james01gr Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση (καινούργιο σπίτι με αντλία θερμότητας) ο μηχανικός είχε προβλέψει παραπάνω 2 τετρ. μέτρα συλλέκτες έτσι ώστε να υποβοηθά την αντλία στους κρύους μήνες και να ζεσταίνει πιο γρήγορα το νερό και επομένως να έχεις μικρότερη ανάγκη από τις εσωτερικές αντιστάσεις.
fredd0 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2017 Σκεφτόμουν να χρησιμοποιήσω αυτη την πατέντα κατα την διαρκεια ηλιόλουστων μερών που εχει ομως κρυο λογω χειμωνα. Αν πχ ο ηλιακος ανεβαινει μεχρι 40 βαθμους μεσα στην μερα, μπορω να κυκλοφορώ αυτο το νερο στα σώματα ωστε να κρατάει μια θερμοκρασία το σπιτι. Το βραδυ μπορει να γυριζει με μια τριοδη βανα σε πετρελαιο ή αεριο(οτι εχει ο καθενας) δε γινονται αυτα τα πραγματα, κατ αρχας με 40 βαθμους νερο τα σωματα ουτε καν θα σε ζεστανουν εκτος κι αν εχει γινει προβλεψη για χαμηλες θερμοκρασιες και υπερδιαστασιολογηση των σωματων. Κατα δευτερον, ενας μεσος ηλιακος θερμοσιφωνας εχει πχ 200lt νερο κι ενα μεσο σωμα πανελ εχει χωρητικοτητα 10lt. Και μικρο σπιτι να ναι με 5-6 πανελς θα γυρισεις τα 200lt για ενα τεταρτο, θα πεσει το νερο στους 30 βαθμους και θα χεις κανει μια τρυπα στο νερο. Και προφανως αυτο το νερο δε μπορει να ξαναγυρισει στον ηλιακο να ξαναζεσταθει, θα χει μπει φρεσκο κρυο νερακι εκει. Καλά τι συζητάμε τώρα; Το χειμώνα ο ηλιακός είναι άχρηστος. Δε μπορεί να ζεστάνει το νερό να πλύνεις τα χέρια σου και μερικοί θέλουν να ζεστάνει νερό για τη θέρμανση; Ακόμα και τις μέρες με ήλιο ή απόδοση του δεν είναι καλή. Θα σου ζεστάνει το νερό αφού δεχτεί τις ακτίνες του ήλιου μισή μέρα. Πιο εύκολο μου φαίνεται η τηλεόραση με υγραέριο κατ' αρχας προφανως δε γινεται με ηλιακους θερμοσιφωνες, γινεται με ηλιακα συστηματα βεβιασμενης. Κατα δευτερο γινεται σε σπιτια με αριστη μονωση και συστηματα θερμανσης χαμηλων θερμοκρασιων, πχ ενδοδαπεδια. Κατα τριτο θελουν αρκετους συλλεκτες και αρκετα μεγαλα δοχεια αποθηκευσης νερου (τα λεγομενα buffer), με 200lt ηλιακο θερμοσιφωνα ταρατσας προφανως θα κανεις μια τρυπα στο νερο. Εμενα η αντισταθμιση της ενδοδαπεδιας ειναι ρυθμισμενη να χρησιμοποιει 45 βαθμους νερο σε εξωτερικη θερμοκρασια 0 βαθμων και μια χαρα κραταει το σπιτι στους 22 βαθμους. 2
teddy71 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Καλά τι συζητάμε τώρα; Το χειμώνα ο ηλιακός είναι άχρηστος. Δε μπορεί να ζεστάνει το νερό να πλύνεις τα χέρια σου και μερικοί θέλουν να ζεστάνει νερό για τη θέρμανση; Ακόμα και τις μέρες με ήλιο ή απόδοση του δεν είναι καλή. Θα σου ζεστάνει το νερό αφού δεχτεί τις ακτίνες του ήλιου μισή μέρα. Πιο εύκολο μου φαίνεται η τηλεόραση με υγραέριο Αν δεν κανεις συντήρηση ποτε και δεν συμπληρωνεις το ψυκτικο υγρο που εχει χαθει ή δεν ειναι προσανοτολισμενος σωστα λογικο να μην εχεις ζεστο νερο το χειμωνα. Εγω κατοικοντας στη θεσ/νικη που δεν εχει και τοση ηλιοφανεια οπως καποιες πιο νοτιες περιοχες , το πολυ 15 μερες αντε βαριά βαρια 20 ημερες να μην εχω ζεστο νερο. Παντως και εγω θεωρω ενα τετοιο εγχειρημα χασιμο χρονο. Γιατι θες πολυ μεγαλη ποσοτητα την οποια σιγουρα δεν μπορει να στην δωσει ενα ηλιακο συστημα, επισης αυτο το νερο που θα κυκλοφορησει πως θα ζεσταθει ξανα καθως μετα απο λιγο θα εχει κρυώσει. Μαλλον το ολο εγχειρημα-σκεψη ειναι μη υλοποιησιμο , αν ηταν θα ειχε κυκλοφορησει στην αγορα, δεν ειναι δα και καμμια νεα τεχνολογια που τωρα ανακαλυπτουμαι της δυνατοτητες της. Το ερώτημα είναι παρομοιο με ενα προσφατο θεμα που ο αλλος ηθελες να παραγει ρευμα απο το πανελ του ηλιακου, ισως να ειναι και ο ιδιος ο ts που προσπαθει να "ανακαλυψει" νεες χρησεις του ηλιακου θερμοσιφωνα.
masteripper Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Νομίζω ότι τα λεφτά που σκέφτεσαι να επενδύσεις στον ηλιακό->καλοριφερ θα είχαν σαφώς μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εαν πήγαιναν σε μονώσεις....
dollyyy19 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 ο ηλιακος με μια ωρα ηλιο εχει ζεστανει νερο.ορος νηματοθετη,αν εισαι στον ακριβως κατω οροφο,κανεις δουλεια.βασικα κανεις δουλεια οπως και να εχει,με ενα εξτρα καζανι 200 λιτρων ,εναν κυκλοφορητη και δυο τρεις βανες.εγω ειμαι ακριβως κατω απο ηλιακο,και με δευτερο καζανι και εξι βανες,στελνω κατευθειαν σε δυο μεγαλα σωματα,τις μερες που εχει ηλιο με κρυο,και κανει δουλεια.εχει λιγο τρεξιμο,διοτι το εκανα με το μικριτερο κοστολογιο που μπορουσα,δλδ ανοιγοκλεινω τις βανες εγω,αλλα και εξαερωσεις σε εναλλαγες.
serdakis Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 παντως και εμενα ο ηλιακος μου το χειμωνα εχει 50 με 55 βαθμους νερο.ανετα κανεις μπανιο. ειναι και 200 λιτρα. Μαλλον αυτοι που λενε οτι δεν εχουν νερο δεν εχουν κανει ποτε συντηρηση ή εχουν ηλιακο 20ετιας χωρις μονωσεις στις σωληνες και με πολυ κακο δοχειο. Στην αγορα υπαρχουν τετοια συστηματα αλλα απαιτουν πολλα πανελ και δοχεια αδρανειας με τρομερη μονωση. Εγω ρωταω για μια κατασκευη για δοκιμαστικους σκοπους με 2 σωματα ισα ισα για να κρατας ενα δωματιο 50τμ στους 20 βαθμους και να μην παγωνει.απο εκει και περα το πετρελαιο ή αεριο ή καποια σομπα με αεραγωγους ειναι μονοδρομος για καλη θερμανση
bill987 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Μιλάμε για κάτι τέτοιο : http://www.assosboilers.com/el/hot-water-storage-tanks/solar-heating-systems.html Αν έχεις επιδαπέδια θέρμανση, άρα θέλεις νερό στους 40 βαθμούς, τότε συμφέρει κάπως! Κάποια στιγμή θα επενδύσω σε αυτό του είδους θέρμανση!
DhZou Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2017 Στην πολυκατοικία που μένω τώρα υπάρχει αυτό το σύστημα. Η ταράτσα είναι γεμάτη πάνελ και στο υπόγειο υπάρχουν μπόιλερς, ένα για κάθε διαμέρισμα για νερό στη βρύση και ένα μεγάλο που μαζί με το φυσικό αέριο κυκλοφορεί στα σώματα. Δεν ξέρω λεπτομέρειες προς το παρόν γιατί δεν είμαι ειδικός αλλά όταν μπει ο χειμώνας θα το δω στην πράξη πως δουλεύει.
raptor21 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Δημοσ. 21 Απριλίου 2020 Νομίζω ότι υποστηρικτικά ένας ηλιακός συνδεδεμένος με αντλία θερμότητας θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση ενέργειας. έτσι η αντλία θερμότητας θα ζεσταίνει το νερό από τους 40 βαθμούς στους 60 και όχι από τους 5 στους 60. Σίγουρα μόνος του ο ηλιακός δεν αποτελεί λύση αλλά ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να αξίζει. Πώς σας ακούγεται αυτό;;;; υπάρχει κάποιος που να το έχει κάνει ή κάποιος που να μας πει αν γίνεται;;;;;;
gia_nnis Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Στις 12/1/2014 στις 3:04 ΜΜ, zoranb είπε Τι εννοώ, εννοώ ο εκτός από τον καυστήρα που θερμαίνει το νερό του καλοριφέρ, να τσοντάρει στη θέρμανσή του και ο ηλιακός θερμοσίφωνας! Έχει ασχοληθεί καμιά εταιρία με το συγκεκριμένο project; Ναι γινεται! Οχι ομως για σπιτι σου αλλα για το σπιτακι του σκυλου σου!!!
DrLo Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 Δημοσ. 22 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν αξίζει, όχι μόνο ή τόσο για το θέμα του κυκλοφορητή που αναφέρθηκε παραπάνω (3 χρόνια πριν βλέπω) αλλά γιατί το νερό που ζεστένεται στον ηλιακό θέλει που για ζεσταθεί που λέει ο λόγος 1 ώρα και και μπορεί να μείνει στο καλα θερμομονωμένο ηλιακό για ώρα (γιατί αυτή είναι η δουλειά του) θα κρυώσει αν το κυκλωφορήσεις στα σώματα (που η δουλειά τους είναι να κρυώνουν το νερό) σε 10 λεπτά (νουμερα προφανώς τυχαία και εντελώς ενδεικτικά). Δεν είναι αν είναι αρκετά ζεστό ή κρύο αλλά τι "ίσχύ" μπορεί να μαζέψει ο ηλιακός και να τη δίνει με διάρκεια στο νερό του καλοριφέρ. Ενδεικτικά ας πούμε ότι ένα μεσαίο σώμα έχει ονομαστική "ισχύ" 1000 kcal/h .... εντελώς μπακάλικα αν το σκεφοτύμε σε W αυτό είναι 1160 W. Αν θυμάμαι σωστά (η ηλιακάδες έχουν ένα γελοίο τρόπο μέτρησης τύπου μέσο "kwh/day" ή κάτι τέτοιο), μια ενδεικτική τιμή είναι κάτι σαν 300W/m2 (αν θυαμάμαι καλά σε οριζόντια επιφάνεια). βάλε τώρα απώλειες, efficiency κάθε μετατροπής ηλιος->νερο->αέρας κλπ , κυκλοφορητές κλπ ... καταλαβαίνεις για τη "ισοζύγιο μιλάμε". Είναι πιθανότατα πιο αποδοτικό να βάλεις τον κυκλοφωρητή να γυρίζει μέσα στο σπίτι και να ζεστένεσαι από τη θερμοκρασία του μοτέρ. Καταλαβαίνω ότι μιλαμε για "υποστηρικτά", αλλά αυτή η υποτήριξη είναι τόσο μικρή, σε λάθος χρόνο και για τόσο λίγο που δεν έχει νόημα. Επεξ/σία 22 Απριλίου 2020 από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα