Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/14/2018 στις 12:18 ΠΜ, Heybro είπε

Δες zoin για cpu mining. Ανερχόμενο νόμισμα το πιστεύω πολύ έχει δυνατότητες για x200 μελλοντικά. 

Για να μην σου στελνω pm συνεχεια :P πως κανουμε mining το zoin? Παλι απο nanopool?

ή και το monero βασικα. Δεν ξερω ποιο θα αξιζει με τον fx 8350 που εχω

Επεξ/σία από overpower
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οτι και να κανω παντως, τα 20 mh/s δεν τα εχω περασει ουτε και σαν 480, αλλα ουτε και σαν 580 (480 με modded bios) ενω βλεπω αρκετους να πιανουν 24-27 με ευκολια. Με ριχνει ο επεξεργαστης?(δεν ξερω αν παιζει ρολο)

Screenshot (4).png

@Heybro Εγώ σκάβω ZCL ακόμα και με τις Polaris, τις τελευταίες ~20 μέρες ήταν σταθερά το αποδοτικότερο. Το ZEC το πιάνει σε απόδοση περιστασιακά, αλλά όχι για πάνω από 1-2 ώρες μαξ την ημέρα. Σιγά-σιγά ανεβαίνει και η δυσκολία του ZCL βέβαια, αφού αρχίζει και σταθεροποιείται σε αρκετά υψηλή τιμή (>0.01 BTC) και "τραβάει" miners. Υπολογίζω σε άλλες 10-20 μέρες να είναι λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα με το ZEC (σαν mining income, όχι στην τιμή αν και ποτέ δεν ξέρεις τι θα παιχτεί, είναι και ένα fork στην μέση).

@overpower Έχεις πολύ ψηλά τις μνήμες, δες αν σε σπαμάρουν σε errors με hwinfo64 (έχει πεδίο γι'αυτό) και δοκίμασε τους Adrenalin (17.12.2) σε Compute. Τέλος, είσαι σίγουρος ότι πέρασες το σωστό Modded bios (ίδιο μοντέλο - μνήμες κτλ);

• Like 1

Στις 14/1/2018 στις 12:18 ΠΜ, Heybro είπε

Δες zoin για cpu mining. Ανερχόμενο νόμισμα το πιστεύω πολύ έχει δυνατότητες για x200 μελλοντικά. 

@Heybro πως κάνεις CPU mining στο zoin;

Εδω ειναι το pool

https://zoin.netabuse.net/

Κανετε λογαριασμο και εχει αναλυτικες οδηγιες. Σαν το biblepay απλα εδω εχετε ξεχωριστο προγραμμα οχι το wallet του νομισματος.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Zaknafein είπε

@overpower Έχεις πολύ ψηλά τις μνήμες, δες αν σε σπαμάρουν σε errors με hwinfo64 (έχει πεδίο γι'αυτό) και δοκίμασε τους Adrenalin (17.12.2) σε Compute. Τέλος, είσαι σίγουρος ότι πέρασες το σωστό Modded bios (ίδιο μοντέλο - μνήμες κτλ);

Ναι το σωστο bios εχω 100%. Που ακριβως βλεπω αυτο για τα errors και τελος τι εννοεις τους drivers σε compute? Δεν τους κατεβαζω απλα απο το site της amd? υποψιν θελω να παιζω σε καποιες φασεις οποτε σταματαω το Mining για λιγες ωρες.

Στο παραθυρο sensor status βγαζεις 0 error για το "gpu memory errors"

Btw η καρτα εχει την samsung μνημη (αν παιζει ρολο)

Screenshot (5).png

Επεξ/σία από overpower

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@overpower βάλε τους drivers σε compute mode (αφού περάσεις τους 17.12.1 ή 17.12.2 Adrenaline). Ανοίγεις Radeon Settings > Gaming > Global Settings > GPU Workload και εκεί επιλέγεις το Compute. Αν θες να παίξεις κάνα παιχνίδι, θα το βάλεις πάλι στο Graphics. Χωρίς modded bios πάντως, πάνω από τα 27MH/s δύσκολα να πας νομίζω.

