Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/7/2018 στις 10:31 ΜΜ, Orpheas1992 είπε

Αν ειχατε κερδος μερικα χιλιαρικα απο holding, θα σκεφτοσασταν να ριξετε 3000-4000 ευρω σε asic τωρα;
Σκεφτομαι για antminer L3+ αλλα φοβαμαι οτι η δυσκολια θα ανεβει τοσο πολυ που δεν θα αξιζει τον κοπο...

Ξερει κανεις αν θα βγει βελτιωμενος miner για Litecoin συντομα ή για καποιο αλλο crypto;

Έχω σκεφτεί κι εγώ τον s9, αλλά έχω κάνει πίσω πρώτον επειδή η τιμή πλέον είναι πραγματικά αστεία και δεύτερον επειδή δύσκολα τον βρίσκεις διαθέσιμο.Εάν τον παραγγείλεις σήμερα και σου έρθει μέσα με τέλη Μαρτίου, που αναμένονται οι πιο πολλοί, δεν ξέρω τι θα γίνεται τότε και από δυσκολίες και από τιμές κλπ.Είναι ρίσκο να περιμένεις τόσο καιρό στο άγνωστο.Τώρα τον L3 δεν ξέρω σε τι τιμή τον βρίσκεις και με τι διαθεσιμότητα, αλλά εάν είναι στα ίδια πάνω κάτω μάλλον θέλει καλούς υπολογισμούς.Τι χρέωση έχεις στο ρεύμα σου;

Λογικά θα τα βγάλει τα λεφτά του.Δεν νομίζω πως δεν θα σου αφήσει κέρδος έστω στους 8-10 μήνες.Το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει όλη αυτή η μανούρα.Επίσης το πρόβλημα που έχουν οι asic για απλούς χρήστες είναι το ρεύμα.Οκ δίνεις 2-3 χιλιάρικα πες να τον πάρεις.Μικρό το κακό.Εάν σκέφτεσαι όμως να κρατήσεις ό,τι βγάζεις, το ρεύμα θα είναι θέμα.Όταν δηλαδή θα καίει 200€ το μήνα μονάχο του αυτό το πράγμα, δεν ξέρω πόσοι έχουν την άνεση να τα βάζουν από την τσέπη τους χωρίς να ρευστοποιούν ένα τμήμα της παραγωγής.Αλλά τώρα εάν πρόκειται να χαλάς το 25-30% της παραγωγής για να πληρώνεις το ρεύμα, κολοκύθια με τη ρίγανη που λέει.Δεν ξέρω, δες κυρίως τις χρεώσεις σου στο ρεύμα θα έλεγα.Είναι το βασικότερο.

Sheogorath, τις έβαλες τελικά τις κάρτες; Είμαι πολύ περίεργος να δω τι γίνεται.

Έβαλα από περιέργεια το nicehash στην τελευταία legacy έκδοση του αλλά μου βγάζει μόνο τον επεξεργαστή σαν συσκευή και όχι την 570.Έχω τους adrenalin περασμένους για οδηγούς.Παίζει να προκαλούν αυτοί πρόβλημα;

Επεξ/σία από Bigi444444
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έβαλα εγώ την Vega ανάμεσα στις πράσινες... όλα καλά, δεν είχα εκρήξεις, κοκομπλόκα κτλ. Πέρασα Adrenalin που δεν έχουν compute για Vega, οπότε το Cryptonight το ξεχνάω προς το παρόν (~1200 h/s), σε ETH την έχω τώρα στα 42 MH/s @ ~210-220w μετρημένα στην πρίζα, πρέπει να κατεβαίνει κι άλλο, αλλά θέλει ψάξιμο γιατί από Wattman είναι κλειδωμένα τα PStates. Είναι με stand-alone miner όμως, οπότε μήπως φταίει το software του Nicehash;

