Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απόσο έχω διαβάσει ο χρονος που πρεπει να δωσεις για να παρεις ενα κερδος ειναι οσο θα εδινες σε μια δουλεια ... Απλά με τα coins εν τελη ο χρονος σου αξιζει λιγοτερο και τα κερδη εχουνε ημερομηνια ληξης. Και επισης καποιος αλλος κερδιζει περισσοτερα απο την εργασια σου.

Δεν λεω οτι δεν υπαρχει η δυνατοτητα να βγαλει καποιος καποια λεφτα, αλλα ειδα στο φορουμ ποστς που αναφερνουνε οτι το ρισκο ειναι μηδεμινο , κατι το οποιο απλα δεν μπορουνε να το ξερουνε και να το πουνε με σιγουρια. 

Δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως θες να πεις

Ακομα και με τις τωρινες τιμες, το κερδος υπερκαλυπτει το ρευμα σε καθημερινη βαση αν εχεις καλες καρτες και σωστες ρυθμισεις

Απαξ και τα ρυθμισεις θελουν ελαχιστη παρακολουθηση, δεν ξοδευεις ιδιαιτερο χρονο. Πως κερδιζουν αλλοι απο την εργασια σου?

0 ρισκο δεν υπαρχει γενικως. Και τα λεφτα σου στην τραπεζα να εχεις ρισκο ειναι πλεον οπως εχει αποδειχτει.

Θα συμφωνησω οτι μαλλον δεν αξιζει τον κοπο αν καθημερινα αλλαζεις σε κανονικο χρημα. Οσοι ασχολουμαστε τα κραταμε με την ελπιδα οτι θα κερδισουμε περισσοτερο μακροπροθεσμα.

Το δε ρισκο ειναι απλα να σου καει το hardware αν πας να βγαλεις απο τη μυγα ξυγκι και τις εχεις να τρεχουν συνεχεια στους 80 βαθμους, η να καις ρευμα για κατι που στη χειροτερη να αποδειχτει ατελεσφορο. Προς το παρον δεν υπαρχει κανενας σοβαρος λογος παντως να αμφιβαλλεις οτι θα βγαλεις τα λεφτα σου

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

πιο πριν,με μια 290 μόνο.

αισίως 5 κάρτες 290. σε 2 υπολογιστές φουλ (2+2), και σε εναν part time.

Ξεκινήσαμε πριν μια εβδομάδα χοντρικά, με τις 5. σκάβουμε LTC.

είχαμε επιλέξει ένα pool που έκανε 28 ημέρες(!!!!), και τώρα αλλάξαμε , πήγαμε σε άλλο.

Ως τώρα, καλά στατιστικά (εχει βγάλει ήδη 3 μπλοκς)

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για την απάντηση, κατέβασα από το Riecon wallet kai ton rminerd αλλα δεν κατάφερα να τον λειτουργήσω (JSON decode failed(1): '[' or '{' expected near '<' --- json_rpc_call failed, retry after 30 seconds μου βγάζει στο cmd) και έτσι δουλεύω με τον xptminer που προτείνει το ypool.net . Edit: πόσα threads να δουλεύω, 8 καιι αν ναι υπάρχει επιλογή για να μην δουλέβει ο επεξεργαστής στο full (να πέσει ασ πούμε ο πολλαπλασιαστής στο turbo apo 26 se 23)?

Το xptminer είναι καλύτερο, το παραδέχτηκε και ο δημιουργός του riecoin οπότε είσαι εντάξει.

Εξ' ορισμού δουλεύει σε όλους τους πυρήνες, από την διαχείριση των Windows σταματούσα κάποιον όταν τον χρειαζόμουν. Υπάρχει και εντολή αλλά δεν την θυμάμαι, όταν την χρησιμοποίησα δεν άφηνε τελείως ελεύθερο τον πυρήνα, αλλά το φορτίο μετατοπιζόταν συνέχεια σε όλους. Στους Intel επεξεργαστές ίσως είναι καλύτερα.

