Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω Forthnet εδώ και πολλά χρόνια και είμαι πολύ ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές από την γραμμή μου, σπάνια έχω αποσυνδέσεις. Ωστόσο, προκειμένου να έχω υψηλότερες ταχύτητες (ελπίζω), έκανα σήμερα αίτηση για VDSL στη WIND. Βάσει των στατιστικών μου, πόση ταχύτητα πιστεύετε ότι θα πιάνω; Έκανα καλά που έκανα αίτηση για VDSL;

271y.png

Δημοσ.

Η προσωπική μου γνώμη είναι πως το vdsl είναι ακριβό ακόμα.

Τα στατιστικά σου, αν δεν πάρεις από κέντρο αλλά από κουτί θα αλλάξουν, οπότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω, πάντως το 15αρι που πιάνεις τώρα με την forthnet είναι πολύ καλό νούμερο.

• Like 1
Δημοσ.

με 17 attenuation πραγματι δυσκολα θα χτυπησεις το 30.ισως οριακα.επισης η καλωδιωση του vdsl στο σπιτι σου μεσα ειναι λιγο διαφορετικη απο του adsl.αν δεν την φτιαξεις σωστα και ειδικα αμα παιρνεις απο το αστικο κεντρο και οχι απο kv τοτε μπορει να μην πετυχεις τις ταχυτητες που θα μπορουσες.

αν παντως παιρνεις απο το αστικο κεντρο μπορουσες να ζητησεις και vdsl απο την forthnet.εκτος αν ειναι vdsl απο kv οποτε το 30 και 50 αρι το εχεις για πλακα συνηθως εκτος ολιγων εξαιρεσεων

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όσον αφορά την διαθεσιμότητα του VDSL (στο Αιγάλεω μένω), με την Forthnet είχα περιπέτειες, διότι από όλους τους ενοίκους στην πολυκατοικία που μένω, σύμφωνα με το σύστημά τους, μόνο εγώ δεν μπορούσα να έχω VDSL, ενώ οι γραμμές των υπόλοιπων ενοίκων μπορούσαν να αποκτήσουν! Απλά τραγικοί. Γι' αυτό και κατέληξα στη WIND.
Πάντως, δεν έχω πολύ υψηλές προσδοκίες σχετικά με την τελική ταχύτητα, διότι γνωρίζω ότι δεν έχω και την super γραμμή για VDSL, συνεπώς και 10000-12000 Κbps παραπάνω να πιάσω, ικανοποιημένος θα είμαι...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις! Όσον αφορά την διαθεσιμότητα του VDSL (στο Αιγάλεω μένω), με την Forthnet είχα περιπέτειες, διότι από όλους τους ενοίκους στην πολυκατοικία που μένω, σύμφωνα με το σύστημά τους, μόνο εγώ δεν μπορούσα να έχω VDSL, ενώ οι γραμμές των υπόλοιπων ενοίκων μπορούσαν να αποκτήσουν! Απλά τραγικοί. Γι' αυτό και κατέληξα στη WIND.

Πάντως, δεν έχω πολύ υψηλές προσδοκίες σχετικά με την τελική ταχύτητα, διότι γνωρίζω ότι δεν έχω και την super γραμμή για VDSL, συνεπώς και 10000-12000 Κbps παραπάνω να πιάσω, ικανοποιημένος θα είμαι...

το πρωτο που εγραψες δεν στεκει.δεν ξερω για ποιο λογο αλλα απλα δεν στεκει.μερικες φορες το πανε με το συστημα που για χ ψ λογο ποιος ξερει γιατι σου βγαζει οτι πχ δεν μπορεις να εχεις.και σε αλλους παροχους το εχω δει αυτο.ειναι μια λιγο πονεμενη ιστορια για την διαθεσιμοτητα ισως λογω φορητοτητας κτλ.αλλα οταν εισαι σε εναν χ παροχο και θες να βαλεις vdsl θα μπορουσε καποιος Manually να τσεκαρει απο τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου και απο τα ποιa dslam εχουν vdsl καρτα για το αν μπορεις να βαλεις.anyway.αν εισαι πελατης αλλου παροχου εκει ναι το πας με το συστημα αφου δεν βλεπεις κατι αλλο οποτε ναι εκει μπορει να γινουν λαθη λογω χαρτογραφησης που υπολογιζει την αποσταση κτλ.

β.απλα φροντισε να ειναι σωστη η καλωδιωση σου διοτι οποιοδηποτε λαθος θα σου ριξει ταχυτητα.ολα τα τηλεφωνα θα πρεπει να παιρνουν αποτο splitter που θα ειναι και το ρουτερ.απαγορευονται τα παραληλα καλωδια γιατι ριχνουν ταχυτητα.δυστυχως η καλωδιωση του vdsl διαφερει απο του adsl οποτε καποιες φορες μπλεκονται λιγο τα πραγματα.και εσυ που θα εισαι οριακα καθε λαθος στην καλωδιωση θα σε κανει να χανεις ταχυτητα απο οτι κερδισεις λογω vdsl.λογικα στο Up θα τα φτασεις τα 2,5 αλλα τα 5 δεν ξερω αν θα τα πιασεις.για την καλωδιωση θα στο πω και απλα .αν αυτην την στιγμη εχεις τηλεφωνα που ειναι με φιλτρο ηδη η καλωδιωση δεν ειναι για vdsl διοτι σημαινει οτι παιζεις παραλληλα.τα υπολοιπα οταν με το καλο ενεργοποιηθεις περι καλωδιωσης.απλα ισως χρειαστει να πας τον ρουτερ σε αλλο πριζακι αναλογως ποσα τηλεφωνα υπαρχουν ποσα πριζακια υπαρχουν ,αν πισω απο τον τοιχο εχεις παραπανω απο ενα ζευγαρια ή εχεις Utp κτλ.

και στο down ενα 25 αρι λογικα πρεπει να το εχεις ισως και 30 αρι λιγο οριακα.απλα εχεις καλo attenuation 17 αλλα για 17 δεν εχεις το καλυτερο sync εκτος αν εισαι σε alcatel dslam στην forthnet και ειχες gap οποτε λογικο.αναλογως το ρουτερ μπορει να γραφει μεσα το dslam εισαι.συνηθως τα Thomson λενε.παντως εχω δει ατομα να παιζουν 25 -26 Mbit σε vdsl με22 attenuation.αν δεν πας σε vdsl για χ ψ λογο τοτε εχει και νοημα να δεις για το gap κτλ.

• Like 1
Δημοσ.

το πρωτο που εγραψες δεν στεκει.δεν ξερω για ποιο λογο αλλα απλα δεν στεκει.μερικες φορες το πανε με το συστημα που για χ ψ λογο ποιος ξερει γιατι σου βγαζει οτι πχ δεν μπορεις να εχεις.και σε αλλους παροχους το εχω δει αυτο.ειναι μια λιγο πονεμενη ιστορια για την διαθεσιμοτητα ισως λογω φορητοτητας κτλ.αλλα οταν εισαι σε εναν χ παροχο και θες να βαλεις vdsl θα μπορουσε καποιος Manually να τσεκαρει απο τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου και απο τα ποιa dslam εχουν vdsl καρτα για το αν μπορεις να βαλεις.anyway.αν εισαι πελατης αλλου παροχου εκει ναι το πας με το συστημα αφου δεν βλεπεις κατι αλλο οποτε ναι εκει μπορει να γινουν λαθη λογω χαρτογραφησης που υπολογιζει την αποσταση κτλ.

β.απλα φροντισε να ειναι σωστη η καλωδιωση σου διοτι οποιοδηποτε λαθος θα σου ριξει ταχυτητα.ολα τα τηλεφωνα θα πρεπει να παιρνουν αποτο splitter που θα ειναι και το ρουτερ.απαγορευονται τα παραληλα καλωδια γιατι ριχνουν ταχυτητα.δυστυχως η καλωδιωση του vdsl διαφερει απο του adsl οποτε καποιες φορες μπλεκονται λιγο τα πραγματα.και εσυ που θα εισαι οριακα καθε λαθος στην καλωδιωση θα σε κανει να χανεις ταχυτητα απο οτι κερδισεις λογω vdsl.λογικα στο Up θα τα φτασεις τα 2,5 αλλα τα 5 δεν ξερω αν θα τα πιασεις.για την καλωδιωση θα στο πω και απλα .αν αυτην την στιγμη εχεις τηλεφωνα που ειναι με φιλτρο ηδη η καλωδιωση δεν ειναι για vdsl διοτι σημαινει οτι παιζεις παραλληλα.τα υπολοιπα οταν με το καλο ενεργοποιηθεις περι καλωδιωσης.απλα ισως χρειαστει να πας τον ρουτερ σε αλλο πριζακι αναλογως ποσα τηλεφωνα υπαρχουν ποσα πριζακια υπαρχουν ,αν πισω απο τον τοιχο εχεις παραπανω απο ενα ζευγαρια ή εχεις Utp κτλ.

και στο down ενα 25 αρι λογικα πρεπει να το εχεις ισως και 30 αρι λιγο οριακα.απλα εχεις καλo attenuation 17 αλλα για 17 δεν εχεις το καλυτερο sync εκτος αν εισαι σε alcatel dslam στην forthnet και ειχες gap οποτε λογικο.αναλογως το ρουτερ μπορει να γραφει μεσα το dslam εισαι.συνηθως τα Thomson λενε.παντως εχω δει ατομα να παιζουν 25 -26 Mbit σε vdsl με22 attenuation.αν δεν πας σε vdsl για χ ψ λογο τοτε εχει και νοημα να δεις για το gap κτλ.

Στο μεταξύ, τους είχα πάρει και τηλέφωνο και μου απάντησαν πως αφού το σύστημά τους βγάζει ότι δεν μπορώ να έχω VDSL, τότε δεν μπορώ. Δεν έδωσαν κάποιο συγκεκριμένο λόγο στο ότι μόνο εγώ δεν μπορώ να έχω VDSL, παρά μόνο μου είπαν γενικά και αόριστα, πως το σύστημα δεν μπορεί αν ξέρει εάν οι αριθμοί προέρχονται από φορητότητα, και επίσης παίζει ρόλο η απόσταση από το DSLAM, κλπ, κλπ. Και τελικά μου συνέστησαν υπομονή, την οποία φυσικά δεν μπορώ να κάνω, και λόγω των ανοησιών που άκουσα από την μεριά τους, και λόγω του ότι στη WIND μπορώ να έχω VDSL, οπότε δεν υπήρχε λόγος να περιμένω.

Γενικότερα, ανεξάρτητα από το πόσο αξιόπιστοι είναι οι online έλεγχοι, μου είχαν βγήκαν τα εξής αποτελέσματα σχετικά με την διαθεσιμότητα του VDSL στη γραμμή μου:

HOL, Forthnet: Μη διαθέσιμο

ΟΤΕ: Διαθέσιμο (έως 30 Mbps)

WIND, Cyta: Διαθέσιμο

Στο σπίτι έχω συνδεδεμένα μόνο ένα ασύρματο τηλέφωνο και το router (το ένα βρίσκεται δίπλα στο άλλο). Δηλαδή μόνο splitter χρησιμοποιώ, δεν έχω άλλα τηλέφωνα κλπ, ώστε να έχω φίλτρα πχ...

Βάσει αυτών, χρειάζεται να κάνω κάτι το ιδιαίτερο στη VDSL;

Όσον αφορά το gap που αναφέρεις, έχει η γραμμή μου gap σύμφωνα με το orbmt το οποίο το είχα εκτελέσει πριν 3 περίπου χρόνια. Πάντως, εντάξει, αφού είναι ψιλοσίγουρο πως θα πιάσω πάνω από 25, τότε είμαι εντάξει, θα είχα πρόβλημα και θα έκλαιγα τα λεφτά μου εάν έπιανα κατά 2 Mbps μεγαλύτερη ταχύτητα από την τωρινή για παράδειγμα, κάτι, το οποίο το έχω δει να συμβαίνει σε μερικούς, αυτά είναι που με τρομάζουν...

Δημοσ.

οκ αφου το πανε με το συστημα ενω τους ειπες κατι αλλο και αφου δεν το πηγαν με βαση οτι ησουν πελατης τους και μπορουσαν να δουν
και τα χαρακτηριστικα της γραμμης εγω τι να πω?
ναι με τις φορητοτητες κτλ υπαρχει θεματακι γιατι δεν μπορεις να ξερεις πχ το 2112020200 που ηταν πριν .η αν εσυ το 95 που ειναι καλλιθεα το πηγες πχ
στο μαρουσι.εκει υπαρχει θεμα.αλλα εσυ ησουν ηδη πελατης ηξεραν σε ποιο α/κ παιζεις και τα χαρακτηστικα της γραμμης.anyway.
απλα ελπιζω το wind vdsl να παιξει καλα γιατι πολλα παραπονα για Πιτα dslam ακουγονται .ατομα να συγχρονιζουν πχ 15 mbit και να κατεβαζουν με 10.
τουλαχιστον σε forthnet προς το παρον δεν υπαρχουν τετοια(ακομα).στη wind  το συγκεκριμενο προβλημα ακουγεται αρκετα συχνα.
δεν ειναι γενικο οτι ειναι παντου αλλα σε καποιες περιοχες ακουγονται παραπονα.βεβαια ισως με τον καιρο να διορθωθουν εκει
και μετα να υπαρχει αλλου θεμα που εχει καθυστερηση η αναβαθμιση και μπηκαν πολλα ατομα και παει λεγοντας.
παντως επειδη δεν παιρνεις απο kv αλλα παιρνεις απο το αστικο κεντρο κανονικα πιστευω οτι και η HOl αλλα και η forthnet οτι θα εχουν κανει εγκατασταση
μια τουλαχιστον καρτα vdsl.δεν ειναι κατι δυσκολο.μια καρτα βαζεις μονο και δινεις vdsl.δεν χρειαζεται πολυ ιστορια για να πω οτι ειναι κατι χρονοβορο
και θα αργησει να μπει στο ταδε αστικο κεντρο.
ωραια με την καλωδιωση καλα ξεκινησαμε.δευτερη ερωτηση.τα εχεις ολα σε ενα πριζακι.ποσα πριζακια εχεις μεσα στο σπιτι και που εχεις το τηλεφωνο και το ιντερνετ?
για το gap εκτελεσει εννοεις οτι πηρες τηλ και ζητησες να στο βγαλουν σωστα?ναι θεωρητικα παντα ναι θα πρεπεινα περασεις τα 25 η εστω πανω κατω εκει εφοσον αποδειχτει και οτι
η καλωδιωση ειναι μια χαρα.στην πραξη τωρα δεν μπορει κανεις να εγγυηθει τιποτα.
θα το μαθουμε με την ενεργοποιηση

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
poulinos, on 15 Jan 2014 - 11:38 PM, said:poulinos, on 15 Jan 2014 - 11:38 PM, said:poulinos, on 15 Jan 2014 - 11:38 PM, said:poulinos, on 15 Jan 2014 - 11:38 PM, said:poulinos, on 15 Jan 2014 - 11:38 PM, said:poulinos, on 15 Jan 2014 - 11:38 PM, said:poulinos, on 15 Jan 2014 - 11:38 PM, said:poulinos, on 15 Jan 2014 - 11:38 PM, said:

οκ αφου το πανε με το συστημα ενω τους ειπες κατι αλλο και αφου δεν το πηγαν με βαση οτι ησουν πελατης τους και μπορουσαν να δουν

και τα χαρακτηριστικα της γραμμης εγω τι να πω?

ναι με τις φορητοτητες κτλ υπαρχει θεματακι γιατι δεν μπορεις να ξερεις πχ το 2112020200 που ηταν πριν .η αν εσυ το 95 που ειναι καλλιθεα το πηγες πχ

στο μαρουσι.εκει υπαρχει θεμα.αλλα εσυ ησουν ηδη πελατης ηξεραν σε ποιο α/κ παιζεις και τα χαρακτηστικα της γραμμης.anyway.

απλα ελπιζω το wind vdsl να παιξει καλα γιατι πολλα παραπονα για Πιτα dslam ακουγονται .ατομα να συγχρονιζουν πχ 15 mbit και να κατεβαζουν με 10.

τουλαχιστον σε forthnet προς το παρον δεν υπαρχουν τετοια(ακομα).στη wind  το συγκεκριμενο προβλημα ακουγεται αρκετα συχνα.

δεν ειναι γενικο οτι ειναι παντου αλλα σε καποιες περιοχες ακουγονται παραπονα.βεβαια ισως με τον καιρο να διορθωθουν εκει

και μετα να υπαρχει αλλου θεμα που εχει καθυστερηση η αναβαθμιση και μπηκαν πολλα ατομα και παει λεγοντας.

παντως επειδη δεν παιρνεις απο kv αλλα παιρνεις απο το αστικο κεντρο κανονικα πιστευω οτι και η HOl αλλα και η forthnet οτι θα εχουν κανει εγκατασταση

μια τουλαχιστον καρτα vdsl.δεν ειναι κατι δυσκολο.μια καρτα βαζεις μονο και δινεις vdsl.δεν χρειαζεται πολυ ιστορια για να πω οτι ειναι κατι χρονοβορο

και θα αργησει να μπει στο ταδε αστικο κεντρο.

ωραια με την καλωδιωση καλα ξεκινησαμε.δευτερη ερωτηση.τα εχεις ολα σε ενα πριζακι.ποσα πριζακια εχεις μεσα στο σπιτι και που εχεις το τηλεφωνο και το ιντερνετ?

για το gap εκτελεσει εννοεις οτι πηρες τηλ και ζητησες να στο βγαλουν σωστα?ναι θεωρητικα παντα ναι θα πρεπεινα περασεις τα 25 η εστω πανω κατω εκει εφοσον αποδειχτει και οτι

η καλωδιωση ειναι μια χαρα.στην πραξη τωρα δεν μπορει κανεις να εγγυηθει τιποτα.

θα το μαθουμε με την ενεργοποιηση

Τουλάχιστον δεν πολυακούω/βλέπω παράπονα που να αφορούν το dslam του Αιγάλεω, οπότε ελπίζω και εύχομαι να είναι καλά τα πράγματα.

Σίγουρα θα παρέχουν VDSL η Forthnet και η HOL στο Αιγάλεω, η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται παράξενο να παρέχουν οι υπόλοιποι κι όχι αυτοί.

Αλήθεια, πώς φαίνεται εάν παίρνω από το Α/Κ ή από KV, κρίνεται βάσει των τιμών του θορύβου, κ.λ.π.;

Βασικά, δύο πριζάκια υπάρχουν στο σπίτι, το ένα στο σαλόνι και το άλλο στην κουζίνα. Και το τηλέφωνο και το router είναι 'παρέα' στο πριζάκι της κουζίνας.

Τους είχα στείλει email, επισυνάπτοντας μάλιστα και screenshot, πως η γραμμή έχει gap και ζήτησα να μου το βγάλουν και πράγματι μου το έβγαλαν. Βέβαια, επειδή από τότε έχουν περάσει 3 περίπου χρόνια από τότε, δεν ξέρω εάν επανήλθε το gap. Αλήθεια, γίνεται να 'επιστρέψει' το gap; Και κάτι άλλο, στη WIND θα έχω gap ή είναι αποκλειστικό 'προνόμιο' της Forthnet, διότι μεγάλος ντόρος για το gap έχω δει να γίνεται μόνο από συνδρομητές Forthnet.

Α! Και κάτι άλλο! Από την WIND μού είπαν πως η διαδικασία φορητότητας θα διαρκέσει το πολύ 10-15 ημέρες. Τόσο πίσω έχω μείνει, γιατί εγώ ήξερα ότι αυτά τα πράγματα διαρκούν κανένα μήνα; :P

Επεξ/σία από pluss
Δημοσ.

Τουλάχιστον δεν πολυακούω/βλέπω παράπονα που να αφορούν το dslam του Αιγάλεω, οπότε ελπίζω και εύχομαι να είναι καλά τα πράγματα.

Σίγουρα θα παρέχουν VDSL η Forthnet και η HOL στο Αιγάλεω, η αλήθεια είναι πως μου φαίνεται παράξενο να παρέχουν οι υπόλοιποι κι όχι αυτοί.

Αλήθεια, πώς φαίνεται εάν παίρνω από το Α/Κ ή από KV, κρίνεται βάσει των τιμών του θορύβου, κ.λ.π.;

Βασικά, δύο πριζάκια υπάρχουν στο σπίτι, το ένα στο σαλόνι και το άλλο στην κουζίνα. Και το τηλέφωνο και το router είναι 'παρέα' στο πριζάκι της κουζίνας.

Τους είχα στείλει email, επισυνάπτοντας μάλιστα και screenshot, πως η γραμμή έχει gap και ζήτησα να μου το βγάλουν και πράγματι μου το έβγαλαν. Βέβαια, επειδή από τότε έχουν περάσει 3 περίπου χρόνια από τότε, δεν ξέρω εάν επανήλθε το gap. Αλήθεια, γίνεται να 'επιστρέψει' το gap; Και κάτι άλλο, στη WIND θα έχω gap ή είναι αποκλειστικό 'προνόμιο' της Forthnet, διότι μεγάλος ντόρος για το gap έχω δει να γίνεται μόνο από συνδρομητές Forthnet.

Α! Και κάτι άλλο! Από την WIND μού είπαν πως η διαδικασία φορητότητας θα διαρκέσει το πολύ 10-15 ημέρες. Τόσο πίσω έχω μείνει, γιατί εγώ ήξερα ότι αυτά τα πράγματα διαρκούν κανένα μήνα; :P

α.θα το δεις στην πραξη για το αιγαλεω.ολα εναι θεμα χαλκου.

β.σιγουρα θα δινουν ολοι.η forthnet Οσο ξερω δινει σε ολα τα αστικα κεντρα στην αθηνα για να μην πω γενικοτερα.μιλαμε για vdsl

απο το αστικο οχι απο Kv.φαινεται απο τα νουμερα απο που παιρνεις αλλα και φαινετε και απο τα καφαο/Kv.αν δεις εξω νεο καφαο

τοτε μπορει να σου δωσουν απο εκει που ειναι οτι καλυτερο.αιγαλεω δεν ξερω αν τα εχουν αλλαξει αλλα δεν νομιζω.αλλα θα φανει

απο τα χαρακτηριστικα της γραμμης και απο το attenuation.

αν το σαλονι ειναι το πρωτο και η κουζινα το δευτερο τοτε ειμαστε μια χαρα.αν ειναι αναποδα δηλαδη πρωτα κουζινα και μετα σαλονι(που συνηθως δεν γινεται

διοτι το σαλονι ειναι πρωτο με το που μπεις στο σπιτι ,εκει θα πρεπει να κανεις αλλαγη).ευκολη αλλαγη.

επισης απο το πρωτο πριζακι σαλονι λογικα θα πρεπει να βρεις ενωμενο ενα ζευγαρι μονο που παει κουζινα.αν υπαρχει αλλο τοτε το αποσυνδεεις

διοτι ειναι καποιο αναπληρωματικο μαλλον(αν πιανουν τα χερια σου να ανοιξεις πριζακι).

οχι το gap δεν επανερχεται συνηθως.δεν ειναι Gap ειναι Profile στην αρχη.δεν ειναι βλαβη δηλαδη ειναι ρυθμιση για πιο σταθερη γραμμη στα alcatel.

αντι να βαζουν 9 Margin οπως αλλοι παροχοι εχουν ενα rfi profile

το gap υπαρχει στα alcatel της forthnet σαν Profile οπως ειπα.alcatel εχουν και cyta/wind αν θυμαμαι καλα .δεν ξερω αν βαζουν αυτο το Profile

αλλα και να μην το βαζουν επειδη σε κλειδωνουν με 9 Margin παλι θα ειναι σαν να εχεις ενα gap.to rfi Profile ειναι για να κοβει τις υψηλες συχνοτητες να το πω ετσι

που ειναι πιο ευαισθητες σε παρεμβολες.τις κοβει σχεδον τελειως.ενω το 9 profile κοβει λιγο  απο τις συχνοτητες (μερικα bits per tone) και οτι τελειως απλα μπορει να κοβει σε μεγαλυτερο ευρος.

οσο πιο καλη γραμμη εχεις τοσο περισσοτερο κοβουν τα profile ειτε λεγεεται 9αρι ειτε rfi.

Θεωρητικα ειναι 10-15 μερες.στην πραξη μπορει να παρει και 20 μπορει και 30 μπορει και 10.επειδη ειναι γυρισμα γραμμης και οχι νεα γραμμη συνηθως ειναι κοντα στις 10 -15.

• Like 1
Δημοσ.
poulinos, on 20 Jan 2014 - 12:59 AM, said:poulinos, on 20 Jan 2014 - 12:59 AM, said:poulinos, on 20 Jan 2014 - 12:59 AM, said:poulinos, on 20 Jan 2014 - 12:59 AM, said:poulinos, on 20 Jan 2014 - 12:59 AM, said:poulinos, on 20 Jan 2014 - 12:59 AM, said:poulinos, on 20 Jan 2014 - 12:59 AM, said:

α.θα το δεις στην πραξη για το αιγαλεω.ολα εναι θεμα χαλκου.

β.σιγουρα θα δινουν ολοι.η forthnet Οσο ξερω δινει σε ολα τα αστικα κεντρα στην αθηνα για να μην πω γενικοτερα.μιλαμε για vdsl

απο το αστικο οχι απο Kv.φαινεται απο τα νουμερα απο που παιρνεις αλλα και φαινετε και απο τα καφαο/Kv.αν δεις εξω νεο καφαο

τοτε μπορει να σου δωσουν απο εκει που ειναι οτι καλυτερο.αιγαλεω δεν ξερω αν τα εχουν αλλαξει αλλα δεν νομιζω.αλλα θα φανει

απο τα χαρακτηριστικα της γραμμης και απο το attenuation.

αν το σαλονι ειναι το πρωτο και η κουζινα το δευτερο τοτε ειμαστε μια χαρα.αν ειναι αναποδα δηλαδη πρωτα κουζινα και μετα σαλονι(που συνηθως δεν γινεται

διοτι το σαλονι ειναι πρωτο με το που μπεις στο σπιτι ,εκει θα πρεπει να κανεις αλλαγη).ευκολη αλλαγη.

επισης απο το πρωτο πριζακι σαλονι λογικα θα πρεπει να βρεις ενωμενο ενα ζευγαρι μονο που παει κουζινα.αν υπαρχει αλλο τοτε το αποσυνδεεις

διοτι ειναι καποιο αναπληρωματικο μαλλον(αν πιανουν τα χερια σου να ανοιξεις πριζακι).

οχι το gap δεν επανερχεται συνηθως.δεν ειναι Gap ειναι Profile στην αρχη.δεν ειναι βλαβη δηλαδη ειναι ρυθμιση για πιο σταθερη γραμμη στα alcatel.

αντι να βαζουν 9 Margin οπως αλλοι παροχοι εχουν ενα rfi profile

το gap υπαρχει στα alcatel της forthnet σαν Profile οπως ειπα.alcatel εχουν και cyta/wind αν θυμαμαι καλα .δεν ξερω αν βαζουν αυτο το Profile

αλλα και να μην το βαζουν επειδη σε κλειδωνουν με 9 Margin παλι θα ειναι σαν να εχεις ενα gap.to rfi Profile ειναι για να κοβει τις υψηλες συχνοτητες να το πω ετσι

που ειναι πιο ευαισθητες σε παρεμβολες.τις κοβει σχεδον τελειως.ενω το 9 profile κοβει λιγο  απο τις συχνοτητες (μερικα bits per tone) και οτι τελειως απλα μπορει να κοβει σε μεγαλυτερο ευρος.

οσο πιο καλη γραμμη εχεις τοσο περισσοτερο κοβουν τα profile ειτε λεγεεται 9αρι ειτε rfi.

Θεωρητικα ειναι 10-15 μερες.στην πραξη μπορει να παρει και 20 μπορει και 30 μπορει και 10.επειδη ειναι γυρισμα γραμμης και οχι νεα γραμμη συνηθως ειναι κοντα στις 10 -15.

Η αλήθεια πάντως είναι πως δεν έχω δει νέο καφάο στο Αιγάλεω, οπότε πράγματι το Α/Κ είναι μονόδρομος στο Δήμο μου...

Το σπίτι από την κατασκευή του είχε μόλις ένα πριζάκι στο σαλόνι, στο οποίο εκεί ήταν το τηλέφωνο και το router. Ωστόσο, πρόσφατα ήρθε ηλεκτρολόγος στο σπίτι, ο οποίος έφτιαξε πριζάκι στην κουζίνα ώστε το router και το τηλέφωνο να μεταφερθούν εκεί. Πάντως, επειδή δεν το πολυκατέχω το θέμα, καλού-κακού δεν θα επιχειρήσω να ανοίξω το πριζάκι... :P

Α, μάλιστα, σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες για το gap, ξεκαθάρισε στο μυαλό μου. :-)

Το τι έχω τραβήξει από την Δευτέρα έως σήμερα δεν περιγράφεται με την Forthnet. Πήραν δύο φορές από την Forthnet λέγοντας ''μα που θα πάτε, 7 χρόνια πελάτης, η WIND ας μην ξεχνάμε ότι εξαγόρασε την χρεοκοπημένη Tellas, θα έχετε προβλήματα, αποσυνδέσεις, και επίσης σας εξαπατά η WIND που σας δίνει VDSL, γιατί απέχετε πάνω από 1 χλμ από το Α/Κ''. Μα πόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι, έλεος. Όταν είπα όμως το περιστατικό που το σύστημά τους δείχνει VDSL στο δίπλα διαμέρισμα από εμένα αλλά όχι σε εμένα, έκαναν την πάπια και μου έκαναν αντιπροσφορά με 20 ευρώ το μήνα, απεριόριστα αστικά και υπεραστικά, 120' προς κινητά και ADSL internet, αλλά αρνήθηκα.

Στο μεταξύ, κάλεσα την WIND σήμερα ώστε να μάθω εάν 'μπλοκάρει' επίτηδες την γραμμή μου η Forthnet, αλλά απ' ότι μου είπε ο υπάλληλος όλα συνεχίζονται ομαλά με την διαδικασία φορητότητας και μου είπε πως αναμένεται να ενεργοποιηθεί η γραμμή μου στις 31/01/2014. Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι εκείνη τη στιγμή, τότε θα ενεργοποιηθώ στις 11 εργάσιμες μέρες από την ημέρα υπογραφής της αίτησης. Μια χαρά, ανυπομονώ. :-D

Όσον αφορά το θέμα της απόστασής μου από το Α/Κ, υπάρχει κάποιος αξιόπιστος τρόπος να την μάθω;

Στο site της Cyta αναφέρεται πως απέχω 896 μέτρα, ενώ στο site του ΥΠΕΡΙΩΝ αναφέρεται πως απέχω περίπου 500 μέτρα.

Ξέρω πάντως ότι οι γραμμές μπορεί να κάνουν τα 'κόλπα' τους από το Α/Κ μέχρι το σπίτι μου, οπότε μπορεί να κάνουν μεγαλύτερη διαδρομή από τους υπολογισμούς των ιστοσελίδων, γι' αυτό και τα αποτελέσματα των ιστοσελίδων δεν τα πολυλαμβάνω υπόψη μου.

Δημοσ.

ουτε εγω εχω ακουσει για νεα Kv σε αιγαλεω απλα εχω καιρο να πεερασω και απο εκει και να προσεξω αν αλλαξαν κατι.
ο ηλεκτρολογος που ηρθε μπορει να περασε εξωτερικα το καλωδιο απο το πρωτο πριζακι στο δευτερο οποτε εκει ολα ειναι πιο ευκολα.καλα και να ανοιξεις το πριζακιδεν θα γινει μπαμ.
ναι τα εγραψα για το gap γιατι ακουγονται διαφορα κατα καιρους.στην πραξη εειναι ενα profile.ναι γενικως παιζουν αντιπροσφορες.το μονο που φοβαμε με wind ειναι το θεμα που εχουν μερικοι που πεφτουν σε πιτα dslam.
κατα τα αλλα μπορει στο μελλον αυτες οι δυο εταιρειες να ειναι μια οποτε....:P
η μονη σιγουρη αποσταση ειναι με βαση το attenuation τωρα που εχεις adsl.ολα τα αλλα ειναι στο περιπου.επισης μπορει η αποσταση πχ να ειναι μικρη αλλα απο την αλλη μπορει το καλωδιο να ειναι χαλια και να πας vdsL και να ειναι ενα και το αυτο.οι σελιδες δεν ξερουν απο που περναει το καλωδιο οποτε το πανε με την λογικη.ξερω αποδεδειγμεενα σημεια που ειναι λαθος.πχ αρκετα κοντα στο The mall.
εσυ με 17 attenuation εισαι κοντα αλλα αυτο το 15 με παραξενευει λιγακι.θα το δεις στην πραξη.απλα αν δεχοσουν την αντιπροσφορα επειδη θα ζητουσε η forthnet αλλαγη οριου μονο θα ηταν πιο γρηγορη η μεταβαση απο οτι να πας σε wind.τωρα για εξοπλισμο δεν ξερω τι δινει η wind.η forthnet δινει technicolor Που το θεωρω καλο ρουτερακι.απο εκεικαι περα βεβαια ανα πασα στιγμη παιρνεις και ενα δικο σου πχ draytek.

κατα τα αλλα υπομονη να ενεργοποιηθεις.λογικα οπως σου ειπαν 31/1 θα εισαι οκ.δυσκολο να αλλαξει η ημερομηνια και αν αλλαξει θα ειναι κατα μια μερα οταν ειναι για ηδη ενεργο βρογχο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:poulinos, on 22 Jan 2014 - 8:26 PM, said:

ουτε εγω εχω ακουσει για νεα Kv σε αιγαλεω απλα εχω καιρο να πεερασω και απο εκει και να προσεξω αν αλλαξαν κατι.

ο ηλεκτρολογος που ηρθε μπορει να περασε εξωτερικα το καλωδιο απο το πρωτο πριζακι στο δευτερο οποτε εκει ολα ειναι πιο ευκολα.καλα και να ανοιξεις το πριζακιδεν θα γινει μπαμ.

ναι τα εγραψα για το gap γιατι ακουγονται διαφορα κατα καιρους.στην πραξη εειναι ενα profile.ναι γενικως παιζουν αντιπροσφορες.το μονο που φοβαμε με wind ειναι το θεμα που εχουν μερικοι που πεφτουν σε πιτα dslam.

κατα τα αλλα μπορει στο μελλον αυτες οι δυο εταιρειες να ειναι μια οποτε.... :P

η μονη σιγουρη αποσταση ειναι με βαση το attenuation τωρα που εχεις adsl.ολα τα αλλα ειναι στο περιπου.επισης μπορει η αποσταση πχ να ειναι μικρη αλλα απο την αλλη μπορει το καλωδιο να ειναι χαλια και να πας vdsL και να ειναι ενα και το αυτο.οι σελιδες δεν ξερουν απο που περναει το καλωδιο οποτε το πανε με την λογικη.ξερω αποδεδειγμεενα σημεια που ειναι λαθος.πχ αρκετα κοντα στο The mall.

εσυ με 17 attenuation εισαι κοντα αλλα αυτο το 15 με παραξενευει λιγακι.θα το δεις στην πραξη.απλα αν δεχοσουν την αντιπροσφορα επειδη θα ζητουσε η forthnet αλλαγη οριου μονο θα ηταν πιο γρηγορη η μεταβαση απο οτι να πας σε wind.τωρα για εξοπλισμο δεν ξερω τι δινει η wind.η forthnet δινει technicolor Που το θεωρω καλο ρουτερακι.απο εκεικαι περα βεβαια ανα πασα στιγμη παιρνεις και ενα δικο σου πχ draytek.

κατα τα αλλα υπομονη να ενεργοποιηθεις.λογικα οπως σου ειπαν 31/1 θα εισαι οκ.δυσκολο να αλλαξει η ημερομηνια και αν αλλαξει θα ειναι κατα μια μερα οταν ειναι για ηδη ενεργο βρογχο.

Βασικά, το να πήγαινα σε Forthnet VDSL θα ήταν ό,τι καλύτετερο από άποψη διαδικασίας+εξοπλισμού, αλλά μας 'έφαγε' το σύστημα. :P

Τα router της WIND σε γενικές γραμμές είναι ό,τι να 'ναι βάσει των σχολίων που βλέπω. Αρχικά έδινε το ZTE ZXDSL 931WII VDSL Wireless /n Router, για το οποίο έχουν γίνει πάρα πολλά παράπονα. Ευτυχώς, όμως, πλέον δίνει το ZTE ZXHN H168N Wireless/n VDSL 2 Router, για το οποίο δεν έχουν γίνει ( πολλά :P ) παράπονα. Πάντως, απ' ότι φαίνεται, δεν πολυξοδεύεται η WIND. :P

Στο μεταξύ, τόσα χρόνια χρησιμοποιώ Belkin ADSL router χωρίς να έχω κανένα παράπονο και όταν σκέφτομαι ότι σε μερικές ημέρες θα έχω ZTE router το οποίο έχει δεχθεί αρκετά επικριτικά σχόλια, με τρομάζει λίγο. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσω προβλήματα, όχι τίποτα άλλο, αλλά σε αυτή την φάση δεν μπορώ να δαπανήσω χρήματα ώστε να αγοράσω κάποιο καλύτερο VDSL router, είναι και ακριβά...

Επεξ/σία από pluss
Δημοσ.

Καλησπέρα, να σε ενημερώσω και εγώ με την σειρά μου (χρήστης Wind VDSL) ότι θα έχεις κάποια προβλήματα που φυσικά μπορείς να διορθώσεις. Θα σταματάει να σου τρέχει το Internet χωρίς να κόβεται σε αυτά που τρέχεις. Μιλούσα Skype, έπαιζα League Of Legends και σε κάποια φάση σταματούσε να λειτουργεί ο broswer, λες και δεν είχα internet. H μπορεί και να σταματούσε το Skype ενώ το παιχνίδι έτρεχε κανονικά. Για να διορθωθεί αυτό θα πας στην σελίδα του Rooter και θα απενεργοποιήσεις το Firewall.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...