Προς το περιεχόμενο

Πολυκατοικία και θόρυβος

Razer_greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

5 ώρες πριν, markoliaz είπε

φιλε υπαρχουν ανθρωποι και μερη εκει εξω που πραγματικα ειναι αυτο που ψαχνεις και ψαχνει πολυ κοσμος, δηλαδη ζουνε σε απολυτη ηρεμια, σε ηρεμες κατοικιες, ηρεμες γειτονιες, γενικα ολα ειναι ηρεμα και ωραια...ολα αυτα ομως δεν ειναι σε περιοχες με κοσμο, μαγαζια και τα σχετικα, ειναι σε ποιο απομερα, δροσια, διονυσος, νεα μακρη, πορτο ραφτη, βαρναβας,φιλοθεη, λαγονησι, καλυβια και αλλες τοσες κοντα στην αττικη αλλα πολυ ποιο ηρεμα ολα, και ο κοσμος επισης ειναι ποιο κουλ απο οτι στο κεντρο...ο,τι θελεις υπαρχει!!!!!!!! το θεμα ειναι να κανεις αυτην την κινηση, να μπορεις δηλαδη να μετακομισεις σε τετοια μερη, χανεις κατι βεβαια [μαγαζια, μετρο, ευκολια γενικα του να τα εχεις ολα κοντα οπως στο κεντρο] αλλα κερδιζεις κατι αλλο για εμενα ποιο σημαντικο [ηρεμια, φυση, αρμονια]...ετσι ηταν και θα ειναι παντα!!! αν ειχα δικο μου σπιτι θα το πουλαγα και θα εφευγα σε τετοια μερη, δηλαδη που δεν ειναι στο κεντρο της αθηνας, αλλα δεν ειναι ομως και εντελως μακρια απο το νομο αττικης!!! :) 

Σωστά τα λες,

Παρ'ολα αυτά επειδή είμαι λογικός και όχι παράλογος (όσο ίσως και αν μεγαλοποιούνται όταν τα βλέπεις γραμμένα,)

ποιο πολύ τα γράφω ώστε μήπως διαβάζοντας κάποιος καταλάβει και την 'άλλη πλευρά" παρά για να βρω λύση, θέλω να πω ότι λόγω χαρακτήρα εχω βρει τις λύσεις μου,

αλλά η ανησυχία για το που οδηγούμαστε τελικά παραμένει..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, superbat είπε

Αρχικα μου παραπονεθηκε για τον θορυβο λογω μετακομισης, και ειχε δικιο, αλλα εκτοτε δεν κανω καθολου θορυβο. Επισης περπαταω ή με παντόφλες ειτε στις μυτες τον ποδιων μου και ποτέ με τις φτερνες απο παιδι, και σ οποιον ερθε στο σπιτι λεω να μην περπαταει με τις φτερνες γενικα. Αλλα επειδη τα πατωματα ειναι ξυλινα και τριζουν λογικα κ αυτο ακουγεται. Μου ειπε οτι ναι εχει μειωθει πολυ ο θορυβος αλλα ακομα ακουγονται πατημασιες... Λες και θα πρεπει ή να πεφτω για υπνο τις ωρες της είτε να αιωρουμαι μες το σπιτι. Ακουει τα συρταρια όσο αργα και αν τα ανοιγοκλεισω, το νερο στο μπανιο, το κρεβατι, και αρχιζει και κοπαναει τα ταβανια ή να φωναζει στους φωταγωγους. Απ ότι καταλαβα εχει καποιο θεμα και γκρινιαζει για οποιον εχει μεινει σ αυτο το σπιτι, τοσο στους υπολοιπους ενοικους όσο και στο διαχειριστη. Απλα δε θελω να ειμαι αγενης και να προκαλέσω οποτε δεν της λεω τιποτα αλλα εχει καταντησει λιγο κουραστικο.

Εντάξει, εκεί πρέπει πολύ απλά να καταλάβει ότι φταίει η κατασκευή και τα χάρτινα πατώματα και πως ότι και να κάνεις πάλι θα ακούγεται.
Όσο για τη μετακόμιση δεν πετάνε τα έπιπλα, λογικό να ακούγονται κάποιες μέρες, εκτός αν το είχες παραξεφτιλίσει και άλλαζες συνέχεια θέση στα έπιπλα μέχρι να βρεις την κατάλληλη θέση για κανένα μήνα όπως είχε κάνει η γιαγιά μου όταν άλλαξε σπίτι.Το νερό στο μπάνιο είναι κάτι φυσιολογικό, δεν μπορείς να πεις τον άλλο να μην πλένει τα χέρια ή να μην πάει τουαλέτα το βράδυ. Εκτός και αν υπάρχει θέμα μπαταρίας και ακούγεται πολύ σε σημείο ενοχλητικό που κι εκεί υπάρχει λύση, η αλλαγή. Υπάρχουν και περίεργες που στήνουν αυτί στον τοίχο και περιμένουν να ακούσουν ένα τσικ για να σου πούνε ότι κάνεις φασαρία, προφανώς τέτοια θα είναι η απο πάνω σου. Αλλά αυτό το ποδοβολητό με τη φτέρνα αλήθεια δεν παλεύεται.
Κι εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα, δεν έχω ηρεμίσει, απλά εγώ έχω αποδεχτεί το γεγονός ότι οκ, η πολυκατοικία είναι απο χαρτί και ο εργολάβος έπρεπε να είναι φυλακή. Δεν παραδίδεις τέτοια κατασκευή να μείνουν άνθρωποι. Κούφια πατώματα με πλακάκια που τρίζουν σε καινούρια πολυκατοικία.

Επεξ/σία από 80s

11 λεπτά πριν, 80s είπε

Δεν παραδίδεις τέτοια κατασκευή να μείνουν άνθρωποι. Κούφια πατώματα με πλακάκια που τρίζουν σε καινούρια πολυκατοικία.

Εντομεταξυ ολη η Ολλανδία ειναι ακριβως έτσι χτισμένη, στο πλαίσιο του να διατηρηθεί το παραδοσιακό.

Βέβαια εκει ειναι το κέντρο του πολιτισμου, οπότε αν περπατάει ο Ολλανδός με τη φτέρνα, φταιει η μονωση. Αν το κάνει ο Ελληνας, φταιει ο παλιοελληνάρας που δε σέβεται και πρέπει να περπατάει σα μπαλαρίνα. 

1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Εντομεταξυ ολη η Ολλανδία ειναι ακριβως έτσι χτισμένη, στο πλαίσιο του να διατηρηθεί το παραδοσιακό.

Βέβαια εκει ειναι το κέντρο του πολιτισμου, οπότε αν περπατάει ο Ολλανδός με τη φτέρνα, φταιει η μονωση. Αν το κάνει ο Ελληνας, φταιει ο παλιοελληνάρας που δε σέβεται και πρέπει να περπατάει σα μπαλαρίνα. 

Αχα, έπεσες στη περίπτωση. Έμεινα ένα χρόνο στην Ολλανδία και μάλιστα στο Rotterdam. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα αν και ήμουν σε ενα παλιό κτίριο. Όσο και να ειρωνεύεσαι εκεί πραγματικά είναι πολιτισμένοι και σε σέβονται. Οι τοίχοι ήταν σαν χαρτί, έλα που δεν άκουγα τίποτα; Μια μέρα ένας φοιτητής μάζεψε τα φιλαράκια του και έκανα χαμό σε όλη τη γειτονιά. Τους άκουσα, μιλούσαν ελληνικά. Εντάξει λέω δε γίνεται.
Έχεις πάει σε καφετέρια στο εξωτερικό και στη προκειμένη περίπτωση Ολλανδία; Rotterdam,Amsterdam? Όταν πρωτοπήγα έπρεπε να ψιθυρίζω, μιλούσανε όλοι τόσο σιγά. Και πάλι εκεί ο ελληνάρας τουρίστας ήρθε και έφερε αναστάτωση. Γυρνούσαν όλοι και τους κοιτούσαν. Απο τη μια λες ήρθαν και έφεραν άλλον αέρα, αλλά αν τους έχεις συνέχεια να σκούζουν δίπλα σου κάθε μέρα δεν αντέχεις.
Και ναι, το λέω υπεύθυνα και επίσημα. Εϊμαστε τελείως απολίτιστοι ως λαός και δεν σεβόμαστε κανέναν. Έξω καρδιά μεν, αλλά αυτό το έξω καρδιά έχει και ένα τίμημα, την ασέβεια και το να νομίζεις πως εσύ είσαι μόνο και κανένας άλλος.

• Like 5

10 λεπτά πριν, 80s είπε

Αχα, έπεσες στη περίπτωση. Έμεινα ένα χρόνο στην Ολλανδία και μάλιστα στο Rotterdam. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα αν και ήμουν σε ενα παλιό κτίριο. Όσο και να ειρωνεύεσαι εκεί πραγματικά είναι πολιτισμένοι και σε σέβονται. Οι τοίχοι ήταν σαν χαρτί, έλα που δεν άκουγα τίποτα; Μια μέρα ένας φοιτητής μάζεψε τα φιλαράκια του και έκανα χαμό σε όλη τη γειτονιά. Τους άκουσα, μιλούσαν ελληνικά. Εντάξει λέω δε γίνεται.
Έχεις πάει σε καφετέρια στο εξωτερικό και στη προκειμένη περίπτωση Ολλανδία; Rotterdam,Amsterdam? Όταν πρωτοπήγα έπρεπε να ψιθυρίζω, μιλούσανε όλοι τόσο σιγά. Και πάλι εκεί ο ελληνάρας τουρίστας ήρθε και έφερε αναστάτωση. Γυρνούσαν όλοι και τους κοιτούσαν. Απο τη μια λες ήρθαν και έφεραν άλλον αέρα, αλλά αν τους έχεις συνέχεια να σκούζουν δίπλα σου κάθε μέρα δεν αντέχεις.
Και ναι, το λέω υπεύθυνα και επίσημα. Εϊμαστε τελείως απολίτιστοι ως λαός και δεν σεβόμαστε κανέναν. Έξω καρδιά μεν, αλλά αυτό το έξω καρδιά έχει και ένα τίμημα, την ασέβεια και το να νομίζεις πως εσύ είσαι μόνο και κανένας άλλος.

Kαμία ειρωνία. Ισα ισα, επειδη ακριβως εχω ζησει 2 χρονια, ακουγα τα πάντα απο τον απο πάνω, ο οποίος ο άνθρωπος δεν έκανε τιποτα. Πραγματικά, έκανε οτι κάνουμε ολοι. 

Οπως και να το κάνουμε, δεν ειναι δυνατον να μην ακουστει τιποτα σε τέτοιες κατοικίες. Οι Ολλανδοι γενικά δεν ειναι τυποι γλεντζέδες. Θα τους ακουσεις να γλεντάνε μονο οταν βγει ηλιος, το οποιο συμβαίνει 1 φορά το μήνα. Εκει ξεφαντώνουν :P 

Οντως ειμαστε απολιτιστοι αλλά οχι για τη φασαρία μας, αλλά για το αντιθετο. Οτι πάντα πρέπει να φταίει κάτι άλλο, εκτός από αυτο που πραγματικά φταίει.

4 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Kαμία ειρωνία. Ισα ισα, επειδη ακριβως εχω ζησει 2 χρονια, ακουγα τα πάντα απο τον απο πάνω, ο οποίος ο άνθρωπος δεν έκανε τιποτα. Πραγματικά, έκανε οτι κάνουμε ολοι. 

Οπως και να το κάνουμε, δεν ειναι δυνατον να μην ακουστει τιποτα σε τέτοιες κατοικίες. Οι Ολλανδοι γενικά δεν ειναι τυποι γλεντζέδες. Θα τους ακουσεις να γλεντάνε μονο οταν βγει ηλιος, το οποιο συμβαίνει 1 φορά το μήνα. Εκει ξεφαντώνουν :P 

Οντως ειμαστε απολιτιστοι αλλά οχι για τη φασαρία μας, αλλά για το αντιθετο. Οτι πάντα πρέπει να φταίει κάτι άλλο, εκτός από αυτο που πραγματικά φταίει.

Δεν ξέρω αν ήμουν τόσο τυχερός, αλλά δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα. Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που το αντιμετωπίσω και μάλιστα σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Παρατήρησες ότι όποιος Έλληνας ερχόταν εκεί προσαρμοζόταν απο τη πρώτη μέρα με τους κανόνες; Σεβόταν μέχρι και τα φανάρια για ποδηλάτες, περίμενε σε έναν άδειο αυτοκινητόδρομο μέχρι να ανάψει πράσινο για τον πεζό να περάσει. Περνούσανε όλοι μαζί. Που εδώ πας στη μέση της λεωφόρου και έχεις την απαίτηση να περάσεις και επιμένεις ότι έχεις δίκαιο.Ακόμη και το χαρτάκι της τσίχλας έψαχνε κάδο να το πετάξει γιατί θα τον κοιτούσαν όλοι περίεργα. Όταν ξανα επιστρέφει Ελλάδα όμως, είναι ο ίδιος αδιόρθωτος απολίτιστος. Έχει μάθει έτσι και αρνείται να αλλάξει. Εδώ θα σου πει ότι δεν το κάνει επειδή δεν υπάρχουν κάδοι, ενώ εκεί υπάρχουν περισσότεροι. Για όλα μια δικαιολογία.

Είμαστε απολίτιστοι γιατί  πάντα φταίει κάτι άλλο, σωστά το είπες και όταν η άλλη βάζει πλυντήριο 3 τα ξημερώματα φταίει το πλυντήριο που κάνει θόρυβο, όταν σέρνει τραπέζια καταμεσήμερο φταίει το ξύλο απο το οποίο είναι κατασκευασμένο. Όταν κάνει βόλτες με το τακούνι και τη μπότα φταίει το πάτωμα. Στην ουσία το ίδιο λέμε. Κανένας δεν παραδέχεται ότι ενοχλεί τον άλλο, είσαι πάντα εσύ ο περίεργος, φταίνε τα αφτιά σου, φταίει η μόνωση. Εμείς ποτέ δεν φταίμε και σε τίποτα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι μόνιμοι εννοείς, διότι οι τουρίστες, απ ολες τις χωρες βριζονται ανελέητα από τους Ολλανδους ποδηλάτες λογω της απροσεξίας τους :-P

Γενικά ο οποιοσδήποτε μετανάστης παρατηρω οτι προσαρμοζετε ευκολα στα δεδομένα κάθε χωρας. Δεν ειναι τυχαίο οτι στην Ελλάδα, όποιος μεινει πάνω απο χρονο δε θα διαφέρει σε τιποτε απο τον μέσο Ελληνα.

Γενικά στο θέμα φασαρίας, η μονωση ειναι το α και το ω. 

Το πλυντήριο στις 3 τα ξημερωματα ας πουμε, ειναι κάτι που ο άλλος θα σου πει οτι έχει νυχτερινό και θέλει να το εκμεταλλευτει. Εγω, ειχα νυχτερινο αλλά δεν έβαζα πλυντηριο το βράδυ, ενω μπορουσα. Για να μην ενοχλω τον απο κάτω ομως, πληρωνα παραπάνω τη ΔΕΗ. Ο απο κάτω δε το έμαθε ποτέ, οταν ομως περπατουσα, ειχε την απαιτηση να περπατάω με τις μυτες. 

Οπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν αυτοι που σέβονται, υπάρχουν και οι υπερβολικοι. Οταν επιλέγεις να μεινεις σε πολυκατοικία, πρέπει να ξέρεις τι θα αντιμετωπισεις και α) να εισαι ανεκτικός

β) να σέβεσαι.

Επεξ/σία από pontez2

18 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Οι μόνιμοι εννοείς, διότι οι τουρίστες, απ ολες τις χωρες βριζονται ανελέητα από τους Ολλανδους ποδηλάτες λογω της απροσεξίας τους :-P

Γενικά ο οποιοσδήποτε μετανάστης παρατηρω οτι προσαρμοζετε ευκολα στα δεδομένα κάθε χωρας. Δεν ειναι τυχαίο οτι στην Ελλάδα, όποιος μεινει πάνω απο χρονο δε θα διαφέρει σε τιποτε απο τον μέσο Ελληνα.

Γενικά στο θέμα φασαρίας, η μονωση ειναι το α και το ω. 

Το πλυντήριο στις 3 τα ξημερωματα ας πουμε, ειναι κάτι που ο άλλος θα σου πει οτι έχει νυχτερινό και θέλει να το εκμεταλλευτει. Εγω, ειχα νυχτερινο αλλά δεν έβαζα πλυντηριο το βράδυ, ενω μπορουσα. Για να μην ενοχλω τον απο κάτω ομως, πληρωνα παραπάνω τη ΔΕΗ. Ο απο κάτω δε το έμαθε ποτέ, οταν ομως περπατουσα, ειχε την απαιτηση να περπατάω με τις μυτες. 

Οπως καταλαβαίνεις, υπάρχουν αυτοι που σέβονται, υπάρχουν και οι υπερβολικοι. Οταν επιλέγεις να μεινεις σε πολυκατοικία, πρέπει να ξέρεις τι θα αντιμετωπισεις και α) να εισαι ανεκτικός

β) να σέβεσαι.

Tη πρώτη μέρα τους μαζεύουν οι ποδηλάτες. Πάνω απο μια μέρα αν μείνει κάποιος αντιλαμβάνεται αμέσως ότι εκεί έχουν πρωτεραιότητα τα ποδήλατα και θα σε χτυπήσουν και θα φταις κιόλας.

Κοίτα, αυτό που λες με το πλυντήριο δεν συμφωνώ. Το νυχτερινό νομίζω είναι μετά τις 23:00; Αν δεν κάνω λάθος. Βάλτο τότε ή βάλτο 00:00 στη χειρότερη να σταματήσει 2:00, όταν το βάζεις 3:00 και τελειώνει 5:00 δεν έχει καμία δικαιολογία ο άλλος. Και στο κάτω κάτω τι νυχτερινό; Αν είναι σε πολυκατοικία ξέρεις ότι πάνω κάτω δίπλα ζούνε άλλοι που τους ενοχλείς. Αν είναι να βάζει σκούπα να τρυπάει με το τρυπάνι όλο το βράδυ για να εκμεταλευτεί το νυχτερινό. Συγγνώμη αλλά δεν συμφωνώ. ΤΟ νυχτερινό έχει τη λογική της μονοκατοικίας κάνε ότι γουστάρεις. Όταν είσαι σε πολυκατοικία οφείλεις να σέβεσαι.

• Like 1

45 λεπτά πριν, 80s είπε

Το νυχτερινό νομίζω είναι μετά τις 23:00; Αν δεν κάνω λάθος. Βάλτο τότε ή βάλτο 00:00 στη χειρότερη να σταματήσει 2:00, όταν το βάζεις 3:00 και τελειώνει 5:00 δεν έχει καμία δικαιολογία ο άλλος

Και στις 11 πάλι ωρα κοινης ησυχίας δεν ειναι? Ο οποιοςσδηποτε δε μπορει να διαμαρτυρηθει?

Αρα λοιπόν, κανεις πλέον δε μπορει να εκμεταλλευτει την έκπτωση της ΔΕΗ στο νυχτερινό, επειδη οι εργολάβοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Ξέρεις οτι αυτο δεν αποτελεί μειονέκτημα, μονο του απο πάνω σου αλλά και δικό σου. Ουτε εσυ μπορεις να εκμεταλλευτεις το νυχτερινό.

Η ΔΕΗ βέβαια δεν λέει οτι σου πουλάει νυχτερινό μόνο για πλυντήριο συγκεκριμένα... Μπορεί να κάνεις και άλλες αθόρυβες εργασίες. Πλυντήριο πιάτων, σίδερο κ.λ.π κ.λ.π

• Like 1

51 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Και στις 11 πάλι ωρα κοινης ησυχίας δεν ειναι? Ο οποιοςσδηποτε δε μπορει να διαμαρτυρηθει?

Αρα λοιπόν, κανεις πλέον δε μπορει να εκμεταλλευτει την έκπτωση της ΔΕΗ στο νυχτερινό, επειδη οι εργολάβοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Ξέρεις οτι αυτο δεν αποτελεί μειονέκτημα, μονο του απο πάνω σου αλλά και δικό σου. Ουτε εσυ μπορεις να εκμεταλλευτεις το νυχτερινό.

Ναι απο τις 23:00 είναι ώρα κοινής ησυχίας απλά σου λέω αν θέλει να βάλει πλυντήριο ας το βάλει τότε, πάλι παράνομος θα είναι αλλά δεν είναι τόσο τραγικό όσο το 3 τα ξημερώματα.
Μα το νυχτερινό πως να το χρησιμοποιήσεις αφού είτε θα κοιμάται ο κόσμος γιατί το πρώι έχει δουλειά, είτε θα λείπει αν είναι βραδινός. Το θεωρώ τελείως άκυρο. Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά εκείνη την ώρα εκτός απο το pc ή το κλιματιστικό που και πάλι δεν μπορείς να το έχεις όλο το βράδυ θα αρρωστήσεις.
Γνωστός έχει νυχτερινό και έβαζε πλυντήριο βράδυ και έλεγε ότι το πρωί που σηκωνόταν να τα απλώσει μούχλιαζαν μέσα στον κάδο και μύριζαν. Δηλαδή ποιός θα μείνει ξύπνιος όλο το βράδυ για να απλώσει ρούχα;
Δεν το θεωρώ μειονέκτημα ούτε δικό μου, καθώς δεν θα μπορούσα να το χρησιμοποιήσω. Ή θα κοιμάμαι, ή θα είμαι στη δουλειά βραδινός.

2 λεπτά πριν, Stamer είπε

Η ΔΕΗ βέβαια δεν λέει οτι σου πουλάει νυχτερινό μόνο για πλυντήριο συγκεκριμένα... Μπορεί να κάνεις και άλλες αθόρυβες εργασίες. Πλυντήριο πιάτων, σίδερο κ.λ.π κ.λ.π

Φίλε αυτό έγραψα και στο σχόλιό μου. Ποιός κάθεται ξάγρυπνος όλο το βράδυ κάθε βράδυ να εκμεταλεύεται το νυχτερικό και να βάζει σίδερο, πλυντήριο πιάτων ή δε ξέρω εγώ τι άλλο. Ο κόσμος εκείνες τις ώρες κοιμάται. Θα υπάρχουν και κάποιοι που μένουν ξύπνιοι αλλά δεν είναι ο κανόνας.

Εγώ βάζω το πλυντήριο ρούχων να τελειώνει στις 07:00. Τουλάχιστον έχω φροντίσει να ρωτήσω τους από κάτω αν το ακούν και αν τους ενοχλεί.

Γενικά είναι αρκετά αθόρυβο, αφού καταφέρνω και κοιμάμαι εγώ που με ενοχλεί το παραμικρό.

Το να το βάλω στις 23:00 προϋποθέτει ότι θα είναι κάποιος ξύπνιος στις 00:00+ για να το απλώσει, που δεν παίζει κάτι τέτοιο.

Τη μερα που το προβλημα μου θα ειναι το πλυντηριο της απο πανω θα ανοιξω σαμπανιες.

Στα τελευταια 3 σπιτια που χω μεινει γινεται η μαχη των μαυρων μεσα σε τουνελ απο φασαρια.

Προσφατα καποιος απεναντι (καθημερινη 01.00 βραδυ) εσπασε ολα τα πιατα του σπιτιου του ακουγοντας μουσικαρες γιατι μπορει.

Για τη μαστιγα σκυλια σε μπαλκονια δεν χρειαζεται να μιλησω.Υπαρχει παντου φανταζομαι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...