε βαζεις το access point μακρυα απο το ευρος του dhcp pool για να μην υπαρχει περιπτωση να παρει το ιδιο Ip μια συσκευη με το access point.δυσκολο να τυχει αλλα καλο ειναι να το προσεχουμε.ναι δεν θα συνδεσεις 252 συσκευες αλλα θες κατι ευκολο να θυμασε.οποτε το 192.168.1.253 ειναι στο τελος.εγω συνηθως οταν το ρουτερ εχει 192.168.1.1 βαζω το access point 192.168.1.254 που ειναι η τελευταια ip ενω αν το ρουτερ εχει 192.168.1.254 τοτε βαζω την αμεσως προηγουμενη.Και κανω παντα το ιδιο για να μην χανω την μπαλα τι εχω βαλει.(ασχετα που τα σημειωνω) Στην αρχη σου ειπα να βαλεις 192.168.1.χ διοτι δεν ηξερα οτι πισω απο τον adsl router εχεις το tp link με Ip 192.168.3.x οποτε να σου πω βαλτο και αυτο 192.168.3.χ. Παντως συγκεκριμενα στο παραδειγμα σου λογικα σε client mode δεν πρεπει να κανει Nat το 5210 οποτε θα μπορουσες και αυτο και το oxygen μετα να τα βαλεις ολα στο 192.168.1.χ. Διαβασα το manual και τελικα κανει nat και οπως ειδα δεν πρεπει να εχει επιλογη για σκετο client. Αν ειχε επιλογη client τοτε ολα θα ηταν 192.168.1.χ και ισως αμα εβαζες 192.168.3.χ να μην μπορουσες να βγεις καν στο ιντερνετ αφου το adsl router σου ειναι σε αλλο δικτυο.O dhcp δηλαδη του 5210 θα μοιραζε απο default σαν gateway το 5210 και οχι το adsl router οποτε no internet.Αμα εβαζες αντιστοιχα τον dhcp του adsl router τοτε τα pc θα ειχαν ιντερνετ αλλα δεν θα μπορουσες να δεις το 5210 που θα ηταν σε αλλο δικτυο εκτος αν πειραζες το subnet mask.Tωρα ομως επειδη εχεις wan port μοιραζει σαν gateway τον ευατο του που ειναι το σωστο και μετα το 5210 ξερει οτι θα βγει διαμεσω του 192.168.1.1 που ειναι το adsl router. 1
ntinakos24 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2016 Εχεις το adsl router με Ip 192.168.1.254 για παραδειγμα. Πισω απο αυτο εχεις το 5210 το οποιο εχει 192.168.3.254.Εδω υπαρχουν γενικα το λεω, οχι μονο για σενα δυο τροποι να παιξεις. Ο ενας τροπος ειναι το 5210 ή οποιαδηποτε αλλη συσκευη να κανει Nat με την wan του οποτε εφοσον το tp link/αλλη συσκευη εχει 192.168.3.253 ο dhcp του μοιραζει σε αυτο το δικτυο ,αρα οποια συσκευη βαλεις πανω θα πρεπει να ειναι στο ιδιο δικτυο 192.168.3.χ για να την βλεπεις.απλα ετσι εχεις 2 Nat αρα και διπλα Port forward.γενικως μπελας χωρις λογο αν η συσκευη μπορει να παιξει χωρις wan/nat. πχ σκετο client. αν ομως η συσκευη απο πισω παιζει σκετο Client χωρις να κανει nat τοτε την συσκευη την βαζεις στο ιδιο δικτυο με το ρουτερ δηλαδη στο 192.168.1.χ οποτε και το access point μπαινει στο 192.168.1.χ οποτε βλεπεις τα παντα .Ενω αν παιζεις με διπλο nat δεν θα βλεπεις και το adsl router ετσι απλα αλλα ισως να χρειαστει να μπει static route. Οπως ειδα στο manual του 5210 εχει επιλογη ap client router που στην ουσια κανει nat γιατι την lan την γυρναει σε wan οποτε ναι οτι μπει μετα το 5210 θα παρει ip 192.168.3.x.Eπισης ο λογος που σου ειπα οτι βαλε το ρουτερ 192.168.1.253 ειναι ο εξης.Aν το ρουτερ εχει πχ 192.168.1.1 τοτε βαζεις το access point μακρυα απο το ευρος του dhcp pool για να μην υπαρχει περιπτωση να παρει το ιδιο Ip μια συσκευη με το access point.δυσκολο να τυχει αλλα καλο ειναι να το προσεχουμε.ναι δεν θα συνδεσεις 252 συσκευες αλλα θες κατι ευκολο να θυμασε.οποτε το 192.168.1.253 ειναι στο τελος.εγω συνηθως οταν το ρουτερ εχει 192.168.1.1 βαζω το access point 192.168.1.254 που ειναι η τελευταια ip ενω αν το ρουτερ εχει 192.168.1.254 τοτε βαζω την αμεσως προηγουμενη.Και κανω παντα το ιδιο για να μην χανω την μπαλα τι εχω βαλει.(ασχετα που τα σημειωνω) Στην αρχη σου ειπα να βαλεις 192.168.1.χ διοτι δεν ηξερα οτι πισω απο τον adsl router εχεις το tp link με Ip 192.168.3.x οποτε να σου πω βαλτο και αυτο 192.168.3.χ. Παντως συγκεκριμενα στο παραδειγμα σου λογικα σε client mode δεν πρεπει να κανει Nat το 5210 οποτε θα μπορουσες και αυτο και το oxygen μετα να τα βαλεις ολα στο 192.168.1.χ. Διαβασα το manual και τελικα κανει nat και οπως ειδα δεν πρεπει να εχει επιλογη για σκετο client. Αν ειχε επιλογη client τοτε ολα θα ηταν 192.168.1.χ και ισως αμα εβαζες 192.168.3.χ να μην μπορουσες να βγεις καν στο ιντερνετ αφου το adsl router σου ειναι σε αλλο δικτυο.O dhcp δηλαδη του 5210 θα μοιραζε απο default σαν gateway το 5210 και οχι το adsl router οποτε no internet.Αμα εβαζες αντιστοιχα τον dhcp του adsl router τοτε τα pc θα ειχαν ιντερνετ αλλα δεν θα μπορουσες να δεις το 5210 που θα ηταν σε αλλο δικτυο εκτος αν πειραζες το subnet mask.Tωρα ομως επειδη εχεις wan port μοιραζει σαν gateway τον ευατο του που ειναι το σωστο και μετα το 5210 ξερει οτι θα βγει διαμεσω του 192.168.1.1 που ειναι το adsl router. Ευχαριστω και παλι, Ειναι καποιες ορολογιες-ονομασιες που οταν δεν ξερεις τι σημαίνουν και δεν ξερεις τι κανουν οταν τις ενεργοποιεις/απενεργοποιεις τοτε ειναι δυσκολο να καταλαβεις πως να τα βαλεις να δουλεψουν. Για παραδειγμα το DHCP ποτε πρεπει να ειναι ενεργο και ποτε οχι? Το ΝΑΤ τι ακριβως κανει? Ή ας πουμε, εχει φιλος δορυφορικο ιντερνετ, γιατι μετα το δορυφορικο modem πρεπει να βαλει router ετσι ωστε να εχει wifi και οχι ενα απλο acces point? Ξερω οτι παω μακρια τη βαλιτσα τωρα αλλα για την ιστορια στο αναφερω. Σιγουρα τα δίκτυα ειναι ενας αλλος τομεας/ιδηκοτητα .
poulinos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2016 σε νορμαλ συνθηκες ενας dhcp πρεπει να υπαρχει ετσι και αλλιως.συνηθως θα τον κλεισεις οταν βαλεις ενα παλιο adsl router Να κανει το access point πανω σε ενα ηδη υπαρχον adsl router αφου το adsl router που μπαινει στο ιντερνετ εχει ηδη ανοιχτο τον Dhcp>δεν χρειαζονται δυο dhcp δηλαδη.ενας θα μοιραζει ip. τωρα για το Nat δεν ξερω πως θα μπορουσα να το πω με απλα λογια https://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation το adsl router σου κανει nat γιατι αλλιως δεν θα επαιζε το ιντερνετ.υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα θα μπλεξουμε.το adsl router σου βγαινει στο ιντερνετ και κανει Nat για να μπορουν να παρουν ιντερνετ ολες οι συσκευες που ειναι πισω απο το ρουτερ και εχουν Ip πχ 192.168.1.x αν ομως βαλεις πισω απο το adsl router ενα δευτερο ρουτερ τοτε μπορει να εχεις 2 Nat και ειναι κατι που δεν το θες γιατι δεν θα κερδισεις κατι σε απλη χρηση συν οτι θα μπλεξεις με παραπανω ρυθμισεις αν θες να ανοιξεις ports.Οποτε εναν dhcp και ενα nat τα θες για να παιξεις. για το ωραιο παραδειγμα που εφερες.το δορυφορικο Modem παιρνει μια ip που ειναι η ip του δορυφορικου.αν βαλεις ενα pc πισω απο το modem το Pc θα παρει να το πω χαζα την ip που βγαινεις προς τα εξω.δηλαδη αμα κανεις Ipconfig δεν θα δεις 192.168.1.10 με gateway πχ 192.168.1.1 αλλα θα δεις να εχει παρει την πραγματικη ip που βγαινεις στο ιντερνετ πχ 194.219.228.30. αυτο επειδη το Modem ειναι Modem και οχι ρουτερ και δεν κανει Nat.ουτε στην ουσια υπαρχει ακριβως dhcp(Υπαρχει αλλα για λιγο αλλη χρηση/για να παρεις Ip και να σεταρεις το δορυφορικο). οποτε πισω απο το Modem μπορει ναμπει μονο μια συσκευη που θα παρει την πραγματικη ip του δορυφορικου.αν θες να δωσεις ασυρματα αλλα και να το πω απλως αν θες να δωσεις σε παραπανω συσκευες απο μια πρεπει να βαλεις ρουτερ.αν βαλεις access point με λιγο παραξενες ρυθμισεις θα δωσει ιντερνετ παλι σε μια συσκετη εφοσον και το access point δεν ειναι ρουτερ και δεν κανει Nat.εκει θες κατι που να κανει Nat για να παρουν ολα τα Pc. 1
ntinakos24 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2016 σε νορμαλ συνθηκες ενας dhcp πρεπει να υπαρχει ετσι και αλλιως.συνηθως θα τον κλεισεις οταν βαλεις ενα παλιο adsl router Να κανει το access point πανω σε ενα ηδη υπαρχον adsl router αφου το adsl router που μπαινει στο ιντερνετ εχει ηδη ανοιχτο τον Dhcp>δεν χρειαζονται δυο dhcp δηλαδη.ενας θα μοιραζει ip. τωρα για το Nat δεν ξερω πως θα μπορουσα να το πω με απλα λογια https://en.wikipedia.org/wiki/Network_address_translation το adsl router σου κανει nat γιατι αλλιως δεν θα επαιζε το ιντερνετ.υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα θα μπλεξουμε.το adsl router σου βγαινει στο ιντερνετ και κανει Nat για να μπορουν να παρουν ιντερνετ ολες οι συσκευες που ειναι πισω απο το ρουτερ και εχουν Ip πχ 192.168.1.x αν ομως βαλεις πισω απο το adsl router ενα δευτερο ρουτερ τοτε μπορει να εχεις 2 Nat και ειναι κατι που δεν το θες γιατι δεν θα κερδισεις κατι σε απλη χρηση συν οτι θα μπλεξεις με παραπανω ρυθμισεις αν θες να ανοιξεις ports.Οποτε εναν dhcp και ενα nat τα θες για να παιξεις. για το ωραιο παραδειγμα που εφερες.το δορυφορικο Modem παιρνει μια ip που ειναι η ip του δορυφορικου.αν βαλεις ενα pc πισω απο το modem το Pc θα παρει να το πω χαζα την ip που βγαινεις προς τα εξω.δηλαδη αμα κανεις Ipconfig δεν θα δεις 192.168.1.10 με gateway πχ 192.168.1.1 αλλα θα δεις να εχει παρει την πραγματικη ip που βγαινεις στο ιντερνετ πχ 194.219.228.30. αυτο επειδη το Modem ειναι Modem και οχι ρουτερ και δεν κανει Nat.ουτε στην ουσια υπαρχει ακριβως dhcp(Υπαρχει αλλα για λιγο αλλη χρηση/για να παρεις Ip και να σεταρεις το δορυφορικο). οποτε πισω απο το Modem μπορει ναμπει μονο μια συσκευη που θα παρει την πραγματικη ip του δορυφορικου.αν θες να δωσεις ασυρματα αλλα και να το πω απλως αν θες να δωσεις σε παραπανω συσκευες απο μια πρεπει να βαλεις ρουτερ.αν βαλεις access point με λιγο παραξενες ρυθμισεις θα δωσει ιντερνετ παλι σε μια συσκετη εφοσον και το access point δεν ειναι ρουτερ και δεν κανει Nat.εκει θες κατι που να κανει Nat για να παρουν ολα τα Pc. Ευχαριστω πολυ και παλι φιλε μου ,ησουν αναλυτικότατος.
poulinos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2016 αν κατι δεν το ειπα αναλυτικα ή κατι σε παραξενευει κτλ Just ask.ειναι λιγο δυσκολο να τα πεις και με απλα λογια ειδικα για το nat. Ευχαριστω πολυ και παλι φιλε μου ,ησουν αναλυτικότατος. 1
thodoris1985 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2016 Πληροφοριακά, επειδή το προσπάθησα κι εγώ με ένα gennet oxygen (που περιέργως μου είχε βγει πάρα πολύ καλό και στο ασύρματο και όταν του ξεκλείδωσα το SNR), όταν σύνδεσα το oxygen με το vdsl modem/router δε δούλεψε. Έπρεπε να συνδέσω το oxygen σε ένα switch (netgear GS108E) που έχω συνδέσει με το vdsl modem/router μου. Τα έχω δίπλα-δίπλα, απλά λόγω του χώρου στον οποίο τα έχω και λόγω του ότι το vdsl router (zyxel VMG1312-B10) έχει εσωτερική κεραία και δεν πιάνει καθόλου το ασύρματο μέσα στο σπίτι, ήθελα το oxygen (για να μην ξοδέψω λεφτά μιας και δε θέλω κάτι το ιδιαίτερο) σαν AP.
poulinos Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2016 Πληροφοριακά, επειδή το προσπάθησα κι εγώ με ένα gennet oxygen (που περιέργως μου είχε βγει πάρα πολύ καλό και στο ασύρματο και όταν του ξεκλείδωσα το SNR), όταν σύνδεσα το oxygen με το vdsl modem/router δε δούλεψε. Έπρεπε να συνδέσω το oxygen σε ένα switch (netgear GS108E) που έχω συνδέσει με το vdsl modem/router μου. Τα έχω δίπλα-δίπλα, απλά λόγω του χώρου στον οποίο τα έχω και λόγω του ότι το vdsl router (zyxel VMG1312-B10) έχει εσωτερική κεραία και δεν πιάνει καθόλου το ασύρματο μέσα στο σπίτι, ήθελα το oxygen (για να μην ξοδέψω λεφτά μιας και δε θέλω κάτι το ιδιαίτερο) σαν AP. θα πρεπε να σου παιξει και χωρις το switch.αλλιως μπορει να ειναι καποιο προβλημα στο Negotiation μεταξυ τους.αν ειναι το gennet 45402 και γενικα η σειρα 12,25,35,45 εχει και μια gigabit ethernet οποτε μπορεις να δοκιμασεις και αυτην περα απο τις ethernet μηπως παιξει χωρις το switch.δηλαδη δοκιμασε και με αλλες ethernet υποδοχες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα