Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πήγα από περιέργεια να δω το this war of mine που είχε 3,8€ και το έβγαζε πάνω από 5€ με btc...Γιατί έτσι;Τόση αναντιστοιχία στην τιμή δεν την περίμενα...

εχω την εντυπωση οτι ειναι 24% φορος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οσοι εχετε bitcoin σε δικα σας wallets μην ξεχασετε να κανετε claim τα lumens που γινονται airdrop σε bitcoin holders.

27 Ιουνιου θα γινει η κατανομη

https://www.stellar.org/blog/bitcoin-claim-lumens-2/

Συνεργαζονται με το poloniex οποτε αν εχετε και εκει bitcoin το poloniex θα σας δωσει lumen αυτοματα

Κάτσε ρε φίλε απο ένα PC που έκανες mining σου ήρθε 500 € σε ένα μήνα η ΔΕΗ?

Ο άλλος λέει οτι είναι 0.50 € την μέρα μόνο

Τί ισχύει τελικά?

Ισχύει το ότι η ΔΕΗ είναι πολύ ακριβή. Επίσης ισχύει το ότι για να βγάλεις κέρδος θα πρέπει να έχεις και δυνατό μηχάνημα, αρά και ποιο ενεργοβόρο μηχάνημα. Ένα "πολύ απλό" pc που θα έχει συνολική κατανάλωση 350watt:

0,35wattX24ώρεςΧ30ημέρες= 252kwatt X0,20ευρώ= 50 ευρώ τον μήνα για σκάψιμο μόνο. 50Χ4 μήνες=200 ευρώ το τετράμηνο λογαριασμού.

Εγώ βέβαια δεν είχα τέτοιο μηχάνημα.. είχα 2X7990 gpu πάνω και κατανάλωση 1000watt

Κάτσε ρε φίλε απο ένα PC που έκανες mining σου ήρθε 500 € σε ένα μήνα η ΔΕΗ?

Ο άλλος λέει οτι είναι 0.50 € την μέρα μόνο

Τί ισχύει τελικά?

500 ειναι παρα πολλα εκτος αν εχεις πολλα μηχανηματα που καινε αρκετα KW την ωρα

Αν σκεφτεις ομως οτι η μετρηση της ΔΕΗ γινεται καθε 4 μηνες και καθε τοτε παιρνεις τον εκκαθαριστικο, μπορει να σου ερθει τοσο εφοσον ο εναντι που πληρωσες πριν 2 μηνες ειναι πολυ κατω απο την πραγματικη καταναλωση.

Αυτο σε συνδυασμο με το οτι μπορει να ειναι χειμωνας και να εχεις και αλλες καταναλωσεις για θερμανση/θερμοσιφωνα πχ και μαζι με το mining να πηγες στην υψηλοτερη βαθμιδα καταναλωσης.

Δυσκολα θα το παθεις αυτο με ενα μηχανακι που καιει 350W την ωρα ακομα και αν ειναι 24/7 ανοιχτο. Ο τυπος με την 500ρα θα ειχε πιο βαρια πραγματα ή οι καταναλωσεις του δεν θα ηταν απο το mining ετσι και αλλιως.

Βεβαια αν δεν σκαβεις βλακειες θα τα βγαλεις με το παραπανω.

• Like 2

Ο τυπος με την 500ρα θα ειχε πιο βαρια πραγματα ή οι καταναλωσεις του δεν θα ηταν απο το mining ετσι και αλλιως.

Ναι όντως είχα βαρύ μηχάνημα... 1000watt και πάνω τραβούσε και δούλευε 24ώρο. Δεν έχω παράπονο βέβαια, γιατί κάτι έβγαλα από κέρδος. Μιλάμε πριν 2-3 χρόνια πάντα....

Αυτό που έχω να πω πάντως προσοχή στην ΔΕΗ, να κάνετε καλούς υπολογισμούς και αγοράστε και ένα μετρητή watt να δείτε τι καίει το μηχάνημα σας.

• Like 2

https://new.nicehash.com/profitability-calculator/

^ Ωραίο και απλό profitability calculator στο καινούργιο site του Nicehash, βάζεις hardware και κόστος ανά kWh και υπολογίζει αν και ποσο κέρδος θα έχεις.

• Like 2

Οσοι εχετε bitcoin σε δικα σας wallets μην ξεχασετε να κανετε claim τα lumens που γινονται airdrop σε bitcoin holders.

27 Ιουνιου θα γινει η κατανομη

https://www.stellar.org/blog/bitcoin-claim-lumens-2/

Συνεργαζονται με το poloniex οποτε αν εχετε και εκει bitcoin το poloniex θα σας δωσει lumen αυτοματα

Πρέπει να έχεις ήδη λογαριασμό και σε αυτούς;Ή μπορείς να κάνεις και τώρα;Γιατί είδα ότι θέλουν δικό τους id.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο, το electrum έχει εύκολη διαδικασία για backup του πορτοφολιού ή πρέπει να είναι tech guru;

Ναι όντως είχα βαρύ μηχάνημα... 1000watt και πάνω τραβούσε και δούλευε 24ώρο. Δεν έχω παράπονο βέβαια, γιατί κάτι έβγαλα από κέρδος. Μιλάμε πριν 2-3 χρόνια πάντα....

Αυτό που έχω να πω πάντως προσοχή στην ΔΕΗ, να κάνετε καλούς υπολογισμούς και αγοράστε και ένα μετρητή watt να δείτε τι καίει το μηχάνημα σας.

Εννοείται ότι πρέπει να είσαι προσεκτικός και να κάνεις σωστούς υπολογισμούς και για το πόσο καις και για το πόσο πρέπει να πουλήσεις για να μη μπεις μέσα.Καταρχάς χωρίς μετρητή, όπως λες κι εσύ δεν πας πουθενά.Για εμένα προσωπικά περισσότερο ρόλο παίζει η διαχείριση και ο σωστός υπολογισμός του κόστους παραγωγής παρά το ύψος της ίδιας.Και επίσης όποιος νομίζει ότι είναι απλούστατη διαδικασία, απλά πατάς ένα κουμπάκι και βγάζεις λεφτά, απλά ας κοιτάξει αλλού για εύκολα λεφτά.Θέλει γνώση, αφοσίωση, διάβασμα, αισθητήριο, υπομονή, σωστούς υπολογισμούς και λίγη τύχη κιόλας. Μπορείς να βγάλεις λεφτά όμως. Απλά δεν πατάς ένα κουμπί και σου μπαίνουν στο λογαριασμό.Οκ το nicehash η αλήθεια είναι ότι το απολοποιεί πολύ το πράγμα, αλλά και πάλι.

https://new.nicehash.com/profitability-calculator/

^ Ωραίο και απλό profitability calculator στο καινούργιο site του Nicehash, βάζεις hardware και κόστος ανά kWh και υπολογίζει αν και ποσο κέρδος θα έχεις.

Αυτό που δεν καταλαβαίνω με δαύτο είναι γιατί δεν υπολογίζει όλους τους αλγόριθμους.Οκ ψάχνει και για τους πιο αποδοτικούς, αλλά βλέπεις την 570 για παράδειγμα και υπολογίζει hashrate για 7 από τους 30 αλγόριθμους.Δεν υπολογίζει ούτε sia πχ.Βάζεις την 1070 μετά και υπολογίζει 20 ξέρω γω.Πραγματικά δεν το καταλαβαίνω.

Επίσης κάτι άλλο για το nicehash.Όταν έχεις σκάψει με αυτούς μικρότερο ποσό από το όριο του payout και βλέπεις στον miner τους ότι έχεις balance x btc και x €, αυτοί τι ακριβώς υπολογίζουν στο σύστημά τους για τη διεύθυνσή σου;Τα x btc που αντιστοιχούν στα € που σου λέει δίπλα και τα οποία μπορεί να αυξομειωθούν ανάλογα με την ισοτιμία του νομίσματος ή τα έχουν ήδη πουλήσει τα btc αυτά και σου δείχνουν και το ποσό που από τις μέχρι τώρα συναλλαγές που έχουν κάνει έχει προκύψει για τη διεύθυνσή σου;

Δεν ξέρω, μπορεί να είναι λίγο μαλακία αυτό που ρωτάω και αυτονόητο ότι συμβαίνει το πρώτο από τη στιγμή που τους δίνεις διεύθυνση btc (και κατά συνέπεια εκεί θα σου στείλουν btc στο payout και όχι €), αλλά δεν το δουλεύω καιρό και διαβάζοντας ότι αυτοί στην ουσία σου αγοράζουν το hashrate σου, με μπερδεύει λίγο.

• Like 1

Πρέπει να έχεις ήδη λογαριασμό και σε αυτούς;Ή μπορείς να κάνεις και τώρα;Γιατί είδα ότι θέλουν δικό τους id.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο, το electrum έχει εύκολη διαδικασία για backup του πορτοφολιού ή πρέπει να είναι tech guru;

Δεν χρειαζεται κανενας λογαριασμος σε αυτους. Απλα εχω γραφτει στο newslettter τους για να μου στειλουν email οταν ξεκινησει η διαδικασια.

Αν εχεις γεματο bitcoin wallet και ελεγχεις το private key εισαι ενταξει. Θα σου ζητησουν να κανεις sign καποιο κειμενο με το private key (ακινδυνο) και να στειλεις το κρυπτογραφημενο κειμενο ως αποδειξη οτι ελεγχεις τη διευθυνση αυτη.

Φυσικα θα χρειαστεις stellar wallet id αν αυτο εννοουσες. Αυτο ειναι απλα αντιστοιχη διευθυνση wallet για τα lumens.Υποθετω και κατευθειαν σε exchange να τα στειλεις ΟΚ ειναι

Το αρνητικο ειναι οτι πρεπει να εχεις facebook και να κανεις authenticate μεσω αυτου. Εφταξα ενα κενο facebook (ελεγα οτι ποτε δεν θα φτιαξω) μονο για παρτη τους.

Για το electrum που ρωτας, αν ειναι καινουριο wallet το φτιαχνεις με seed οποτε κρατας το seed απο την αρχη και δεν χρειαζεσαι τιποτε αλλο (φτανει να μην το χασεις).

Αν θες ομως και τα private keys απο την καθε διευθυνση η προκειται για wallet που εχει φτιαχτει χωρις seed, εχει επιλογη export private keys. Ευκολο

Μου φαίνεται ότι κάποιος παραφούσκωσε το κέρδος που βγάζει για να υπερηφανευτεί κι άρχισε πάλι να ενδιαφέρεται ο κόσμος  :-D

Το μόνο κέρδος μου όλα αυτά τα χρόνια ήρθε από τον πολλαπλασιασμό της τιμής του bitcoin τώρα τελευταία. Ήξερα ότι έχανα λεφτά από το σκάψιμο δηλαδή, αλλά βασιζόμουν σε κάτι άλλο.

Τελικά ήλθε αυτό το άλλο και έβγαλα τα λεφτά μου: Από τη μια 5πλασιάστηκε η τιμή του bitcoin και από την άλλη επένδυσα στο ARK που η τιμή του είναι τώρα σχεδόν 10 φορές παραπάνω από τα 3k satoshi που πλήρωσα.

Σήμερα μπήκα στο https://jaxx.io από περιέργεια γιατί άκουσα καλά λόγια.

Μου άρεσε το gui αλλά θέλω να ρωτήσω από θέμα ασφάλειας τι παίζει;

Δίνω το phrase και ένα 4 digit αυτό είναι όλο;

Σήμερα μπήκα στο https://jaxx.io από περιέργεια γιατί άκουσα καλά λόγια.

Μου άρεσε το gui αλλά θέλω να ρωτήσω από θέμα ασφάλειας τι παίζει;

Δίνω το phrase και ένα 4 digit αυτό είναι όλο;

ναι δινεις κοδικο κτλ και μπαίνεις και μετα φευγευς και ξαναμπαινεις

ναι δινεις κοδικο κτλ και μπαίνεις και μετα φευγευς και ξαναμπαινεις

Μα δεν έχει κωδικό αλλού πέραν τον 2 που αναφέρω :( να έκανα κάτι λάθος εγώ ή να μην το πρόσεξα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...