Προς το περιεχόμενο

Οδηγός Scrypt Mining (Litecoin κλπ) για Αρχάριους

The__Blade

Προτεινόμενες αναρτήσεις

To ethereum έγινε fork από μόνο του το parity τρέχει σε ξεχωριστό chain πλέον από το geth

https://slack-imgs.com/?c=1&url=https%3A%2F%2Fpbs.twimg.com%2Fmedia%2FCyCWLY2W8AAamT4.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...

καλημέρα!

διαβάζω αρκετό καιρό στα τριγύρω forum άλλα και στο ιnsomnia για btc,ltc,xdg και ειλικρινά δεν ξέρω πια αν αξίζει και σε ποιο από όλα αξίζει να επενδύσει κανείς?

για να ξεκινήσω να πω πως, προσπαθώ να γίνω προγραμματιστής, είμαι linuxακιας terminal fanatic καθώς και τρίβομαι και με ασφάλεια/ανασφάλεια δικτύων.

θέλω να μπω στην φάση εδώ και κάνα 2 χρόνια από τότε που πρωτοδιάβασα για τα btc (2012-2013) αν και αρκετά αργά από την εμφάνιση των κρυπτονομισμάτων. Έψαξα λοιπόν στο ίντερνετ, διάβασα άρθρα πάμπολλα, επικοινώνησα με πολλούς που πουλούσαν μηχανήματα μέσα στο insomnia και εκτός και αν και οι πιο πολλοί ήταν αρκετά ρεαλιστές ότι τελικά δεν αξίζει πια να ασχολήσε λόγω της υψηλής δυσκολίας εξόρυξης που είχε φθάσει ο αλγόριθμος και της απόσβεσης που πραγματικά κάνεις, πέρυσι είχα ενθουσιαστεί τόσο πολύ από την ιδέα που ήμουν έτοιμος να δώσω αρκετά χρήματα για να πάρω το τότε πολύ καλό σε απόδοση για btc antminer s7 μεταχειρισμένο στα 1000+ αν θυμάμαι καλά δια του 2 μαζί με ένα φιλαράκι.

Τελικά η λογική (αναλογία ρεύματος/btc έξοδα φθοράς και αντικατάστασης εξοπλισμού) όταν τα έβαλα κάτω στο χαρτί έδωσε θέση στον ενθουσιασμό και δεν έκανα το βήμα όμως πάντα κρυφοπαρακολουθούσα έτσι λίγο τις εξελίξεις.

Η ιδέα του ότι να μπορείς να τρίβεσαι με όσα σου αρέσει να κάνεις άλλα και να μαθαίνεις νέους τομείς παράλληλα (οικονομία,συναλλαγές,στρατηγική,hardware στήσιμο, clusters etc.) καθώς και να βγάζεις κάποια από ελάχιστα έως αρκετά χρήματα (ανάλογα του hardware) μην παραμερίζοντας την καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις σου (που όλοι έχουμε) από "κάτι" που θα είναι εκεί "έξω" και θα δουλεύει για σένα ΌΧΙ ΤΣΆΜΠΑ αλλά χωρίς να χρειάζεται να είσαι φυσικά εκεί φαντάζει τρομερά ελκυστική όμως το να μπαίνεις και μέσα και τελικά όπως πολύ από εμάς έχουμε δράσει παρορμητικά να καταλήγεις να πουλάς τα πάντα τον επόμενο χρόνο δεν με άφηνε σύμφωνο στην συνείδηση μου.

Τελικά βλέπω όμως ότι το btc από πέρυσι πήρε τα πάνω του καθώς και άλλα νομίσματα συνεχώς κάνουν την εμφάνιση τους και ή όλη τάση γενικά πάει προς τα εκεί δημιουργώντας νέες σελίδες εξόρυξης/ανταλλαγής/αποταμίευσης κλπ κάνοντας με να το ξανασκέπτομαι...αν θυμάμαι καλά κάπου πήρε το μάτι μου φήμες ότι και το δολάριο αλλά και το euro θα ψηφιοποιηθούνε σιγά σιγά(οι τράπεζες αν ήταν χαζές δεν θα ψαχνόμασταν καν με εναλλακτικά νομίσματα)

Η ερώτηση είναι η εξής αν και μακρηγόρησα απευθυνόμενος στην πείρα σας...

με τι είδους κρυπτονομίσματα να ασχοληθεί κανείς μιλώντας για το 2017, αξίζει γενικά να επενδύσει κανείς στο αναπτυσσόμενο dogecoin στο litecoin ή στον παλιό βασιλιά bitcoin και αν ΝΑΙ ως solo στήνοντας προσωπικά clusters ή θα ήταν καλύτερο να πας σε κάποιο pool και να αποπληρώνεσαι σύμφωνα με την συμβολή σου? μήπως θα ήταν καλύτερο να κάνει κανείς mine σε ένα νόμισμα και μετά trade αυτά που βγάζεις σε άλλα κρυπτονομίσματα που έχουν καλύτερο μέλλον ή δεν μπορεί να προβλεφθεί κάτι τέτοιο? μήπως αξίζει μόνο για άτομα που είναι υπάλληλοι ΔΕΗ ή που μπήκαν στο κόλπο από την αρχή της φάσης το 2008 - 09?

μήπως τελικά είναι απλά ενα hobbie που παίρνεις μόνο σε πνευματικό επίπεδο χωρίς να δίνει κάτι πίσω?

Φιλικά

Κώστας

εξόρυξη με sha256 kai scrypt απλα το ξεχναμε δεν συμφερουν σε τιποτα.οι μονες καρτες που μπορουν να αποφερουν ένα χαρτζηλικι αυτή τη στιγμη είναι rx480.αλγοριθμοι  equihash kai cryptonight οι πιο συμφέρον αυτή τη στιγμη.οταν ανεβαινει το bitcoin πολλοι είναι αυτοι που βγαζουν ελπιδες για να βγαλουν λεφτα.δεν ισχυει με τιποτα τα χω ψαξει.οταν ανεβαινει το μπιτκοιν ανεβαινει σε σχεση με τα αλλα νομισματα,αρα τα υπολοιπα κρυπτος θα πεσουν με απλα μαθηματικα καθως και τα νομισματα fiat εναντι του μπιτκοιν.επισης θα ανεβει και η δυσκολια του μιας και θα μπουν και αλλοι να το κοψουν αρα δεν προκειτε να βγαλεις τιποτα.μονος δοκιμασμένος τροπος 50 καρτες rx480 η NVidia pascal και να κοβεις αλγοριθμους με χαμηλο tdp.ετσι βγαζεις κατι αφου αφαιρεθεί κοστος ρεύματος,φθορες και εξοπλισμο.οσο θα παει θα μειωνετε το κερδος.

Εχω την 980 να σκαβει zcash γιατι ειναι το καλυτερο που μπορει να κανει.

Αν πουλας αμεσως οτι βγαζεις, εχει αποδοση αναλογη ενος bitcoin miner περιπου 1.5 Th σε συγκρισιμη καταναλωση με bitcoin miners τελευταιας γενιας.

Παλι οριακα καλυπτει το κοστος γιατι το ρευμα στην Ελλαδα ειναι ακριβο.

Για κανονικους asic miners δεν το συζηταμε καν.

Οσο για επενδυση, καλυτερα να ψαχνεις μονος σου τα νομισματα και να αποφασιζεις τι συμφερει, μιλωντας παντα για trading οχι mining. Οτι και να ακουσεις ως "συμβουλες επενδυσης" το πιο πιθανο ειναι να μην ειναι αξιοπιστο

Αν επενδυσεις στο bitcoin δεστο μακροπροθεσμα. Η ρευστοποιηση απο και προς παραδοσιακα νομισματα ακομα δεν ειναι και τοσο ευκολη και εχει κοστος. Βεβαια μπορεις να σπεκουλαρεις στο poloniex με το δολαριο αλλα δεν θα εβαζα μεγαλα ποσα γιατι κινδυνευεις αμα πεσεις εξω στην προβλεψη να τα κρατησεις για μηνες μεσα για να μην χασεις. Αυτα τα ανταλλακτηρια οσο αξιοπιστα και να φαινονται στην πραγματικοτητα μπορει κυριολεκτικα να εξαφανιστουν εν μια νυκτι

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Για όποιον γνωρίζει και θέλει να απαντήσει για να πάρει το reward στο bitfortip 

Litcoin mining pool setup instruction

https://www.bitfortip.com/question/show/25b2822c2f5a3230abfadd476e8b04c9

• 2 μήνες μετά...

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας! Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Να σημειώσω ότι δεν έχω ξαναασχοληθεί με mining αλλά ξέρω τι είναι.

Υπάρχει ένα λάπτοπ εδώ το οποίο χρησιμοποιείται από τους γονείς μου 6-8 ώρες τη μέρα, κάθε μέρα, για σερφάρισμα (και μάλιστα για αρκετή ώρα μπορεί να είναι ανοικτός χωρίς να χρησιμοποιείται και καθόλου). Ουσιαστικά, δεν κάνει τίποτα. ΑΝ ΔΕΝ κάνω λάθος, όταν είναι ανοιχτό το λαπτοπ ακόμη και τίποτα να μην κάνει, υπάρχει κάποια ελάχιστη βαθμίδα κατανάλωσης για cpu και gpu (το λαπτοπ έχει ξεχωριστή κάρτα amd). Η ερώτηση είναι αν υπάρχει τρόπος να κάνω εξόρυξη κάποιου κρυπτονομίσματος χωρίς να αυξάνεται η κατανάλωση. Δηλαδή, έστω για παράδειγμα (τυχαία νούμερα) ότι ο επεξεργαστής (ή η κάρτα γραφικών) μέχρι 50% χρήση καίει έτσι κι αλλιώς 20watt, υπάρχει τρόπος να δουλεύει συνεχώς μέχρι 50% (είτε χρησιμοποιείται από κάποιον είτε όχι) και να κάνει mining χωρίς να υπερβεί τα 20watt; Δυστυχώς δεν ήξερα πώς να ψάξω αυτό το πράγμα στο ίντερνετ (τα αγγλικά μου δεν είναι άψογα...) και ούτε έχω πολύ χρόνο για να διαβάσω όλες τις σελίδες του θέματος εδώ, οπότε ζητώ συγγνώμη αν έχει τεθεί τέτοιο θέμα ξανά στο forum...

Φυσικά, καταλαβαίνω πως με περιορισμένη χρήση cpu/gpu και σε λαπτοπ θα βγάλω ψίχουλα, αλλά 1ον είναι ένας τρόπος να αρχίσω να ασχολούμαι και να γνωρίσω το "άθλημα" και 2ον αφού καίγεται το ρεύμα έτσι κι αλλιώς, ακόμα και ψίχουλα να βγάλω, μπορεί σε 4 χρόνια η αξία τους να έχει ανέβει 1500%, οπότε πιστεύω πως αξίζει να το κάνω αν γίνεται.

Το λαπτοπ έχει cpu i73632qm (4-core, 8-thread, 2.2GHz (3.2GHz max turbo), 22nm, TDP-35W) και gpu amd radeon hd 7500m/7600m series (7550m) (TDP-14W)με 2GB gddr3 (https://www.techpowerup.com/gpudb/2290/radeon-hd-7550m)

Ευχαριστώ προκαταβολικά!!

Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται ότι το λέω με υπερβολή το 1500% και δεν το λέω σοβαρά... Αν και μπορείς να περιμένεις τα πάντα με τα κρυπτονομίσματα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...