SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Καλημερα Σκέφτομαι να στήσω εναν file server για το σπίτι ωστε να μπορω να εχω πρόσβαση στα αρχεία μου εξω απο αυτο να κανω τα backup μου τακτικα κτλπ αλλα και να μοιράζω μεσα στο σπιτι , κυριως ομως θα ειναι για εξω απο το σπίτι απο smartphone laptop κτλπ. Το κύριο μέλημα μου και γνώμονας για να τον φτιάξω ειναι πρώτον να ειναι εντελώς αθόρυβο και σε motherboard και επεξεργαστή (δηλαδη καθολου ανεμιστήρες) αλλα και τροφοδοτικό (καποιο fanless) , και οσο το δυνατόν χαμηλής καταναλωσης αφου δεν θα κλείνει καθόλου Απο λειτουργικό αν δεν παω με linux σκέφτομαι κατι σε Freenas To hardware που εχω στο μυαλο μου ειναι το εξής : Cpu & motherboard :Asus E35M1-I Ram : 2 x G.Skill Ripjaws 4GB DDR3 Non ECC CL7 1066MHz = 8gb Hard disks : 3 x Western Digital 1TB Caviar Red Για να περαστεί το λειτουργικό μαλλον θα το περάσω με μια πατέντα που εχω βρει με ενα usb stick επανω στην motherboard αλλιως θα μπει ενας μικρος ssd. Αυτο λοιπον που με απασχολεί ειναι να αγοράσω ενα τροφοδοτικό fanless σαν αυτο http://www.seasonicusa.com/NEW_X-series_Fanless.htm , το ερώτημα μου λοιπον αν φτιάξω αυτο το σύστημα με καποιο τετοιο τροφοδοτικό ποσο θα ειναι περίπου η κατανάλωση 100 watt πανω απο 100 κατω ? Το ερώτημα μου ειναι λοιπον τι να κανω με το θέμα κατανάλωσης εδω , να βαλω καποιο τετοιο τροφοδοτικό η αλλη λύση ? Καθε πρόταση δεκτή Ευχαριστώ
WalkerSW Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 H καταναλωση ενος τετοιου συστήματος με τα χιλια ζορια αντε να πιάσει τα 50watt και πολυ σου λεω.... Γενικα αμα βρεις mini-itx κουτι με τροφοδοτικο τυπου brick που να χωραει τους 3 σκληρούς θα είσαι μια χαρα....
SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Κουτάκι εχω ηδη ενα μικρούλι οποτε απο κουτί ειμαστε κομπλέ , χωράει δηλαδη και 4 δίσκους απλα το θέμα μου ειναι η κατανάλωση , υπάρχει καμια αλλη πρόταση σε fanless τροφοδοτικό ισως και με λιγότερα χρήματα η watt γιατι νομιζω οτι το seasonic δεν ειναι και φθηνό
WalkerSW Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Πέρα απο τα seasonic που όντως ειναι πανάκριβα (130+ το 400αρι) δυσκολα θα βρεις κάτι αλλο αξιόλογο. Για αυτο σου έλεγα σε νέο κουτάκι με brick τροφοδοτικό. Πιο φθηνά θα σου βγει.
SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 brick τροφοδοτικό δηλαδη ? δωσε κανα παράδειγμα
WalkerSW Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Επίσης μπορείς να πας σε κάποιο bequiet 300αρακι το οποίο πίστεψε δεν θα το ακους καθόλου. Περισσότερο θα ακουγονται οι σκληροί.
SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 χμμ για να το λες κατι θα ξέρεις για το θόρυβο , ωστόσο θα προτιμούσα σε κατι εντελώς fanless αν μπορουμε να κανουμε δουλειά λογω του οτι θα ειναι διπλα σχεδον απο το κρεβάτι μου και εχω ενα θέμα με τον θόρυβο το βράδυ Αυτο το brick τροφοδοτικό που έλεγες ?
WalkerSW Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Τα brick τροφοδοτικά ουσιαστικά ειναι τροφοδοτικά ίδια με αυτα των λαπτοπ.. Αλλα πάνε πακετακι με το κουτί αναγκαστικά. πχ http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=28753&cat=1 απλα δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο που να μπορεί να πάρει 3 Χ3,5αριδες
SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Κατάλαβα αλλα θα μπορεί να στηρίξει ενα σύστημα σαν το παραπάνω η ειναι αυστηρά πχ για 60 70 watt . ενοω αν χρειαστεί περισσότερο ρεύμα αν βάλω και αλλους δίσκους κτλπ τι γίνεται ? Οποτε τι προτείνεις εσυ προσωπικά θα πήγαινες σε καποιο fanless η στο brick , (ανεξαρτήτων χρημάτων πες οτι δηλαδή εχεις τα χρήματα και για το fanless)
WalkerSW Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Για file server θα πήγαινα στο fanless.. Seasonic ειναι αυτη δεν περνάει απαρατήρητη.
pettakos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δες και αυτό http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=228&area=en
SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Καλο και το silverstone αλλα εχει 140 euro , θα τσούξει λιγάκι το τροφοδοτικό αλλα δεν πηράζει μαλλον αυτο πληρώνεις το fanless οποτε παω προς τα εκει λοιπον η seasonic η silverstone
WalkerSW Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Καλύτερα seasonic ειδικά απο την στιγμή που είναι πάνω κάτω στα ίδια λεφτά.
SPANK Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Ναι και βασικά υπάρχει και διαθέσιμο ενω το silverstone μονο ebay
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα