Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

πρακολουθώ με ενδιαφέρον την όλη συζήτηση αλλά προς θεού παιδιά διαβάστε λιγάκι http://www.techiechan.com/?p=1954 ... όχι τίποτα άλλο αλλά η φούσκα του χρηματιστηρίου είναι σχετικά κοντά μας και νέα κλάματα δεν έχουν αξία με τους λογαριασμούς της δεη στο χέρι... :unsure:

Ναι λέει κάποια σωστά πράγματα αλλά νομίζω υπερβάλλει όσο να ναι.  Καλά έκανες και το έβαλες βέβαια. Το είχα διαβάσει το άρθρο αρκετό καιρό πριν ασχοληθω με το mining και εξακολουθώ να διαφωνώ με τον συγγραφέα σε σημαντικό βαθμό...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

πρακολουθώ με ενδιαφέρον την όλη συζήτηση αλλά προς θεού παιδιά διαβάστε λιγάκι http://www.techiechan.com/?p=1954 ... όχι τίποτα άλλο αλλά η φούσκα του χρηματιστηρίου είναι σχετικά κοντά μας και νέα κλάματα δεν έχουν αξία με τους λογαριασμούς της δεη στο χέρι... :unsure:

Πω τώρα δεν θέλω να το γυρίσω στο φιλοσοφικό και θέλω να πω ότι από αυτά που αναφέρονται στο άθρο διαβάζεις αποσπάσματα κάθε μέρα 30 φορές σε forums, με αποτέλεσμα να έχεις ακούσει την ίδια ιστορία 20 φορές. Να πω επίσης ότι το bitcoin μπορεί να κάνει ότι θέλει, το θέμα είναι ότι βγαίνουν νέα coins κάθε μέρα και κάποια αποκτούν ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο το bitcoin δηλαδή. Τέλος να πω ότι αυτοί που ασχολούνται με το mining (π.χ. εμείς εδώ) ξέρουν τι τους γίνεται και υπολογίζουν ανεξαρτήτως φούσκας πότε θα έχουν απόσβεση, πόσο θα δίνουν το μήνα, πόσα θα παίρνουν στο χέρι και πως. Πρακτικά και ουσίας πράγματα δηλαδή. Οι θεωρίες αυτές είναι για να έχουν δουλειά οι οικονομολόγοι, εμείς απλώς βγάζουμε χαρτζιλίκι. Αν κοπεί, κόπηκε.

Πάντως υπάρχει αυτή η αόρατη λογική του στυλ γίνεται το bitcoin δύσκολο? Βγαίνουν νέα. Γίνονται όλα δύσκολα? Βγαίνει νέο έιδος (scrypt). Στο νέο είδος ξανά τα ίδια. Σαν κύκλος είναι.

• Like 1

Λοιπον για να απαντησω μιας και η συνεργασια μου με αυτο το site ολοκληρωθηκε ΕΠΙΤΥΧΩΣ :o

2)Withdraw πας,στο section του Euro. (Αφου τα εχεις μετατρεψει φυσικα απο ΧΒΤ(btc).

3)Sepa επιλεγεις και βαζεις το Iban σου,το οποιο αφου το μαθεις θα μαθεις και το BIC σου  (απο οτι προσεξα μαζι πανε αυτα,δλδ στην καρτα που μου γραφει το IBAN μου ειχε διπλα και το BIC,το ιδιο ισχυει και ηλεκτρονικα που βρηκα το Iban μου εβγαλε και το BIC) Με alpha bank εκανα εγω την ολη διαδικασια,οποτε εβαλα στο ονομα τραπεζας ALPHA BANK,και για οδο,ενα καταστημα της που ηταν στην περιοχη μου. Mε λατινικους χαρακτηρες εγραψα. Και εχουμε τα εξης αποτελεσματα:

Tριτη 11/02 το μεσημερι ολοκληρωσα την φορμα που αναφεραμε,και..... Πεμπτη 13/02 15:00 ειδα ολο το ποσο που ειχα πει να μου στειλουν,διαθεσιμο για να το σηκωσω :o Fee που χρεωθηκα για να μου τα στειλουν???? 90 λεπτα :P

Τελικά το bic, εκτός του ότι και με googlάρισμα το βρίσκεις, το έγραφε και στο βιβλιάριο.Το θέμα είναι όμως πώς θα κάνουν διασταύρωση του ονόματος του δικαιούχου του λογαριασμού που δεν είναι με λατινικούς χαρακτήρες...Τέσπα. ^_^

Να επιβεβαιώσω κι εγώ για το Kraken, χθες 13/02 έστειλα μέσω SEPA, σήμερα 14/02 μετά τις 17:00 πιστώθηκε στο λογαριασμό.

Δυστυχώς η Εθνική χρέωσε 4€ :X  για τη μεταφορά, οπότε θα επιλέξω την Alpha Bank την επόμενη φορά.

Η όλη μετατροπή (από LTC wallet -> ΕΤΕ) μου στοίχισε ~2,5%, απ'τα οποία μόλις το 0,25% ήταν οι χρεώσεις του Kraken.

Η εθνική είδα μέχρι 15€ έμβασμα από αλλοδαπή χώρα δε χρεώνει προμήθεια.Από 15,01 έως και 50k, έχει ενιαία προμήθεια 4€.Προφανώς τα ξεπερνούσες τα 15 ε;

Εγώ πάντως επειδή δεν το έχω πάρει ζεστά ακόμα, δεν έχω έτσι κι αλλιώς πάνω από 15€ αξία νομισμάτων, αλλά και σε περίπτωση που ποτέ αποκτήσω, για να μην πληρώνω νταβατζιλίκι θα τα σπάω σε πωλήσεις κάτω των 15€ τη φορά και αντίστοιχες αναλήψεις. :P

Πω τώρα δεν θέλω να το γυρίσω στο φιλοσοφικό και θέλω να πω ότι από αυτά που αναφέρονται στο άθρο διαβάζεις αποσπάσματα κάθε μέρα 30 φορές σε forums, με αποτέλεσμα να έχεις ακούσει την ίδια ιστορία 20 φορές. Να πω επίσης ότι το bitcoin μπορεί να κάνει ότι θέλει, το θέμα είναι ότι βγαίνουν νέα coins κάθε μέρα και κάποια αποκτούν ενδιαφέρον. Δεν είναι μόνο το bitcoin δηλαδή. Τέλος να πω ότι αυτοί που ασχολούνται με το mining (π.χ. εμείς εδώ) ξέρουν τι τους γίνεται και υπολογίζουν ανεξαρτήτως φούσκας πότε θα έχουν απόσβεση, πόσο θα δίνουν το μήνα, πόσα θα παίρνουν στο χέρι και πως. Πρακτικά και ουσίας πράγματα δηλαδή. Οι θεωρίες αυτές είναι για να έχουν δουλειά οι οικονομολόγοι, εμείς απλώς βγάζουμε χαρτζιλίκι. Αν κοπεί, κόπηκε.

Πάντως υπάρχει αυτή η αόρατη λογική του στυλ γίνεται το bitcoin δύσκολο? Βγαίνουν νέα. Γίνονται όλα δύσκολα? Βγαίνει νέο έιδος (scrypt). Στο νέο είδος ξανά τα ίδια. Σαν κύκλος είναι.

ναι υπαρχουν αντιρρησεις και βασιμες .... Το οτι ειναι φουσκα κατα την γνωμη μου κανει μπαμ (οτι βασιζεται σε αποπληθωριστικο εικονικο νομισμα), αλλα επειδη παναθεμα με εχω ζησει το χρηματιστηριο , παρομοιες κουβεντες σαν το υφος των λεγομενων σου ηταν και τοτε...απλα καταλαβαινω το νερντιστικο του πραγματος και τι ωραια (νομιζω οτι) παραγω πλουτο απο την (πανακριβη )καρτα γραφικων μου)..ο καθενας εχει επιλογη βεβαια να το κανει και το εβαλα περισσοτερο για ενα "προσεξτε λιγακι" σε οσους (μικροτερης ηλικιας συνηθως ) νομιζουν οτι βρηκαν την κοτα με το χρυσο αυγο και την φαντασιωση του πλουτισμου...

ναι υπαρχουν αντιρρησεις και βασιμες .... Το οτι ειναι φουσκα κατα την γνωμη μου κανει μπαμ (οτι βασιζεται σε αποπληθωριστικο εικονικο νομισμα), αλλα επειδη παναθεμα με εχω ζησει το χρηματιστηριο , παρομοιες κουβεντες σαν το υφος των λεγομενων σου ηταν και τοτε...απλα καταλαβαινω το νερντιστικο του πραγματος και τι ωραια (νομιζω οτι) παραγω πλουτο απο την (πανακριβη )καρτα γραφικων μου)..ο καθενας εχει επιλογη βεβαια να το κανει και το εβαλα περισσοτερο για ενα "προσεξτε λιγακι" σε οσους (μικροτερης ηλικιας συνηθως ) νομιζουν οτι βρηκαν την κοτα με το χρυσο αυγο και την φαντασιωση του πλουτισμου...

Μα δεν το βλέπουμε επενδυτικά το θέμα ρε παιδί μου. Ούτε έχω αντιρρήσεις για την φούσκα ούτε συμφωνώ. Απλώς δεν έχει να κάνει με αυτό που κάνω. Ας είναι και φούσκα δηλαδή, no problem.

Δηλαδή πες έχω να εξαργυρώσω 300 ευρώ και πέφτει στο 0 η αξία και όλα πάτος. Ε θα τα πάρω, θα εκνευριστώ, θα πω κοίτα να δεις ρε γμτ αλλά αυτό. Δεν είμαι επενδυτής, χομπύστας είμαι.

Μα δεν το βλέπουμε επενδυτικά το θέμα ρε παιδί μου. Ούτε έχω αντιρρήσεις για την φούσκα ούτε συμφωνώ. Απλώς δεν έχει να κάνει με αυτό που κάνω. Ας είναι και φούσκα δηλαδή, no problem.

it's ok ....

Σε αυτό θα συμφωνήσω και ,άποψη μου βέβαια, όποιος ξεκινάει με αυτό το σκεπτικό, το κάνει σε λάθος βάση. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν ασχολήθηκα ποτέ με trading.

Δηλαδή πες έχω να εξαργυρώσω 300 ευρώ και πέφτει στο 0 η αξία και όλα πάτος. Ε θα τα πάρω, θα εκνευριστώ, θα πω κοίτα να δεις ρε γμτ αλλά αυτό. Δεν είμαι επενδυτής, χομπύστας είμαι.

οπα..για να ειμαστε σωστοι δεν ειναι το ιδιο με το τελευταιο...300ε που αποκτουν μηδενικη αξια αυριο σημαινει , τρεχουμε να κρυφτουμε ολοι μας γιατι ο ουρανος επεσε στο κεφαλι μας (οπως τον αστεριξ) ..300κοινς (με οτι προθεμα βαλεις) εχουν αυριο μηδενικη αξια νευριαζεις εσυ και καποιος αλλος πινει ακομα αμεροληπτος τον καφε του και την επομενη μερα...

@Bigi τι αυτή τη δουλειά θα κάνω, να πουλάω τα litecoin 1-1; Έδιωξα 15 για να καλύψω κατανάλωση μέχρι τώρα + κάποιο μικρό κέρδος και άφησα και μερικά στο πορτοφόλι για όταν πάρει τα πάνω του πάλι.

@lightday Αν παρατηρήσεις θα δεις ότι οι περισσότεροι πιο πολύ την πλάκα μας κάνουμε και βγάζουμε λίγο χαρτζιλίκι. Κλάιν δηλαδή. Επίσης έχουμε προειδοποιήσει σχετικά με κατανάλωση κτλ για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων στο λογαριασμό της ΔΕΗ και για να κατανοήσουν οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι ότι η όλη φάση έχει και κόστος που πρέπει οπωσδήποτε να συνυπολογίζεται.

Τώρα για τα cryptos γενικότερα, νομίζω η υποδομή τους (ένα τεράστιο αποκεντρωμένο δίκτυο) είναι αυτό που πρέπει να μελετηθεί για πιθανές άλλες χρήσεις, για εμένα αυτό έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρά η εξέλιξη της ισοτιμίας & δημοφιλίας των νομισμάτων.

• Like 2

@Bigi τι αυτή τη δουλειά θα κάνω, να πουλάω τα litecoin 1-1; Έδιωξα 15 για να καλύψω κατανάλωση μέχρι τώρα + κάποιο μικρό κέρδος και άφησα και μερικά στο πορτοφόλι για όταν πάρει τα πάνω του πάλι.

@lightday Αν παρατηρήσεις θα δεις ότι οι περισσότεροι πιο πολύ την πλάκα μας κάνουμε και βγάζουμε λίγο χαρτζιλίκι. Κλάιν δηλαδή. Επίσης έχουμε προειδοποιήσει σχετικά με κατανάλωση κτλ για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων στο λογαριασμό της ΔΕΗ και για να κατανοήσουν οι διάφοροι ενδιαφερόμενοι ότι η όλη φάση έχει και κόστος που πρέπει οπωσδήποτε να συνυπολογίζεται.

Τώρα για τα cryptos γενικότερα, νομίζω η υποδομή τους (ένα τεράστιο αποκεντρωμένο δίκτυο) είναι αυτό που πρέπει να μελετηθεί για πιθανές άλλες χρήσεις, για εμένα αυτό έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρά η εξέλιξη της ισοτιμίας & δημοφιλίας των νομισμάτων.

peer-to peer δικτυα με σκοπο currency ειναι , δεν διαφερει και πολυ απο την βασικη ιδεα νομιζω ,κατα τα αλλα δικαιωμα του καθενος σαφως να παιζει 'στοιχημα' ,ολοι το κανουμε λιγο πολυ να τροφοδοτουμε τις πολλες 'φουσκες' και τις οποιες φιλοδοξιες-ματαιοδοξιες μας..(βαζω και τον εαυτο μου μεσα)..

• Like 1

Δεν θα το έλεγα στοίχημα ακριβώς, αν φτάσει σε τιμή που το ρεύμα κοστίζει παραπάνω από την αξία των νομισμάτων, απλά σταματάς το mining.

Η διαφορά σε σχέση με άλλα p2p δίκτυα είναι ότι υπάρχει αποκεντρωμένο validation. Πχ στα τορρεντάδικα χρειάζεσαι έναν κεντρικό διακομιστή για να επιβεβαιώσει τα δεδομένα του τόρρεντ, στα δίκτυα των νομισμάτων δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Μιλάμε για ένα αποκεντρωμένο δίκτυο με δυνατότητα λήψης αποφάσεων, εκεί είναι η καινοτομία και πιθανώς αυτό να αποδειχθεί μια σημαντική εξέλιξη στην πορεία.

Δηλαδή τώρα εσύ ρε lightday από αυτά που γράφτηκαν σε τόσα post έβγαλες το συμπέρασμα ότι παίζουμε στοίχημα. Μάλλον δεν κατάλαβες τι κάνουμε. Τέλος πάντων ας μην το αναλύσουμε παραπάνω γιατί είναι off topic το θέμα, αν θες lightday άνοιξε topic αλλού να το συζητήσουμε.

Απο την μια μεριά η φούσκα και από την άλλη το χειροπιαστό δηλαδή πως κάποιοι βγάζουν χρήμα.Το θέμα είναι πιο απο τα δύο θα υπερισχύσει.Το mining δημιουργεί πλούτο εικονικό στην αρχή αλλά με αποτέλεσμα αν προσέξεις να βγάλοεις τα έξοδα συν κάτι επιπλέον το θέμα είναι αξίζει????Ναι και γω κάνω mining αλλα για πλάκα τελικά.Για να πείς ότι κάνεις κάτι σοβαρό mining πρέπει να επενδύσεις απο 500 εως 1000 στην αρχή και για να κάνεις απόσβεση θες 1-2 μήνες.Είμαστε διατεθιμένoi??.Κοιτάξτε άν είχα κάποια χρήματα στην άκρη θα το έκανα αλλά απο την στιγμή που δεν υπάρχουν απλώς χαζεύω!!!!

όσο ποιο πολλοί μαζεύεστε τόσο το καλύτερο.ζπρώξτε χρήμα τώρα πριν είναι αργά.όσο μεγαλύτερη παραγωγή τόσο το καλύτερο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...