Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτό που αναφέρει ο φίλος ότι η κεραία είναι ap

τι είναι αυτό, δεν θέλει σύνδεση USB ώστε να έχει τροφοδοσία ???

συνηθως οι κεραιες μπορει να γινουν και access point αλλα ναι η τροφοδοσια γινεται με Usb.αλλα ap οχι repeater που θα ηθελες εσυ

Δημοσ.

δεν θα γινοταν να παρει τροφοδοσια και απο κατι αλλο.στο πλαισιο αντε στην καλυτερη να εχουν μονο κανα tp link για εξωτερικο χωρο.εγω θα προτεινα κατι σε Ubiquiti παντως αντι για Κατι αλλο αλλα ειναι πιο ακριβα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα

Μετά μερικές ημέρες τρέξιμο πρόλαβα και να δω για repeater.

Α)  Έχω βρει αυτό : TP-LINK, WA5210G,  (http://www.skroutz.gr/s/313562/TP-LINK-TL-WA5210G.html?keyphrase=TP-LINK%2C+WA5210G)

Το οποίο είναι Εξωτερικού Χώρου αλλά η τροφοδοσία του είναι μέσω Ethernet οπότε πως θα δίνω ρεύμα χωρίς Η/Υ ??

Β) Και έχω βρει και αυτά τα οποία ναι μεν είναι εσωτερικού χώρου (με απλή τροφοδοσία)   αλλά στο μπαλκόνι  που θα μπει είναι δεν εκτεθειμένο και δεν θα υπάρχει  πρόβλημα στεγανότητας και μπορώ να τα χρησιμοποιώ και αλλού (π.χ. στο γραφείο, στις διακοπές)

1) D-Link Wireless N300 Repeater (DAP-1320) (http://www.skroutz.gr/s/2958437/D-Link-DAP-1320.html

Στα + :  όπως αναφέρουν μπορεί και να το χειριστείς μέσω app του google play , με οποιαδήποτε συσκευή android, και

2)  TP-LINK  TL-WR710N  (Mini Pocket 150Mbps)  (http://www.skroutz.gr/s/3354678/TP-LINK-TL-WR710N.html?from=catspan)

Στα +  :  όπως αναφέρουν είναι μια All-in-One φορητή συσκευή που συνδυάζει τις λειτουργίες ενός υψηλής ταχύτητας wireless router, ένος client, ενός repeater και ενός wireless access Point

Τι διαλέγω ???

Δημοσ.

Γράφεις ότι με το laptop έχεις 1 γραμμή στο μπαλκόνι.

Δε νομίζω ότι με οποιαδήποτε συσκευή repeater εσωτερικού τύπου (και μάλιστα χωρίς εξωτερική κεραία) θα έχεις καλύτερο σήμα.

Και φυσικά θα πρέπει να σε πιάνει ο σταθμός που σου δίνει Internet ώστε να έχετε σταθερή σύνδεση.

Εγώ θα πήγαινα στα σίγουρα, επιλέγοντας εξωτερικό ΑΡ με κεραία panel.

Π.χ. το TP-Link WA5210G που έγραψες ή ακόμη καλύτερα το Ubiquiti Nanostation Loco 2 ή το Nanostation Loco Μ2.

Θα το έβαζα λοιπόν στο μπαλκόνι να κοιτά προς το Hotspot ώστε να έχω την βέλτιστη σύνδεση.

Για το μοίρασμα εσωτερικά του σπιτιού θα χρησιμοποιούσα οποιοδήποτε Access Point ή Router ή εφεδρικό modem/router από κάποιον πάροχο.

Η σύνδεση μεταξύ τους θα γίνει ενσύρματα.

Στο poe η σύνδεση γίνεται από ένα τροφοδοτικό (injector) μέσω του καλωδίου utp. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο για να δουλέψει μια συσκευή poe.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου  (Την μια γραμμή την πιάνω με κινητό)

Δηλαδή εάν κατάλαβα καλά ( είμαι ψιλο – άσχετος) : προτιμώ το εξωτερικό repeater και μετά πρέπει να φέρω το σήμα ενσύρματα μέσα.

1. Μόνο με το εξωτερικό πχ το Ubiquiti  δεν θα μπορέσω να πιάσω το σήμα στο ακριβώς δίπλα δωμάτιο από εκεί που θα το τοποθετηθεί ( μεσολαβεί μόνο μια γυάλινη πόρτα) ???
  2. Το τροφοδοτικό (injector) που αναφέρεις πως το ψάχνω π.χ. στο skroutz ?

Ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό poe περιέχεται στη συσκευασία της συσκευής, τουλάχιστον σε αυτές που σου έδωσα.

Μπορείς από την εξωτερική συσκευή να τραβήξεις καλώδιο έως 100 μέτρα και φυσικά το δίπλα δωμάτιο είναι μικρή απόσταση.

Όμως αν θέλεις και σύνδεση με ασύρματες συσκευές, τότε θέλεις και αντίστοιχη εσωτερική συσκευή.

Αν εννοείς η εξωτερική να δουλεύει ως ασύρματο repeater και να το πιάνει από μέσα ασύρματα, δυστυχώς μάλλον δεν θα έχεις αποτέλεσμα.

Οι συσκευές αυτές έχουν κατευθυντική κεραία, οπότε η βέλτιστη εκπομπή/λήψη γίνεται από/προς τα εκεί που κοιτά.

Στις omni (πανκατευθυντικές) δεν έχει σημασία αυτό, όμως μειονεκτούν ως προς την απόσταση που μπορούν να συνδεθούν και την καθαρότητα της ζεύξης.

Δημοσ.

Αν εννοείς η εξωτερική να δουλεύει ως ασύρματο repeater και να το πιάνει από μέσα ασύρματα,

ναι αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ θέλω

Οι συσκευές αυτές έχουν κατευθυντική κεραία, οπότε η βέλτιστη εκπομπή/λήψη γίνεται από/προς τα εκεί που κοιτά.

Στις omni (πανκατευθυντικές) δεν έχει σημασία αυτό, όμως μειονεκτούν ως προς την απόσταση που μπορούν να συνδεθούν και την καθαρότητα της ζεύξης.

για να πάω σε μια τέτοια περίπτωση ώστε να γλυτώσω τα καλώδια και το router  εντός του σπιτιού για τι μηχάνημα ψάχνω ???

Δημοσ.

Κι εγω εχω το ιδιο θεμα.. Θελω να εχω καλυτερο σημα μεσα στο σπιτι αλλα να πιανω απο το μπαλκονι σημα..(+οτι προτεινετε να ειναι συμβατο με μακ)

Δημοσ.

για τον πρωτο φιλο με το 5210.με το 5210 η το ubiquiti μπορει να το βαλει να ειναι εξω και να φερνει μεσα το σημα με καλωδιο.με το που μπει μεσα στο σπιτι μπορει να βαλει ενα access point η ενα παλιο adsl router να παιρνει το σημα και να το δινει ασυρματα.ετσι και αλλιως θα εχεις ηδη ενα Utp απο μεσα προς τα εξω για να δινεις ρευμα με poe injector στο 5210.

αν παρεις ρευμα απο καμια πριζα εξω τοτε υποχρεωτικα βαζεις ενα access point εξωτερικου τυπου ή το βαζεις σε ενα στεγανο κουτι για να σου δωσει δυνατο σημα απο το μπαλκονι προς τα μεσα.

για τον δευτερο φιλο η ακομα και για τον πρωτο αν δεν θελει να παιξει με τοσα μηχανηματα και θελει απλα ενα repeater αν πιανει εστω και καμποσο σημα μπορειτε να βαλετε ενα repeater απευθειας σε στεγανο κουτι με τα κεραιακα απεξω ωστε να πιανει το σημα και να το αναμεταδιδει.εκτος αν βρειτε Repeater για Outdoor χρηση.και το στεγανο παιζει μια χαρα αρκει να ειναι λιγο μεγαλο για να παιρνει αερα το ρουτερ και ενα απλο repeater πχ tp link ειναι στα 30 ευρω.οσα πιο πολλα δινεις τοσα πιο πολλα μπορεις να κανεις αρκει να γνωριζεις κιολας.η δεν ξερω αν σε καποιο repeater βρεις με αποσπωμενη κεραια και την αλλαξεις και βαλεις κατευθυντικη.υπαρχουν και repeater μετα με dual radio.διαφορα πραγματα

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.
Εχω ένα θεματάκι με το internet έχει βάλει ο φιλός μου ασύρματο internet και μου έχει δωσει τον κωδικό του ωστε να μπαίνουμε που και που μαζί και να παίζουμε κανα game. Το προβλημά μου είνα το εξείς, ο φιλός μου μένει 4 σπίτια από μένα, για να πιάσω το σήμα χρησιμοποιώ το AirLive WL-1600USB. Με αυτό πιάνω περίπου 3 γραμμές αλλα τι περισσότερες φορές εκεί που παίζουμε αρχίζει να με πετάει εκτος η σύνδεση πριν μπω στο game η και κατά την διάρκεια του game. Το χρησιμοποιώ σε Laptop αλλα πλέον σε σταθερό PC μιας και το Laptop είναι παλιό. θα 'θελα αν ηταν εύκολο κάποιο tips για να αυξήσω την ΛΗΨΗ του σήματος (αν το λέω σωστά) για να μην έχω αυτά τα προβλήματα. Αν έχετε να μου προτείνεται κάτι να κάνω με την καιρέα που έχω η να πάω σε κάτι καλύτερο??

Δημοσ.

Γινεται να δω τι δικτυα πιανει αυτη η συσκευη της nanostation και μετα να επιλεξω ποια να πιανει;

Σε περιπτωση που θελει καποιος να πιασει σημα απο κατω οροφο η απο πανω, αν δεν ριξει καλωδιο, απλα το βαζει να 'βλεπει' προς τα κατω/πανω;

Δημοσ.

Όλα τα ΑΡ όταν λειτουργούν ως Client (λήψη), έχουν τη δυνατότητα μέσω του μενού τους να κάνουν έλεγχο ποια δίκτυα εκπέμπουν στην περιοχή τους και να επιλέξουν να συνδεθούν με κάποιο.

Όλες οι κεραίες πρέπει να κοιτούν προς το άλλο σημείο με το οποίο θέλουμε ζεύξη.

Ακόμη και οι Omni κεραίες, θα πρέπει να γυρίσουν 90°, εφόσον θέλουμε σύνδεση με σημείο που βρίσκεται από πάνω ή κάτω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...