Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φυσικά, καταλαβαίνω πως με περιορισμένη χρήση cpu/gpu και σε λαπτοπ θα βγάλω ψίχουλα, αλλά 1ον είναι ένας τρόπος να αρχίσω να ασχολούμαι και να γνωρίσω το "άθλημα" και 2ον αφού καίγεται το ρεύμα έτσι κι αλλιώς, ακόμα και ψίχουλα να βγάλω, μπορεί σε 4 χρόνια η αξία τους να έχει ανέβει 1500%, οπότε πιστεύω πως αξίζει να το κάνω αν γίνεται.

Το λαπτοπ έχει cpu i73632qm (4-core, 8-thread, 2.2GHz (3.2GHz max turbo), 22nm, TDP-35W) και gpu amd radeon hd 7500m/7600m series (7550m) (TDP-14W)με 2GB gddr3 (https://www.techpowerup.com/gpudb/2290/radeon-hd-7550m)

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι το λέω με υπερβολή το 1500% και δεν το λέω σοβαρά... Αν και μπορείς να περιμένεις τα πάντα με τα κρυπτονομίσματα...

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν ελαφρύ αλγόριθμο, όπως τον cryptonight-light για τον επεξεργαστή και να μειώσεις τα threads που χρησιμοποιεί με τον διακόπτη -t

Ας πούμε εγώ δεν έχω πρόβλημα με τον επιτραπέζιο FX-8350 που έχω και το script είναι 

minerd -a cryptonight-light -o stratum+tcp://aeon.sumominer.com:3333 -u WmsHN1FKxDB1uP7gGjwWGaDPMExN1DHqRBkuVPcRDSwLGj5VfU5Eun86KxN3xm7kAuja8pL6jk2gtFgSibd3AXEe17hKNMyEf -p x -t 8

Εσύ μπορείς να αλλάξεις το -t 8 σε -t 2 για να έχεις χαμηλή κατανάλωση. Δοκίμασε πάντως και το -t 4, μπορεί να έχεις ευχάριστη είδηση από πλευράς κατανάλωσης, Μπορείς επίσης να το βάλεις σε χαμηλή προτεραιότητα από τη διαχείριση εργασιών των Windows, ώστε να μην σε εμποδίζει σε άλλες εργασίες.

Για την κάρτα γραφικών δεν νομίζω να γίνεται να δουλεύει χαμηλότερα, εκτός αν ρίξεις τη συχνότητα από το πανέλ της. 

Έτσι κι αλλιώς πάντως σε αυτόν τον αλγόριθμο ο επεξεργαστής σου θα βγάλει περισσότερα από την κάρτα γραφικών, οπότε καλύτερα τρέξε μόνο τον επεξεργαστή με τον διακόπτη -t 4.

Το νόμισμα που μιλάμε τώρα είναι το AEON. https://bitcointalk.org/index.php?topic=641696.0

Πρέπει να κατεβάσεις το πορτοφόλι και την αλυσίδα, να αποκτήσεις μια διεύθυνση, κι έτσι να σκάβεις με το script που σου έδωσα παραπάνω.

Άλλαξε μόνο τη διεύθυνση WmsHN1FKxDB1uP7gGjwWGaDPMExN1DHqRBkuVPcRDSwLGj5VfU5Eun86KxN3xm7kAuja8pL6jk2gtFgSibd3AXEe17hKNMyEf στη δική σου αλλιώς θα σκάβεις για μένα  :-D

Άμα σου φαίνονται περίπλοκα τα πράγματα, πες μου να σου φτιάξω μια διεύθυνση να αρχίσεις αμέσως (αν με εμπιστεύεσαι ότι θα σου στείλω αργότερα αυτά που έσκαψες).

Το πρόγραμμα για mining που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι αυτό cpuminer-wolf-with-cryptonight-light-w64-AES-NI-04082015

https://github.com/Arux-BTT/CPUMiner-Multi-cryptonight-light/releases

Έχεις δίκιο πάντως, το σκάψιμο σήμερα είναι για ψίχουλα. Παλιά έβγαζα δεκάδες και εκατοντάδες AEON σε μια μέρα. Σήμερα και με τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών να δουλεύουν στο φουλ ούτε 5 δεν βγάζω. 

Μπορείς να δεις την τρέχουσα τιμή εδώ

https://bittrex.com/Market/Index?MarketName=BTC-AEON

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχω βρει μερικα cryptonight coins με χαμηλο difficulty που σολαρονται ακομα, αλλα ειναι λιγο ρισκο γιατι δεν ξερουμε καν αν θα καταληξουν σε καποιο ανταλλακτηριο

Εχω βρει μερικα cryptonight coins με χαμηλο difficulty που σολαρονται ακομα, αλλα ειναι λιγο ρισκο γιατι δεν ξερουμε καν αν θα καταληξουν σε καποιο ανταλλακτηριο

Ναι, αυτή ήταν πάντα η τακτική μου. Αδιάφορα νομίσματα που πιθανώς να μην καταλήξουν ποτέ σε ανταλλακτήρια, αλλά αν φτάσουν εκεί θα έχω μεγάλα κέρδη επειδή έβγαλα πολλά σε χαμηλή δυσκολία.

Το τελευταίο ήταν το BIPcoin, αλλά δυσκολεύουν τα πράγματα. Έχω αρκετά NicNacCoin, identity και murzibia αλλά δεν το βλέπω να μπαίνουν.

Περισσότερα βγάζω τώρα από τους τόκους ή παίζοντας στο χρηματιστήριο.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!!!

Εν τω μεταξύ, κι εγώ αυτό σκεφτόμουν να βγάλω κανα νέο νόμισμα που εξορύσσεται εύκολα και που μετά από καιρό ΜΠΟΡΕΙ η αξία του να ανέβει κατακόρυφα.

Το monero θεωρείται ακόμα νέο νόμισμα ή έχει ήδη παλιώσει και δυσκολέψει αρκετά;

Το monero θεωρείται ακόμα νέο νόμισμα ή έχει ήδη παλιώσει και δυσκολέψει αρκετά;

Είναι το πιο δύσκολο απ' όλα όσα σκάβονται ακόμα με κοινούς επεξεργαστές και κάρτες γραφικών.

Ναι, αυτή ήταν πάντα η τακτική μου. Αδιάφορα νομίσματα που πιθανώς να μην καταλήξουν ποτέ σε ανταλλακτήρια, αλλά αν φτάσουν εκεί θα έχω μεγάλα κέρδη επειδή έβγαλα πολλά σε χαμηλή δυσκολία.

Το τελευταίο ήταν το BIPcoin, αλλά δυσκολεύουν τα πράγματα. Έχω αρκετά NicNacCoin, identity και murzibia αλλά δεν το βλέπω να μπαίνουν.

Περισσότερα βγάζω τώρα από τους τόκους ή παίζοντας στο χρηματιστήριο.

Bip coin εσκαβα απο περυσι σχεδον απο την πρωτη μερα. Καποια στιγμη ο τυπος ειπε οτι τα παραταει και δηλωνει το coin νεκρο.

Περνανε μηνες, κανω delete το wallet και λιγες μερες μετα αλλαζει γνωμη και συνεχιζει. Το chain δεν ειχε σταματησει ποτε γιατι καποιοι το δουλευαν ακομα. Ευτυχως μετα απο πολυ ψαξιμο βρηκα ενα ξεχασμενο backup.

Συνεχισα να το σκαβω και να κανω Trading στο cryptopia. Ηταν απο τα καλα. Δυστυχως τον τελευταιο μηνα εχει γινει επιδρομη μαλλον απο καποιο server farm που εκμεταλλευεται τον τροπο αλλαγης δυσκολιας των cryptonotes (εχει αρκετη αδρανεια) και σκαβουν πολλα νομισματα σε πολυ μικρο διαστημα με μικρη δυσκολια. Μετα το παρατανε οταν ανεβει η δυσκολοα, πανε στο επομενο και αφηνουν τους μικρους δυστυχεις να σκαβουν για ψιχουλα. Οταν παει να ξαναπεσει ξανα ορμανε.

Nicnac, identity και murzibia εχω και εγω. Ολο και κατι λενε οι devs κατα καιρους και μας δινουν ελπιδα.

Υπαρχει και το bitdirect που για πολυ καιρο δεν ειχε καν windows wallet οποτε δεν εσκαβε κανεις. Και τωρα δηλαδη ελαχιστοι. Εχω μαζεψει και απο κει ενα κομποδεμα και περιμενω.

Αλλα και οι τοκοι στο poloniex ειναι καλη φαση. Κατι 0.2% ημερησιως πετυχαινω μερικες φορες. Αν δε φοβασαι να εχεις καμια 10ρια bitcoin μονιμα μεσα βγαζεις καλο χαρτζιλικι μηνιαιως

Δοκίμασε με nicehash miner, που σε πληρώνει απ ευθείας σε btc. Δοκίμασε με διάφορες ρυθμίσεις ώστε όταν είναι idle να ξεκινά το mining ή με πόσα cores κάνει mining (το τελευταίο θέλει λίγο ψάξιμο).

Σκέφτομαι να ασχοληθώ,για αυτο,ρωτάω.

Αν δεν εχεις δωρεαν η εστω πολυ φθηνο ρευμα δεν θα βγαλεις χρηματα με τις τιμες της κιλοβατωρας την Ελλαδα.

Θελει πολυ ψαξιμο συνεχως μονο και μονο για να βρισκεις τι αξιζει να σκαψεις, αν υπαρχει κατι πιο ευνοικο για τις καρτες που εχεις και μαλιστα να προλαβεις γρηγορα πριν πλακωσει κοσμος.

Και μετα θα πρεπει να ψαχνεις βελτιστες ρυθμισεις και να παρακολουθεις θερμοκρασιες, ειδικα το καλοκαιρι.

Αν τα κανεις αυτα, ισως βγαλεις κατι παραπανω απο το ρευμα σου.

Αν νομιζεις οτι κατεβαζεις ενα προγραμμα, πατας το κουμπι και κερδιζεις ξεχασε το. Πλεον ακομα και αυτοι που κανουν τα παραπανω που ανεφερα, ολοενα διαπιστωνουν οτι δεν αξιζει τον κοπο.

• Like 2

• 2 εβδομάδες αργότερα...

προσεχτε καλα με τα cloud μπορει να βαρεσουν κανονι οποτε θελουν.εχω τσεκαρει το eobot μεγαλη κοροιδια καμια σχεση με τις αποδοχες που θα εχεις αν κοψεις μονος ενα δημοφιλες νομισμα.πιθο αποδοτικος αλγόριθμος για τις δικες μου καρτες είναι equihash και αυτό κοβω αυτή την εποχη.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

καλησπερα παιδια, υπαρχει κανενας οδηγος στα ελληνικα για εγκατασταση και λειτουργια ethereum mining , δημιουργια πορτοφολιου

νομιζω καλυτερα στον υπολογιστη μου 

η αν καποιος ξερει πως γινεται η διαδικασια, ειναι ιδια με το bit coin?

ευχαριστω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...