Επεξ/σία από LambisElef
  • Like 1

Με compute πηγε σχεδον 24 και 710, οποτε Its something. Αν γινεται να μου πειτε και τι τιμες να βαλω στο afterburnern επειδη δεν μπορω να βρω μονος μου τις ιδανικες -τουλαχιστον- για Mining

9 ώρες πριν, Zaknafein είπε

@Heybro Εγώ σκάβω ZCL ακόμα και με τις Polaris, τις τελευταίες ~20 μέρες ήταν σταθερά το αποδοτικότερο. Το ZEC το πιάνει σε απόδοση περιστασιακά, αλλά όχι για πάνω από 1-2 ώρες μαξ την ημέρα. Σιγά-σιγά ανεβαίνει και η δυσκολία του ZCL βέβαια, αφού αρχίζει και σταθεροποιείται σε αρκετά υψηλή τιμή (>0.01 BTC) και "τραβάει" miners. Υπολογίζω σε άλλες 10-20 μέρες να είναι λίγο-πολύ στα ίδια επίπεδα με το ZEC (σαν mining income, όχι στην τιμή αν και ποτέ δεν ξέρεις τι θα παιχτεί, είναι και ένα fork στην μέση).

Θα μείνω 1 2 μήνες με zcash μιας και έχω πολύ καλή απόδοση και βλεπουμε μελλοντικά. 

Στην 480 της έκανα μόνος μου flash με το ίδιο bios απλά έβαλα τις τιμές timing από το 1750 στην 2000 και η κάρτα δεν έκανε post.

Συνδέθηκα στην gpu της μητρικής και φλασαρα το δικό της και επανήλθε.

Γιατί όμως;

Στις 13/1/2018 στις 4:51 ΠΜ, overpower είπε

Κανενας που χρησιμοποιει nanopool για eth και συγχρονως σκαβει και για sia? Μετα απο ποσες ωρες εμφανιζονται? Ενω στο eth.nanopool τα eth εμφανιστηκαν αμεσως, τα sia μεχρι τωρα τιποτα. Εχω ξεκινησει εδω και κανα 4 ωρες.

Μην στρεσαρεις καρτες τροφοδοτικο και usb risers με dual συντομα θα πληρωσεις πιο πολλα απο τι εχεις βγαλει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, overpower είπε

Με compute πηγε σχεδον 24 και 710, οποτε Its something. Αν γινεται να μου πειτε και τι τιμες να βαλω στο afterburnern επειδη δεν μπορω να βρω μονος μου τις ιδανικες -τουλαχιστον- για Mining

24 στο περίπου είναι που θα πιάνεις μέγιστη απόδοση με κάθε μία από τις κάρτες που έχεις χωρίς bios mod.Δεν πάει παραπάνω.Ανάλογα και το κομμάτι βέβαια, τις μνήμες κλπ.Για παραπάνω θες mod.Επίσης, χωρίς compute mode σε πιάνει το bug του λεγόμενου dag στα ethhash νομίσματα που έχουν οι amd, γι αυτό και η μειωμένη απόδοση και η οποία θα βαίνει και διαρκώς μειούμενη.Οπότε mining μόνο σε compute mode.

Τώρα για τιμές, δυστυχώς δεν μπορούμε να στις πούμε εμείς, αλλά πρέπει να τις βρεις μόνος σου επειδή κάθε κάρτα γραφικών συμπεριφέρεται διαφορετικά ακόμα και εάν φορά τις ίδιες μνήμες με μία άλλη.Σε γενικές γραμμές να ξέρεις πως ο πυρήνας δεν παίζει τόσο ρόλο στο eth mining, όσο οι μνήμες της κάρτας.Όχι ότι θα τον ρίξεις 500mhz, αλλά 100-150mhz τον ρίχνεις χωρίς αισθητή μείωση στην απόδοση.Πρέπει να έχεις μετρητή κατανάλωσης ρεύματος και να δεις πόσο πέφτει η κατανάλωση ανάλογα με την πτώση της απόδοσης για να αποφασίσεις ο ίδιος που θες να καταλήξεις.Γενικά εάν ρίξεις 150mhz περίπου τον πυρήνα της κάρτας και καταφέρεις να κατεβάσεις και 100mV την τάση της (στον πυρήνα) ανεβάζοντας τις μνήμες 100mhz θα έχεις καλύτερη απόδοση με 30w περίπου χαμηλότερη κατανάλωση και χαμηλότερες θερμοκρασίες. Θέλει όμως ψάξιμο από την πλευρά σου.

Επεξ/σία από Bigi444444

1 λεπτό πριν, Heybro είπε

Εγώ πάντως με zcash βγάζω 4.67sol/w οπότε μιλάμε για max efficiency 104w κατανάλωση. Double mining δεν έχω δοκιμάσει. 

και ουτε να το κανεις φιλε μονο κρασαρισματα και ζημιες θα εχεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...