batman_gardiki Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 έχω για router το netfaster2 και μου δώθηκε το fritz!box fon wlan 7140 Μπορούν να συνδεθούν και τα δυο εντός σπιτιού σε 2 διαφορετικά δωμάτια; υπάρχει υποδομή με καλώδια FTP 4ζευγών σε όλο το σπίτι το σκεπτικό μου είναι για καλύτερο σήμα αφού χάνεται σε κάποια δωμάτια
poulinos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 έχω για router το netfaster2 και μου δώθηκε το fritz!box fon wlan 7140 Μπορούν να συνδεθούν και τα δυο εντός σπιτιού σε 2 διαφορετικά δωμάτια; υπάρχει υποδομή με καλώδια FTP 4ζευγών σε όλο το σπίτι το σκεπτικό μου είναι για καλύτερο σήμα αφού χάνεται σε κάποια δωμάτια αν τα ενωσεις μεταξυ τους με utp καλωδιο (2 ζευγη θες για να παιξεις 100ethernet) τοτε ναι μπορει να γινει.το ενα απο τα 2 εννοειται θα ειναι συνδεδεμενο με την τηλεφωνικη πριζα .το αλλο θα ειναι απλα access point. υπαρχουν 2 τροποι για να γινει αυτο επειδη τα εχουμε ξαναγραψει http://www.insomnia.gr/topic/512445-router-repeater-εφικτό/ 1
batman_gardiki Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 επειδή υπάρχει το ftp (όχι utp-διαφέρει στη μόνωση) και σκέφτομαι να το φτιάξω ethernet, δηλαδή να του βάλω το φισάκι , τα 20μέτρα απόσταση αποτελούν πρόβλημα για την ταχύτητα που θα παραλαμβάνω εκεί;;;; για να μην βάλω δηλαδή 2o modem και απο την LAN2 του router να δείνω με καλώδιο 20m ίντερνετ στο laptop οι ταχύτητές μου μόλις τώρα ήταν download 8690kbps & upload 737kbps
jkoukos Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2014 Στο Ethernet δίκτυο (LAN), είτε με utp είτε με ftp, έως 100 μέτρα δεν θα έχεις καμία πτώση στη σύνδεση λόγω της απόστασης. Mπορείς να κουμπώσεις απλά το καλώδιο της πρίζας στο Fritz και πάνω σε αυτό τον υπολογιστή ή να τραβήξεις 20 μέτρα καλώδιο από το Netfaster ως το Fritz. Ότι σε βολεύει.
poulinos Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2014 επειδή υπάρχει το ftp (όχι utp-διαφέρει στη μόνωση) και σκέφτομαι να το φτιάξω ethernet, δηλαδή να του βάλω το φισάκι , τα 20μέτρα απόσταση αποτελούν πρόβλημα για την ταχύτητα που θα παραλαμβάνω εκεί;;;; για να μην βάλω δηλαδή 2o modem και απο την LAN2 του router να δείνω με καλώδιο 20m ίντερνετ στο laptop οι ταχύτητές μου μόλις τώρα ήταν download 8690kbps & upload 737kbps ειτε ftp ειτε Utp δεν εχει θεμα οπως ειπε ο Jkoukos.αν το καλωδιο ειναι πολυ χοντρο για να μπει σε κλιπακι τοτε πας και παιρνεις καποιον αφαλο keystone στα αγγλικα πχ της Panduit και το τερματιζεις εκει.θες τα 4 απο τα 8 για να παιξει το ιντερνετ.και τα 8 να βαλεις δεν εχεις θεμα απλα μετα ισως να μην μπορεις να περασεις και το τηλεφωνο μαζι.(αναλογως αν πηγαινει απο πριζακι σε πριζακι η αν ολα τα καλωδια συναντιουνται σε καποιο κεντρικο σημειο).σε ταχυτητες εφοσον το πρωτο ρουτερ θα ενωνεται με το δευτερο με καλωδιο θα ειναι οι ιδιες εκτος αν για καποιο λογο το δευτερο ρουτερ εχει προβλημα στο wireless και δεν μπορει να σου δωσει σε σωστη ταχυτητα που το βρισκω δυσκολο.επειδη ειναι με καλωδιο παντως μεταξυ τους δεν υπαρχουν απωλειες.τωρα ειτε εξωτερικο καλωδιο ειτε αυτο που ειπες θα εισαι οκ.επισης ασχετο αλλα τι εταιρεια εχεις?αν εχεις Hol ζητα 9 margin να ανεβει η ταχυτητα σου.και επειδη ειδα για fritz λογικα εχεις Hol
batman_gardiki Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 ασχετο αλλα τι εταιρεια εχεις?αν εχεις Hol ζητα 9 margin να ανεβει η ταχυτητα σου.και επειδη ειδα για fritz λογικα εχεις Hol Ναι HOL έχω. επιπλέον απορρίες.... 1ον. αν τερματίσω σε laptop μόνο με το καλώδιο, χωρίς 2ο μόντεμ, το pc που πέρνει κατευθείαν απο το netfaster με 1μ καλώδιο θα επιρεαστεί στην ταχύτητά του;;; 2ον. αν βγάλω LAN3 άλλα 20μ για τον πατέρα μου (20+20=40m) που είναι 2ορόφους κάτω απο εμένα το pc θα επιρεαστεί στην ταχύτητά του;;;
jkoukos Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2014 Μπορείς να συνδέσεις ενσύρματα όσους υπολογιστές (ή δικτυακές συσκευές) θέλεις χωρίς να επηρεάζεται η ταχύτητα. Αυτό που θα την επηρεάσει είναι αν ταυτόχρονα όλοι χρησιμοποιούν το Internet με εφαρμογές που ζητούν μεγάλο bandwidth (Download, video, κλπ). Τέλος ο περιορισμός των 100 μέτρων δεν είναι για όλα τα καλώδια μαζί, αλλά για καθένα ξεχωριστά. από τον router έως τον υπολογιστή. 1
batman_gardiki Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 άλλη ερώτηση... μέσω skype θα μπορώ να έχω βίντεο κλήση;;;; τώρα με wifi δεν με αφήνει η ταχύτητα!!!
jkoukos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2014 Σε οποιαδήποτε ενσύρματη σύνδεση, ότι πρόβλημα υπάρξει θα οφείλεται ως επί το πλείστον από τον συγχρονισμό της γραμμής.
poulinos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2014 Ναι HOL έχω. επιπλέον απορρίες.... 1ον. αν τερματίσω σε laptop μόνο με το καλώδιο, χωρίς 2ο μόντεμ, το pc που πέρνει κατευθείαν απο το netfaster με 1μ καλώδιο θα επιρεαστεί στην ταχύτητά του;;; 2ον. αν βγάλω LAN3 άλλα 20μ για τον πατέρα μου (20+20=40m) που είναι 2ορόφους κάτω απο εμένα το pc θα επιρεαστεί στην ταχύτητά του;;; ειτε δωσεις στα pc με ethernet απευθειας απο το πρωτο ρουτερ ειτε δωσεις με ethernet απο το δευτερο ρουτερ που και αυτο με την σειρα του ειναι με ethernet Με το πρωτο δεν θα εχεις θεμα επειδη ακριβως ολα εναι με καλωδιο μεταξυ τους. άλλη ερώτηση... μέσω skype θα μπορώ να έχω βίντεο κλήση;;;; τώρα με wifi δεν με αφήνει η ταχύτητα!!! αν βαλεις το δευτερο ρουτερ σαν access point θα εχεις καλυτερο σημα + οτι θα μπορεις να παρεις και με ethernet οποτε θα παιζεις πολυ καλυτερα.για να μην εκανες video κληση πριν θα πρεπει το σημα να ηταν μαυρο χαλι που εκει μαλλον ουτε σελιδες δεν θα ανοιγες σωστα.
batman_gardiki Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 ....για να μην εκανες video κληση πριν θα πρεπει το σημα να ηταν μαυρο χαλι που εκει μαλλον ουτε σελιδες δεν θα ανοιγες σωστα. όχι, μια χαρά βλέπω Youtube και σερφάρω πολύ καλά. μόνο βίντεο κλήση δεν μπορώ. βγάζει μύνημα ταχύτητας σε αυτόν που με καλεί οτι η δικιά μου είναι χαμηλή
poulinos Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 όχι, μια χαρά βλέπω Youtube και σερφάρω πολύ καλά. μόνο βίντεο κλήση δεν μπορώ. βγάζει μύνημα ταχύτητας σε αυτόν που με καλεί οτι η δικιά μου είναι χαμηλή δεν σε αφηνει να κανεις καν video Κληση η κολλαει?γιατι τα μυνηματα του skype ειναι λιγο σχετικα.με καλωδιο λυνεται αυτο το θεμα η οχι?η αν βαλεις το δευτερο access point και παρεις ασυρματα αρα θα εχεις και καλο σημα παιζει καλυτερα μετα?
batman_gardiki Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2014 δεν σε αφηνει να κανεις καν video Κληση η κολλαει? ναι με το που ξεκινάω την βίντεο κλήση δεν με ανοίγει καθόλου εμένα. εγώ βλέπω μόνο τους άλλους και οι άλλοι μια με βλέπουν μια δεν με βλέπουν γιατι τα μυνηματα του skype ειναι λιγο σχετικα.με καλωδιο λυνεται αυτο το θεμα η οχι?η αν βαλεις το δευτερο access point και παρεις ασυρματα αρα θα εχεις και καλο σημα παιζει καλυτερα μετα? δεν δοκίμασα ακόμα!!! πρέπει να φτιάξω το καλώδιο με φυσάκια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα