b14ckfir3 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Προσφάτως πήγα στην vodafone και πήρα το μικρό πακέτο για mobile internet από τη φοιτητική προσφορά (4GB). Από τη μέρα που το πήρα μέχρι σήμερα έχω παρατηρήσει 2 παράδοξα: 1) Είχα χρησιμοποιήσει το stickάκι για 2 + ώρες livestream με 1mbps (ναι, το πήρα για να έχω καλύτερο upload από τη σταθερή adsl μου και να κάνω καλύτερα livestream! ) και δεν είχα ενεργοποιήσει τον λογαριασμό στο my account όπου βλέπω τους λογαριασμούς και πόσο mb έχω ακόμη. Όταν με το καλό το ενεργοποίησα είδα ότι ενώ ο υπολογιστής είχε καταγράψει 1 τουλάχιστον gb χρήσης, μέσα στη σελίδα της vodafone δεν είχε ξοδευτεί τίποτα ! Άρα το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ MOBILE INTERNET 2) Έψαχνα για να βρω τρόπο μήπως και γίνεται να χρησιμοποιώ παράλληλα την adsl για τα παιχνίδια (ώστε να μη laggάρουν) αλλά δεν κατάφερα να βρω και τίποτα παρά μόνο αναφορές για αλχημείες με ip adrresses που αναφερόντουσαν μόνο στην παράλληλη χρήση lan συνδέσεων, οπότε δεν το έψαξα περαιτέρω. Εδώ να αναφέρω πως για να χρησιμοποιήσω το mobile internet έπρεπε να αποσυνδέσω το ethernet αλλιώς στο speedtest μετρούσε την ταχύτητα της adsl. Αυτό που αποτέλεσε πραγματική έκπληξη ήταν όταν ενώ έκανα stream και τάιζα τους viewers με droped frames, σκέφτηκα να βάλω το καλώδιο ethernet μήπως και σταθεροποιόταν, αν και πίστευα ότι θα το έκανε χειρότερα γιατί η ταχύτητα της adsl ήταν ακόμη πιο αργή. Αντί όμως να αρχίσει να κολλάει περισσότερο, σταθεροποιήθηκε τελείως και έκανα stream με 1.5mbps ενώ στο speedtest βγάζω 0.8!!! Προφανώς και δεν υποστήριζε η adsl το upload, οπότε εδώ είναι το τελείως παράδοξο: Τα Win8 συνδύαζαν μια adsl και μια mobile σύνδεση και μάλιστα με απόλυτη σταθερότητα και χωρίς κανένα error! Βγάλτε με λάθος αλλά είχα διαβάσει ότι δεν είναι καλή ιδέα να συνδυάσεις ούτε καν 2 ethernet συνδέσεις γιατί το jitter θα προκαλέσει ασυχρονισμούς (δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια λέξη ) και πιθανότατα θα υπάρξουν errors! Δεν ξέρω και πολλά γύρω από το θέμα αλλά το θεωρώ άξιο αναφοράς Επίσης να σημειώσω πως το κόλπο αυτό λειτουργεί μόνο αν ξεκινήσω το stream έχοντας αποσυνδεδεμένο το ethernet και το βάλω όταν ξεκινήσω το πρόγραμμα. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2014 από b14ckfir3
arc Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους! Προσφάτως πήγα στην vodafone και πήρα το μικρό πακέτο για mobile internet από τη φοιτητική προσφορά (4GB). Από τη μέρα που το πήρα μέχρι σήμερα έχω παρατηρήσει 2 παράδοξα: 1) Είχα χρησιμοποιήσει το stickάκι για 2 + ώρες livestream με 1mbps (ναι, το πήρα για να έχω καλύτερο upload από τη σταθερή vdsl μου και να κάνω καλύτερα livestream! ) και δεν είχα ενεργοποιήσει τον λογαριασμό στο my account όπου βλέπω τους λογαριασμούς και πόσο mb έχω ακόμη. Όταν με το καλό το ενεργοποίησα είδα ότι ενώ ο υπολογιστής είχε καταγράψει 1 τουλάχιστον gb χρήσης, μέσα στη σελίδα της vodafone δεν είχε ξοδευτεί τίποτα ! Άρα το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: ΜΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ MOBILE INTERNET Αν είσαι σίγουρος οτι ο υπολογιστής σου χρησιμοποιούσε το 3g data του κινητού και οχι κάτι αλλο (π.χ. wifi από router, κλπ) περίμενε μερικές ώρες και κάνε refresh τα data που δείχνει στη vodafone. Συνήθως η κατανάλωση εμφανίζεται αργότερα
b14ckfir3 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Αν είσαι σίγουρος οτι ο υπολογιστής σου χρησιμοποιούσε το 3g data του κινητού και οχι κάτι αλλο (π.χ. wifi από router, κλπ) περίμενε μερικές ώρες και κάνε refresh τα data που δείχνει στη vodafone. Συνήθως η κατανάλωση εμφανίζεται αργότερα Είμαι σιγουρότατος και έτσι κι αλλιώς όταν τον ενεργοποίησα και μετά, έκανα συνέχεια refresh και ανανεωνόταν σε πραγματικό χρόνο. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2014 από b14ckfir3 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα