killer76 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Καλησπερα. Θελω να περασω σε λαπτοπ linux πιο πολυ για πειραματισμο και ισως μου αρεσει. Αλλα εχω καποιες ερωτησουλες επειδη ειμαι ασχετος. α) επειδη το λαπτοπ το εχω για σημαντικη εργασια, γινεται να περασω ολο το λινουξ σε ενα φλασακι και οταν το βαζω να ανοιγει με λινουξ, οταν το βγαζω να ειναι σαν να μην εχω περασει ποτε λινουξ. β) τo λινουξ εχουν γραφικο περιβαλον οπως τα windows ή ειναι μονο οπως το dos? γ) υπαρχουν προγραμματα για djs. Π.χ. Οπως vdj, traktor κλπ? δ) το linux ειναι πιο σταθερό και γρήγορο απο windows? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 α)ναι μπορείς με π.χ. το unetbootin αλλά έχε υπόψιν ότι θα τρέχει με κάπως χαμηλότερες αποδόσεις αφού το usb θα έχει μικρότερη ταχύτητα από έναν σκληρό,αλλά και επειδή δεν θα περαστού driver για το σύστημά σου. β)άλλα έχουν και σε άλλα μπορείς να βάλεις υπάρχουν και διάφορες επιλογές για το γραφικό περιβάλλων υπάρχουν εντελώς διαφορετικά δηλαδή. δ)έχει λιγότερα «πράγματα» που μπορούν να «μπλεχτούν» και να καθυστερήσουν τον Η/Υ ,αυτό μπορείς να το θεωρείς «ποιο σταθερό και γρήγορο» αν και δεν είναι πραγματικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thomasG4 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Για τη τρίτη ερώτηση σου, να πω ότι υπάρχει ένα αρκετά αξιόλογο πρόγραμμα για dj που λέγεται mixxx. Μπορείς να το δοκιμάσεις και στα windows, να δεις άμα σε βολεύει. http://www.mixxx.org/ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
killer76 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 α)ναι μπορείς με π.χ. το unetbootin αλλά έχε υπόψιν ότι θα τρέχει με κάπως χαμηλότερες αποδόσεις αφού το usb θα έχει μικρότερη ταχύτητα από έναν σκληρό,αλλά και επειδή δεν θα περαστού driver για το σύστημά σου. β)άλλα έχουν και σε άλλα μπορείς να βάλεις υπάρχουν και διάφορες επιλογές για το γραφικό περιβάλλων υπάρχουν εντελώς διαφορετικά δηλαδή. δ)έχει λιγότερα «πράγματα» που μπορούν να «μπλεχτούν» και να καθυστερήσουν τον Η/Υ ,αυτό μπορείς να το θεωρείς «ποιο σταθερό και γρήγορο» αν και δεν είναι πραγματικά. Ωραια θα δοκιμασω να το κανω. Τι εννοεις με τα driver? δεν θα εχω καθολου ή θα εχω στο φλασακι? Εχετε να προτεινετε πως μπορω να εχω γραφικο περιβαλλον απο την αρχη? Για τη τρίτη ερώτηση σου, να πω ότι υπάρχει ένα αρκετά αξιόλογο πρόγραμμα για dj που λέγεται mixxx. Μπορείς να το δοκιμάσεις και στα windows, να δεις άμα σε βολεύει. http://www.mixxx.org/ Ωραια θα το δοκιμασω. Αν και απο οτι ειδα απο την εικονα δεν θα εχω προβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Ωραια θα δοκιμασω να το κανω. Τι εννοεις με τα driver? δεν θα εχω καθολου ή θα εχω στο φλασακι? Εχετε να προτεινετε πως μπορω να εχω γραφικο περιβαλλον απο την αρχη? Οι μεγάλες διανομές (ubunu fedora mint ...ξέρω γω) όλες έχουν γραφικό περιβάλλων πρέπει να ψαχτείς αρκετά για να βρεις κάποια χωρίς. Στο linux όλα τα driver που είναι ελεύθερα είναι μέσα στον πυρήνα της διανομής,δηλαδή μάλλον πολλά αν όχι όλα τα εξαρτήματα του Η/Υ σου θα φανούν και θα δουλεύουν, κάποιοι driver όμως όπως π.χ. της κάρτας γραφικών (nvidia amd) δεν είναι ελεύθερα και θέλει λίγο ψάξιμο για να περαστούν και σε usb περνιούνται μόνο σε κάποιες διανομές π.χ. στο ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mask2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Υπάρχει ένας οδηγός εδώ στο forum. Κάνε ένα κόπο και ψαξτον γιατι είμαι απο κινητό. Θα σου λύσει πολλές απορίες. αν θες πες μας και το μοντέλο του λαπτοπ ή τα χαρακτηριστικά του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
killer76 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Λοιπον έχω το hp g62 (κανω copy μερικα χαρακτηριστικα απο SIW) Family 103C_5335KV Memory 5883 MB Total, 3623 MB Free AMD Athlon II P340 Dual-Core Processor Cpu Socket Socket S1 (638) Max CPU Speed 2200MHz Property Value DESKTOP (Hewlett-Packard HP G62 Notebook PC) AMD High Definition Audio Device Realtek High Definition Audio Video Adapter AMD M880G with ATI Mobility Radeon HD 4250 Device Name ATI Mobility Radeon HD 5470 (έχει διπλη κάρτα γραφικών) Παιδια οπως είπα είμαι ασχετος. Μπορείτε να μου προτείνετε εσεις μια εκδοση με γραφικο περιβαλλον ωστε βημα-βημα να φτιαξω το φλασακι. Υπάρχει τρόπος (αν είναι πολύ καλυτερα απο θέμα ταχυτητας), να περασω linux στο σκληρο που ήδη έχω? ΧΩΡΙΣ ομως να μου επηρεασει καθολου τα windows και τα αρχεια που ήδη έχω. Αυτη τι στιγμή έχω 2 παρτισιον. ενα με τα windows και ενα με τα αρχεια μου. Αν και θα προτιμουσα σε φλασακι. Παιδια οπως είπα ειμαι παντελώς ασχετος, οποτε οποιος μπορει να δωσει βημα-βημα οδηγίες ή να με παραπέμψει σε tutorial ελληνικο αν υπαρχει. Και ας περιμένω κάποιο διάστημα. Δεν βιάζομαι και τόσο. Όπως είπα για ψιλοπειραματισμό το θέλω. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
martinoff Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2014 διαβάζεις αυτο, είναι γραμμένα αναλυτικά όσα ρωτάς και πολλά περισσότερα ότι απορία έχεις την λες αλλά αφού το διαβάσεις 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
warlock9_0 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 ας το κάνει κάποιος sticky 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
noa113 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2014 [...] Θελω να περασω σε λαπτοπ linux πιο πολυ για πειραματισμο [...] ειμαι ασχετος [...] το λαπτοπ το εχω για σημαντικη εργασια [...] Είμαι ο τελευταίος που θα σε αποτρέψει από το να δοκιμάσεις εγκατάσταση Linux αλλά θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε ότι κάνεις αφού το λάπτοπ είναι για σένα σημαντικό. Ακόμα και στο USB να προσπαθείς να κάνεις εγκατάσταση αρκεί ένα μικρό λαθάκι σε ένα και μόνο γράμμα ή σε ένα κλικ και θα εξαφανίσεις όλα τα δεδομένα από τον σκληρό σου δίσκο. Πριν κάνεις οτιδήποτε να παίρνεις backup από ότι σημαντικό για σένα υπάρχει εκεί μέσα. Το μηχάνημα που έχεις είναι αρκετά δυνατό για να σηκώσει τις περισσότερες από τις διαθέσιμες διανομές linux. Αν έχεις και μερικά GB διαθέσιμα στον σκληρό δίσκο (10 είναι αρκετά για αρχή αν και μερικές διανομές θέλουν παραπάνω) τότε θα σου πρότεινα dual boot. Αν όλα πάνε καλά τότε δεν θα ακουμπήσεις την υπάρχουσα εγκατάταση ούτε το Partition με τα δεδομένα αλλά θα αποκτήσεις ένα ακόμα partition όπου θα είναι εγκατεστημένο το linux. Κάθε φορά κατά την εκκίνηση θα μπορείς να επιλέξεις ποιό από τα εγκατεστημένα λειτουργικά θέλεις να εκκινήσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
TheELF Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Παιδια οπως είπα ειμαι παντελώς ασχετος, οποτε οποιος μπορει να δωσει βημα-βημα οδηγίες ή να με παραπέμψει σε tutorial ελληνικο αν υπαρχει. Και ας περιμένω κάποιο διάστημα. Δεν βιάζομαι και τόσο. Όπως είπα για ψιλοπειραματισμό το θέλω. Το unetbootin που είπα και πριν είναι πανεύκολο,τρέξε το και επέλεξε το διανομή πάνω πάνω από δίπλα που λέει == επιλογή διανομής== ψάξε και διάλεξε το ubuntu. Στο κάτω μέρος γράφει κάπου Space used to preserve ... αν το usb σου είναι έστω 2gb βάλε εκεί 1gb αφού έχεις μέσα το usb σου πάτα εκεί που λέει δίσκος να το επιλέξεις και μόλις πατήσεις το εντάξει θα ξεκινήσει η διαδικασία. Αυτή η διαδικασία δεν έχει κίνδυνο,εκτός και αν επιλέξεις κάποιον usb σκληρό δίσκο κατά λάθος Το τι θα πατήσεις για να ξεκινήσει από το usb ελπίζω να το ξέρεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
killer76 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2014 Ωραια παιδια. Σας ευχαριστω ολους μεχρι στιγμης. Αυρι θα γινει η δοκιμη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα