Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχοντας τις G.SKILL ripjaws 2000mhz (2x2gb) και τον fx6300 εχω το εξης θεμα.
μιας και η motherboard μου asrock 970 pro3 R2.0 διαβαζει 1866,2133 εβαλα χειροκινητα τις ραμ στα 1866

ομως επειδη ειναι auto ολες οι υπολοιπες ρυθμισεις μου εχουν ανεβασει τον επεξεργαστη στο 3.8 αλλα δεν με φοβησε ομως ειδα στο cpu-z πως εχει αναιβει πολυ η ταση πραγμα που δεν μου αρεσε.. ειναι στο 1.440 οι θερμοκρασιες σε idle ειναι 35 απο οσο ειδα στο Bios. δεν θελω να τον εχω οβερκλοκ.. τι να κανω? στις ρυθμισεις του επεξεργαστη να βαλω τα στοκ ρευματα,fsb,multiplier?? υποψιν πως το multiplier (με cpu-z παντα) γραφει x 19.0 (7 - 20.5)
λιγη βοηθεια? :-D :-D :-D

Δημοσ.

Κοιτα δεν νομιζω οτι υπάρχει λογος ανυσηχίας απο την στιγμή που το bios εχει βάλει τη τάση που θεωρεί αυτο σωστή , αν δεν τρώς κολλήματα , μπλές οθόνες κτλπ δεν νομιζω οτι υπάρχει πρόβλημα. Αν τα βάλεις ολα στο auto , επεξεργαστή και μνήμες ποσο πανε οι μνήμες ? αν τις λειτουργεί στα 1600 πχ καλύτερα να της αφήσεις ετσι μιας και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά απο τα 1866 και ουτε καν θα το προσέξεις , οποτε τα βάζεις ολα στο auto και εισαι ύσηχος.

Αν παντως θέλεις να δοκιμάσεις τις ram στα 1866 να δεις αν ειναι stable βγάζουν errors κτλπ  , κατεβασε το memtest καψτο σε ενα cd η usb και ασε να κανει έλεγχο για περίπω 2+ ώρες

Δημοσ.

το να τις βαλω 1600 δεν παιζει γιατι ηδη εχω κατεβει απο το 2000 στο 1866 και εχω "ξενερωσει" (λογω απροσεξιας βεβαια) λειτουργει το μηχανημα μια χαρα και benchmark που ετρεξα ουτε κολλησε ουτε τιποτα..

τωρα για τις μνημες δεν ξερω..

με auto ολα ηταν στα 1333...

πωπω ειχα συνηθισει με τον pentium dual core E6500 που αυτα τα βολτ τα φοβομουνα στο οβερκλοκ και εχω χ3στ3! λιγο :fear:

δεν μπορω να τα φερω στα νουμερα που θελω???

Δημοσ.

Και στα 1333 να τις αφήσεις διαφορές ουσιαστικές δεν θα δεις , μπορεις να τις κανεις overclock τις ram αλλα πρέπει να τα βάλεις ολα στα manual να δώσεις το κατάλληλο ρεύμα κτλπ , και παλι να ξέρεις ομως οτι μπορει να μην λειτουργήσουν σωστά αφου.

Κατα την γνώμη μου ασε τις οπως ειναι

Δημοσ.

χμμ... τωρα μου εκανε κατι κολληματα. αν 5 με 10 λεπτα παγωνει το ποντικι ομως λειτουργει και μετα ξανα φτιαχνει και δουλευουν ολα παλι... απο τι οφειλεται αυτο??

Δημοσ.

Θα τρελαθω θα το σπασω καινουριο μηχάνημα!!! Πηγά να τα βάλω default ολά auto και πετάει μπλε οθόνη στο logo των 7 μετα ξάνα ρυθμησα στα 1866 οπου πριν δούλευε και τώρα παλι πετάει μπλε οθόνη... Τα νεύρα μουυυυυυυυ τι έπαθε??? Τι θέλει να κάνω....???

Δημοσ.

Πηγαίνω στην καρτέλα OC Tweaker και μετα dram frequency και μου δίνει καποιες έτοιμες τιμες οπώς 1333,1600,1866,2133,2400 και πατησα και το 1600 και το 1866 ολά τα υπολοιπα auto και αφού δεν γινόταν τπτ έβαλα auto και το frequency άλλα παλι μπλε οθόνη βαραει. Εβγαλα την μπαταρία του βιος και την ξάνα έβαλα αλλά παλι μπλε οθόνη...

Δημοσ.

Αφου θες να παίξεις λοιπον βάλε τις ram ολα στο manual , timings και ρεύμα και μετα κανε memtest για να ελέγξεις την σταθερότητα τους

Δημοσ.

Αφου λες οτι παίζεις στα auto και αλλάζεις μονο τις τιμές , γύρισε τις επιλογές στις μνήμες σε manual και βάλε με το χέρι τα timings και το ρεύμα και την συχότητα που θέλεις , άρχισε απο τα 1600 κανε το memtest δες αν βγάζει σφάλματα και μετα προχωράς παραπερα , πρέπει να κανεις δοκιμές και να παίξεις για βρεις τι ειναι σταθερό στο δικο σου σύστημα και με τι settings , δεν ειναι αλλάζεις απλα σε 1600 1866 και παίζει ετσι απλα.

Σε ορισμένα συστήματα γίνεται σε αλλα ομως οχι πρέπει να πειραματιστείς , εξαρτάται απο αρκετούς παράγοντες

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω πως λειτουργούσε πριν και τώρα όχι. Οκ θα το κάνω αυτό που μου λες. Κάθε φορά ποσο πρεπει να τρέχω το μεμτεστ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...