9 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Έχω σκεφτεί κι εγώ τον s9, αλλά έχω κάνει πίσω πρώτον επειδή η τιμή πλέον είναι πραγματικά αστεία και δεύτερον επειδή δύσκολα τον βρίσκεις διαθέσιμο.Εάν τον παραγγείλεις σήμερα και σου έρθει μέσα με τέλη Μαρτίου, που αναμένονται οι πιο πολλοί, δεν ξέρω τι θα γίνεται τότε και από δυσκολίες και από τιμές κλπ.Είναι ρίσκο να περιμένεις τόσο καιρό στο άγνωστο.Τώρα τον L3 δεν ξέρω σε τι τιμή τον βρίσκεις και με τι διαθεσιμότητα, αλλά εάν είναι στα ίδια πάνω κάτω μάλλον θέλει καλούς υπολογισμούς.Τι χρέωση έχεις στο ρεύμα σου;

Λογικά θα τα βγάλει τα λεφτά του.Δεν νομίζω πως δεν θα σου αφήσει κέρδος έστω στους 8-10 μήνες.Το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει όλη αυτή η μανούρα.Επίσης το πρόβλημα που έχουν οι asic για απλούς χρήστες είναι το ρεύμα.Οκ δίνεις 2-3 χιλιάρικα πες να τον πάρεις.Μικρό το κακό.Εάν σκέφτεσαι όμως να κρατήσεις ό,τι βγάζεις, το ρεύμα θα είναι θέμα.Όταν δηλαδή θα καίει 200€ το μήνα μονάχο του αυτό το πράγμα, δεν ξέρω πόσοι έχουν την άνεση να τα βάζουν από την τσέπη τους χωρίς να ρευστοποιούν ένα τμήμα της παραγωγής.Αλλά τώρα εάν πρόκειται να χαλάς το 25-30% της παραγωγής για να πληρώνεις το ρεύμα, κολοκύθια με τη ρίγανη που λέει.Δεν ξέρω, δες κυρίως τις χρεώσεις σου στο ρεύμα θα έλεγα.Είναι το βασικότερο.

Sheogorath, τις έβαλες τελικά τις κάρτες; Είμαι πολύ περίεργος να δω τι γίνεται.

Έβαλα από περιέργεια το nicehash στην τελευταία legacy έκδοση του αλλά μου βγάζει μόνο τον επεξεργαστή σαν συσκευή και όχι την 570.Έχω τους adrenalin περασμένους για οδηγούς.Παίζει να προκαλούν αυτοί πρόβλημα;

Γενικα επειδη δεν εχω δικα μου βασικα εξοδα που πρεπει να καλυψω και ταυτοχρονα δουλευω, θεωρω οτι μπορω να πληρωνω το ρευμα και να κραταω ο,τι βγαινει απο το mining. Δεν εχω σκοπο να το αρχισω για να βγαζω χαρτζιλικι και να πληρωνω λογαριασμους, ρευμα, νοικι κλπ.

Το θεμα ειναι η δυσκολια και η διαθεσιμοτητα οπως λες και εσυ, αμα παραγγειλω asic τωρα, μεχρι να ερθει σκουρα τα πραγματα...
Το αλλο που σκεφτομαι ειναι να δωσω τα ιδια λεφτα για νεο pc με 3 καρτες και να το εχω μονο για Mining ολη μερα σε καποιο αλλο νομισμα (πχ Zcash, Dash κλπ). Αρκετοι υποστηριζουν τις gpu ακομα απο ο,τι βλεπω αν και δεν το περιμενα. Ειναι πιο αδυναμες αλλα τις εχεις αμεσα για να ξεκινησεις και μπορεις να τις πουλησεις μετα.... 

14 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Έβαλα εγώ την Vega ανάμεσα στις πράσινες... όλα καλά, δεν είχα εκρήξεις, κοκομπλόκα κτλ. Πέρασα Adrenalin που δεν έχουν compute για Vega, οπότε το Cryptonight το ξεχνάω προς το παρόν (~1200 h/s), σε ETH την έχω τώρα στα 42 MH/s @ ~210-220w μετρημένα στην πρίζα, πρέπει να κατεβαίνει κι άλλο, αλλά θέλει ψάξιμο γιατί από Wattman είναι κλειδωμένα τα PStates. Είναι με stand-alone miner όμως, οπότε μήπως φταίει το software του Nicehash;

Ξεκίνα το διάβασμα 

• Like 1
  • Thanks 1

1 ώρα πριν, IoaZ είπε

Ξεκίνα το διάβασμα

Thanks για το link, τα περισσότερα τα ήξερα αλλά είναι καλό να τα έχω σε μορφή λίστας - προς το παρόν βέβαια (κι επειδή έχω και τις πράσινες πάνω) δεν πειράζω registry και λοιπά hacks, σε ETH έχει καλύτερη απόδοση έναντι του XMR και δεν με βλέπω (προς το παρόν) να πηγαίνω σε KRB/ETN. Για το ρεύμα του πυρήνα, την έχω περιορίσει στο P1 state μέσω Wattman, οπότε είμαι ΟΚ από κατανάλωση.

Μάλλον θα κάνω χαζή ερώτηση, αλλά ορίστε :

Η 480 της υπογραφής πιάνει σε ether 24 mh/s με λίγο tweaking.

Επειδή το ΣΚ ασχολούμαι με gaming, αν της περάσω modded bios για να προσεγγίσει τα 30 , τότε παύει να δουλεύει σωστά σε αυτό?

Η κάθε κάρτα έχει διαφορετική συμπεριφορά με το modded bios . Ξεκίνα πρώτα να αλλάξεις drivers με 

http://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-Beta-for-Blockchain-Compute-Release-Notes.aspxhttp://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-Beta-for-Blockchain-Compute-Release-Notes.aspx

και δοκίμασε να δεις αν παίζει τα παιχνίδια σου . 

Οι τελευταίοι (Adrenalin) έχουν Compute mode μέσα (που νομίζω είναι το ίδιο με τους blockchain). Για τα παιχνίδια παίζει να έχει θέμα, ανάλογα με το bios mod... κάποια είναι μόνο για VRAM timings, που λογικά δεν πρέπει να έχουν τρελές επιπτώσεις στα παιχνίδια.

Τους adrenalin έχω και όντως έχει compute. Όταν σκάβει το βάζω εκεί.

Τώρα τρέχω πυρήνα στα 1000 με 980mV και τις μνήμες στα 2100 με 1 V.

Τι ακριβώς κάνει το modded bios και ανεβάζει τόσο πολύ το hashing?

Όταν κάνουμε mod το bios το πρώτο που κάνουμε είναι να αλλάξουμε τα timing από την μνήμη. Πχ  τα timing του 1700 τα βάζουμε στο 2000. (samsung)..  ή βρίσκουμε έτοιμα timing 

Δεν το έχω ψάξει ακόμα με τις Polaris, γιατί τις έχω σε Equihash (ZCL)... απ'τα λίγα που είδα, το βασικό σημείο του modding είναι τα timings της VRAM, γιατί ο Dagger-Hashimoto αλγόριθμος είναι πολύ ευαίσθητος στο θέμα μνήμης γενικότερα (που είναι συνδυασμός συχνότητας+timings). Γι'αυτό και η Vega πχ πάει 42-44 MH/s ανεβάζοντας μόνο την συχνότητα της μνήμης με τον πυρήνα στον πάτο. Ψάξε για έτοιμο BIOS, προσοχή όμως να είναι για την κάρτα σου ακριβώς (δες και Rev σε περίπτωση που υπάρχουν revisions, όχι μόνο μοντέλο και τσέκαρε ότι "φοράει" η κάρτα μνήμες απ'τον ίδιο κατασκευαστή, γιατί πολλές φορές δεν παίρνουν οι ΑΙΒ μόνο από μία εταιρεία, οπότε μπορεί πχ να βρεις άλλο bios για την ίδια κάρτα με samsung μνήμες και άλλο bios για την ίδια κάρτα με hynix/micron/elpida).

Κανενας που χρησιμοποιει nanopool για eth και συγχρονως σκαβει και για sia? Μετα απο ποσες ωρες εμφανιζονται? Ενω στο eth.nanopool τα eth εμφανιστηκαν αμεσως, τα sia μεχρι τωρα τιποτα. Εχω ξεκινησει εδω και κανα 4 ωρες.

Για αρχάριο σχετικά με mining ποιο coin θα προτείνατε? Υπάρχει κάποιο που να χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή? Κατέβασα το electroneum αλλά δεν λειτουργεί.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...