Προς το περιεχόμενο

Πολυκατοικία και θόρυβος

Razer_greece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απιστευτα πραματα διαβαζω..

Αυτο το σεναριο,το να κατεβει η αλλη μετα απο τετοια φασαρια και να παραδεχθει το λαθος της ειναι επιστημονικης φαντασιας.

Παιζει να εισαι ο μονος Ελληνας που εχει να πει τετοια ιστορια.
Ας ελπισουμε να μην αλλαξει γνωμη παλι η κυκλοθυμικη ανοργασμικια.

Το δικο μου προβλημα μου λετε πως θα το λυσω?

Μενω σε ενα στενο,στο οποιο 3 σπιτια απο τα 8 εχουν σκυλια που γαυγιζουν,ενας εχει ενα παλιο τρανσιτ πετρελαιο με σπασμενη εξατμιση και το ζεσταινει 7 το πρωι για κυριολεκτικα μιση ωρα και οι υπολοιποι γειτονες αγνοουν παντελως τις ωρες Κ.Η.

Δε μιλαει κανεις για ολα αυτα και φαινομαι να ειμαι ο μονος που δεν ενοχλει και ο μονος που ενοχλειται.

Τι στο διαολο να κανω,να τσακωθω με ολη τη γειτονια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 462
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτο με τα σκυλια εχει γινει μαστιγα.

Φαντασου οτι μενω σε εργατικες κατοικιες,με περιπου 40 σπιτια.

Τουλαχιστον τα μισα εχουν σκυλια και πραγματικα δεν τα βγαζουν ποτε βολτα.

Θεωρουν οτι επειδη τα σπιτια εχουν ολα αυλες οτι τους ειναι αρκετο.

Μπορεις να φανταστεις τι ψυχολογικα εχουν ολα αυτα τα σκυλια και πως κανουν οποτε περασει σκυλος ή ανθρωπος απο το σπιτι τους.

Αυτο με τα σκυλια εχει γινει μαστιγα.

Μόδα έχει γίνει,αφού θεωρούν ότι το σκυλί τους δίνει πρεστίζ.Τεράστια και η ευθύνη των φιλοζωϊκών που ουσιαστικά πιέζουν τον κόσμο να υιοθετήσει τα αδέσποτα επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να τα φροντίσουν.

• Like 2

Μόδα έχει γίνει,αφού θεωρούν ότι το σκυλί τους δίνει πρεστίζ.Τεράστια και η ευθύνη των φιλοζωϊκών που ουσιαστικά πιέζουν τον κόσμο να υιοθετήσει τα αδέσποτα επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να τα φροντίσουν.

Οι συγκεκριμενοι που αναφερω τα εχουν δηθεν για φυλαξη.

Η μοδα ειναι κουβεντα για αλλο thread,αλλα συμφωνω 100%.

Και φυσικα αν δεν εχεις πιτμπουλ η ροτβαιλερ δε μπορεις να λεγεσαι φιλοζωος!

Τεσπα,ας μη βγουμε εντελως offtopic.

Πέρασαν 5-6 μήνες και δεν είχα ζόρια. Τώρα κάποια βράδια που δεν βγαίνω κάθομαι και μιλάω με τους φίλους μου στο skype (με ακουστικά), οπότε ξανανεβαίνει ο απο κάτω και μου λέει μίλα πιο σιγά κάνεις πολύ φασαρία κλπ....Μέχρι και τα Χριστούγεννα στις διακοπές δεν έκανα φασαρία, δεν έβαζα μουσική και μιλούσα ψιθυριστά μέσα στο σπίτι μου απλά για να μην έχω ζόρια!!

Εγώ καλοκαίρι να φανταστείς γινόταν χαμός στο σπίτι. Μπήκε μια κατσαρίδα από το παράθυρο και γυρόφερνε στο δάπεδο. Μου χτυπάει το κουδούνι μια γριά από κάτω η οποία δεν ακούει και καλά κιόλας, μας ρώτησε αν περπατάμε το βράδυ φορώντας μπότες στο σπίτι, κάνουμε πολύ φασαρία και αν συνεχίσουμε θα καλέσει το 100 για να πάρει τα στοιχεία μας και να κάνει μήνυση. Τις λέω βλέπεις την κατσαρίδα εκεί; Δεν ψόφησε παρόλο που ψεκάσαμε με baygon, μπορείς άνετα να ενημερώσεις το 100 να έρθει να την συλλάβει.

Edit: Τώρα είδα οτι μιλάμε για thread του 14. Τελικά η γριά καθώς και η κατσαρίδα ψόψησαν....

• Like 3

Εγώ καλοκαίρι να φανταστείς γινόταν χαμός στο σπίτι. Μπήκε μια κατσαρίδα από το παράθυρο και γυρόφερνε στο δάπεδο. Μου χτυπάει το κουδούνι μια γριά από κάτω η οποία δεν ακούει και καλά κιόλας, μας ρώτησε αν περπατάμε το βράδυ φορώντας μπότες στο σπίτι, κάνουμε πολύ φασαρία και αν συνεχίσουμε θα καλέσει το 100 για να πάρει τα στοιχεία μας και να κάνει μήνυση. Τις λέω βλέπεις την κατσαρίδα εκεί; Δεν ψόφησε παρόλο που ψεκάσαμε με baygon, μπορείς άνετα να ενημερώσεις το 100 να έρθει να την συλλάβει.

Edit: Τώρα είδα οτι μιλάμε για thread του 14. Τελικά η γριά καθώς και η κατσαρίδα ψόψησαν....

Καλα τα πηγες

• Like 1

Εγώ πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις, τραμπουκιζω και οι χριστοπαναγιες ανταγωνίζονται τις κραυγές του σούπερμαν σε ενταση. Στο 99 % των περιπτώσεων πιάνει. Σπάνια έρχεσαι στα χέρια, ειδικά οι γυναίκες αν είναι μονες τους μπορεί να φέρουν και την αστυνομία. Μη χαλάτε κανενός ην ησυχία καριολακια αρκετά έχουμε τραβήξει με τον κάθε ελληναρα που θεωρεί δικαίωμα να θορυβει...

• Like 3

Εγώ πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις, τραμπουκιζω και οι χριστοπαναγιες ανταγωνίζονται τις κραυγές του σούπερμαν σε ενταση. Στο 99 % των περιπτώσεων πιάνει. Σπάνια έρχεσαι στα χέρια, ειδικά οι γυναίκες αν είναι μονες τους μπορεί να φέρουν και την αστυνομία. Μη χαλάτε κανενός ην ησυχία καριολακια αρκετά έχουμε τραβήξει με τον κάθε ελληναρα που θεωρεί δικαίωμα να θορυβει...

Σκληρος πολυ..

Ελα να σε φιλοξενησω μερικες μερες.

Το θέμα με τα σκυλιά έχει πάρει άλλες διαστάσεις.

Ο απέναντι κάλεσε αστυνομία και ζήτησε να μπει το προστιμο των 500 ευρω, σε έναν που εδώ και 2 μέρες

αγόρασε ένα κουτάβι...

Την ίδια στιγμή, άλλος γείτονας κάλεσε αστυνομία για τον απο πάνω του επειδή έβαλε ηλεκτρική σκούπα τη Κυριακή

στις 11 το πρωί και του χάλασε τη Κυριακή του!

Δεν ξέρω αν υπήρξαν προστιμα ή οχι, αυτό που ξέρω ειναι οτι δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση για διάλογο και επισης

δεν υπάρχει καμία υπομονή.

Δεν ξέρω αν υπήρξαν προστιμα ή οχι, αυτό που ξέρω ειναι οτι δεν υπάρχει η παραμικρή διάθεση για διάλογο και επισης

δεν υπάρχει καμία υπομονή.

Η αληθεια ειναι οτι και εγω δεν εχω καμια διαθεση για διαλογο,γιατι βλεπω οτι οι ανθρωποι στη συνοικια που μενω εχουν ολοι την ιδια νοοτροπια.Κοινως δεν υπολογιζουν καμια ωρα κοινης ησυχιας,ειδικα το μεσημερι ειναι σαν να μην υπαρχει καν θεμα.

Καλοκαιρακι μαρτυρησαμε καθως μαζευονταν ολοι με φιλους στις αυλες εως τη 1 το βραδυ.

Οποτε επειδη βλεπω πως θα παει η κατασταση εαν ξεκινησω συζητηση δεν ψηνομαι να μπω στη διαδικασια.

Θα με κοιταζουν ολοι λες και ειμαι εξωγηινος.

• Like 3

Το προβλημα ειναι οτι μονο αυτο πιανει τωρα πια.Αν πας ευγενικα το βλεπουν οι αλλοι σαν αδυναμια και ακρη δε βρισκεις

• Like 1

Δε ξέρω πλέον τι φταίει και τι όχι.

Αυτό που ξέρω ειναι οτι την πληρώνουν και άνθρωποι που δε κάνουν θορυβο.

Γενικά υπάρχει μια τάση υπερβολής. Δε μπορεί ο άλλος να σου λέει "μη τραβάς καζανάκι το βράδυ γιατί το ακουω και ξυπνάω"

Για τα υλικά κατασκευής μιας πολυκατοικίας δε φταίω εγώ ούτε το καζανάκι μου.

Αυτο που αναφέρεις για το καλοκαίρι και τους φίλους.

Υπήρχε μια εποχή που σε κάθε σπίτι υπήρχαν παρέες, ειδικά τα ΣΚ και γέλαγαν μέχρι το πρωί.

Προσοχή, δεν βάραγαν, έβαζαν μουσική ή κάτι άλλο. Απλώς μιλάνε και γελάνε.

Πλέον ειναι ελάχιστες, οπότε και ενοχλούν.

Σημεία των καιρών.

Και εμένα μου γυρνάει το μάτι οταν ο πάνω σέρνει καναπέδες στις 2 το βράδυ.

Αυτό, από το να ενοχληθεί ο δικός μου απο κάτω, επειδή

ακούει ακομα και το περπάτημά μου με κάλτσα και μου ζητάει να περπατάω πιο σιγά γιατι τον ενοχλεί, ε συγνωμμη παιδιά. Υπάρχει θέμα.

Η συνηθισμένη κατάλληξη σε τέτοιες περιπτώσεις (φταις δε φταις) ειναι ένας εκ των δυο να πάει αιμοφυρτος στο

νοσοκομείο.

Απορώ που λες οτι δεν έρχονται στα χέρια. Στο 99% θα πιαστει στα χέρια ο νεοΕλληνας και μετά έχουμε μυνήσεις κτλ κτλ

• Like 1

Δε ξέρω πλέον τι φταίει και τι όχι.

Αυτό που ξέρω ειναι οτι την πληρώνουν και άνθρωποι που δε κάνουν θορυβο.

Γενικά υπάρχει μια τάση υπερβολής. Δε μπορεί ο άλλος να σου λέει "μη τραβάς καζανάκι το βράδυ γιατί το ακουω και ξυπνάω"

Για τα υλικά κατασκευής μιας πολυκατοικίας δε φταίω εγώ ούτε το καζανάκι μου.

Αυτο που αναφέρεις για το καλοκαίρι και τους φίλους.

Υπήρχε μια εποχή που σε κάθε σπίτι υπήρχαν παρέες, ειδικά τα ΣΚ και γέλαγαν μέχρι το πρωί.

Προσοχή, δεν βάραγαν, έβαζαν μουσική ή κάτι άλλο. Απλώς μιλάνε και γελάνε.

Πλέον ειναι ελάχιστες, οπότε και ενοχλούν.

Σημεία των καιρών.

Και εμένα μου γυρνάει το μάτι οταν ο πάνω σέρνει καναπέδες στις 2 το βράδυ.

Αυτό, από το να ενοχληθεί ο δικός μου απο κάτω, επειδή

ακούει ακομα και το περπάτημά μου με κάλτσα και μου ζητάει να περπατάω πιο σιγά γιατι τον ενοχλεί, ε συγνωμμη παιδιά. Υπάρχει θέμα.

Η συνηθισμένη κατάλληξη σε τέτοιες περιπτώσεις (φταις δε φταις) ειναι ένας εκ των δυο να πάει αιμοφυρτος στο

νοσοκομείο.

Απορώ που λες οτι δεν έρχονται στα χέρια. Στο 99% θα πιαστει στα χέρια ο νεοΕλληνας και μετά έχουμε μυνήσεις κτλ κτλ

Αυτο το ειχα με μια γρια οταν εμενα σε πολυκατοικια στον 3ο.

Ερχοταν και μου εβαζε χερι επειδη σερναμε,επειδη εξυνε τα ποδια του το σκυλακι ( δεν ειχα σκυλακι ) και γενικοτερα δεν ειχε με τι να ασχοληθει οποτε καθε 15 μερες ανεβαινε να χτυπησει την πορτα.

Καποια στιγμη επαψα να ασχολουμαι,της ελεγα ναι ναι και εκλεινα την πορτα.

Εχω αλλαξει διαφορα σπιτια  ( 6 η 7 ) τα τελευταια 15 χρονια,καθως το απαιτουσαν οι περιστασεις,ποτε ομως δεν ειχα δημιουργησει θεμα.Αυτο που ζω ομως σε αυτη τη γειτονια πραγματικα δεν το εχω συναντησει πουθενα.

Ο Σταρχιδισμος του Ελληναρα σε ολο του το μεγαλειο.Οι τυποι πραγματικα δεν νοιαζονται για τον διπλα η για τον απεναντι.

Οι πιο πολλοι δε μιλανε μεταξυ τους και ο καθενας κανει πραγματικα οτι του καυλωσει.Τα σπιτια ειναι εργατικες κατοικιες 30 χρονων,οποτε ολοι μεγαλωσαν εδω με αλλη νοοτροπια,με αποτελεσμα να μην υπολογιζουν τιποτα πλεον.

Μονοδρομος η μετακομιση,γιατι δεν ειμαι ανθρωπος που θα κατσει να τσακωθει με ολη τη γειτονια.

Κριμα γιατι το σπιτι ειναι κατα τα αλλα βολικο,τεραστιο για τα χρηματα του,με τζακι και καλοριφερ και ας πουμε στα προαστια της Καλαματας.Αλλα γαμω τους ελληνες και τον πολωνο απεναντι με το ριμαδι το πετρελαιο που κανει σαν χαλασμενη ψαροβαρκα.

• Like 3

Απιστευτα πραματα διαβαζω..

Αυτο το σεναριο,το να κατεβει η αλλη μετα απο τετοια φασαρια και να παραδεχθει το λαθος της ειναι επιστημονικης φαντασιας.

Παιζει να εισαι ο μονος Ελληνας που εχει να πει τετοια ιστορια.

Ας ελπισουμε να μην αλλαξει γνωμη παλι η κυκλοθυμικη ανοργασμικια.

Το δικο μου προβλημα μου λετε πως θα το λυσω?

Μενω σε ενα στενο,στο οποιο 3 σπιτια απο τα 8 εχουν σκυλια που γαυγιζουν,ενας εχει ενα παλιο τρανσιτ πετρελαιο με σπασμενη εξατμιση και το ζεσταινει 7 το πρωι για κυριολεκτικα μιση ωρα και οι υπολοιποι γειτονες αγνοουν παντελως τις ωρες Κ.Η.

Δε μιλαει κανεις για ολα αυτα και φαινομαι να ειμαι ο μονος που δεν ενοχλει και ο μονος που ενοχλειται.

Τι στο διαολο να κανω,να τσακωθω με ολη τη γειτονια?

Φϊλε, δεν κατέβηκε να μου ζητήσει συγγνώμη ούτε μου έδειξε πως μετάνιωσε ή κατάλαβε το λάθος της. Εγώ το υπέθεσα αυτό. Ήρθε απλά με τον γιό της μαζί να του πω και αυτουνού τι συνέβη (δεν το ανέφερα αυτό να μην φωτογραφίσω το περιστατικό αλλά τώρα το δει δεν το δει χέστηκα) να μου πει πως θα προσπαθήσει τις ώρες κοινής ησυχίας να μη κάνει φασαρία, αλλά με υφάκι του στυλ (ότι γουστάρω πάλι θα κάνω) συμπλήρωσε πως για τις υπόλοιπες ώρες θα κάνει ότι και πριν και ότι δεν θα της πω πως θα ζήσει κλπ. Ο γιός της δεν έλεγε τίποτα.

Γριά : Θα προσπαθήσω τις ώρες κοινής ησυχίας|

γιός: Δεν θα ξανα κάνουμε φασαρία ώρες κοινής ησυχίας.

Γριά: Τις; υπόλοιπες ώρες θα κάνουμε ότι θέλουμε

Γιος: Θα προσπαθήσουμε να μην ενοχλούμε όλη μέρα

Γενικά ο γιός κράτησε λιγάκι τα μπόσικα, η γριά αλλιώς του τα είπε, ότι και καλά της είπα να μην αναπνέει κιόλας. Τελικά του ςξήγησα και φάνηκε να κατάλαβε. Αυτή δεν έπαιρνε χαμπάρι.

Π¨ερασαν μερικές μέρες και βλέπω πως η κατάσταση (φτου μη το ματιάσω) έχει αλλάξει προς το καλύτερο, έχω μέρες να ακούσω φασαρία, απο τότε συγκεκριμένα, εκτός απο κανένα ξεκάρφωτο μπαμ σε άσχετες στιγμές μέσα στη μέρα.

Πάντως με βλέπουνε ως τον υπερβολικό και τον περίεργο της πολυκατοικίας, δεν τη ξανα βρήκα τη γριά αλλά πιστεύω πως δεν θα μου μιλήσει καν, και πάλι χέστηκα αφου την ησυχία μου ήθελα να βρω όχι να χαιρετιόμαστε.

Όπως κι εσύ λοιπόν, ήρθα σε μια πολυκατοικία που μάθανε να μην σέβονται κανέναν. Ο διαχειριστής στ'αρ@#& του, βάζει πλυντήριο ξημερώματα γιατί έχει νυχτερινό. Δεν ενοχλούνται ούτε οι απο πάνω ούτε οι απο κάτω! Απορώ, είναι άνθρωποι ή ζόμπι; Η άλλη έμαθε να βάζει σκούπα ξημερώματα, ο άλλος τα μεσημέρια αποφάσιζε πως δεν του άρεσε η θέση του καναπε και τον μετακινούσε. Η δίπλα πλένει κατσαρόλες ξημερώματα, ο απο κάτω τέρμα τη τηλεόραση. Γενικότερα η κατάσταση ήταν ανυπόφορη και δεν άντεχα αλλο. Διαπίστωσα πως το περιστατικό με τη γριά συζητήθηκε στη πολυκατοικία και έχω διαπιστώσει μια γενικότερη ηρεμία μετά απο εκείνη την ημέρα. Δε ξέρω πραγματικά τι συνέβη και σταμάτησαν όλοι να ζούνε σαν να είναι στη ζούγκλα και να κάνουν σαν τα άγρια ζώα.

Κρατάω και μια πισινή, δεν αλλάζουν τόσο εύκολα οι συνήθειες, έμαθαν σαν τα α΄γρια ζώα. Ή θα συνηθίσουν να είναι γενικότερα αθόρυβοι αν τους γίνει συνήθεια, ή θα ξεχνιούνται μέρα με τη μέρα και θα ξανα επιστρέψουν στις παλιές κακές συνήθειες.|

Πάντως αν είσαι καινούριος στη γειτονιά ρίξε καμια φωνή σ'αυτούς που ενοχλούν, μπορεί να σε πούνε περίεργο (που δεν είσαι) για αυτούς είναι οι μόνοι λογικοί, άρχισε να μιλάς να λες καμια κουβέντα. Μετά απλά θα σκέφτονται ότι αν κάνουν έτσι συνέχεια θα τρώνε παρατηρήσεις και θα τα ακούνε απο σένα. ΑΚόμη και αν σκέφτονται (πωω τον μ@&%κα θα μας την πει πάλι, καλύτερα να μην τον ενοχλήσουμε) Έτσι μπορεί να λένε και για μένα αλλά τουλάχιστον βρήκα την ησυχία μου... Αν έχεις καιρό όμως στη γειτονιά και σε συνήθισαν έτσι απλά να μη μιλάς ποτέ, δεν έχεις πει τίποτα ποτέ και σε κανέναν, θα είναι πολύ δύσκολο ξαφνικά να αλλάξουν και θα σκέφτονται (μα καλά τι έπαθε αυτός ξαφνικά, ά ρε τόσο καιρό πως δεν είχε πρόβλημα) και θα συνεχίσουν να σε γράφουν κανονικότατα.

Τι θέλεις να θυσιάσεις; Την ψυχική σου υγεία; Ή την (επιφανειακά) καλή σχέση με τους αγροίκους της γειτονιάς;

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...