Προς το περιεχόμενο

Search machine like skroutz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, θα ήθελα αν ξερετε τι ειδους λειτουργία (plugin?) χρησιμοποιεί το skroutz για να καταχωρεί όλα τα προιοντα σε μια βάση δεδομενων και με τα διαφορα φίλτρα να τα εμφανίζει.

Δημοσ.

Χμμ δεν νομίζω να υπάρχει κάτι τελείως έτοιμο. Αλλά πάντα νόμιζα ότι το έχουν φτιάξει μόνοι τους, custom δηλαδή. Τώρα, πώς δεν ξέρω ακριβώς αλλά φαντάζομαι χρησιμοποιούν web crawl - parsing τεχνικές. Δηλαδή, κάπως πρέπει να μπαινουν σε κάθε σάιτ και παίρνουν αυτόματα τα προϊόντα και τις τιμές για κάθε κατάστημα και μετά τα αποθηκεύουν σε μια βάση δεδομένων.

Αν ξέρει κάποιος περισσότερα ας με διορθώσει, θα έχει ενδιαφέρον να μάθουμε.

Δημοσ.

Οταν είχα ρωτήσει εγω, για να βάλω καποια προιόντα, μου είχαν πει οτι πρέπει να τους πληρώσω για να μπω στο σκρουτζ! Δεν μπαίνεις δωρεάν, αρα το crawler δεν υφίσταται!

Μου είχαν πει οτι αν αποφάσιζα να μπω, θα έπρεπε να τους δώσω ενα xml αρχείο της ιστοσελίδας μου και κατι άλλο που δεν θυμάμαι ( πάνε και 4 χρόνια απο τότε...)

Δημοσ.

Ναι μπράβο κάπου το είχα δει αυτό με το xml αρχείο. Αλλά τί γίνεται κάθε φορά που βάζεις νέο προϊόν ή αλλάζεις τιμές (και θα γίνεται συχνά αυτό φαντάζομαι) ? Αα μάλλον τους στέλνεις ενα url με το xml αρχείο (αναβαθμισμένο) και αυτοί κάνουν parse το αρχείο αυτό ανα τακτά χρονικά διαστήματα και το αποθηκεύουν στη βάση τους κάτι σαν το RSS.

Πάντως να πούμε ότι έχουν http://docs.skroutz.gr/apiv2/ (Developer Tools) αν θέλει κάποιος προγραμματιστής να πάρει τα δεδομένα (προϊόντα κτλ) του skroutz.gr αλλά εσύ φαντάζομαι θες να φτιάξεις κάτι δικο σου...

Δημοσ.

Αυτό που ζητάς είναι πάαααρα πολύ γενικό.

Πρακτικά ζητάς να σου πούμε ένα plugin το οποίο να έχει out of the box τη λειτουργικότητα που έχει πετύχει μια εταιρία μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας και με προσωπικό αρκετούς προγραμματιστές. Αυτό με απλά λόγια δεν υπάρχει...

Αν θες να γίνεις πιο συγκεκριμένος, αν έχεις κάποια ιδέα που έχεις κάποια σκοτεινά σημεία ή αν είναι κάποια συγκεκριμένη λειτουργία που θες να ρωτήσεις πως θα μπορούσε να γίνει, ευχαρίστως να βοηθήσουμε.

Και μιας και αναφέρθηκε το skroutz, το μακρινό 2005, έκανε crawl κάποια ελληνικά τεχνολογικα e-shops, από τα οποία εμφάνιζε αποτελέσματα. Προφανώς στη συνέχεια αυτό άλλαξε και πλέον έγινε directory στο οποίο το κάθε κατάστημα στέλνει τα προϊόντα που θέλει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...