Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν ξέρω αν υπάρχει θέμα παρόμοιο αλλά λίγο που έψαξα δεν βρήκα..

Τελευταία, κάνω κάτι μαθήματα πάνω στην qbasic[ ποια η διαφορά απο την απλή basic αλήθεια;]

Είχα γράψει μια άσκηση σε έναν άλλο υπολογιστή που είχε ένα πρόγραμμα για αυτήν την γλώσσα και θέλησα να ψάξω να εγκαθιστήσω κι εγώ κάτι παρόμοιο,αφού δεν θυμόμουν το όνομά του.Αρχικά μου είπαν κάποιοι να κατεβάσω το dosbox και το qbasic.exe απο την ιστοσελίδα της. Τα κατέβασα και μπήκε το πρόγραμμα εντάξει.Όμως όταν θέλω να προσθέσω σύμβολα πχ παρενθέσεις ή μαθηματικούς τύπους πάντα τα βρίσκω σε διαφορετικά πλήκτρα απο ότι συνήθως πχ το 8 δεν είναι αστερίσκος αλλά παρένθεση...

Έχω κάνει κάτι λάθος στην εγκατάσταση πχ λάθος πρόγραμμα ;; μήπως φταίει που τελευταία έχουν κολλήσει κάτι πλήκτρα στο pc μου;; Μήπως υπάρχει κόλπο να γράφω στο πρόγραμμα με τα σωστά πλήκτρα ή όχι;; Αυτό γίνεται μόνο σε 'μένα ή έτσι γίνεται πάντα; :huh:

Δημοσ.

Τελικά κατέβασα ένα άλλο πρόγραμμα για την qbasic που αναγνωρίζει και το πληκτρολόγιο οθόνης και όλα εντάξει!! B)

Ευχαριστώ πάντως theELF! :-)

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν η εντολή ''DEF FNx[y]=συνάρτηση'' όπου χ ένας συμβολισμός πχ OH και y ένα γράμμα πχ Η είναι σωστό για να ορίσουμε μια συνάρτηση; Αν ναι τότε εμένα μου βγάζει ότι είναι λάθος όταν το γράφω τι να φταίει;; :huh:

Δημοσ.

Tελικά το έλυσα κι αυτό μετά απο λίγη ώρα που είχα γράψει εδώ ! :-)

Τώρα έχω άλλο πρόβλημα όμως :fear:  ο καθηγητής δεν πρόλαβε να μου πει πως να εκτυπώνω την άσκηση σε μορφή plot.txt ως [χ,υ] όπου χ,υ δυο ζητούμενα που βρίσκω μέσα στην άσκηση, και έχω μια άσκηση για την δευτέρα... αρκει να γράψω ένα print και να γράψω εκτύπωσε την άσκηση σε plot.txt ή όχι;; Αν ναι να το γράψω μετά ή πριν απο τα print των αποτελεσμάτων  που θέλει η άσκηση;

Ξέρει κανείς πώς να το εκτυπώσω σε αυτή την μορφή; :fear:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...