Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πολύ ενδιαφέρων!!!

Θα διαβάσω όλα τα post, αλλά θέλω να κάνω 2 ερωτήσεις.

1) Μπορούμε να κάνουμε κ' τον υπολογιστή μας να "παράγει" κρυπτονομίσματα?

Δηλαδή, να "παράγει" όσο τον χρησιμοποιούμε κ' να σταματάει όταν τον κλείνουμε?  

2) Μπορούμε να "παράγουμε" κ' από τις κονσόλες μας (PS4, X-BOX)? :D 

up..!!! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ενδιαφερον γιατι μου περασε απο το μυαλο να παρω 2 απο τις φθηνοτερες 1080ti, τωρα εχω μια 1080 g1 τρεχει 2025/11000 το ρευμα το υπολογιζω στα ~200W, 2.93 Sol/W δηλαδη, δοκιμασα με μικροτερους χρονισμους, αλλα δεν ειδα τον μετρητη να πεφτει ιδιαιτερα, ισως το χαμηλοτερο powerlimit να κανει την διαφορα. Τις μνημες να φανταστω δεν τις εχεις ριξει κατω απο 11000, αλλα μονο τον πυρηνα;

Ναι, εννοείται, μόνο πυρήνα... μ.ό. κάπου στα 1480-1510MHz, 11000 οι μνήμες. Power limit 68%.

Ναι, εννοείται, μόνο πυρήνα... μ.ό. κάπου στα 1480-1510MHz, 11000 οι μνήμες. Power limit 68%.

Εβαλα το powerlimit στο 80%, επεσε στα 570 απο 615 μ.ο. που ηταν πριν και ο miner δινει πλεον 3.63sol/w. Αν κρινω απο την θερμοκρασια που επεσε στους 46 απο 56, μαλλον η καταναλωση επεσε αρκετα, ομως δεν ειμαι στον χωρο να δω ποσο επεσε πραγματικα στον μετρητη.

Αλλα νομιζω και 50watt κατω να επεσε (που αμφιβαλλω) η διαφορα στον μηνα ειναι 37Kwh δηλαδη χοντρικα 7.4€, τα 45sol/s σημερα με την χαλια τιμη που παιζει ειναι σχεδον το ιδιο.

Πέραν απ'τα sol/w, είναι και θέμα μακροημέρευσης της κάρτας... δεν είναι σχεδιασμένες να δουλεύουν στο 100% του TDP 24/7 για χρόνια. Για μένα που το mining δεν είναι χόμπυ 3μηνου, έχει και αυτό τη σημασία του.

Πέραν απ'τα sol/w, είναι και θέμα μακροημέρευσης της κάρτας... δεν είναι σχεδιασμένες να δουλεύουν στο 100% του TDP 24/7 για χρόνια. Για μένα που το mining δεν είναι χόμπυ 3μηνου, έχει και αυτό τη σημασία του.

Τελικά η διαφορά 80% με 105% στο power limit είναι 65w, δεν την λες και μικρή για 45sol/s, με την τιμή που έχει τώρα το zcash δεν τα βγάζεις καν.

Στην περίπτωση που καει κάρτα για μένα το μεγαλύτερο κακό είναι το downtime κυρίως αν το rma/αντικατάσταση αργήσει.

Από εγγυήσεις υπαρχει π.χ. η zotac που δίνει 5ετη αν κάνεις registration που σημαίνει ότι ακόμα και όταν γίνει obsolete το pascal για mining και μείνει απλά για gaming παλι θα έχεις χρόνια κάλυψη για αντικατάσταση μιας καρτας που ενδεχομένως να καεί πριν την ώρα της.

• Like 1

επειδή έχω πολύ καιρό να μπω να διαβασω, τελικά κάποιο νόμισμα για σοβαρό cpu mining προέκυψε ; :)

Αμα φτασει σε σημειο να ακουγεται και σε αυτο το forum η ευκαιρια θα εχει ηδη χαθει. Αυτα τα πραγματα ειναι πολυ ρευστα αφου το γεγονος και μονο οτι ειναι "καλο για mining" τους κανει ολους να στραφουν σε αυτο μεχρι να σταματησει να εχει καποιο πλεονεκτημα. Για την ακριβεια, απο κεκτημενη ταχυτητα μπορει καλλιστα να γινει μετα ασυμφορο πολυ γρηγορα.

Αν καποιος θελει να ασχοληθει με αυτο το σπορ καλυτερα να ψαχνει σε εξειδικευμενα forum και να ανακαλυπτει νομσιματα που δεν εχουν γινει γνωστα. Να κρινει μετα αν εχει πιθανοτητα να πετυχει και αναλογα να το δουλεψει οσο ο ανταγωνισμος ειναι μικρος.

Αλλιως, βαλτε την εφαρμογη του nicehash και δειτε τι μπορει να καταφερει η cpu στο αυτοματο

• Like 2

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Ενώ ξεκιναω το benchmark όπως ζητάει το nicehash μετά από λίγο κλείνει μόνο του το προγραμμα.Ξέρει κανείς γιατί??

Επειδή απέχω καιρό από Mining το nicehash θέλει σετάρισμα και ποιό?

Αν εχεις θεματα με τον 2.0+ miner ,θα ηταν καλυτερα να κατεβαζες το Legacy miner. (https://github.com/nicehash/NiceHashMinerLegacy/releases)

Διαδικασια η γνωστη. Κατεβαζεις ενα external wallet στο pc οπως το Electrum, παιρνεις μια address απο αυτο το προγραμμα και την βαζεις copy paste sto legacy nicehash miner. Επειτα κανεις benchmark (precise θα προτεινα) τα coins που θες να minαρεις ή και ολα οπως ειναι, και αφου τελειωσει ξεκινας το Mining. Αν φας καποιο error κατευθειαν δοκιμαζεις να αλλαξεις το service location οπως BRazil ή Usa. Το ιδιο ισχυει και στο cpu φυσικα και μπορεις να minαρεις ταυτοχρονα με το gpu.

Ενδεικτικα εγω με τον 3570κ βγαζω 0.90-1.20Ε και με την 1080 4.8-6Ε.

Το κατέβασα αλλα ενώ ξεκινάει το benchmark το πρόγραμμα κλείνει μόνο του

Δεν έχω ιδέα να πω την αλήθεια τι έχει γίνει.Εχετε να προτείνεται τίποτα άλλο παιδιά.Εχω μείνει πολύ καιρό εκτός και δεν ξέρω τι παίζει πλέον

Το κατέβασα αλλα ενώ ξεκινάει το benchmark το πρόγραμμα κλείνει μόνο του

Δεν έχω ιδέα να πω την αλήθεια τι έχει γίνει.Εχετε να προτείνεται τίποτα άλλο παιδιά.Εχω μείνει πολύ καιρό εκτός και δεν ξέρω τι παίζει πλέον

Τι καρτες εχεις? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...