Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ευχαριστώ για την απάντηση!! Ποσα mb καταναλωνει  η διαδικασία του mining;  Αυτη ηταν η ουσια της πρωτης ερωτησης μου.

και δευτερον απο οτι εχω καταλαβει οσο πιο μικρης αξιας ειναι το νομισμα τοσο πιο ευκολη ειναι η εξορυξη του σωστα; Δλδ ενα νομισμα αξιας π.χ· 0,00008 λεπτα θα ειναι ευκολα εξορυσιμο με "φτηνο" hardware;

Δεν έχω μπει στη διαδικασία να μετρήσω "κατανάλωση" mb, θεωρώ όμως ότι δεν θα είναι μεγάλη.Ενδεικτικά βλέπω 400-500mb ημερήσια μεταφορά δεδομένων (up+down μαζί) τις τελευταίες 4-5 ημέρες για κάθε ημέρα σε pc με 2 miners και τυπική περιήγηση στο internet.Το πρόβλημα με στικάκι δεν θα είναι στα δεδομένα θεωρώ.Ένα πακέτο με 15gb τον μήνα λογικά θα αρκεί, το θέμα είναι εάν θα μπορούν να σταλούν τα shares.Υπάρχουν νομίσματα και pools που στα 120ms πχ σου απορρίπτουν το share.

Ως προς το δεύτερο ερώτημα, όχι, δεν συνδέεται αιτιωδώς η τιμή με την δυσκολία εξόρυξης.Σε γενικές γραμμές πλέον όλα τα νομίσματα έχουν υψηλές δυσκολίες πάντως.

Πολύ ενδιαφέρων!!!

Θα διαβάσω όλα τα post, αλλά θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.

1) Μπορούμε να κάνουμε κ' τον υπολογιστή μας να "παράγει" κρυπτονομίσματα?

Δηλαδή, να "παράγει" όσο τον χρησιμοποιούμε κ' να σταματάει όταν τον κλείνουμε?  

2) Μπορούμε να "παράγουμε" κ' από τις κονσόλες μας (PS4, X-BOX)? :D 

1)Ναι βεβαίως, ανάλογα το είδος του νομίσματος βέβαια.Ανάλογα τον αλγόριθμο δηλαδή.Υπάρχουν μερικοί όπου τα σκάβεις αποκλειστικά με κάρτες γραφικών, υπάρχουν και άλλα για τα οποία έχουν βγει εξειδικευμένοι και πολύ πιο αποδοτικοί miners σε σχέση με μία gpu, οπότε αυτά τα αποκτάς μόνο σκάβοντας κάτι άλλο και αλλάζοντάς τα στα πρώτα.

2)Απ' όσο γνωρίζω όχι, αλλά και να γινόταν πρακτικά δεν θα είχε νόημα διότι δεν θα ήταν κερδοφόρο λόγω χαμηλής απόδοσης.Ας μείνει και τίποτα για gaming κιόλας ε;Διαλύσαμε που διαλύσαμε το pc gaming με δαύτα, ας μείνουν έστω οι κονσόλες! ^_^

επειδή έχω πολύ καιρό να μπω να διαβασω, τελικά κάποιο νόμισμα για σοβαρό cpu mining προέκυψε ; :)

Εξαρτάται τι επεξεργαστή έχεις.Εάν έχεις ryzen 1600 και πάνω, το monero σου κλείνει το μάτι.Μπορείς να δεις και κανένα electroneum, νομίζω και αυτό έχει cpu miners.Τώρα για αυτό βέβαια, δεν ξέρω εάν αξίζει αυτή τη στιγμή να μπεις σε διαδικασία.Αλλά έχε το υπόψη σου.

Παιδιά έστω ότι έχουμε σε ενα pc 3 κάρτες γραφικών μπορούμε να διαλέξουμε ποια θα σκάβει και ποια θα να ειναι για gaming κτλ?

Ε ναι, προφανώς μπορείς να διαλέξεις ποιά θα σκάβει και ποιά όχι.Η κάρτα που θα θεωρείται πρωτεύουσα από το λειτουργικό και τα παιχνίδια όμως θα είναι αυτή που θα έχεις στην πρώτη pcie θύρα.Μην περιμένεις δηλαδή να έχεις 3 διαφορετικές κάρτες και να επιλέγεις όποια θέλεις από αυτές κάθε φορά για να παίξεις το κάθε παιχνίδι.Μόνο την "πρώτη".

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορείς, ναι.Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έχω διαβάσει ότι γίνεται κανονικά.Εγκαθιστάς για κάθε εταιρεία τους δικούς της.Conflicts δεν ξέρω εάν υπάρχουν.Για σκέτο mining τουλάχιστον μάλλον δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.

• Like 1

παιδες εχω δωρεαν ρευμα για βοηθηστε με απο που και πως ξεκιναω προς το παρων θα σκαψω με ryzen 1600 3.8ghz και amd rx560 και αργοτερα εχω σκοπο να αγορασω καμια πενταρια  amd rx580 

μπορει καποιος με απλα λογια να μου εξηγησει τον ορο "δυσκολία"; Και αν ειναι ευκολο με παραδείγματα δλδ π.χ. το 309,059.000 ειναι πιο δυσκολο απο το 3,989,587....

Η δυσκολία είναι ο τρόπος προσαρμογής του δικτύου στην διαθέσιμη επεξεργαστική ισχύ, ώστε να είναι σταθερό το χρονικό διάστημα ανάμεσα στα blocks.

Όσο ανεβαίνει, σημαίνει ότι αυξάνεται η ισχύς του δικτύου και μειώνονται τα έσοδα ανά μονάδα ισχύος (αφού μένουν σταθερά σε σχέση με τον χρόνο).

Με απλά λόγια, αύξηση δυσκολίας = μείωση εσόδων για τους miners.

• Like 1

16 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Η δυσκολία είναι ο τρόπος προσαρμογής του δικτύου στην διαθέσιμη επεξεργαστική ισχύ, ώστε να είναι σταθερό το χρονικό διάστημα ανάμεσα στα blocks.

Όσο ανεβαίνει, σημαίνει ότι αυξάνεται η ισχύς του δικτύου και μειώνονται τα έσοδα ανά μονάδα ισχύος (αφού μένουν σταθερά σε σχέση με τον χρόνο).

Με απλά λόγια, αύξηση δυσκολίας = μείωση εσόδων για τους miners.

ευχαριστω για την απαντηση. Στο παραδειγμα που εδωσα το νομισμα με δυσκολια 309,059.000 ειναι πιο δυσκολο να εξαχθει απο το νομισμα με δυσκολια 3,989,587 σωστα; Συνεπως ειναι πιο ευκολο να βγαλουμε litecoin που εχει περιπου στα 300€ απο το bytecoin που εχει 0.08€ 

Δεν μπορείς να συγκρίνεις δυσκολία σε 2 διαφορετικά νομίσματα. Δεν υπολογίζεται σε όλα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σε τελική ανάλυση δεν έχει και σημασία, σαν miner θες να συγκρίνεις έσοδα από 2 διαφορετικά νομίσματα, όχι την δυσκολία τους. Υπάρχουν άφθονα mining calculators γι'αυτή την δουλειά.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Δεν μπορείς να συγκρίνεις δυσκολία σε 2 διαφορετικά νομίσματα. Δεν υπολογίζεται σε όλα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και σε τελική ανάλυση δεν έχει και σημασία, σαν miner θες να συγκρίνεις έσοδα από 2 διαφορετικά νομίσματα, όχι την δυσκολία τους. Υπάρχουν άφθονα mining calculators γι'αυτή την δουλειά.

οκ ευχαριστω!!

καλησπερα, θα με ενδιεφερε να μαθω σχετικα με mining , cryptocurrencies , οχι για να κανω mining

θα ηθελα να μαθω οσο το δυνατον περισσοτερα. βρηκα πηγες αρκετες στο ιντερνετ αλλα ολα σχεδον μου φαινονται για προχωρημενους.

δεν εχω ιδεα σχετικα με το αντικειμενο, υπαρχουν καποια βιβλια, λινκς που μπορω να ξεκινησω?

Για βιβλία δεν ξέρω, στο Youtube σίγουρα θα βρεις βιντεάκια που εξηγούν τα βασικά (ψάξε σε στυλ cryptos for dummies, mining for dummies κτλ).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα παίδες, σε λίγες μέρες θα έχω την Gigabyte GTX1060 3GB. Αξίζει να την βάζω το βράδυ που δεν θα χρησιμοποιώ το νέο pc και θα έχω νυχτερινή χρέωση να κάνει mining ή θα της μειώσω τη ζωή για το τίποτα; Αν ναι, τι προτείνετε Nicehash; Και αν μπορεί κάποιος να δώσει proper settings για την συγκεκριμένη να βάλω στο AfterBurner θα ήμουν υπόχρεος. Θα είναι μαζί με τον i3-8100 αν για κάποιο λόγο βοηθάει.

Επεξ/σία από p4n0s86

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...