tolkap Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 καλησπέρα παιδιά! χρειάζομαι μια βοήθεια γιατί κυριολεκτικά έχει πάρει φωτιά ο κώλος μου. Έχω 2 πίνακες. Ο πρώτος (πίνακας1) έχει τα στοιχεία ασθενών ενός νοσοκομείου και έχει πρωτεύον κλειδί το ΑΜΚΑ του. Ο δεύτερος πίνακας (πίνακας 2) έχει το ΑΜΚΑ σαν πρωτεύον κλειδί και κάποια οικονομικά στοιχεία του πελάτη (χρεώσεις,πιστώσεις κλπ). το πρόβλημα μου είναι το εξής. Θέλω όταν περνάω μια εγγραφή στον πίνακα 1 να δημιουργείται και μια εγγραφή στον πίνακα 2 με το ΑΜΚΑ του ασθενή. Οι 2 πίνακες έχουν σχέση ένα προς ένα. Υπάρχει κάποια λύση? η εργασία αυτή γίνεται σε microsoft access χίλια ευχαριστώ προκαταβολικά
tolkap Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) βασικά είναι 2 οι απορίες μου και ζητάω προκαταβολικά συγνώμη που σας πρήζω αλλά έψαξα στο forum και δε βρήκα κάποια λύση.Απορία 1. Έχουμε 3 πίνακες ΑΣΘΕΝΕΙΣ(αμκα,όνομα,επίθετο) ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ(αμκα, πίστωση,χρεωση,υπολοιπο) ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ (αμκα, πίστωση,χρεωση,υπολοιπο). σε αυτούς πρωτεύων κλειδί είναι το αμκα και οι σχέσεις είναι 1 προς 1. θέλω να βρίσκω π.χ. τις συγκεντρωτικές χρεώσεις των 2 μηνών με βάση ένα αμκα πελάτη...δηάδή πόση συνολική χρέωση έχει ο πελάτης με αμκα 2121212121 για τους 2 μήνες.Απορία 2. Σε ένα πίνακα Α(χρέωση1, χρέωση 2, χρέωση 3, Συνολική χρέωση) θέλω μόλις συμπληρώνω τις τιμές στα 3 πρώτα πεδία να συμπληρώνεται αυτόματα το άθροισμα τους στο πεδίο Συνολική χρέωση. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2014 από tolkap
tolkap Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2014 Αυτά και πάλι ευχαριστώ για το χρόνο σας παίδες!!
konstantin1 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2014 Για την απορία 1 σου στλελνω μια access με παράδειγμα.. Μ ε το query παίρνεις το αποτέλεσμα.. Παρόλαυτά θεωρώ ότι το κάνεις λάθος γιατί δεν χρειάζεται άλλος πίνακς ανά μήνα..Μπορελις να έχει όλους τους μήνες σε ένα πίνακα και δύο έξτρα στήλες για μήνα και έτος που θα είναι στο primary key,, Για την απορία 2 αυτόι που ζητάς είναι ένας trigger κατά το update πεδίων σε πίνακα..Δυζτυχως η access δεν το υποστηρίζει...Πρέπει να πας σε άλλη RDBMS βάση πχ SQL Server, Oracle.... amka.zip
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα