McNerd Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Πώς τσεκάρουμε ηχομονωση πλην νοικιάσουμε διαμέρισμα; Αν ειναι εργάσιμη και οι γειτονες λείπουν ή αν ο ιδιοκτητης σε φέρει να το δεις τη μέρα ή ωρα που ξέρει οτι τον συμφέρει, πώς μπορείς να διαπιστώσεις αν ειναι οκ; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Πώς ορίζεις την ήσυχη γειτονιά; Φτάνει ένας μόνο να σε κάνει να παραμιλάς, κι ας είναι οι υπόλοιποι ενενήντα εννιά αγαλματάκια ακούνητα και αμίλητα. Και δε σου βάζω καν την (σαφώς και πιθανή) περίπτωση του να σκάσει μύτη ο φασαριόζος αφού έχεις ήδη νοικιάσει σε γειτονιά που μέχρι τότε ήταν άψογη. Βέβαια θα μου πεις τι σχέση έχει το τι μπορεί να γίνει αφού έχω ήδη νοικιάσει σπίτι. Έχει και παραέχει, γιατί ακόμα κι αν έχει βρει την (μέχρι πρότινος) ιδανική γειτονιά, όλα μπορούν ν' αλλάξουν εν μια νυκτί. Πάλι στα ίδια δε θα καταλήξει; Δεν (νομίζω πως) υπάρχουν ήσυχες περιοχές και μπουρδελότοποι. Σε προηγούμενες σελίδες και μερικοί κάνουν αναφορές για βόρεια προάστια που φαινομενικά είναι ήσυχα, και είναι ένας βλαμμένος που τους ξεσηκώνει όλους. Όταν ήρθα να νοικιάσω εδώ που είμαι τώρα, ρώτησα ξεκάθαρα τους σπιτονοικοκύρηδες τι παίζει με φασαρία και σκυλιά. Αυτά είχα συναντήσει στην προηγούμενη γειτονιά, γι' αυτά ρώτησα. Όλα καλά μου είπαν, είναι πολύ ήσυχα, όλοι ευχαριστημένοι. Μέχρι που άρχισε να βαράει νταούλια μια μέρα στις 06:30 ο διπλανός, και με πήρε τηλέφωνο ο σπιτονοικοκύρης που μένει από πάνω, και μου λέει «έχεις πολύ δυνατά τη μουσική και είναι χαράματα». Μέχρι που άρχισαν τα κωλόγατα να ουρλιάζουν και να γδέρνουν το ένα τ' άλλο, σε καθημερινή βάση. Μέχρι που αντιλήφθηκα ότι υπάρχει πρόβλημα με τη στάθμευση και οι μισοί βάζουν κουβάδες για καπάρωμα. Αλλά ΟΚ, αυτό είναι offtopic. Δηλαδή τι να κάνω; Να συντάξω ερωτηματολόγιο με όλες τις πιθανές πηγές θορύβου και να το μοιράσω στη γειτονιά να μου το απαντήσουν και να κάτσω να το μελετήσω; Δε γίνονται παιδιά αυτά. Δε φτάνουν 2-3 φορές πρωί-μεσημέρι-βράδυ για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Πρέπει να μείνεις καιρό, και να έχεις και το νου σου σε αυτό το θέμα. Δε γίνεται να μετακομίζεις Δεκέμβρη (όπως εγώ πέρσι), να είσαι στο τρέξιμο συνεχώς και να συμπεράνεις αν είναι ήσυχη η γειτονιά. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί στεκόμαστε μόνο στα της πολυκατοικίας και αγνοούμε την υπόλοιπη γειτονιά. Μπορεί η μόνωση στην πολυκατοικία να είναι πολύ καλή, και να 'χεις έναν-δυο στη γειτονιά που σηκώνουν τον τόπο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webparts Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Πώς ορίζεις την ήσυχη γειτονιά; Φτάνει ένας μόνο να σε κάνει να παραμιλάς, κι ας είναι οι υπόλοιποι ενενήντα εννιά αγαλματάκια ακούνητα και αμίλητα. Και δε σου βάζω καν την (σαφώς και πιθανή) περίπτωση του να σκάσει μύτη ο φασαριόζος αφού έχεις ήδη νοικιάσει σε γειτονιά που μέχρι τότε ήταν άψογη. Βέβαια θα μου πεις τι σχέση έχει το τι μπορεί να γίνει αφού έχω ήδη νοικιάσει σπίτι. Έχει και παραέχει, γιατί ακόμα κι αν έχει βρει την (μέχρι πρότινος) ιδανική γειτονιά, όλα μπορούν ν' αλλάξουν εν μια νυκτί. Πάλι στα ίδια δε θα καταλήξει; Δεν (νομίζω πως) υπάρχουν ήσυχες περιοχές και μπουρδελότοποι. Σε προηγούμενες σελίδες και μερικοί κάνουν αναφορές για βόρεια προάστια που φαινομενικά είναι ήσυχα, και είναι ένας βλαμμένος που τους ξεσηκώνει όλους. Όταν ήρθα να νοικιάσω εδώ που είμαι τώρα, ρώτησα ξεκάθαρα τους σπιτονοικοκύρηδες τι παίζει με φασαρία και σκυλιά. Αυτά είχα συναντήσει στην προηγούμενη γειτονιά, γι' αυτά ρώτησα. Όλα καλά μου είπαν, είναι πολύ ήσυχα, όλοι ευχαριστημένοι. Μέχρι που άρχισε να βαράει νταούλια μια μέρα στις 06:30 ο διπλανός, και με πήρε τηλέφωνο ο σπιτονοικοκύρης που μένει από πάνω, και μου λέει «έχεις πολύ δυνατά τη μουσική και είναι χαράματα». Μέχρι που άρχισαν τα κωλόγατα να ουρλιάζουν και να γδέρνουν το ένα τ' άλλο, σε καθημερινή βάση. Δηλαδή τι να κάνω; Να συντάξω ερωτηματολόγιο με όλες τις πιθανές πηγές θορύβου και να το μοιράσω στη γειτονιά να μου το απαντήσουν και να κάτσω να το μελετήσω; Δε γίνονται παιδιά αυτά. Δε φτάνουν 2-3 φορές πρωί-μεσημέρι-βράδυ για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Πρέπει να μείνεις καιρό, και να έχεις και το νου σου σε αυτό το θέμα. Δε γίνεται να μετακομίζεις Δεκέμβρη (όπως εγώ πέρσι), να είσαι στο τρέξιμο συνεχώς και να συμπεράνεις αν είναι ήσυχη η γειτονιά. Επίσης, δεν καταλαβαίνω γιατί στεκόμαστε μόνο στα της πολυκατοικίας και αγνοούμε την υπόλοιπη γειτονιά. Μπορεί η μόνωση στην πολυκατοικία να είναι πολύ καλή, και να 'χεις έναν-δυο στη γειτονιά που σηκώνουν τον τόπο. Αρκει ενας,αλλα εναν τον κανεις καλα,αμα ειναι ολη η γειτονια τι κανεις; Εαν νοικιασει καποιος μετα απο σενα μπορεις να τον πιασεις κατευθειαν,εαν ειναι καποιος που το κανει χρονια δε θα ακουσει ουτε το θεο ( πχ στη γειτονια μου ειναι ολοι στα παπαρια τους οποιαδηποτε ωρα ) . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Πώς τον κάνεις καλά τον έναν; Μόνο αν παίρνει από λόγια, διαφορετικά την έχεις πατήσει. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μην πω σε όλες, η αστυνομία δε μπορεί να επέμβει ουσιαστικά. Εκτός αν εννοείς ότι του κάνεις πόλεμο νεύρων ή ακόμα χειρότερα (καλύτερα για άλλους), του ρίχνεις δυο-τρεις ψιλές να έρθει στα ίσια του. Αν είναι όλοι οι υπόλοιποι εκτός από σένα, in that case θα συμφωνήσω με τους άλλους, και θα σου πω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση απ' τη μετακόμιση, παρόλο που δε μ' αρέσουν οι τόσο επιπόλαιες συμβουλές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webparts Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Πώς τον κάνεις καλά τον έναν; Μόνο αν παίρνει από λόγια, διαφορετικά την έχεις πατήσει. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, μην πω σε όλες, η αστυνομία δε μπορεί να επέμβει ουσιαστικά. Εκτός αν εννοείς ότι του κάνεις πόλεμο νεύρων ή ακόμα χειρότερα (καλύτερα για άλλους), του ρίχνεις δυο-τρεις ψιλές να έρθει στα ίσια του. Αν είναι όλοι οι υπόλοιποι εκτός από σένα, in that case θα συμφωνήσω με τους άλλους, και θα σου πω ότι δεν υπάρχει άλλη λύση απ' τη μετακόμιση, παρόλο που δε μ' αρέσουν οι τόσο επιπόλαιες συμβουλές. Eναν τον κανεις καλα πιο ευκολα απο 2-3. Ουτε εμενα μ αρεσουν τετοιου ειδους συμβουλες. Τελευταια εδω μεσα το μονο που διαβαζω ειναι για μετακομιση. Μπορει παντως και ενα ατομο να τα κανει ολα πουτανα και να ηρεμησουν ολοι αυτοι που ειναι στα παπαρια τους. Το μονο που με απασχολει ειναι οτι καποιος μαλακας μπορει να πειραξει τα σκυλια μου ή το αυτοκινητο που ειναι σχεδον καινουργιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Η μετακόμιση είναι πολύ δύσκολο σενάριο, μάλλον όσοι είναι τόσο εύκολοι στο να την προτείνουν δεν έχουν κάνει και πολλές, ή τέλος πάντων δεν έχουν περάσει απ' τα δικά τους χέρια ούτε τα έξοδα, ούτε τα κουβαλήματα, ούτε τα ψαξίματα για σπίτια, ούτε τίποτα. Έχω κάτι γνωστούς/γνωστές που θεωρούν τη μετακόμιση κάτι απλό. Λογικό, αν σκεφτείς ότι όταν χρειάστηκε κούνησαν ελάχιστα το δαχτυλάκι τους και τ' ανέλαβαν σχεδόν όλα οι άλλοι (π.χ. γονείς). Εδώ απλά το να βρεις ένα σπίτι που να σε καλύπτει είναι δύσκολο, και οι περισσότεροι ψάχνουν για πολλούς μήνες και δε βρίσκουν, αφού έξω υπάρχει άπειρη σαβούρα και τα καλά απλά δεν τα προλαβαίνεις αν δεν έχεις βάλει γνωστούς. Πραγματικά είναι σα να λες σε κάποιον που γκρινιάζει για τις εργασιακές συνθήκες/απολαβές να βρει αλλού δουλειά, στην Ελλάδα του 2017. Φαντάσου να δουλεύεις, να είσαι σε φάση μετακόμισης, να έχεις έπιπλα και συσκευές που θα πρέπει να ταιριάξουν στο σπίτι που θα βρεις όοοταν το βρεις, να έχεις όλη την πίεση απ' την προηγούμενη γειτονιά, απ' τη βιασύνη να σηκωθείς να φύγεις, την απογοήτευση που δε βρίσκεις σπίτι, τη χιλιαρικούμπα (τουλάχιστον) που πρέπει να σκάσεις, θες κι άλλα; Μην προσθέσω στα παραπάνω και τις πιθανότητες να πέσεις πάλι σε οστρογότθους, εκεί θα είναι το μεγάλο πάρτυ που θ' ανοίξουν σαμπάνιες. Θα έχεις τραβήξει όλη την ταλαιπωρία για να πέσεις στα ίδια (αν πέσεις). Και όλ' αυτά γιατί; Επειδή εσύ είσαι ο σωστός και ο άλλος είναι λάθος. Θα φύγεις εσύ και άσε τον άλλον στον κόσμο του να χαλάει τον υπόλοιπο. Αντί να γίνει το αντίθετο. Τουλάχιστον θα είσαι πολιτισμένος και δε θα έχεις πέσει στο επίπεδο του άλλου. 5 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webparts Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Η μετακόμιση είναι πολύ δύσκολο σενάριο, μάλλον όσοι είναι τόσο εύκολοι στο να την προτείνουν δεν έχουν κάνει και πολλές, ή τέλος πάντων δεν έχουν περάσει απ' τα δικά τους χέρια ούτε τα έξοδα, ούτε τα κουβαλήματα, ούτε τα ψαξίματα για σπίτια, ούτε τίποτα. Έχω κάτι γνωστούς/γνωστές που θεωρούν τη μετακόμιση κάτι απλό. Λογικό, αν σκεφτείς ότι όταν χρειάστηκε κούνησαν ελάχιστα το δαχτυλάκι τους και τ' ανέλαβαν σχεδόν όλα οι άλλοι (π.χ. γονείς). Εδώ απλά το να βρεις ένα σπίτι που να σε καλύπτει είναι δύσκολο, και οι περισσότεροι ψάχνουν για πολλούς μήνες και δε βρίσκουν, αφού έξω υπάρχει άπειρη σαβούρα και τα καλά απλά δεν τα προλαβαίνεις αν δεν έχεις βάλει γνωστούς. Πραγματικά είναι σα να λες σε κάποιον που γκρινιάζει για τις εργασιακές συνθήκες/απολαβές να βρει αλλού δουλειά, στην Ελλάδα του 2017. Φαντάσου να δουλεύεις, να είσαι σε φάση μετακόμισης, να έχεις έπιπλα και συσκευές που θα πρέπει να ταιριάξουν στο σπίτι που θα βρεις όοοταν το βρεις, να έχεις όλη την πίεση απ' την προηγούμενη γειτονιά, απ' τη βιασύνη να σηκωθείς να φύγεις, την απογοήτευση που δε βρίσκεις σπίτι, τη χιλιαρικούμπα (τουλάχιστον) που πρέπει να σκάσεις, θες κι άλλα; Μην προσθέσω στα παραπάνω και τις πιθανότητες να πέσεις πάλι σε οστρογότθους, εκεί θα είναι το μεγάλο πάρτυ που θ' ανοίξουν σαμπάνιες. Θα έχεις τραβήξει όλη την ταλαιπωρία για να πέσεις στα ίδια (αν πέσεις). Και όλ' αυτά γιατί; Επειδή εσύ είσαι ο σωστός και ο άλλος είναι λάθος. Θα φύγεις εσύ και άσε τον άλλον στον κόσμο του να χαλάει τον υπόλοιπο. Αντί να γίνει το αντίθετο. Τουλάχιστον θα είσαι πολιτισμένος και δε θα έχεις πέσει στο επίπεδο του άλλου. Εκανα 2 μετακομισεις τον τελευταιο χρονο και μπηκα με το ζορι σε αυτο το σπιτι γιατι το προηγουμενο ηταν μια..χαβουζα απο υγρασια,με βησιγοτθους απο πανω και απο διπλα και απεναντι τσιγγανους. Δε βρισκεις σπιτι ουτε καταλαθος,δουλεια θα βρεις για να ζησεις.. Για αυτο δεν εχω σκοπο να φυγω απο αυτο το σπιτι,γιατι απο το 1ο που εμενα 9 χρονια εφυγα μετα απο καυγα και απο το δευτερο λογω υγρασιας και φασαριας.Δε θα τους περασει εδω περα,εχω μερικους ασσους στο μανικι μου εδω. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2017 από webparts Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kapou Kapote Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Παιδιά όντως αυτό το θέμα με τη μετακόμιση που προτείνετε είναι το πιο απίθανο σενάριο ειδικά τώρα! Δεν έχω ούτε μήνα που μετακόμισα, ακόμη τακτοποιώ κούτες! Έχασα 9 κιλά γιατί έτρεχα απο το πρωί μέχρι το βράδυ και ξεχνούσα να φάω!Έδωσα δύο νοίκια μπροστά, πλήρωσα μεταφορική και γερανάκι για να πάρει τα έπιπλα και τα ηλεκτρικά, ψυγείο κουζίνα πλυντήριο(δε ζω μόνος). ΠΛήρωσα μαστόρια να στηρίξω ράφια, αγόρασα κουρτινόξυλα και κουρτίνες να ταιριάζουν με τις συγκεκριμένες πόρτες. ΠΑραγγείλαμε νέα έπιπλα στο σαλόνι απο τη στιγμή που είδαμε τον χώρο, μόνο στα έπιπλα και τον καναπέ δώσαμε ένα 3 χίλιαρο. Σε πόσα σπίτια μετά μπορεί να ταιριάζουν; ΠΛηρώσαμε μεταφορά για τη γραμμή τηλεφώνου και ίτνερνετ. Επίσης πάγιο και μεταφορά ΔΕΗ και νερού. ΕΙδικό κάλυμα για το τζάκι και κατάλληλα εργαλεία. ΚΑι πολλά άλλα που βάλτε τα λιγάκι κάτω να δείτε τι είναι και πόσα μου έφυγαν! Αφού μόλις τελειώσαμε τη μετακόμιση λέω "δεν ξανα κάνω μετακόμιση και αν κάνω θα είναι για να μπω στο δικό μου αγορασμένο σπίτι"!Δεν είμαι φοιτητής πια να έχω ένα τραπεζάκι έναν καναπέ και ένα κρεβάτι απο ικεα. Έχω περάσει απο αυτό το στάδιο. Τη πρώτη μετακόμιση μόνος μου τελείως την είχα κάνει με αγροτικό φίλου που βοήθησε και είχα και ένα ψυγειάκι 80 πόντους και φουρνάκι της πλάκας, όπως και στη δεύτερη.Έψαχνα κανα δυο χρόνια πριν και ήμουν τελείως ψείρας να βρω κάτι πολύ καλό όπως και έγινε. Δεν είμαι κανας πλούσιος. ΑΠλά χρήματα που είχα κρατημένα τα είχα γι'αυτό το σκοπό, να μπορώ να ντύσω το σπίτι όπως πρέπει. Ώρες ώρες νοσταλγώ το προηγούμενο σπίτι μου. Ένα δυαράκι 40 τμ που έβλεπε σε ακάλυπτο, πολυκατοικίας του 80', που δεν το'βλεπε ο ήλιος και άνθρωπος. Που έτρωγα 15 ευρώ τη μέρα στη βενζίνη να βρω πάρκινγκ μετά τη δουλειά. Που πληρώναμε 400€ το μήνα για θέρμανση... Ήταν όμως ρετιρέ και είχα την ησυχία μου! Δεν ξέρω πόσο κοστολογείται να έχεις την ηρεμία σου. Θα έλεγα αξία ανεκτίμητη.Τις πρώτες μέρες που έπεφτα σαν τσουβάλι απο τη κούραση δεν έπαιρνα χαμπάρι, όταν όμως πέρασαν κάποιες μέρες και χαλάρωνα να με πα΄ρει ο ύπνος άκουγα τα απανωτά μπαμ μπουμ απο όλες τις μεριές! Μια ονειρεμένη λύση θα ήταν να μας άφηναν να κοιμηθούμε μερικές μέρες στο σπίτι πριν το νοικιάσουμε. Μόνο έτσι θα ξέραμε. Και στο κάτω κάτω ρωτάτε πως το νοίκιασα; Πήρα πρωί πρωί στην αγγελία και όταν δώσαμε το ραντεβού ήμουν ο πρώτος και περίμεναν άλλοι 10 να το δούνε στην είσοδο! Χαμός ποιος θα προλάβει! Χωρίς σκέψη, μου έκανε το σπίτι, το έκλεισα. Όχι θα περιμενε ο ιδιοκτήτης να πάω να ρωτάω τη γειτονιά τι παίζει με φασαρία και ποιοί μένουν;"Ο επόμενος" θα έλεγε. Το μόνο που με παρηγορεί είναι πως δεν είναι δικό μου, αν το είχα αγοράσει τώρα θα είχα κρεμάσει καμια πέτρα και θα είχα πέσει στη θάλασσα. Μπουρδέλο πολυκατοικία φίλε, Συμβαίνουν αυτά. Άστο και μετακόμισε. Αλλά τελικά την γριούλα τζάμπα την ξέχεσες; Δεν την έκανε αυτή την φασαρία; ΚΑλά την έκανα την κυράτσα και τη ξέχεσα(δεν είναι γριούλα) αλλά υστερικιά κυράτσα με υφάκι που επειδή έχει πολλά λεφτά νομίζει πως της ανήκει ο κόσμος. Αυτήν έκανε τον περισσότερο θόρυβο, σκούπες 1 η ώρα ξημερώματα, βαρούσε πόρτες, κοπανούσε τσόκαρα, τα είχα γράψει παλαιότερα, απλά βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό! Ακόμη κάνει διάφορα αλλά οκ παλεύεται, εκτός απο τις Κυριακές που σηκώνεται αξημέρωτο και κάνει γενική. Τις Κυριακές ξυπνάω μαζί της. Απλά άκουγα συνέχεια και κάτι μπαμ μπουμ στιγμιαία σε άκυρες ώρες και έλεγα "ρε τη κυράτσα γαμώτο μπορεί να βελτιώθηκε αλλά αυτά τα κοπανήματα τι σκατά κάνει; Απλά τα κοπανήματα ήταν απο τους κάτω και δε ξέρω τι σκατά κάνουν και ακούγονται κάτι στιγμιαία ΜΠΑΜ μερικές φορές τη μέρα, κάθε μέρα. Σαν να πετάει τη κατσαρόλα με δύναμη πάνω στο πάτωμα ακούγεται. Μια κάμερα να είχα να έβλεπα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
livefreeordie Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Το λέτε και το ξαναλέτε. Πόσο προσεκτικά να ψάξει; Να πιάσει τη γειτονιά έναν-έναν και να τους ρωτήσει ανοιχτά αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα φασαρίας ή/και αν κάνουν οι ίδιοι φασαρία; Μου θυμίζετε εκείνους που όταν κάποιος ρωτάει για αγορά στρώματος, του λένε να πάει να ξαπλώσει να «τα δοκιμάσει». Αν ο ενδιαφερόμενος δεν κάτσει κανά μήνα να δει τι παίζει, σιγά μη βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Αυτά απλά δε γίνονται. Κι εδώ που τα λέμε, αν γινόταν ένα γκάλοπ, εγώ σου λέω ότι θα έδειχνε ότι στην πλειοψηφία των γειτονιών υπάρχουν τέτοια προβλήματα. παράδεισο έτσι κι αλλιώς δύσκολα να βρει. Ότι μπορεί κάποιες φορές να ακούγεται κάποιος / κάτι είναι βέβαιο. αλλα σίγουρα μπορεί να βρει σπίτι που δεν θα ακούγεται το περπάτημα των από κατω κι οι κλανιες οσων πανε τουαλετα. μιλαμε για μηδενικη ηχομονωση και λυση αλλη δε θα υπαρξει ποτε. Παιδιά όντως αυτό το θέμα με τη μετακόμιση που προτείνετε είναι το πιο απίθανο σενάριο ειδικά τώρα! H μετακομιση δεν ειναι ευκολη υποθεση και κανεις δεν ειπε το αντιθετο. Ακομη και λιγα πραγματα να εχεις δεν ειναι οτι πιο ωραιο το να πρεπει να αλλαζεις σπιτι,ειναι διαδικασια. Αλλα η ηρεμια ειναι το αλφα και το ωμεγα. Το σπιτι πρεπει να ειναι ενας χωρος που γυρνας να ηρεμησεις,οχι ενας χωρος που θα σου προκαλλει στρες και νευρα. Πιστεψε με με τον καιρο θα σε τρελανει η κατασταση αυτη. Εγω που εχω δικο μου σπιτι σκεφτομαι ή να το πουλησω ή να παω να νοικιασω εξαιτιας της φασαριας και του μπλεξιματος που εχω βρεθει. Την ψυχικη σου ηρεμια να τη βαζεις πανω απο ολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 αλλα σίγουρα μπορεί να βρει σπίτι που δεν θα ακούγεται το περπάτημα των από κατω κι οι κλανιες οσων πανε τουαλετα. Ωραία, μιας και το συγκεκριμενοποιήσαμε κάπως, πώς θα συμπεράνει ότι όντως το βρήκε; Θα τύχει να υπάρχει τόση ησυχία, να είναι κάποιος από κάτω/πάνω/δίπλα που να περπατήσει, και κάποιος που θα πέρδεται όταν πάει τουαλέτα; Ή θα πάει στους ανάλογους ορόφους/διαμερίσματα και θα τους ζητήσει να πράξουν αναλόγως όταν τους το ζητήσει; Αντιλαμβάνομαι ότι εκπέμπω έναν αρνητισμό, αλλά πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω πώς το έχετε (τόσο απλό) στο μυαλό σας ότι θα καταφέρει να φτάσει σε ασφαλή συμπεράσματα, ειδικά τη στιγμή που συνήθως όταν σου δείχνουν σπίτια δεν είναι σε ώρες κοινής ησυχίας, υπάρχουν συζητήσεις, γενικότερος θόρυβος και όλα γίνονται βιαστικά. Ότι γενικά μπορεί να βρει τέτοιο σπίτι, μπορεί. Πώς θα είναι σίγουρος πριν υπογράψει το συμβόλαιο και κάνει τη μετακόμιση είναι το θέμα. μιλαμε για μηδενικη ηχομονωση και λυση αλλη δε θα υπαρξει ποτε. Ναι, αλλά τι γίνεται με την υπόλοιπη γειτονιά; Υπενθυμίζω ότι εδώ δε θίγουμε μόνο τις περιπτώσεις ελλιπέστατης μόνωσης σε μια συγκεκριμένη (πολυ)κατοικία, αλλά και τη συμπεριφορά των γειτόνων. Τι να την κάνω τη σούπερ μόνωση, αν απέναντι έχω έναν κάγκουρα που μερακλώνει με τριψήφια dB όποτε του καπνίσει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
webparts Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Απλά τα κοπανήματα ήταν απο τους κάτω και δε ξέρω τι σκατά κάνουν και ακούγονται κάτι στιγμιαία ΜΠΑΜ μερικές φορές τη μέρα, κάθε μέρα. Σαν να πετάει τη κατσαρόλα με δύναμη πάνω στο πάτωμα ακούγεται. Μια κάμερα να είχα να έβλεπα. Ντουλαπια ειναι ρε.. Απλα εχει προηγουμενα μαζι τους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
livefreeordie Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Βασικα το μονο που κανεις ειναι να την λες σε μας που του λεμε να μετακομισει. Οπως ειπα δυσκολα να βρεις το απολυτα ησυχο σπιτι. Παρολα αυτα αφου εσυ λες οτι η μετακομιση ειναι τοσο ματαιη και λαθος εδω ειμαστε να ακουσουμε την δικη σου προταση. Συνεχιζεις παρολα αυτα να μην προτεινεις τιποτα παρα να εισαι αρνητικος στα παντα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pontez2 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Το λέτε και το ξαναλέτε. Πόσο προσεκτικά να ψάξει; Να πιάσει τη γειτονιά έναν-έναν και να τους ρωτήσει ανοιχτά αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα φασαρίας ή/και αν κάνουν οι ίδιοι φασαρία; Μου θυμίζετε εκείνους που όταν κάποιος ρωτάει για αγορά στρώματος, του λένε να πάει να ξαπλώσει να «τα δοκιμάσει». Αν ο ενδιαφερόμενος δεν κάτσει κανά μήνα να δει τι παίζει, σιγά μη βγάλει ασφαλές συμπέρασμα. Αυτά απλά δε γίνονται. Κι εδώ που τα λέμε, αν γινόταν ένα γκάλοπ, εγώ σου λέω ότι θα έδειχνε ότι στην πλειοψηφία των γειτονιών υπάρχουν τέτοια προβλήματα. Aκριβως λοιπόν επειδή ειναι δυσκολο να ξέρεις τι παίζει σε μια γειτονιά, επειδη ειναι δυσκολο να ξέρεις πόσο ηχομονωμένο ειναι ένα σπίτι, επειδη η μετακομιση ειναι τραγικά έξοδα (έχω κάνει 3 σε 7 χρονια, -και ειναι ότι χειρότερο και ψυχοφθόρο) και επειδή μπορεί ο διπλανός σου να είναι όποιος ειναι και να μη καταλαβαίνει ουτε απο αστυνομίες, βάλτε νερό στο κρασί σας, αφήστε τις υπερβολές με το περπάτημα γάτας του απο πάνω, τα καζανάκια και το πόσο δυνατά συζητάει κάποιος και αν έχετε προβλημα μιλήστε με τον "εχθρό" σας. Το πιθανότερο ειναι να τα βρειτε. Με τον τσαμπουκά δεν λύνεται τιποτε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Στις περιπτώσεις που όντως η μόνωση και οι συνθήκες είναι τέτοιες που ακούγεται ακόμα και ο ελάχιστος ψίθυρος, το βούτρσισμα των δοντιών, το περπάτημα (με το πέλμα πρώτα) κ.λπ., θα συμφωνήσω μαζί σας και θα προτείνω κι εγώ μετακόμιση, στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει άλλο τρόπο να υπομείνει αυτή την κατάσταση. Για όλες τις άλλες περιπτώσεις, που κατά τη γνώμη μου αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία, έχω καταθέσει την πρότασή μου, έστω και έμμεσα: συνετισμός του υπεύθυνου της πηγής θορύβου, με το καλό/νόμιμο ή με το άγριο/μη νόμιμο, ό,τι εκείνος προτιμάει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
skiabox Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Share Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2017 Τελικά υπάρχει ελληνική πολυκατοικία με σωστή ηχομόνωση ή είναι πυρηνική φυσική (αν δεν είναι δόλος στα υλικά) για τους έλληνες μηχανικούς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις