Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχουν οντως μεγαλη διαφορα μονο που.... το ide σε εμενα ειναι ποιο γρηγορο...
μα πως γινεται αυτο????
οι ρυθμησεις στο bios ειναι:
SATA Controller-> Enabled

SATA Mode-> AHCI Mode
AMD AHCI BIOS ROM-> Enabled
SATA IDE Combined Mode-> Disabled

η μητρικη μου Asrock 970 pro3 r2.0

σας δινω και την φωτο με τα αποτελεσματα απο crystaldiskmark.

post-204529-0-53455200-1389610372_thumb.jpg

Δημοσ.

πρέπει να περάσεις ξανά τα windows σε achi για να δεις καλύτερες επιδόσεις.Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.

Δημοσ.

Κάνεις λάθος.

@TS

Πήγαινε εδώ

http://support.microsoft.com/kb/922976

κατέβασε το Μιcrosoft Fix it και τρέξε το. Μετά κάνε restart μπες bios, γύρνα το σε AHCI και είσαι έτοιμος.

να γινοταν κιολας... δεν υποστηριζεται λεει.. μαλλον επειδη εχω windows 8.1

υποψιν το βαζω σε ahci και μπαινει κανονικα και εγκαθηστα τους drivers του ahci ομως οι ταχυτητες ειναι πιο κατω σε σχεση με το ide.

Δημοσ.

Δεν διευκρίνησες το λειτουργικό, η λύση που έδωσα πάνω, ισχύει για windows 7/vista.

Τι drivers βάζει? Τους ahci των windows ή του βάζεις εσύ τους drivers απο το cd της motherboard? (AMD All in one drivers)?

Τέλος την ταχύτητα με τί την μετράς?

Δημοσ.

Δεν διευκρίνησες το λειτουργικό, η λύση που έδωσα πάνω, ισχύει για windows 7/vista.

Τι drivers βάζει? Τους ahci των windows ή του βάζεις εσύ τους drivers απο το cd της motherboard? (AMD All in one drivers)?

Τέλος την ταχύτητα με τί την μετράς?

βαζει τους ahci του λειτουργικου μιας και δεν υπαρχουν drivers ahci της motherboard για windows 8.1

αν κοιταξεις στο πρωτο ποστ εχω ανεβασει 2 φωτογραφιες με τις ταχυτητες σε ide και σε ahci με το crystaldiskmark...

δες το μια και πες αν σκεφτεσαι να κανω κατι αλλο μπας και δουλεψει.. :fear:

Δημοσ.

Επειδή κ εγώ όταν πήρα τον ssd το είχα σε ide κ το γύρισα σε ahci αλλά δεν έπιανα τις ταχύτητες που πάνω κάτω έπρεπε να πιάνω (έκανα καθαρό install των windows 8).Στην αρχή δοκίμασα κάτι λύσεις που βρήκα σε διάφορα site χωρίς να χρειαστεί να βάλω τα windows πάλι απο την αρχή αλλά τζίφος.Αν με ρωτάς πιο γρήγορα θα είχα ξεμπερδέψει αν τα έβαζα όλα απο την αρχή.Ουσιαστικά άδειος είναι τώρα ο σκληρός σου (υποθέτω) στην τελική κάνε οτι αρχείο θέλει backup στον μηχανικό κ κάνε καθαρό install των windows.Θεωρώ πιο γρήγορα θα είχε ξεμπερδέψεις απο το να περιμένεις κάποια λύση που μπορεί να σου προτείνει ο timour χώρις να θέλω να θίξω την λύση που ίσως σου προτείνει όταν με το καλό απαντήσει το παιδί.Απλά αυτό εννοώ μέχρι να σου δώσει την λύση αν είχες κάνει εξαρχης καθαρό install τώρα θα είχες ήδη ξεμπερδέψει κ δεν θα περίμενες την λύση.

ps.Τα λέω όλα αυτά σαν συμβουλή όχι για να το παίξω έξυπνος άπλα μιας κ είχα προσωπική εμπειρία επι του θέματος είπα να στο πω για να μην χάνεις κ εσυ το χρόνο σου δεξιά και αριστερά.

Δημοσ.

Επειδή κ εγώ όταν πήρα τον ssd το είχα σε ide κ το γύρισα σε ahci αλλά δεν έπιανα τις ταχύτητες που πάνω κάτω έπρεπε να πιάνω (έκανα καθαρό install των windows 8).Στην αρχή δοκίμασα κάτι λύσεις που βρήκα σε διάφορα site χωρίς να χρειαστεί να βάλω τα windows πάλι απο την αρχή αλλά τζίφος.Αν με ρωτάς πιο γρήγορα θα είχα ξεμπερδέψει αν τα έβαζα όλα απο την αρχή.Ουσιαστικά άδειος είναι τώρα ο σκληρός σου (υποθέτω) στην τελική κάνε οτι αρχείο θέλει backup στον μηχανικό κ κάνε καθαρό install των windows.Θεωρώ πιο γρήγορα θα είχε ξεμπερδέψεις απο το να περιμένεις κάποια λύση που μπορεί να σου προτείνει ο timour χώρις να θέλω να θίξω την λύση που ίσως σου προτείνει όταν με το καλό απαντήσει το παιδί.Απλά αυτό εννοώ μέχρι να σου δώσει την λύση αν είχες κάνει εξαρχης καθαρό install τώρα θα είχες ήδη ξεμπερδέψει κ δεν θα περίμενες την λύση.

ps.Τα λέω όλα αυτά σαν συμβουλή όχι για να το παίξω έξυπνος άπλα μιας κ είχα προσωπική εμπειρία επι του θέματος είπα να στο πω για να μην χάνεις κ εσυ το χρόνο σου δεξιά και αριστερά.

ΕΙΣΑΙ ΩΡΑΙΟΣ!! ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! :-D

θα κανω απο την αρχη το install να τελειωνω οπως ειπες αν οντως φταιει αυτο...μια ερωτηση ακομα.

οταν θα περναω το install τις ρυθμησεις στο bios θα τις εχω έτσι???

SATA Controller-> Enabled

SATA Mode-> AHCI Mode

AMD AHCI BIOS ROM-> Enabled αυτο κανονικα ηταν disable

SATA IDE Combined Mode-> Disabled και αυτο κανονικα ηταν enabled

Δημοσ.

Το AMD AHCI BIOS ROM το αφήνεις disabled.

Το κουτί της motherboard σου, λέει windows 8 ready. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση λοιπόν του να μην έχει AMD ΑΗCI Drivers μέσα το cd που να κάνει για windows 8 (8.1).

Στη προηγούμενη version της μητρικής (970 pro) στα windows 7 η διαφορά μεταξύ ide και Ahci ήταν μεγάλη (και φυσικά υπέρ του AHCI).

Δημοσ.

Στην δική μου περίπτωση μονο αυτό είχα γυρίσει SATA Mode-> AHCI Mode κ μετά έκανα καθαρό (φορμάτ δηλαδή σε περίπτωση που δεν το έπιασες) install k περάσα drivers και μετα όλα δούλευαν ρολόι.

Δημοσ.

Το AMD AHCI BIOS ROM το αφήνεις disabled.

Το κουτί της motherboard σου, λέει windows 8 ready. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση λοιπόν του να μην έχει AMD ΑΗCI Drivers μέσα το cd που να κάνει για windows 8 (8.1).

Στη προηγούμενη version της μητρικής (970 pro) στα windows 7 η διαφορά μεταξύ ide και Ahci ήταν μεγάλη (και φυσικά υπέρ του AHCI).

κοιτα υπαρχουν drivers στο cd αλλα μεχρι windows 8 αλλα εχω windows 8.1 τα οποια δεν υποστηριζοντε λεει...το μονο που εχει για windows 8.1 ειναι το amd raidXpert utility το οποιο και αυτο το εχω βαλεει και με πεταει σε μια ιστοσελιδα για να κανω κατι ρυθμησεις ομως δεν εχει καμια σχεση... :wacko:

Στην δική μου περίπτωση μονο αυτό είχα γυρίσει SATA Mode-> AHCI Mode κ μετά έκανα καθαρό (φορμάτ δηλαδή σε περίπτωση που δεν το έπιασες) install k περάσα drivers και μετα όλα δούλευαν ρολόι.

κοιτα το να κανω παλι install τα windows 8.1 σκεφτομαι μηπως επειδη δεν υπαρχουν drivers να εχω παλι τις ιδιες ταχυτητες με τους drivers των 8.1 (standard SATA AHCI controller) σε εσενα υπαρχουν προφανως οι drivers τις μητρικης σου και γι αυτο να δουλευουν ρολοι... εχω απελπιστει.... :cry: :cry:

Δημοσ.

κοιτα υπαρχουν drivers στο cd αλλα μεχρι windows 8 αλλα εχω windows 8.1 τα οποια δεν υποστηριζοντε λεει...το μονο που εχει για windows 8.1 ειναι το amd raidXpert utility το οποιο και αυτο το εχω βαλεει και με πεταει σε μια ιστοσελιδα για να κανω κατι ρυθμησεις ομως δεν εχει καμια σχεση... :wacko:

κοιτα το να κανω παλι install τα windows 8.1 σκεφτομαι μηπως επειδη δεν υπαρχουν drivers να εχω παλι τις ιδιες ταχυτητες με τους drivers των 8.1 (standard SATA AHCI controller) σε εσενα υπαρχουν προφανως οι drivers τις μητρικης σου και γι αυτο να δουλευουν ρολοι... εχω απελπιστει.... :cry: :cry:

χμ.. βάλε windows 8.0 τότε(πλάκα κάνω) :P Βασικά δοκίμασε πριν κάνεις φορματ κτλ. κανένα πρόγραμμα που σου βρίσκουν drivers για το hardware που έχεις. Πχ αυτό http://www.drivereasy.com/ και κάνε install τους drivers που θα σου βρεί για την motherboard (λογικά στο ίντερνετ θα βρεθούν drivers που να υποστηρίζουν 8.1) κ αν δουλέψουν σωστά κ είσαι τυχερός κ φτιάξει κ η ταχύτητα του ssd έχει καλώς αλλιώς πας σε καθαρό OS κ μετά έσχατη λύση αν δεν δουλέψει κ τότε, κατέβασε έκδοση windows 8.0.

Κάτι άσχετο έγω στο desktop κράτησα windows 8.0 γιατι τα έβαλα στο laptop μου τα 8.1 κ το μετάνοιώσα κ βαριέμαι τώρα να κάνω καθαρό Os.

Δημοσ.

Μακριά απο αυτα τα προγράμματα που κανουν install drivers μονα τους και οτι να ναι , φυσιολογικά αφου εχεις τα windows 8.1 δεν χρειάζονται drivers για την μητρική σου τους βρίσκουν τα windows μονα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...