Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρώτες εντυπώσεις/παρατηρήσεις από τη χθεσινή εμπειρία:

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο το hashrate πέφτει από τα 240-250 h/s στα λιγότερο από 150 στο miningpoolhub(zchash). Μέχρι στιγμής δεν έχω καταλάβει γιατί, αφού χθες το πρώτο εξάωρο λειτουργίας είχε σχεδόν σταθερές τιμές με μικρά σκαμπανεβάσματα. Από όσα μπορώ να αντιληφθώ, συμπεραίνω ότι είναι θέμα του miningpoolhub. Tι μπορεί να συμβαίνει? Στα υπόψιν ότι χρησιμοποιώ τον awesome miner, o oποιος με τη σειρά του κάνει χρήση του claymore.

Η cpu μου μπορεί να αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο?

Επεξ/σία από christakos07
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Τελικά το miningpoolhub είναι ακόμα χειρότερο από nanopool. Στις 12 ώρες έχει δώσει μόνο 0.0024zec με ίδιες ρυθμίσεις δηλαδή θέλει 48 ώρες για 0.01. Απαράδεκτο το nanopool ήθελε 30 και τις τελευταίες μέρες 37. Εννοείται έφαγε σουτ κρίμα καλοί κλέφτες και αυτοί. 

Παίζουν 2 παράγοντες ρόλο (σε όλα τα pool): Το πραγματικό σου contribution (που δεν είναι, σε μικρά χρονικά διαστήματα, πάντα ανάλογο του hashrate) και το πόσα blocks βρήκε το pool (για το οποίο ισχύει το ίδιο), οπότε ασφαλές συμπέρασμα σε 12 ώρες δεν βγαίνει, ειδικά για μικρά hashrates που είναι πιο streaky σε θέματα contribution.

Είδα λίγο τα στατιστικά, είναι σχετικά μικρό το pool (<10% του δικτύου) οπότε υποφέρει το ίδιο από streaks και από τα σκαβανεβάσματα της δυσκολίας - και δεν ισχύει το ίδιο για το ZCL, εκεί είναι σχεδόν το μισό δίκτυο, οπότε είναι πιο σταθερό σε απόδοση.

Spoiler

mph_zec.jpg.2a0b682b29e9f0cf8c64255497f318e4.jpg

@christakos07 Πέφτει το hashrate στον miner ή στο pool (δεν είναι το ίδιο). Στην 1η περίπτωση είναι στην μέρια σου το πρόβλημα, στην 2η μπορεί να είναι και το pool.

Επεξ/σία από Zaknafein
  • Thanks 1

Μιας και παίζω με χαμηλό hash rate θα το γυρίσω σε zclassic όπως προτείνεις και θα έχω auto exchange σε zcash. Δεν περίμενα τόσο χάλια τα πράγματα πάντως ενω αρχικά πήγαινε πολύ καλά σε nanopool. 

Σε sols και shares παντως ειμαι πολυ καλα οποτε δεν φταιει η καρτα ειναι καθαρα θεμα pool. Το γυρναω σε 5 λεπτα σε zclassic μπας και.

Screenshot_1.png

Δεν υπάρχει σταθερό pool, ακόμα και το 90% του δικτύου αν έχει μπορεί να ατυχήσει για κάποιο χρονικό διάστημα και να υποαποδόσει βραχυπρόθεσμα. Σε ZCL, πάντα με τρέχουσες τιμές, λογικά θα βγάζεις κάτιτις παραπάνω, όχι τρελά πράγματα. Δεν έχω σχέση με το pool btw, απλά το χρησιμοποιώ καιρό και δεν είχα θέμα, συν ότι βρίσκω πολύ βολικό το autoexchange χωρίς να μπλέκω με ανταλλακτήρια, πορτοφόλια κτλ. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν είσαι ευχαριστημένος, πας αλλού εννοείται.

@christakos07 Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι σταθερός στις ρυθμίσεις που έχεις. Για το τι μπορεί να φταίει, είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες, θα πρέπει να κάνεις αναζήτηση και να αρχίσεις να αποκλείεις τα διάφορα ενδεχόμενα. Για αρχή και το σημαντικότερο είναι οι θερμοκρασίες & τα ρολόγια/ρεύματα πυρήνα/μνήμης.

Λοιπόν έστησα ewbf με zclassic διευθύνσεις κτλ. Μου βγάζει 0.032 zclassic τη μέρα. Στο auto exchange έβαλα zcash δηλαδή θα μου μετατρέπει αυτόματα τα ZCL σε zcash και κάθε πότε θα το κάνει αυτό? Τα zcash βολεύουν γιατί στέλνονται απευθείας στο kraken τα κάνω ευρώ και τα περνω μέσω εμβάσματος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κάνει συχνά-πυκνά, αρχικά θα τα βλέπεις ως Credit_AE με κάθε μπλοκ και σαν Debit_AE μόλις μαζευτούν μερικά στα ZCL transactions, μετά πάνε στο exchange και τέλος θα τα δεις ως Credit σαν ZEC tx. Στον EWBF βάλε --fee 0 --pec για να μην έχεις devfee & να βλέπεις power efficiency.

Επεξ/σία από Zaknafein
  • Thanks 1

Ναι ήδη ήρθαν μερικά transactions ως credit AE. Θα βάλω και το fee αν και διάβασα ότι πέφτουν και τα sols αν μπει η συγκεκριμένη εντολη. Το power efficiency δεν το γνώριζα. Σε ευχαριστώ πολύ για να δούμε αν θα καταλήξουμε πουθενά. Πρώτες στο nanopool έλεγε 150 το μήνα με μια κάρτα λέω εδώ είμαστε. Τελικά δεν είναι τα πράγματα όπως δείχνουν. 

Ενω ξεκινησε πολυ εντυπωσιακα το miningpoolhub, απο το ξημερωματα βαλτωσε, εχει 10 ωρες και δεν εχει βγαλει ουτε 0.005zec, παρ ολ' αυτα συνολικα στο 24ωρο μου εχει βγαλει 0.025zec.

Ισως ειναι με τις ωρες, θα το αφησω ακομα μια μερα να παρω stats, αλλα οπως το βλεπω μαλλον θα το γυρισω στο zclassic.

Τα 150 τον μηνα με μια καρτα ηταν στις μερες που ειχε και 750$ το zec, πανε αυτες οι μερες δυστηχως.

• Like 1

Στο ZEC πάντα ήταν έτσι το MPH (είχε μέρες που λόγω luck έβγαζε παραπάνω και μέρες που απαυτωνότανε ο Δίας και έβγαζε τα μισά), λόγω μικρού μεγέθους. Στην σούμα σαν μέσος όρος είναι λίγο μάπα (105% luck μακροπρόθεσμα σημαίνει ~5% λιγότερο απόδοση χοντρικά), αλλά όχι να χάνεις και τα μισά ξέρω 'γω.

Στο ZCL που είναι το μεγαλύτερο pool του δικτύου, είναι πολύ πιο σταθερό, αν και βλέπω έπεσε τώρα λίγο (στο ~33%). Γενικότερα πάντως να ξέρετε ότι αν το pool έχει μικρό μέρος της συνολικής ισχύος, θα έχετε και σκαμπανεβάσματα από μέρα σε μέρα, ανάλογα με τα πόσα blocks βρίσκει κάθε μέρα. Το nanopool βλέπω έχει ~50ΜΗ σε ZEC, δεν είναι και τόσο μικρό, μπορεί απλά να ατύχησε 1-2 μέρες.

4 ώρες πριν, Heybro είπε

Μιας και παίζω με χαμηλό hash rate θα το γυρίσω σε zclassic όπως προτείνεις και θα έχω auto exchange σε zcash. Δεν περίμενα τόσο χάλια τα πράγματα πάντως ενω αρχικά πήγαινε πολύ καλά σε nanopool. 

Σε sols και shares παντως ειμαι πολυ καλα οποτε δεν φταιει η καρτα ειναι καθαρα θεμα pool. Το γυρναω σε 5 λεπτα σε zclassic μπας και.

Screenshot_1.png

εχεις πολλα ms στα shares βλεπω γιατι ετσι??εγω nanopool ειμαι κατω απο 90ms

Μόλις τώρα, criminal87 είπε

εχεις πολλα ms στα shares βλεπω γιατι ετσι??εγω nanopool ειμαι κατω απο 90ms

Θα σε γελάσω δεν γνωρίζω. Με 1070ti είμαι στο 60% power limit και αρκετά overclock. 

Το γυρησα σε zen cash. Πιστεύω θα ανέβει αρκετά μέσα στο 2018 είναι ακόμα στην αρχή. Οπότε θα ανέβουν τα κέρδη μακροπροθεσμα. Το zcash δύσκολα να ανέβει όπως το βλέπω το zclassic μπορεί να πάει 250 300 και το zen cash ακόμα και 200 να πάει είναι X5 από τώρα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...