Χε! Θυμήθηκα ότι όταν ξεκίνησα δεν υπήρχαν Windows, DOS ήταν  :-D  Λέω κάτι θα θυμάμαι, και όντως... 

Κάνε ένα .bat με το παρακάτω για να σου δείξει τι δέχεται. 

xptMiner.exe --help

pause  

Και κάτι άλλο. Ο δημιουργός του είπε ότι είναι πιθανό να γίνεται και με GPU, μάλιστα εργάζεται πάνω σε αυτό τώρα. Αν τα καταφέρει και η απόδοση είναι ας πούμε 5-10 φορές καλύτερη τότε πιθανώς η τιμή να πέσει αρκετά.

Επεξ/σία από ahristos
  • Like 1

Εγώ πάντως δε θα συνιστούσα αγορά ειδικού εξοπλισμού ή πολλαπλών καρτών γραφικών αποκλειστικά για mining και προσδοκία κέρδους.Εντάξει, του καθενός του κάθεται διαφορετικά, εγώ γενικά είμαι γκαντέμης και με το που πω ότι θα χωθώ σε κάτι θα απαυτωθεί ο Ζεύς, αλλά συνολικά πιστεύων ότι εαν δεν επενδύσεις δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.Το κόστος του ρεύματος είναι υπολογίσιμο.Εαν θα πάρεις μια κάρτα που έτσι κι αλλιώς σκόπευες να το πράξεις για χρήση gaming και τη δουλεύεις και για mining δε βρίσκω το πρόβλημα.Να στήσεις pcs ολόκληρα με 1-2 χιλιάρικα κόστος πρέπει να είσαι πολύ σίγουρος γι αυτό που κάνεις.

Προσωπικά πάντως, δούλευα μια 7970ghz, που έχω στο gaming pc μου, 5-15 ώρες την ημέρα, αναλόγως.Μέχρι στιγμής έχω βγάλει γύρω στο 1,5 ltc και 5000 dgc.Δεν ξεπερνούσε τα 540kh/s όμως, ό,τι ρυθμίσεις και αν έκανα.Μετά από καιρό αναζήτησης και αφού πλέον κράτησα 2 ευρώ στην άκρη παρήγγειλα μια 290 την οποία έτσι κι αλλιώς θα έπαιρνα λόγω ανάλυσης για τα παιχνίδια που παίζω.

Πούλησα και 1 ltc έτσι από περιέργεια να δω πως είναι η φάση και έχω βγάλει και το ρεύμα που έχω κάψει για όλα μέχρι σήμερα ήδη.Απλά επειδή το πληρώνω 0,20€ την kwh και επειδή και η απόδοση της 7970 μου δεν ήταν η αναμενόμενη και οι τιμές πριν προλάβω να μαζέψω κάτι αξιοσημείωτο έπεσαν, περιόρισα σημαντικά το σκάψιμο. Θα δω με την 290 όταν έρθει με το καλό.

Για pools χρησιμοποιώ το wemineltc για ltc (o really; :P) και το doge poolerino για dgc.Το dgc στο διήμερο το παράτησα όμως γιατί δε μου αρέσει το γεγονός ότι η απόδοση κάθε block δεν είναι συγκεκριμένη.Και επειδή με την τύχη από παλιά τα έχουμε χωρίσει τα τσανάκια μας, προτιμώ κάτι με μικρότερη έστω απόδοση αλλά μεγαλύτερη σιγουριά όπως το ltc.Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στις πρώτες δέκα ώρες είχα βγάλει κάπου 2,5κ dgc και βλέποντας τις ισοτιμίες τρελάθηκα.Νόμισα προς στιγμή ότι βρήκα το χρυσό αυγό.Έλα όμως που το επόμενο δεκαπεντάωρο τα blocks ήταν τζούφια και πάλευα για 500 νομίσματα ακόμα....!

Εσείς για dgc τι pools προτιμάτε.Εγώ πάντως θεωρώ πως εαν δεν έχεις μεγάλη απόδοση δεν έχει νόημα να πας σε μεγάλο pool γιατί μέχρι να βγει ένα μπλοκ τα shares σου, και η αμοιβή σου επομένως, θα είναι πολύ μικρή.Θα είναι κάπως σταθερή μεν, αλλά μικρή.Από την άλλη εαν πας σε μικρό pool και θες μια μέρα για να πληρωθείς βράσε ρύζι.Κάπου στη μέση νομίζω είναι η χρυσή τομή για γήινους miners.

@Bspus είδες διαφορά με τους drivers??

Περιπου τα ιδια αλλα στην πραγματικοτητα χειροτερα γιατι η ιδιαιτεροτητα που ειχα περιγραψει σε παλαιοτερο ποστ μου (οταν ανοιγω το media player classic πεφτουν η θερμοκρασιες και η καταναλωση!) εξαφανιστηκε

Τελικα γυρισα ακομα πιο πισω, στους drivers που περιλαμβαναν τα windows 8, κανοντας rollback driver 2 φορες και επιλεγοντας να σβησω τους drivers

Τωρα ειμαι παλι στα ιδια, αλλα δοκιμασα να κατεβασω και το work απο 256 σε 128 και κερδισα 15% αποδοση (με την αναλογη αυξηση σε ρευμα αλλα οχι θερμοκρασια)

Τωρα εχω την 7950 να αποδιδει 440Kh με 66 βαθμους και περιπου 100W καταναλωση, υπολογιζοντας συμφωνα με τις οδηγιες στο αρχικο ποστ του thread

Νομιζω οτι ειναι καλα εκει. Ξερω οτι μπορω να ξεπερασω τα 500 αλλα βλεπω τις θερμοκρασιες και τρομαζω

Εσείς για dgc τι pools προτιμάτε.Εγώ πάντως θεωρώ πως εαν δεν έχεις μεγάλη απόδοση δεν έχει νόημα να πας σε μεγάλο pool γιατί μέχρι να βγει ένα μπλοκ τα shares σου, και η αμοιβή σου επομένως, θα είναι πολύ μικρή.Θα είναι κάπως σταθερή μεν, αλλά μικρή.Από την άλλη εαν πας σε μικρό pool και θες μια μέρα για να πληρωθείς βράσε ρύζι.Κάπου στη μέση νομίζω είναι η χρυσή τομή για γήινους miners.

Dogehouse, και προσοχη σε server με low difficulty εκτος αν εχεις 1 worker με συνολικη αποδοση τουλαχιστον 1.5Mh

Εχει περιπου το 20% του συνολικου δικτυου και με τα blocks περιπου καθε λεπτο, μεσα στην ημερα η αποδοση ειναι λιγο πολυ σταθερη

Εγω με 1.3Mh συνολο βλεπω περιπου 6000 doge ημερησιως

Εγω για Dogcoin είμαι στο rapidhash.Για bitcoin στο btcguild και για ltc στο Wemineltc.Εχω ια απορία όμως για μερικά pool.Οταν σταματήσεις αρχίζουν και χάνονται αυτά που μάζεψες γιατι συμβαίνει αυτό??Οσο γι`αυτό που λέει ο bigi444444 για το hardware συμφωνω.Η τα χώνεις και παίρνεις τα ρίσκα σου η παίρνεις μια κάρτα που θα έπαιρνες και την έχεις και για mining.Ελπ'ιζω και με την 6970 που θα προστεθεί να έχω καλυτερη παραγωγή και πάλι βλέποντας και κάνοντας αν κάτσει καμιά ευκαιρία σε μεταχειρισμένη 7970

Θα το πω και εδω γιατι ειχα ανοιξει ενα θεμα πριν λιγο καιρο αλλα δεν προχωρησε.....

Οποιος ενδιαφερεται για R9 290 σε καταπληκτικη τιμη μπορω να φερω μερικα κομματια, προσωπικα πηρα 2 και στο θεμα που ειχα κανει ηταν κατι σαν ομαδικη για να γλυτωσουμε μεταφορικα αλλα τελικα βρηκα ακρη!!!

Εχω μια απορία όμως για μερικά pool.Οταν σταματήσεις αρχίζουν και χάνονται αυτά που μάζεψες γιατι συμβαίνει αυτό??Οσο γι`αυτό που λέει ο bigi444444 για το hardware συμφωνω.Η τα χώνεις και παίρνεις τα ρίσκα σου η παίρνεις μια κάρτα που θα έπαιρνες και την έχεις και για mining.Ελπ'ιζω και με την 6970 που θα προστεθεί να έχω καλυτερη παραγωγή και πάλι βλέποντας και κάνοντας αν κάτσει καμιά ευκαιρία σε μεταχειρισμένη 7970

Μειώνονται τα νομίσματα που θα πάρεις ως αμοιβή διότι η απόδοση του μπλοκ είναι συγκεκριμένη.Επειδή μένεις εκτός σκαψίματος όμως μειώνεται η αναλογία σου για την αμοιβή αυτή.Δλδ εαν ένα μπλοκ πες για παράδειγμα ολοκληρωθεί στα 1000 shares κι εσύ έχεις 100 από αυτά, θα αμοιφθείς για το 10% επί του μπλοκ.Εάν σταματούσες στα 10 shares και το μπλοκ ολοκληρωνόταν στα ίδια shares, η αμοιβή σου θα ήταν στο 1% όμως.Και επειδή η απόδοση του block δε θα αλλάξει, μειώνεται η απόδοσή σου.

Κάποιος πιο έμπειρος να με διορθώσει εαν δεν το έχω αντιληφθεί σωστά και παραπληροφορώ κόσμο. :P

Πάντως έχε υπόψη σου ότι οι 7970 πρέπει να είναι από τις πιο δύστροπες για να πετύχεις την "φυσιολογική" τους απόδοση.

Α, και ,μια ερώτηση δική μου.Εσείς χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό χρήστη σε όλα τα pools σας;Γιατί βλέπω πώς παντού τονίζουν να είναι διαφορετικός, αλλά εγώ τον έχω κοινό. ^_^

Θα το πω και εδω γιατι ειχα ανοιξει ενα θεμα πριν λιγο καιρο αλλα δεν προχωρησε.....

Οποιος ενδιαφερεται για R9 290 σε καταπληκτικη τιμη μπορω να φερω μερικα κομματια, προσωπικα πηρα 2 και στο θεμα που ειχα κανει ηταν κατι σαν ομαδικη για να γλυτωσουμε μεταφορικα αλλα τελικα βρηκα ακρη!!!

Στείλε μου pm με τιμή αν είναι εύκολο

Α, και ,μια ερώτηση δική μου.Εσείς χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό χρήστη σε όλα τα pools σας;Γιατί βλέπω πώς παντού τονίζουν να είναι διαφορετικός, αλλά εγώ τον έχω κοινό.  ^_^

Τον ίδιο χρησιμοποιώ και μάλιστα ίδιο όνομα και κωδικό για τους workers.

Αλλά δεν αφήνω τα νομίσματα πάνω από μερικές ώρες εκεί κι έτσι δεν έχω να χάσω τίποτα. 

Τον ίδιο χρησιμοποιώ και μάλιστα ίδιο όνομα και κωδικό για τους workers.

Αλλά δεν αφήνω τα νομίσματα πάνω από μερικές ώρες εκεί κι έτσι δεν έχω να χάσω τίποτα. 

και γω το ίδιο και μαζεύω σύντομα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...